Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פותחת את הת'רד הזה לא כדי לקבל תגובות בסגנון "מי נתן לך רישיון", אלא כדי לקבל ביקורת בונה.

זו הפעם הראשונה מזה זמן רב שקורה לי דבר כזה (די מלחיץ הייתי אומרת), אני מודעת למצב הבעייתי שנכנסתי אליו, ורוצה להפיק את הלקחים הרצויים.

אז ככה, אני נוסעת כמה קילומטרים טובים מאחורי אוטובוס שנמצא מאחורי משאית, ונוסעים בקצב מאד איטי.

מחכה למקום עם שדה ראיה, כביש פנוי וקו מקווקו שבו אפשר לעקוף.

מגיעה לכפר ערבי קטן, הכביש פנוי, קו מקווקו ונראה כמו מקום מצוין לעקוף (יש בערך חצי קילומטר של שדה ראיה קדימה).

מתחילה את העקיפה, עברתי כבר את רוב האוטובוס, ואני רואה שהמשאית מאותתת שמאלה לפניה לשביל עפר קטן שאפילו לא נחשב צומת. קודם לכן לא הייתה אפשרות לראות את האיתות/ האיתות בא מאוחר.

אני כבר עברתי את האוטובוס וממש אין אפשרות לחזור לנתיב שלי. בשלב הזה אני מתלבטת אם לעצור ולתת לו לפנות שמאלה מכיוון שלא בטוח שהוא ראה אותי+ עקיפה נכונה לא אמורה להפריע לתנועה, אך מצד שני חוששת שאם אעצור, יתכן שאחרי הפניה יתכן שעד אז יבוא רכב מהנתיב הנגדי, ואז אני שוב אהיה בבעיה.

בקיצור, מה שעשיתי באינסטינקט (ברגעים כאלה חושבים מהר), היה להאט עד כמעט עצירה, לחכות לסימן שהוא ראה אותי, ואחרי ששמעתי את חריקת הבלמים שלו, שמתי גז ועקפתי אותו.

מה הייתם עושים במצב הנ"ל? איך הייתם נמנעים ממנו מלכתחילה בהנחה שזהו מקום שאתם נוסעים בו כל יום, נדיר מאד שפונים במקום הנ"ל וזהו קטע כביש שמקובל לעקוף בו המון.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי חלי,

אני אישית לא נוסע המון (כמוך..) מחוץ לעיר. פעם אחרונה שהסתבכתי עם עקיפה כזאת היתה אי שם בדרך לאילת לפני שנתיים ומשהו. יצאתי לעקיפה שהיתה ממש לא לעניין (בא אוטו מולי מרחוק והבהב לי עם האורות, כמעט ראיתי את האורות שלו מקרוב). הכל עניין של טיימניג (בעברית, עיתוי.. :lol: ) לפניי היתה משאית ארוכה, מזלי שהנהג האט ושם לב לבעייתיות שאני נמצא בה. אני בכלל גם הייתי בהילוך לא נכון (בשני בירידה - ושמעתי בפעם הראשונה את המנוע של האיביזה (הקודמת ...) נוהם בפראות (מגביל ההצתה נכנס לפעולה כנראה - המחוג היה בתחום האדום ...)

בכל מקרה, זה הסיפור שלי, ומאז אני יוצא לעקיפות רק במצבים שאני יודע שאסיים את העקיפה במהירות ובלי סיכון מיותר.

במקרה שלך, אני חושב שהתנהגת בסדר (אם לשפוט לפי נסיוני האישי...). להבא, עדיף לא לעקוף אוטובוס ומשאית ביחד. (אני תמיד משתדל לתת כאלה רכבים להמשיך לנסוע ואני מחכה שיתרחקו). בכל מקרה, הכי חשוב שאת למדת משהו מהעניין הזה.

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

קודם כל, קשה להגדיר מה לעשות במצב כזה. זה תלוי בראות, ברכב (האצה) וכו'.

לא ברור מדברייך אם ניסית לעקוף גם את המשאית באותה עקיפה. אם כן זה קודם כל לא חוקי לעקוף שני רכבים ברצף, בדיוק מהסיבה הזו. עם זאת גם אני עוקף ברצף כשמתאפשר אבל בשטח בנוי, בו המהירות אותה ניתן לפתח מוגבלת כמו גם הראות והיכולת לצפות למרחוק, רצוי להמנע מתמרונים כאלו.

אם כוונתך היתה להיכנס לפני האוטובוס ומאחורי המשאית ועצם האטת המשאית היא שסגרה את המרווח אליו תכננת להיכנס, מבחינה חוקית על נהג האוטובוס לאפשר לך להיכנס חזרה לנתיב. באם הוא לא על נהג המשאית לתת לך זכות קדימה ולא לפנות עד שתשלימי את העקיפה. לגבי הגדרת הפנייה אליה פנתה המשאית כ-'צומת', אני לא בטוח שחוקית כל מקום בו מתאפשרת פנייה הוא בגדר 'צומת'.

כולנו בני אדם ועושים טעויות. החשוב הוא להיות מרוכז ומודע למצב ולנסות לקבל ברגע נתון את ההחלטה הנכונה, ושלך הוכיחה את עצמה, לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נשמע לי שפעלת בסדר גמור -

המשך העקיפה היה מסוכן (אם המשאית לא היתה רואה אותך)

חזה לנתיב לפני האוטובוס - סיכון שהאוטובוס יכנס בך מאחור.

בלימה - הפתרון שנראה לי עדיף במקרה זה.

אופציות נוספות -

בלימה תוך ירידה לשוליים השמאליים (למקרה שמישהו יבוא ממול אחרי הפניה של המשאית)

שימוש לגיטימי בצופר - כדי שנהג המשאית בטוח יבחין בך.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

לא ברור מדברייך אם ניסית לעקוף גם את המשאית באותה עקיפה. אם כן זה קודם כל לא חוקי לעקוף שני רכבים ברצף, בדיוק מהסיבה הזו. עם זאת גם אני עוקף ברצף כשמתאפשר אבל בשטח בנוי, בו המהירות אותה ניתן לפתח מוגבלת כמו גם הראות והיכולת לצפות למרחוק, רצוי להמנע מתמרונים כאלו.

אם כוונתך היתה להיכנס לפני האוטובוס ומאחורי המשאית ועצם האטת המשאית היא שסגרה את המרווח אליו תכננת להיכנס, מבחינה חוקית על נהג האוטובוס לאפשר לך להיכנס חזרה לנתיב. באם הוא לא על נהג המשאית לתת לך זכות קדימה ולא לפנות עד שתשלימי את העקיפה. לגבי הגדרת הפנייה אליה פנתה המשאית כ-'צומת', אני לא בטוח שחוקית כל מקום בו מתאפשרת פנייה הוא בגדר 'צומת'.

לא חוקי לעקוף שתי מכוניות ברצף? לא ידוע לי על חוק כזה :shock:

לא הייתה לי אפשרות להכנס לפני האוטובוס ואחרי המשאית מכיוון שלא היה שום מרווח להכנס (נהג האוטובוס נצמד למשאית).

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם
נשמע לי שפעלת בסדר גמור -

אופציות נוספות -

בלימה תוך ירידה לשוליים השמאליים (למקרה שמישהו יבוא ממול אחרי הפניה של המשאית)

שימוש לגיטימי בצופר - כדי שנהג המשאית בטוח יבחין בך.

לא תמיד מומלץ.

היו מקרים בהם רכב שעקף ולא הצליח לסיים את העקיפה ירד לשוליים השמאליים וגם הרכב שבא מולו ירדו לשוליים ו.........בום - תאונה חזיתית.

פורסם

חלי,

לדעתי היית בסדר גמור. פעלת בצורה נכונה ביותר. כמובן, שתלוי במרחק מהמשאית, מהירות שלך והילוך שהיית בו הייתה לך גם אופציה להאיץ עוד, אך זה הרבה יותר מסוכן.

אפרופו, ירידה לדרך עפר אינה נחשבת לצומת מבחינת החוק.

לב

Spirit In The Dark

פורסם

אינסטינט בסיסי שלי הוא לתת פול גז ולטוס קיבינימאט לפניו (כן כן !! כבר יצא לי לעשות עקיפה במהירות 160)

בכללי אני ממליץ לתפוס קצת מרחק אחורה לראות שאין אף אחד

הגדי להירות לפחות ב 30 מעל האוטו הנעקף ולעשות את העקיפה בצורה הכי מהירה שאפשר

(כמה שפחות זמן בנתיב הנגדי יותר בריא)

-------------עריכה-----------

בהחלט הדבר תלוי בבימבה שיש לך

אם האוונסיס שלי אני מדביק את הדבשה לרצפה ובמידת הצורך לוחץ על כפתור נהיגה ספורטיבית

וטס לקיבינימאט :lol:

עד שאיזה גמד יעשה לי :mad:

ווווואאאאאאאנווווווו ווואננננננננננו "אוונסיס צבע זהב - תעצור בצד"

ואני צועק לו .... "נראה לך ????. - טמבל !!!

עד כאן חלומות ....... ובדיו' בשניה שאני מסיים את העקיפה אני גורם לאוטובוס לזחול אחרי :twisted:

פורסם

מי נתן לך רישיון ?!?!

טוב...נו...הייתי חייב... :wink: עכשיו לעניין....

לדעתי הפעולה שלך והתגובה בהתאם היו נכונות. למרות שקשה לתכנן מראש מצבים לא צפויים, אני מניח שהייתי נוהג פחות או יותר כמוך בכדי למנוע סכנה לנוהגים סביבי ולעצמי. אחד הדברים החשובים הוא ההיכרות עם המכונית, מה שמאפשר תכנון נכון של עקיפה, זאת בכדי לדעת כמה כוח זמין יש לצורך ביצוע העקיפה במעלה הסל"ד, לרבות החלפת הילוכים אפשרית במהלך העקיפה שכן זו עקיפה ארוכה. (אין כמו ה-V8 שלי......קיק דאון אחד..ומאות סוסונים רק מחפשים לאן להתקדם והם לא יעצרו עד שלא ארים רגל מהגז...או אתקע במשאית :shock: )

לגבי מה לעשות להבא?...שוב לא ניתן לתכנן מראש, אך לזכור תמיד שעקיפה מבסיסה היא סכנה, גם כשהיא פשוטה ולכן יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים.

כל זה עם ה-106 שלך?...פשששש.......טמון בך פוטנציאל סמוי :wink:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
מי נתן לך רישיון ?!?!

טוב...נו...הייתי חייב... :wink: עכשיו לעניין....

לדעתי הפעולה שלך והתגובה בהתאם היו נכונות. למרות שקשה לתכנן מראש מצבים לא צפויים, אני מניח שהייתי נוהג פחות או יותר כמוך בכדי למנוע סכנה לנוהגים סביבי ולעצמי. אחד הדברים החשובים הוא ההיכרות עם המכונית, מה שמאפשר תכנון נכון של עקיפה, זאת בכדי לדעת כמה כוח זמין יש לצורך ביצוע העקיפה במעלה הסל"ד, לרבות החלפת הילוכים אפשרית במהלך העקיפה שכן זו עקיפה ארוכה. (אין כמו ה-V8 שלי......קיק דאון אחד..ומאות סוסונים רק מחפשים לאן להתקדם והם לא יעצרו עד שלא ארים רגל מהגז...או אתקע במשאית :shock: )

לגבי מה לעשות להבא?...שוב לא ניתן לתכנן מראש, אך לזכור תמיד שעקיפה מבסיסה היא סכנה, גם כשהיא פשוטה ולכן יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים.

כל זה עם ה-106 שלך?...פשששש.......טמון בך פוטנציאל סמוי :wink:

ליאור.

אני מתערב שאם אתה הייתה נוהג, הייתה דוחף את הדוושה של הגז, 410 כ"ס היו חותכים את האוויר ליד המשאית, נהג אוטובוס ונהג משאית בהלם.

:) מתי יש את מה שהבטחת לי ולדניאל?

פורסם

אני הייתי ממשיך לעקוף אבל לא הכי מהר .. לדעת אם נהג המשאית מבחין בי .. ( וצופר באותו זמן ) ... כדי לדעת איך נהג המשאית יתנהג ואז אני אחליט מה לעשות ..

נראה לי שעשית את הדבר הנכון ..

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אני רק רוצה להבהיר שאני מדבר מנק' מבט של נהג באוטו 30 כ"ס במקרה הטוב.

עכשיו, במקרה שכבר היית, רצוי לסמן בסינוור ואולי אפילו לצפצף עד שיש קשר עין, ואז להמשיך.

אם אני הייתי במקרה כזה (ואני לא רוצה שזה ישמע כמו ביקורת חו"ח), הייתי קודם כל בא ממרחק מהאוטובוס עד שאראה את הנהג דרך המראה (ולא להיצמד אליו שהוא אולי לא יודע שאני שם), ואז מסנוור אותו - סימן מקובל לתת לעקוף - כאשר הכוונה שירד קצת לשוליים. אם הוא נוסע לאט הוא יבין שזה מה שאת מתכוונת. לעקוף אחד אחד ולא שניים ביחד: לעשות את אותו הדבר עם המשאית. אם האוטובוס לא נותן לעקוף - אני לא הייתי עוקף. מצטער על המשפט הבא אבל "לאט אבל בטוח" :)...

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

לא ברור מדברייך אם ניסית לעקוף גם את המשאית באותה עקיפה. אם כן זה קודם כל לא חוקי לעקוף שני רכבים ברצף

לא נכון בפירוש, אין שום איסור כזה, ואתה יודע שאתה מוזמן לבדוק :-)

.

אני אבדוק וכל זה לא משנה את העובדה שאת סותרת את אחיך הגדול בפומבי וגם בפרהסיה ואפילו בציבור.

No Schnitzel for you.

ONE YEAR!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...