Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש ברשותי zx שנת 93 מנוע 1600 דגם אורה - חלונות קדמיים חשמלים, הגה כוח, נעילה מרכזית וכו....המכונית היא עם הזרקה..וידנית!

כעיקרון- למדתי מרובכם בפורום שהסיטרואן נחשבת למכונית מצויינת ביחס למחיר שלה (כ-15000)

שמעתי אין-ספור המלצות ורשמים חיובים על ה-zx...

הבעיה שלי היא שחוץ מיציבות פשוט מדהימה,(אבל ממש מדהימה וזה בהשוואה ל-6 החדשה שלי ולעוד הרבה מכוניות שהתפרעתי בהם) אני לא מוצא את כל ההיתרונות האלה ברכב שלי..

המנוע לא מתנהג כמו 1600 אמיתי.. אני מרגיש טיפה עצלות..

האוטו מגיע במהירות ובכיף ל-120-130 קמ"ש ועדיין מרגיש יציב אבל המנוע נשמע מאט מגמגם ומתחיל לרמוז ברעשים מגעילים שאין לו כוח להמשיך..

כרגע מה שמטריד אותי זוהי צריכת דלק מטורפת( בדקו כבר את כל הרכב ולא מצאו את הבעיה- אמרו לי שככה זה ה-1.6 של ה zx-מנוע של bx ישן וזללן)...

ונזילת שמן-שכבר איתרתי את הצינור הדפוק ונשאר לי רק להחליף אותו..

האוטו עבר 212000 ק"מ כאשר ב-200000 המנוע עבר שיפוץ גדול שכלל אטמים חדשים לגמרי ואוברול מלא.. כך שלמעשה המנוע המשופר/משופץ עבר רק 12000 ק"מ ומראה סימנים של בעיות עתידניות ..

חשוב לציין: אני רכשתי אותו אחרי שהוא עבר שיפוץ-לפני כ-3 חודשים..

המוכר הראה קבלות על שיפוץ המנוע!!

כרגע המחשבה היא להיפרד מ-15000 נוספים ולרכוש 323 שנת 95 glx ידנית.. רכב מאובזר מאוד, וממה שהבנתי מוצלח מאוד- תביאו דעתכם.. :arrow:

אפשרות נוספת היא להחליף את ה-1.6 ב-zx 1.4 שלפי מה שהבנתי- מדובר במנוע מוצלח הרבה יותר מהאח הגדול-והוא גם חסכוני יותר בהרבה..

האפשרות האחרונה היא שיפור הקיים- כלומר להשקיע סכום כלשהו על מנת להחליף את כל מערכת המנוע( צנרת,שיפוץ ושיפור ראש מנוע, שסתומים וכו'...)... אולי גם מראה חיצוני!!

מה אתם ממליצים? מה הייתם עושים במקומי? (חשובה במיוחד הדעה על ה-323!!!!!)

פורסם

אני אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שנהגו על המאזדה 323 glx ידנית...

ואם מישהו נהג בדגם הנ"ל של ה zx אשמח לקבל רשמים..

פורסם

היה (היתה?) לי ZX אוונטאז' 1600.

יציבוצ נהדרת, יחסית למשפחה שהיא נכללת בה ובטח יחסית לשנת היצור.

מנוע ה 1600, לא נחשב זללן מידי והביצועים שלו סבירים ביותר (שוב, לאותן שנים).

אני זוכר צריכה סביב ה 1/12-13 ק"מ/ליטר.

אחר כך היתה לי גם הוולקן. טוב...זה סיפור בפני עצמו.

323 מול ZX, זה כמו להשוות מלפפונים לעגבניות.

יפנית, קופצנית ומרובעת מול אירופאית (לטוב ולרע) נוחה, מתנהגת למופת ונראית נהדר (סובייקטיבי, נכון).

אל תחליף ל 1400, המנוע עצל מידי.

יחד עם זאת, תוכל להתקדם ל 306 הבנויה על שלדת הZX, איכותית יותר ומתנהגת מאוד דומה.

סיטרואן CX 2400 משנת 1979, ממתינה להיותה בת 30...

פורסם

אני לא רואה את עצמי קונה שוב מכונית צרפתית אז ה-306 ירדה מהפרק..

אם הייתה לי צריכת דלק של 1/12 הייתי מאושר אבל בפועל זה לא ככה וכל המוסכים(בינהם גם מורשים) לא מוצאים את בעיית הזלילה הזאת..

אין ספק שהיא נוחה מאוד ויציבה מאוד-אבל זה בא על חשבון אמינות ומוסכים..

אני בכל אופן מעדיף את האופציות השניות של אמינות וחסכנות-משום שהיציבות שלה לא עוזרת לי בכיס!!!

בכל אופן תודה על התגובה- תגובות נוספות יתקבלו בברכה!!

• תוכן חדש...