Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפיג'ו106 GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התיאשותי מחיפוש והמתנה לצמיגי היוקו A539,החלטתי לבחור צמיג חילופי ואני זקוק לעזרה.

הצמיגים שעומדים על הפרק כעת הם ה-dunlop sp sport200

אשמח לקבל הצעות לצמיגים איכותיים נוספים,המידה המבוקשת היא-185/55/R14

תודה מראש,נתי.

106GTI-גם יפה וגם אופה

פורסם

ראשית, ברוך הבא לפורום!

לגבי הצמיגים , תנסה להתקשר ליותר מסניף אחד, לדעתי תמצא את המידה המבוקשת.

להבא נא לדייק יותר בכותרת.

גיא

פורסם
הצמיגים שעומדים על הפרק כעת הם ה-dunlop sp sport200

אשמח לקבל הצעות לצמיגים איכותיים נוספים,המידה המבוקשת היא-185/55/R14

יש לי כאלו במידה 175/60-14.

נחמדים מאוד: רעש סביר, אחיזה טובה, סבירים ברטוב, יקרים.

אתה בטוח לגבי העניין של היוקוהמה באוטו-דיפו?

MCS 2008

פורסם

בהחלט ברוך הבא. מציע לך גם לחפש בפורום, דובר פה על עניין הצמיגים רבות והועלו הצעות לסוגי צמיגים שונים במיוחד במידה שלך (שקיימת אצל הרבה חברי פורום אחרים בעלי מכונית דומה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחרי חיפושים נרחבים ברשתות אוטו-דיפו אכן מצאתי את הצמיגים הנ"ל אך הם שנת ייצור 2001,ולכן הם ירדו מהפרק.

106GTI-גם יפה וגם אופה

פורסם

לא מזמן החלפתי צמיגים לVTR שלי.

אכן, אין בארץ A539 ולא יהיה עוד הרבה זמן (לפי בחור נחמד מגיפור שחיפש לי צמיגים יומיים עצל כל המשווקים שלו (לשעבר - היום רק באוטודיפו) :(

כעקרון, היום בארץ ניתן להסיג במידע שלנו רק את: פאלקן ZE326, דנלוף SP2000, מישלין אקסלטו (אך בגירסה נחותה שלו), ContiPremiumContact ופירלי P6000 וPZERO ( :!: )

שמתי ContiPremiumContact (ב400 ליחידה - יכולתי לקנות SP2000 באותו מחיר) קודם היו לי פאלקן ZE326 שהייתי די לא מרוצה מהם.

מאז נסעתי כ1500ק"ם על הצמיגים - הרבה יותר שקט, אחיזה הרבה יותר טובה בבלימה, בסיבובים גם האחיזה גם היציבות השתפרו, אך פחות. ההגיוי פחות חד - כנראה בגלל הדופן הרכה יותר :(..

לפני כשבוע יצא לי לעשות סיבוב על הרכב שלי עם רבייעת דנלוף SP2000 (בעדיבות Tamir_VTR)...התרשמות שלי היא שSP2000 מפסידים מאט מאוד לקונטי בבלימה, אך משפרים את חדות ההגה בצורה די משמעותית...היום כנראה הייתי הולך על SP2000...

מקווה שהתרשמות אישית שלי תעזור לך לבחור,

P.

פורסם

אולי כי זה קשור לבלמים שיושבים אצל תמיר.

תעשה אצלי סיבוב וב-160 קמ"ש אני אתן ברקס והריאות יעופו לך מהמקום. :lol:

כל מי שעשה איתי סיבוב והדגמתי לו את יכולת הבלימה נתן חיוך של ילד מפגר. :lol:

אני רק מהלל את ה-SP2000, הם יושבים אצלי גם כ-1200 ק"מ ואני רק נהנה מהם.

יש להם אחיזה מעולה, פשוט אוחזים בכביש בלי להתעייף, וכשהם חמים מאוד, אז בכלל אין מה לדבר, הנאה צרופה.

אצלי מערכת הבלימה היא של OMP והשילוב הזה עם צמיגים טובים מעניק בלימה פנטסטית.

אני ממליץ על ה-SP2000.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

:lol::lol::lol::lol:

ואני מתכנן התקנת עוגן לבלימות חרום :) לחיצה על הכפתור ועיניים עפות החוצה :)

וברצינות: אני משווה שני רכבים די זהים עם בלמים סטנדרטיים שיצא לי לעשות סיבוב עליהם :) הרגשה אישית שלי הייתה שלקונטי יש יתרון מאוד קטן בבלימה - בזמן שלSP2000 יש יתרון קטן, אך מוחשי יותר, בתגובת ההגה. לכן גם אני המלצתי על SP2000, ואם בהחלפת צמיגים הבאה היו לי אותם אפשרויות, אעדיף את הדאנלוף.

P.

נב: תוכל לפרט כאן או בה"פ את סט-אף של הבלמים שלך?

פורסם

אז מערכת הבלימה היא של OMP מלאה.

דיסקים מחורצים מחוררים של OMP.

צינורות פלדה שזורה של OMP.

רפידות חמות של OMP.

בהשוואה למקור, אין מה להשוות :lol: .

ה-SETUP הזה שותל את האוטו לעומת המקור.

נעשה לך נסיעה בהזדמנות. 8)

פורסם

בלימה לעומת מערכת המקור. (בהנחה שבמהירויות שמדובר שתי המערכות מסוגלות לנעול גלגלים). מדובר בפיזיקה ואין לי כוח להסביר... אולי מישהו אחר יואיל?

אבל היתרון של מערכת כמו שלך הוא 1. באמינות ו 2. במניעת התחממות בעת מאמץ מתמשך על הברקסים (נהיגה בירידות חזקות או סתם השתוללות וכו').

במקרה המתואר פה מרחק הבלימה תלוי בעיקר בצמיג היות ובבלימה חד פעמית גם המערכת הרגילה לא מתחממת עד למצב של ירידה משמעותית ביכולת בלימה.

לסיכום - הלוואי עלי מערכת כמו שלך...

אלון

פורסם
בלימה לעומת מערכת המקור. (בהנחה שבמהירויות שמדובר שתי המערכות מסוגלות לנעול גלגלים). מדובר בפיזיקה ואין לי כוח להסביר... אולי מישהו אחר יואיל?

אבל היתרון של מערכת כמו שלך הוא 1. באמינות ו 2. במניעת התחממות בעת מאמץ מתמשך על הברקסים (נהיגה בירידות חזקות או סתם השתוללות וכו').

במקרה המתואר פה מרחק הבלימה תלוי בעיקר בצמיג היות ובבלימה חד פעמית גם המערכת הרגילה לא מתחממת עד למצב של ירידה משמעותית ביכולת בלימה.

אלון

צודק לגמרי. באם מערכת הבלמים מסוגלת להביא את הגלגלים למצב של "סף נעילה" (עדיף מנעילה מלאה, כמובן), בזמן קצר (לעיתים מערכת בלימה משופרת משפרת גם את זמן התגובה של המערכת), אזי בבלימה אחת אין הבדל בין סוגי הבלמים (הנושא נידון רבות בפורום אופנועים בתפוז).

היתרונות הן כפי שציינת: תגובה משופרת, רגש בבלימה, נשיכה ראשונית, ומניעת דעיכה.

פורסם

תגובות/שאלות בצוותה:

אז מערכת הבלימה היא של OMP מלאה.

דיסקים מחורצים מחוררים של OMP.

צינורות פלדה שזורה של OMP.

רפידות חמות של OMP.

בהשוואה למקור, אין מה להשוות .

ה-SETUP הזה שותל את האוטו לעומת המקור.

נעשה לך נסיעה בהזדמנות.

אחלה. אני אשמח. אבל - האם תוכל לתת יותר פרטיםת כגון:

האם קוטר הדיסקים זהה למקורי או שהרכבת מוגדלים (בכמה? איזה ג'נטים?)

מה עם הבלמים האחוריים?

לגבי רפידות חמות - האם זה לא פוגע בבלימה בנסיעות מנהלתיות?

paulpro יש לך חוות דעת על הצמיגים הללו של קונטיננטל?

http://www.conti-online.com/generator/www/us/en/continental/automobile/themes/pc_tyres/performance/conti_sport_contact/master_en.html

לצערי, אין לי :( לא קיימים בארץ במידע 185/55R14 לכן גם לא ממש מעניין אותי...

תסלח לי גלעד אבל מערכת מחורצת ושאר הדברים שהזכרת לא מקצרים מרחק בלימה לעומת מערכת המקור. (בהנחה שבמהירויות שמדובר שתי המערכות מסוגלות לנעול גלגלים). מדובר בפיזיקה ואין לי כוח להסביר... אולי מישהו אחר יואיל?

אלון

בתיאוריה, אתה צודק...בפועל גיליתי שהבלמים שלי מתקשים לבצע את משימתם כראוי (כפי שאני מצפה :)) מעל 140 קמ"ש :( אם לא בולמים ב"מכה", נדרשת לחיצה מאוד חזקה כדי להביא לבלימה חזקה ללא נעילה...שיפור דיסקים/רפידות (הגדלת מקדם החיכוך) והגדלת הדיסקים (הגדלת שטח חיכוך) בהחלט יכולים לקצר מרחק בלימה ע"י מתן לנהג אפשרות לווסת את הבלימה בצורה טובה יותר...

P.

פורסם

המערכת היא 247 מ"מ כמו במקור,שום דבר לא שונה בגודל.

לא יודע מה להגיד לך CTI205 אבל אני מוכן להישבע שהאוטו בולם ברמה הרבה יותר טובה ממה שהיה בעבר(גם בגלל הצמיגים), ובעבר הדיסקים היו על האוטו כולה חצי שנה.

נכון שהמערכת לא דועכת, היא אמינה וכו', אבל אני מוכן לעשות בדיקה בין ראלי עם בלמים רגילים לשלי ואני כמעט בטוח ב-100% שהאוטו שלי יבלום טוב יותר, מהר יותר ובמרחק קצר יותר.

ב-160 קמ"ש אני לוחץ על הברקס והאוטו פשוט נשתל בכביש ,והבלימה נעשית בצורה פרוגרסיבית כך שלא תהיה נעילה, אבל אם אני רוצה לנעול הגלגל ינעל כמו בובה :D .

בקיצור אל תשכח שהחריצים בדיסק עוזרים לפנות גזים שנתפסים בין הרפידה לדיסק, אז זה מונע התחממות אבל זה גם משפר את יכולת הבלימה.

בקשר לעניין הרפידות החמות:

בבוקר כאשר אני מתחיל בנסיעה האוטו לא בולם ,לכן אני נוסע לאט עד שכל העסק מתחמם, אחרי שהמערכת חמה אין שום בעיה גם בעיר, גם ככה בעיר אני לא עובר את ה-50, אז אין חשש, אני נהג זהיר :wink: , נו לא אני רציני, אני באמת זהיר :lol: .

פורסם

המערכת היא 247 מ"מ כמו במקור,שום דבר לא שונה בגודל.

לא יודע מה להגיד לך CTI205 אבל אני מוכן להישבע שהאוטו בולם ברמה הרבה יותר טובה ממה שהיה בעבר(גם בגלל הצמיגים), ובעבר הדיסקים היו על האוטו כולה חצי שנה.

נכון שהמערכת לא דועכת, היא אמינה וכו', אבל אני מוכן לעשות בדיקה בין ראלי עם בלמים רגילים לשלי ואני כמעט בטוח ב-100% שהאוטו שלי יבלום טוב יותר, מהר יותר ובמרחק קצר יותר.

ב-160 קמ"ש אני לוחץ על הברקס והאוטו פשוט נשתל בכביש ,והבלימה נעשית בצורה פרוגרסיבית כך שלא תהיה נעילה, אבל אם אני רוצה לנעול הגלגל ינעל כמו בובה :D .

בקיצור אל תשכח שהחריצים בדיסק עוזרים לפנות גזים שנתפסים בין הרפידה לדיסק, אז זה מונע התחממות אבל זה גם משפר את יכולת הבלימה.

בקשר לעניין הרפידות החמות:

בבוקר כאשר אני מתחיל בנסיעה האוטו לא בולם ,לכן אני נוסע לאט עד שכל העסק מתחמם, אחרי שהמערכת חמה אין שום בעיה גם בעיר, גם ככה בעיר אני לא עובר את ה-50, אז אין חשש, אני נהג זהיר :wink: , נו לא אני רציני, אני באמת זהיר :lol: .

• תוכן חדש...