Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפיג'ו106 GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת היא 247 מ"מ כמו במקור,שום דבר לא שונה בגודל.

לא יודע מה להגיד לך CTI205 אבל אני מוכן להישבע שהאוטו בולם ברמה הרבה יותר טובה ממה שהיה בעבר(גם בגלל הצמיגים), ובעבר הדיסקים היו על האוטו כולה חצי שנה.

נכון שהמערכת לא דועכת, היא אמינה וכו', אבל אני מוכן לעשות בדיקה בין ראלי עם בלמים רגילים לשלי ואני כמעט בטוח ב-100% שהאוטו שלי יבלום טוב יותר, מהר יותר ובמרחק קצר יותר.

ב-160 קמ"ש אני לוחץ על הברקס והאוטו פשוט נשתל בכביש ,והבלימה נעשית בצורה פרוגרסיבית כך שלא תהיה נעילה, אבל אם אני רוצה לנעול הגלגל ינעל כמו בובה :D .

בקיצור אל תשכח שהחריצים בדיסק עוזרים לפנות גזים שנתפסים בין הרפידה לדיסק, אז זה מונע התחממות אבל זה גם משפר את יכולת הבלימה.

בקשר לעניין הרפידות החמות:

בבוקר כאשר אני מתחיל בנסיעה האוטו לא בולם ,לכן אני נוסע לאט עד שכל העסק מתחמם, אחרי שהמערכת חמה אין שום בעיה גם בעיר, גם ככה בעיר אני לא עובר את ה-50, אז אין חשש, אני נהג זהיר :wink: , נו לא אני רציני, אני באמת זהיר :lol: .

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
תגובות/שאלות בצוותה:

תסלח לי גלעד אבל מערכת מחורצת ושאר הדברים שהזכרת לא מקצרים מרחק בלימה לעומת מערכת המקור. (בהנחה שבמהירויות שמדובר שתי המערכות מסוגלות לנעול גלגלים). מדובר בפיזיקה ואין לי כוח להסביר... אולי מישהו אחר יואיל?

אבל היתרון של מערכת כמו שלך הוא 1. באמינות ו 2. במניעת התחממות בעת מאמץ מתמשך על הברקסים (נהיגה בירידות חזקות או סתם השתוללות וכו').

במקרה המתואר פה מרחק הבלימה תלוי בעיקר בצמיג היות ובבלימה חד פעמית גם המערכת הרגילה לא מתחממת עד למצב של ירידה משמעותית ביכולת בלימה.

לסיכום - הלוואי עלי מערכת כמו שלך...

אלון

בתיאוריה, אתה צודק...בפועל גיליתי שהבלמים שלי מתקשים לבצע את משימתם כראוי (כפי שאני מצפה :)) מעל 140 קמ"ש :( אם לא בולמים ב"מכה", נדרשת לחיצה מאוד חזקה כדי להביא לבלימה חזקה ללא נעילה...שיפור דיסקים/רפידות (הגדלת מקדם החיכוך) והגדלת הדיסקים (הגדלת שטח חיכוך) בהחלט יכולים לקצר מרחק בלימה ע"י מתן לנהג אפשרות לווסת את הבלימה בצורה טובה יותר...

P.

אני גם מסכים פרט לטענה של פיני על בלימה רעה במהירויות גבוהות.

הכל עניין של רגש בלחיצה הרי אין בעייה לנעול גלגלים ב-140 וגם מעל (תאמינו לי אני יודע :wink: ) אבל להגיע לנקודה של סף נעילה דורש יותר רגש מאשר מערכת בלימה ספורטיבית יותר.

הבעיה הכי גדולה שאני הייתי מחליף מערכת בלימה בגללה היא תופעת חשל (היסטרזיס) באזור סף נעילה. התופעה גורמת לקושי בשיחרור מבוקר ממצב נעילה למצב סף נעילה.

בנהיגה שפויה (וגם בנהיגה קצת פחות שפויה :) ) אינני סובל מבעייה זו אבל בנסיון לסחוט כמה שיותר את הבלימה המאוחרת (למשל בג'ימקנה) יש בעייה שבה אני מוכן לחיות עם נעילה רגעית בכניסה מאוחרת לסיבוב אבל אני מתקשה להרפות מהבלם במידה שתשאיר אותי באזור סף נעילת גלגלים. התוצאה לפעמים היא בריחה היסטרית מקו הפנייה הנבחר ואיבוד השער לחלוטין. כמובן שהפתרון הוא לבלום טיפה יותר מוקדם אבל פה כמובן קבור הכלב.

אבל מעבר לעניין פעוט זה לבלמים ב-VTR יכולת מרשימה ביותר עם נשיכה ראשונית טובה ופרוגרסיביות, הרבה תודות למשקל הנמוך של הרכב.

• תוכן חדש...