Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מסכם בזאת את פרוייקט מערכת-השמע ל"ליידי" שזה עתה קניתי (וולוו 850..)

אשמח לקבל תגובות!

המערכת

רדיו דיסק: PIONEER DEHP 4950

מגבר: Solid-Audio F-45 85WX4 RMS

קומפוננט קדמי (מיד-באס + טוויטרים) DLS R5A 80W RMS/120W Max

סאב: DLS-KW12 250W RMS / 400W Max

יש עוד זוג רמקולים ישנים בדלתות האחוריות, אבל לא בדקתי מאיזה סוג הם

משום שהם מוציאים צליל טוב, וממילא התרומה שלהם זניחה (לא מחוברים למגבר...)

מכירה והתקנה

חנות שי אהובי

חוות דעת אישית וציונים

התקנה: 10/10 - עבודה מאד מקצועית ונקייה! שימוש בחומרים וכלים ללא פשרות!

חיווט מושלם! בנייה למופת של תיבה לסאב! רואים שהבן אדם אוהב את העבודה שלו, וזה לדעתי הכי חשוב!

כיוונים סופיים: 6/10 - מעט התאכזבתי מכך שהבחור שכאמור ביצע התקנה מאד מקצועית , "חיפף" קצת בכיוון של המגבר,

ושל הרדיו-דיסק.

לקח לי שעתיים אח"כ לשבור את הראש לבד עם כל הכיוונים של הרדיו-דיסק כדי להפיק את המקסימום מהמערכת.

אני בספק אם כל אחד אחר היה מצליח להתמודד לבד עם הכמות האינסופית של כיוונים וכיוונונים שהדגם המעולה הזה של פיוניר מציע.

ועכשיו לסעיף הכי חשוב (אחרי סעיף השרות כמובן!)...

איכות שמע: 8.5/10 שמתחלק כך, לפי תחומי תדרים -

צלילים גבוהים (היי): 10/10 - מדהים! כל נקישה וכל צלצול נשמעים הכי נקי ואותנטי שאפשר, כמו במציאות!

צלילים אמצעיים (מיד): 10/10 - מדהים++ ! רק לעצום את העיניים ולדמיין את נינט יושבת במושב ליידך...

צלילים נמוכים (באס): 6/10 - פה דעתי חלוקה. את רוב התדרים מרגישים חזק מאד ונקי ,

בעיטה לבטן בלי שום זמזומי לוואי! אך עדיין יש לא מעט תדרים , במיוחד בתחום הגבוה יותר של הבאס,

שמלווים בזימזום צורמני, ורעידות מאד לא נעימות!

כל נסיונות הכיוון שלי הצליחו רק לשפר במעט את המצב, אך כדי להפטר לגמריי

מהבעייה , נאלצתי "לחתוך" חלק גדול מעוצמת הבאס ב"שירים הבעיתיים" ... :-(

נראה לי שחלק מהבעייה נובע ממחסור בבידוד אקוסטי

(המראה הקדמית לא מפסיקה לצרוח שעוד שנייה היא מתנפצת לרסיסים!),

אבל בכל זאת, אני בספק אם בתקציב שהצבתי לעצמי יכולתי להגיע לבאס

יותר איכותי...

שרות: 10/10 - למרות שאני לא כל כך מתמצא בתחום, ניתן לי לפני הקנייה ייעוץ מאד סבלני ולא מתנשא ובו בזמן

מאד מקצועי,יסודי ותפור בול לצרכיי, כולל הדגמות! בכלל, היחס של שי ודרור מאד לבבי וחם!

(ולא, אין להם שום קשר לצמד הבדרנים המפורסם... :-D )

זמינות: 10/10 - כל החלקים במלאי, כל האנשים במלאי - כולל ערבי חג וימי שישי, אפילו אם העבודה פולשת קצת

מעבר לשעות הרגילות...

מחיר: 7/10 - למחפשי "מציאות", זה לא המקום. לא חסרים מקומות יותר זולים.

מצד שני, ביקרתי גם במספר בחנויות אחרות (שלא אזכיר את שמן) שהציעו לי "מחירי שחיטה" עבור סחורה

דומה. בסה"כ המחיר הסופי נראה לי הוגן מאד ביחס לתמורה, אם לוקחים בחשבון גם את סעיפי ההתקנה והשרות!

ציון סופי: 9

יאללה, תגובות בבקשה! :-)

פורסם
אני בספק אם כל אחד אחר היה מצליח להתמודד לבד עם הכמות האינסופית של כיוונים וכיוונונים שהדגם המעולה הזה של פיוניר מציע
:shock:

היתי חייב.

פורסם

קודם כול תתחדש תהנה וכול מה שנלווה. לגביי עניין הכיוון כול אחד אוהב לשמוע אחרת כך שלהגיד שהבחור חיפף לא נראה לי נכון למרות שיכול להיות כך. ועם הסתבכת עם המכשיר הזה שלך אז אתה לא יודע מה מצפה לך בשוק האודיו. העיקר שאתה מאושר

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם
קודם כול תתחדש תהנה וכול מה שנלווה. לגביי עניין הכיוון כול אחד אוהב לשמוע אחרת כך שלהגיד שהבחור חיפף לא נראה לי נכון למרות שיכול להיות כך.

ובכל זאת יש הבדל בין "TUNING" כללי שמטרתו למצות את המיטב מהמערכת מבחינת איכות ועוצמה (אותו אני מצפה

מהמתקין לעשות במגבר וברדיו-דיסק),

לבין "Fine-Tuning" עדין יותר שמטרתו לכוון לסגנון האהוב עלי (ואותו אני אמור לעשות ברדיו-דיסק בלבד, מומלץ אחרי הדרכה בסיסית של המתקין!).

בפועל, קיבלתי מערכת רחוקה מאד אפילו מ-TUNING בסיסי, עד כדי כך שבקושי הורגש שיש מגבר.

(LOUD = OFF , Source-Output = 1/4 !!!)

מישהו אחר במקומי, שלא היה מנסה ללמוד בכוחות עצמו ללמוד את כל הפרמטרים היה עלול שנים "להנות" מאיכות

מאד בסיסית שקטנה במאות אחוזים מההנאה האמיתית שהוא אמור לקבל ממערכת כזו...

אגב, עד עכשיו אני לא משוכנע שכיוון המגבר עצמו נעשה כמו שצריך, אבל שם אני כבר לא מרשה לעצמי לשחק...

פורסם

אני בספק אם כל אחד אחר היה מצליח להתמודד לבד עם הכמות האינסופית של כיוונים וכיוונונים שהדגם המעולה הזה של פיוניר מציע.

אני עם BORKA...:shock::shock:

מעניין מה היה קורה אם היה לך 9855 של אלפיין, וזו רק דוגמית קטנטנה.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

לעניות דעתי LOUDNESS אמור להיות ב OFF, למעט הקלטות בעיותיות וישנות מסוימות מאוד. זהו עיבוד אות אלקטרוני שגורם לאי אילו עיוותים.

אני חושב שבהתקנה טובה ובכלל, אין סיבה להפעיל את ה LOUDNESS.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
לעניות דעתי LOUDNESS אמור להיות ב OFF, למעט הקלטות בעיותיות וישנות מסוימות מאוד. זהו עיבוד אות אלקטרוני שגורם לאי אילו עיוותים.

אני חושב שבהתקנה טובה ובכלל, אין סיבה להפעיל את ה LOUDNESS.

יואב

המממ... האמת שמה שאתה אומר די מפתיע אותי. אני מניח שמבחינה אלקטרונית אתה יודע מה שאתה אומר,

אבל מבחינה שמיעתית - בכל המערכות שהיו לי בעבר (עם מגבר ובלי מגבר), תמיד כשביטלתי את ה-LOUDNESS,

הרגשתי תחושה מעיקה של "קיצוץ כנפיים לציפור", כלומר גם תדרי ה-BASS הנמוכים מקוצצים וגם תדרי ה-TREBLE

הגבוהים מקוצצים, כך שהצליל נשמע הרבה פחות עשיר ועוצמתי.

(נדמה לי אפילו שקראתי פעם שביטול ה-LOUDNESS מיועד לשידור רדיו בלי מוזיקה, רק דיבורים...)

ייתכן שאנחנו לא מדברים בכלל על אותה תכונה?

פורסם

אם תכוון את המגבר בתדר נמוך מספיק וגיין מקסימלי לפני עיווטים לקומפוננו אתה לא צריך לאודנס ותרגיש שהרמקול מנסה לעשות מעבר למה שהוא מסוגל והסאונד מתעוות

כנראה המגבר לא מכוון מספיק על קצה המיצוי

תכבה את הלאודנס לגמרי ותרד בתדר עד שתשמע באסים מספקים ונקיים ואז תעלה בגיין עד לעיווט ותוריד טיפה וזו הנקודה האופטימלית

(בפעם המאה שאני מפרסם:mm_wink: - אבל מגיע קרדיט לבנאדם אדיר שתוך שעה הצליח להסביר את כל כיוון המערכת הבסיסית והנכונה - אדי "לאנוספורס")

תקרא את זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=169633

מקווה שזה יעזור

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

הכי טוב להתחיל עם 9855 הוא היה HU הראשון שלי ..

הוא מלמד אותך סאונד .... כל דבר ישר לספר לקרוא :)

פורסם

הכי טוב להתחיל עם 9855 הוא היה HU הראשון שלי ..

הוא מלמד אותך סאונד .... כל דבר ישר לספר לקרוא :)

יש לך ספר הוראות בעברית:x

::FEEL THE {XS} power::

• תוכן חדש...