Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך האלפא רומאו 33?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפוש יתן לך את כל מה שאתה מחפש, זה נידון הרבה פעמים.

וכדי לא לפטור כלא כלום :

ביצועים - חמימים, זה לא רכב ספורט אבל הוא די מהנה.

עלות אחזקה - תלוי למה משווים, באופן אבסולוטי נמוכה למדי, אם כי מדובר במכוניות מתיישנות שצריכות לבקר לעיתים הולכות ותכפות במוסך בגלל בלאי.

תצרוכת דלק - לא יודע.

זמינות חלקים - אין שום בעיה, יש הכל ובזול.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שלום למתענין

ברשותי 2 אלפות 33

אחת-מודל 92 קרבורטורים

השניה-94 הזרקה

הקרבורטור נחשבת לעצבנית יותר,הקרבורטור-רגועה וחלקה יותר.

הרכב חביב ונחמד,ואם מטופל בזמן-נותן תמורה טובה.

כמו שאמר קודמי,חלקים לא חסר-

אם תפול על רכב שמור ומטופל,סביר להניח שתהנה.

אילן

סלע

פורסם

לילה טוב..

להורים שלי הייתה כזאת ב94 , מנוע 1.5 הזרקה , נקנתה חדשה מהחברה.

עד כמה שאני זוכר היא צרכה בערך 1:13-14 , הדגמים עם הקרבורטורים קצת יותר.

בסה"כ אחלה רכב , זריז ודיי מהנה.. , אחרי כמה שנים אבא שלי החליף אותה בעוד אלפא ( 164 )

לצערי היום כמעט כל הרכבים האלא קרועים לגמרי , אבל אולי עוד תצליח למצוא אחת שמורה..

הצעה שלי , אם התקציב מאפשר עדיף שתחפש לך 164. האחזקה שלה יותר יקרה אבל זה לא רכב נפוץ בקרב צעירים או ערסים ככה שיותר קל למצוא אחת שמורה.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

הצעה שלי , אם התקציב מאפשר עדיף שתחפש לך 164. האחזקה שלה יותר יקרה אבל זה לא רכב נפוץ בקרב צעירים או ערסים ככה שיותר קל למצוא אחת שמורה.

לא כ"כ מסכים עם זה. בגלל מחירים נמוכים קונים מכוניות האלו ערסים וטוחנים להם את הצורה. קשה יותר למצוא חלקים ל-164 והחלקים יקרים. למכונית הזאת מערכת חשמל מאוד מסובכת, צריך מישהו שבאמת מבין שייטפל בה בלי קומבינות וקיצורי דרך.

בקיצר, אם פותח שרשור רוצה סדאן גדול, 164 זו אופצייה טובה ורק בתנאי שיש לך אצל מי לטפל בה. קשה למצוא חלקים בפירוקיות, מלאי חלקים חדשים, במיוחד חלקים חיצוניים, כגון: פנסים וכו' קטן ומחירים גבוהים. לדוגמא פנס ראשי עולה קרוב ל-2000ש"ח בחברה (דגם 93). רכב עם מנוע 2000 לא במיוחד זריז, ה-V6 חזק, אבל רובן אוטומטיות ויש לו תאבון בריא לדלק.

ל-33 מנוע בוקסר, יש גם גירסאות עם מנוע 16V בנפח 1.7. לבוקסר יש קול משגע, במיוחד עם אגזוז זרימה חופשית.

דווקא, בשנים אחרונות כבר כמעט ולא ראיתי ערסים עם 33. המכוניות האלו עברו לידיים של אוהבי אלפות ומחפשי מציאות.

33 יהיה קל יותר לתחזק וגם זמינות חלקים עדיפה. 164 במצב סביר עולה כמעט כיפליים מ-33 במצב סביר. אקזמפלרים זולים של 164 קרועים לגמרי עם אילתורים בחשמל ומכאניקה - יישור קו יכול לעבור 10K במקרים כאלו.

במילים אחרות, אם אינך נעול דווקא על 164. 33 זו אופצייה טובה יותר מבחינה פרקטית לפי דעתי. בזמנו שקלתי 33, אבל רציתי אוטו גדול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היום חזרתי מאילת עם אחת כזאת :-)

לשאלותיך:

• דלק - 1:11.5 כולל לחיצות ומזגן (הגעתי מאילת למרכז תוך ארבע שעות כולל שתי עצירות, עשה לבד את החישוב מה היתה המהירות הממוצעת).
  • עלות החזקה - תלוי בך. אתה יכול להחליט שאתה מתקמצן, ובאותה מידה אתה יכול להחליט שאתה לארג' איתה. אם אתה באמת גם רוצה להינות ממנה, אני מציע לך בחום לבחור באפשרות השניה. הרכב הזה בפירוש לא אוהב בעלים קמצנים, ומצידו גם יודע לא לקרוע אותך יותר מידי במוסך (אע"פ שפה ושם עלולות להיות הפתעות. נו טוב, עדיין איטלקי :wink:).
  • ביצועים - ספר הרכב לא מולי ולכן אני גם לא זוכר את הנתון המדויק, אבל ה-1.5 המוזרקת מאיצה ל-100 תוך קצת יותר מ-10 שניות. אני חושב שפעם כתבתי את הנתון הזה פה בפורום, נסה לבצע חיפוש. לטעמי, לאחר יותר מארבע שנים ו-70,000 ק"מ, לאחר שהתרגלתי כבר לכוח שהמנוע הזה יכול להפיק, אני יכול לומר בפה מלא שלא היו מזיקים לה עוד כמה סוסים.
  • זמינות חלקים - מגמה מעורבת. יש חלקים שתמצא בלי בעיה (מכאניקה בעיקר), ויש חלקים שתצטרך לירוק דם עד שתצליח להשיג (מי אמר כריות בולם?). כדאי למצוא מוסך טוב שמכיר היטב את הדגם, ורוב הסיכויים הם שתוכל להסתייע בו למציאת חלקים. אם תרכוש את הרכב, תוכל גם לקבל המלצות למוסכים כאלה.

בהצלחה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הרכב הראשון שלי היה אלפא 33 1.7 שנת 91 ...

רכב כיפי ומפנק, ושווה לו רק בגלל מבטי ההפתעה על הפרצופים של הנהגים שראו בחורה מאחורי ההגה :)

מצד אחד- זה לא היה הרכב הכי מוצלח בתור רכב ראשון (עלויות החזקה גבוהות יחסית), מצד שני- אם לא הייתי קונה אותו אז, כבר לא הייתי קונה אלפא לעולם (יש הרפתקאות שרק טירונים נכנסים אליהם).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...