Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קראתי בהיינס את כל תהליך ניקוז האוויר מארבעת הגלגלים, ולא מצאתי איזכור לניקוז אוויר מהמשאבה עצמה.

קראתי באחת ההודעות של דניאל בפורום, בה הוא רשם שיש לבצע ניקוז אוויר גם מהמשאבה עצמה, אני מעוניין לדעת על כך יותר פרטים ממישהו שביצע את העבודה בעבר.

קיבלתי עם המשאבה מין ניפל שסותם את אחת מ 4 היציאות לצינורות הבלמים, מה המטרה של הניפל הזה?

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אני לבד לא עשיתי אבל במוסך כאשר החלפתי משאבת בלם ראשית עשו כך:

פירקו את הישנה , בצינורות הבלם עצמם נשאר נוזל בלמים עד הסוף (כלומר ראו אותו)

הרכיבו את המשאבה החדשה סגרו את 4 הצינורות , הרכיבו את המיכל נוזל בלמים ומילאו עד הסוף אחרי זה מכונאי אחד ישב בתא נוסעים ולחץ על הדוושה והשני פתח את הצינוריות אחד אחד וניקז את האויר.

אני לא יודע אם זה הדרך הנכונה (אבל זה בגדול מה שעשו).

אצלי המשאבה הוחלפה כנראה בגלל שחודש לפני החלפתי את כל נוזל הבלמים אבל על הדרך בזמן הניקוז כנראה שנלחצה לתחום הלא פעיל שלה והאטם נהרס ולכן לא החליפו את כל הנוזל ,אחרת ממה שהבנתי כאשר מחליפים את המשאבה מחליפים את כל הנוזל ועושים ניקוז בדרך הישנה באזור הגלגלים.

מי מייצר את המשאבה שקניתה?

פורסם

הי דני תודה רבה על התשובה שלך,

אני לא זוכר מי ייצר את המשאבה, אני רק זוכר שהיה רשום עליה תוצרת איטליה, והיא עלתה לי 155 ש"ח.

כמה לקחו לך על ההחלפה במוסך?

בכמה בקבוקי נוזל בלמים הם השתמשו?

לא הבנתי לגבי הניקוז שעשו לך, איך הם הצליחו להגיע למצב שלא מחליפים את כל הנוזל אם פתחו את כל פתחי הניקוז של ארבעת הגלגלים?

מה ההבדל בין הניקוז שעשו לך, לבין הניקוז ב"שיטה הישנה" כהגדרתך.

תודה רבה לך!

פורסם

כאשר פירקו את המשאבה הנוזל בצינור נשאר מלא עד הסוף.

פתחו את המחברים בין צינורות הבלם והמשאבה ולא בגלגלים כלומר סגרו אותם עד הסוף ואז פתחו אחד אחד וניקזו.

ההחלפה לקחה כ 15 דקות לקחו לי על זה 50 ש"ח הבאתי 2 בקבוקים של נוזל ATE נשאר לי יותר מחצי מהבקבוק השני.

אני קניתי משאבה של BANDIX תוצרת צרפתית תואם מקורי ועלה לי כ 400 ש"ח .

פורסם

עכשיו הבנתי איך ניקזו,

המצב אצלי קצת שונה, כי אני מתכוון לנצל את ההזדמנות ולהחליף גם שני צינורות בלם קדמיים.

לא הבנתי לאן נעלם בקבוק וחצי של נוזל, רק לתוך המשאבה ומיכל המילוי?

הבנתי שאם מרוקנים את כל המערכת, יש צורך בקצת יותר משני בקבוקים, יש לי שלושה בקבוקים, לדעתך זה יספיק?

400 ש"ח רק על המשאבה?

איפה ביצעת את העבודה ב 50 ש"ח?

תודה רבה.

פורסם

כשאני החלפתי את המשאבה המרכזית ,פשוט לפני ההברגה של הצינורות למשאבה שמתי נוזל בלמים עד אשר המשאבה התמאלה והנוזל התחיל לצאת מפתחי החיבור של הצינורות בלי בועות,לאחר מכן הרכבתי את מיכל הפלסטיק ,ומשם כבר עשיתי ניקוז לכל בלם בנפרד.עשיתי את זה באונו אני מאמין שזה דומה.

פורסם

כשאתה רושם שעשית ניקוז לכל בלם בנפרד אתה מתכוון מפטמות הניקוז על הקאליפרים.?

או מההברגות שנמצאות על המשאבה?

תודה רבה.

פורסם

3 אולי כן אולי לא מה גודל הבקבוק (יש חצי ויש ליטר) השאלה איך תנקז כי אם תחליף את הצינורות הקדמיים אז תחליף גם את הנוזל באחוריים ואז זה ניקוזים רגילים של אויר ממערכת הבלמים מבתי הגלגל. פתח את בירגי הניקוז באחורים, אחרי שתפרק משאבה ותן לנוזל לזרום החוצה אחרי זה פשוט הרכב משאבה מלא נוזל עד שיזרום שוב ובצע ניקוז יסודי מכל צינור

לגבי המשאבה המוסך אמר לי לקנות רק מחברה איכותית וזו היתה המלצת המוכר, יש יותר זול אבל אם כבר קונים פעם ב.. , אז משהו איכותי במיוחד שזה מערכת בלמים.

לדעתי בלמים ברגע שלא יודעים לעבוד 100% לא נוגעים ונותנים למוסך לעשות את העבודה זה לא יקר וגם לא יקח הרבה זמן.

פורסם

עמית זה אחד הדברים שלא כדאי לנסות מפני שיכול להיות שלא תיהיה לך הזדמנות שניה .

אתה בטוח שאתה רוצה לעשות זאת לבד.

לא משנה אם החלפים יהיו 100% והשמן 200%

העבודה תכריעה את העניין חיים/מוות/נכות..

אני לא זוכר הייכן אתה גר. אבל אם תוכל להגיע לחיפה השמח לעזור לך.

נ.ב

פמפום על הברקס לבניית לחץ זו שיטה חפרית שמזיקה למשאבה המרכזית.

יש כלים יעודים לבניית לחץ.

עשיתי "פרוייקט" כזה בעבר אני ימצא אותו ויעלה אותו.

דבר איתי בפרטי או תתקשר.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...