Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פרוייקט של הסבת רכב ישן וקטן לרכב חשמלי, בלי כוונות לנסוע איתו בכביש (ולפיכך אני לא צריך תקינה, רישיון, טסט וכו').

הרעיון הוא לשים בו מנוע קטן שלא יהיה מחובר לגלגלים, אלא רק לאלטרנטורים, שבתורם יתחברו למצברים, שיתחברו למנוע חשמלי שיזיז את הרכב.

המנוע שם רק כדי לטעון את המצברים, ובגלל זה לא צריך תיבת הילוכים ועוד כמה מערכות כבדות.

ככה גם אפשר לשים את המנוע איפה שבא לי, אפילו בבגאז'.

יש לי כבר כמה דברים די ברורים ואת הרכב יש לי (זה לא אחד מהרכבי היומיומיים שלי, לא לדאוג).

מה שאני צריך להבין קשור למתחים של האלטרנטור והטעינה של המצברים.

1) האם האלטרנטור טוען את המצבר באותה מידה בלי קשר לסל"ד, או שהמתח גדל ככול שהסל"ד עולה?

2) באיזה סוג של מצברים משתמשים בPRIUS ובסיוויק הייבריד? אלו מצברים רגילים ומקבילים או משהו מיוחד?

3) אילו מתחים צריכים להיות מספיקים בשביל להזיז את היצור בצורה נורמלית? (אני מדבר על 60 קמ"ש)

פורסם

אם הבנתיך נכון, הרי שזה הזוי.

אלטרנטור אינו יכול להניע גלגלים. הוא מסובב על ידי רצועה ואינו מסובב.

אם המנוע נמצא כדי לסובב את האלטרנטורים, שכך מזה. המנוע אמור לסובב את הגלגלים, ואת האלטרנטור, והוא זה שיטען בעקבות זאת, את המצברים.

לשאלותיך הממוספרות:

1. סלד האלטרנטור מהותי, אמנם אין צורך באלפים גבוהים, אך סיבוב איטי משול לכלום או כמעט כלום.

2. מצברים של פריוס עולים כל אחד בסביבות 20000 שח או יותר.

3.המתחים הנדרשים, הינם המתחים שהמנוע שיחובר לגלגלים בצורה זו או אחרת, דורש.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא הבנת אותי נכון ב100%.

האלטרנטורים לא מסובבים את הגלגלים, אלא טוענים מצברים.

מצאתי כמה מנועים בסביבות ה1000$, ואני בטוח שאני יכול להשיג בפחות, אפילו מנוע משומש.

המתחים שמצאתי עד עכשיו הם של 240-300, וזה למנועים של 200 HP.

השאלה היא כמה הם צורכים באמת.

פורסם

לדעתי אתה נכנס לפרויקט די מסובך מבחינה אלקטרו-מכנית בלי די הבנה בתחום, וזה לא יהיה קל. בכלל לא קל.

נתחיל מהתיאוריה - התהליך שאתה מתאר הגיוני, אבל בתיאוריה (וגם במציאות) כל המרת אנרגיית יוצרת בזבוז. בתכנון שלך ממירים תנועה סיבובית (של המנוע בנזין) לאנרגיה חשמלית (למצברים) וחזרה לאנרגיה סיבובית (מנוע חשמלי). שוב, כל המרה כזאת יוצרת בזבוז אנרגיה (חום) ובמקרה שלך יש שתי המרות "מיותרות" שאין ברכב רגיל, כלומר יותר בזבוז.

מכוניות הייברידיות כמו הפריוס מנצלות את העובדה שבחלק מהזמן לא כל האנרגייה של המנוע מנוצלת לתנועה ואת האנרגייה העודפת הופכות לחשמל שנאגר במצברים.

בעיה נוספת שתיהיה לך היא בסינכרון המהירויות של המנועים. תאר לעצמך מה יקרה אם מאיזו שהיא סיבה המנועים בצד ימין יסתובבו אפילו קצת יותר מהר מהמנועים בצד שמאל?

בעיה נוספת - מנועים בהספקים כאלו כבדים. גם בקרי ההספק שלהם כבדים. והמצברים אפילו יותר.

לגבי שאלת המתחים. מתח לא בעיה להמיר. אפשר להפוך גם 5 וולט ל 500000000 וולט עם קצת רצון. הבעיה היא ההספק, או המכפלה של הזרם במתח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הספק של אלטרנטור חזק הוא כקילוואט אחד שזה משהו כמו 1.3 כוחות סוס. להערכתי אתה צריך לפחות 30 כוחות סוס כדי להניע רכב קטן בצורה סבירה. אז אתה צריך חווה של אלטרנטורים סטנדרטיים או שאולי תחבר גנרטור רציני יותר.

פורסם

אם כבר אז אולי תשתמש במנוע בנזין קטן (טוסטוס )למשל ושהוא יסובב את האלטרנטור או שתתקין ברכב שלך גנרטור רגיל על סולר שייצר חשמל ואליו תחבר מנועים חשמליים - אומנם יהיה די רועש אבל עם יותר סיכוי להצלחה ובכל מקרה יותר חסכוני ממנוע מכונית.

פורסם
אם כבר אז אולי תשתמש במנוע בנזין קטן (טוסטוס )למשל ושהוא יסובב את האלטרנטור או שתתקין ברכב שלך גנרטור רגיל על סולר שייצר חשמל ואליו תחבר מנועים חשמליים - אומנם יהיה די רועש אבל עם יותר סיכוי להצלחה ובכל מקרה יותר חסכוני ממנוע מכונית.

על סמך מה אתה קובע שזה יהיה חסכוני יותר?

אין כוח יש מאין. כדי להפעיל מנוע חשמלי בהספק של 30 כ"ס אתה חייב לתת הספק חשמלי של 30 כ"ס לפחות, כלומר להפעיל גנרטור של 30 כ"ס לפחות.

פורסם

בעיה נוספת שתיהיה לך היא בסינכרון המהירויות של המנועים. תאר לעצמך מה יקרה אם מאיזו שהיא סיבה המנועים בצד ימין יסתובבו אפילו קצת יותר מהר מהמנועים בצד שמאל? בשביל זה יש דיפרנציאל. אין בעיה לחבר את המנוע לדיפרנציאל קיים של הרכב (הנעה אחורית).

.

הספק של אלטרנטור חזק הוא כקילוואט אחד שזה משהו כמו 1.3 כוחות סוס. להערכתי אתה צריך לפחות 30 כוחות סוס כדי להניע רכב קטן בצורה סבירה. אז אתה צריך חווה של אלטרנטורים סטנדרטיים או שאולי תחבר גנרטור רציני יותר.

הרעיון הוא להשתמש בגנרטור.

פורסם

היי יוסי,

לא ברור מה אתה מנסה להשיג כאן. אם סתם הנעה ע"י חשמל, הרי שיש על מה לדבר. אם חיסכון באנרגיה אז אין על מה לדבר מהסיבה הפשוטה שצביקה הסביר ושנדונה הרבה מאד בעבר שאין יש מאין. בהמרות האנרגיה רק מפסידים ולכן התוצאה בהכרח תהיה פחות טובה מאשר מכונית רגילה. אם אתה רוצה להטעין את הרכב בבית זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אביב, במקרה של הטענה מהבית בהחלט מדובר בסיפור אחר.

אבל אז הייתי רוצה לשמוע מידידנו המלומד יוסי כיצד הוא מתכוון להתגבר על בעיית המצברים הכבדים והגדולים שכל יצרני הרכב הגדולים עדיין לא הצליחו למצוא לה פיתרון.

פורסם

כעקרון לא אכפת לי שזה יסע באיטיות ביחס לרכב רגיל. זה לא יהיה רכב ליומיום (בין השאר כי זה לא חוקי).

אני עומד להשתמש בו כמודל ראשוני לפרוייקט עתידי שיש לי.

מה שאני מחפש זה חיסכון בדלק ונסיעה שתהיה בלי רעש, כמו סוג של רכב שמשתמשים בו בתוך קיבוצים (למעשה, זה בדיוק מה שזה יהיה, ולא יצא מהקיבוץ).

אני לא מחפש לעשות משהו מושלם, אלא רק אבטיפוס ניסיוני.

נראה לי שחיבור מנוע חשמלי לDRIVESHAFT של פורד סיירה יעשה טוב את העבודה. מקדימה במקום המנוע יכולים להיות המצברים. המנוע אגב, הוא קטן מאוד (50X20X25), ככה שאין בעיה לשים אותו בכל מקום שאני אבחר בלי שינויים רציניים מדי.

לגבי הטענה בבית, זו בהחלט אפשרות מעולה.

פורסם

רגע ולאן תחבר את הדרייבשאפט של הסיירה, אמרת שזה רכב קטן לא?

מנסיעה שעשיתי על סיירה מלוקקת עם מנוע די בתול, הרכב הזה כבד מאד ואפילו מנוע 1600 מתקשה להזיז אותו בצורה סבירה.

לעלות על ה 205 אחרי הרכב הזה, גורם לך להרגיש ברכב מירוץ.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

תראה כמו שתארת את זה בהתחלה ברור שחיסכון באנרגיה לא יהיה מהסיבה שהוסברה לגבי המרות אנרגיה.

אם תטעין את הרכב ישירות מארנגיה חשמלית סביר להניח שיהיה חיסכון באנרגיה כיוון שאני דיי משוכנע שמנוע חשמלי הינו בעל נצילות גבוהה בהרבה מזו של מנוע רכב.

אם תשאל על המסלול האנרגטי, החל מהפחם בתחנת הכוח ועד להנעת המכונית, אני לא בטוח שיש כאן חיסכון אמיתי של אנרגיה כי בסופו של דבר החשמל מופק ע"י שריפת דלקים. אם יש כאן חיסכון הרי שהוא מתבסס על הנחה (שאינני יודע אם היא נכונה) שהטרבינות בתחנת הכוח יעילות יותר ממנוע שריפה של רכב. עכשיו תוסיף לזה את כל ההמרות מתחנת הכוח ועד למצברי הרכב שלך- לא בטוח בכלל.

כדי שתבין, החיסכון בהייבריד נובע מהעובדה שמנצלים אנרגיה מבוזבזת ומנתבים אותה לטעינת מצברים.

סיפור המצברים לא פשוט בכלל וקשה לי להאמין שתמצא מנוע DC בהספק כמו שאתה צריך.

פורסם

תשמע יוסי,

לי יש מעין קטנוע חשמלי כזה עם מנוע בסיסי מאד, שרשרת שמניעה את הגלגל האחורי ובטריה בגודל קרטון חלב.

זה נוסע בכיף איזה 20-25 קמ"ש עם בטטה במשקל 90 קילו עליו, אבל מחזיק בקושי רבע שעה.

אולי תיקח דבר כזה, או איזו קלנועית קיימת, ותשים לה בבגאז' גנרטור קטן להטענה - והנה מצאת את מה שאתה מחפש.

מצד שני - עם המשקל של אדם +גנרטור + בנזין נראה לי שהעסק לא יזוז בכלל, רק בירידות....

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני כמיט בטוח שכל רכב חשמלי שיעבוד מהטענה נטו לא יהי חיסכוני מבחינת זיהום אוויר.

אם אני לא טועה 1 KWH עולה משהו כמו 70 אגורות, אז נניח שצריך 60KW כדי להניעה רכב, מה שתקבל שעה נסיעה שווה ערך ל 60*70=42 ש"ח. שזה שווה ערך ל 7 ליטר בנזין.

בגלל זה גם כל הפרויקט של הרכב החשמלי שרוצים לפתח בארף תמוהה לגמרי להרבה מאוד אנשים.

באנרגיית דלק רק אפשר לשפר את יעילות ההפקה, שאני חושב שברכבים חדשים די גבוהה.

• תוכן חדש...