Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפקק הזה לא אמור לאטום כמו שצריך, למה יוצאים ממנו מים בכלל?

הפקק הזה מכיל קפיץ שאמור לעמוד עד לחץ מסויים. כשהלחץ גבוה מדי הנוזל קירור דוחק את הקפיץ ויוצא החוצה. למה זה טוב? מערכת הקירור תוכננה לעבוד בלחץ מקסימלי מסויים. אם הלחץ יהיה יותר מהלחץ המקסימלי אז יגרם נזק משמעותי יותר.

באופן לא מפתיע הלחץ שהקפיץ בפקק מסוגל לעמוד בו, והלחץ שמערכת הקירור תוכננה לעמוד בו כמעט וזהים.

זה למה כשהמנוע מתחמם יותר מדי, נפלטים מים מהפקק של הרדיאטור.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון סופי:

הייתי במוסך, הבעיה היתה תרמוסטט תפוס במצב סגור. למוסכניק לא היה תרמוסטט אז הוא ביטל אותו (עכשיו חום המנוע נמוך מידי, תרמוסטט חדש יורכב בקרוב. אל דאגה, אני לא משאיר ככה בקביעות).

כמו כן החלפתי "על הדרך" את היוניט חום לאחת מקורית עם 2 מהירויות (היה רשום עליה 92-87, הראש שלה בצבע כחול. 7 שנים הרכב אצלי ולא נגעו בה בכלל) וגם פירקו את הרדיאטור ועשו לו ניקוי כמו שצריך ולבסוף הוחלף נוזל הקירור במלואו.

עכשיו הכל תקין, כל המערכות נבדקו כולל מנוע והכל תקין, נראה כי גיליתי את חום המנוע הגבוה בזמן (והמחוג קפץ תוך כדי נסיעה מהירה!) ולכן לא נגרם נזק נוסף חוץ מהפסד של 4 שעות עבודה.

פורסם

אני שמח שנפתרה הבעייה.

תגיד, באופן תקין, על כמה מראה מד החום שלך? זה בצלזיוס או בפארנהייט?

אצלי כאשר אני בפקק או ברמזור הוא מגיע ל190 פרנהייט ואפילו קצת יותר, ורק אז מתחיל לעבוד המאוורר... אגב, זה בערך 90 מעלות צלזיוס...

תקין?

ועוד לא התחילו החמסינים...

לי יש אונו 92

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון נוסף למקרה זה:

מסתבר שהיוניט שהורכבה ברכב איננה מקורית (למרות שהיה מוטבע עליה "מיוצר באיטליה") ועקב כך המאוורר הופעל בטמפ' נמוכה משמעותית ממה שהיה צריך להיות. היוניט פורקה והוחזרה אחר כבוד לחנות (בעיה של המוכר שחשב שהוא יודע איזה יוניט מתאימה לרכב הזה).

תרמוסטט המנוע שכשל הוחלף לפני שנתיים בלבד באיזה מוסך בקיבוץ לא מורשה והיה חלק תחליפי באיכות ירודה. בגלל המקרה לקחתי את הרכב למוסך מורשה היבואן ודרשתי טיפול בחלקים מקוריים בלבד. המחיר נראה לי קצת מנופח, מה דעתכם?

תאור העבודה:

פו"ה תרמוסטט- שעות: 0.5, סה"כ: 88.50 ש"ח.

פו"ה מתג טרמי למניפת קירור- שעות: 0.4, סה"כ: 70.80 ש"ח.

חלקים:

שס' טרמוסטט אונו 1.4, כמות 1, 195.35 ש"ח.

סתם טרמוסטט, כמות 1, 21.26 ש"ח.

בנד 16, כמות 2, 11.00 ש"ח.

מתג מצנן מים אונו1.4, כמות 1, 153.85 ש"ח.

שיבה 22, כמות 1, 7.50 ש"ח.

סה"כ עבודות: 159.30 ש"ח.

סה"כ חלקים: 388.96 ש"ח.

הנחת עיגול בסך 0.04%: 0.21- ש"ח.

מע"מ 15.5%: 84.95 ש"ח.

סה"כ לתשלום: 633.00 ש"ח.

זול או יקר? העבודה בוצעה בתחילת החודש.

תם ונשלם!

• תוכן חדש...