Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתא המנוע, בצד ימין (צד הנוסע) ישנה תיבת ממסרי ונתיכי מע' המזגן בצבע שחור.

הסר את מכסה התיבה ע"י לחיצה על 2 הלשוניות שבצידי המכסה והרמתו למעלה ויתגלו לפניך ממסרים ונתיך (פיוז) אחד

רגיל ולידו 2 נתיכים נוספים העשויים מפס מתכת ומחוברים ע"י 2 אומים. נתיך המתכת הימני (שליד הנתיך הרגיל) הנו של 40 אמפר והוא המזין את מאורר הרדיאטור בחשמל, בדוק שהוא נראה שלם ושהאומים בסדר. אם הכל תקין, צריך לקוות שאין תקלה פנימית, חולפת, במנוע המאורר רדיאטור עצמו. טוב שאתה ערני ומשגיח תמיד על מד חום המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתקעתי שוב עם האוטו בכביש בין עירוני. המנוע התחמם מיד לאחר הדלקת מדחס מזגן, הגיע ל- 3/4, לא הגיע לאדום!!

בדיוק כמו בפעם שעברה מים פרצו החוצה מפקק הרדיאטור והיה טיפלה אדים.

המנוע עובד תקין (נסעתי אחרי שהתקרר הרבה עד שעבר שוב את האמצע), אין עשן מהאגזוז, נוזל קירור נקי וכנ"ל שמן מנוע, נראה כי גם הפעם ראש המנוע ניצל למרות האדים. הפעם חום המנוע זינק בצורה כ"כ חדה שכ"כ נבהלתי, עצרתי בחריקת צמיגים על השוליים.

מהכניסה המערבית של יוקנעם נסעתי כמות גדולה של ק"מ עם מנוע כבוי (זה ירידה) עד לכיכר מרכז הקניות BIG, שם התנעתי ונסעתי עד לבית עם מנוע עובד.

הפעם המצלמה היתה איתי, ניתן לתמונות לדבר בעד עצמם. יש לציין כי המאוורר בשביתה.

מה עושים?!

009we2.jpg

008bm6.jpg

004fe8.jpg

פורסם

בצע בדיקה עצמית של מאורר הרדיאטור כך:

1. נתק את המחבר בעל 3 חוטים מיוניט החום שברדיאטור.

2. בצע גישור ע"י חוט חשמל, מהדק משרדי וכו', בין חוט הארקת היוניט שבצבע סגול שחור לחוט אפור/שחור והמאורר צריך לפעול במהירות 1 האיטית.

3. נתק את קצה הגישור מהחוט האפור שחור וחברו כעת לחוט האדום שבמחבר וכעת צריך לפעול המאורר במהירות 2 המהירה.

נא עדכן ממצאים ותוצאות.

פורסם

רפי תודה על התשובות.

הבדיקה בוצעה, 2 המהירויות בשיטה הזו עובדות באופן תקין!

יש לציין שהסוויץ' היה סגור ובכל זאת עבד, וכמו כן בעת הגישור של המהירות האיטית יצאו קצת ניצוצות מהמחבר לפני שזה התחיל לעבוד, גישרתי ע"י בדיל.

מה זה אומר לפי תוצאות הבדיקה?

תודה מראש!!!

פורסם

בדיקתך מראה שהמאורר תקין עם כל המע' שמפעילה אותו. כ

כמובן שרק היוניט חום שברדיאטור לא נבדק ואולי הוא פגום.

כעת בצע בדיקה של הפעלת המאורר ע"י לחץ גז המזגן בצורה הבאה:

כשמנוע הרכב קר (מספיק שחום המנוע יהיה מתחת ל1/4) הנע המכונית והפעל את המזגן בסבובי מנוע קצת גבוהים.

כעבור כעד 2 דקות יעלה לחץ הגז במזגן ואז אמור לפעול מאורר הרדיאטור במהירות 1, האיטית וכעבור כ 12 שניות

הוא צריך לפעול במהירות 2 המהירה ואז כעבור כדקה הוא יפסיק לפעול, כי לחץ הגז ירד וחוזר חלילה.

אם גם בבדיקה זאת הכל יהיה בסדר, אז ברור שיש תקלה רגעית שבה המאורר לא פועל.

האם נותק המחבר החשמלי אל מנוע המאורר ונבדקו מגעי המתכת שהם נקיים ושאחד מהם לא התרחב יותר מדי?.

פורסם

כן, זה נבדק אצל החשמלאי השבוע.

לפני שנתקעתי נסעתי בעליות כ"כ קשות בלי מזגן וחום המנוע היה על הרבע. בתום העלייה הפעלתי את המזגן ותוך 15 שניות חום המנוע עלה עד ל- 3/4 ועצרתי מיד על השוליים.

רק בגלל שהפעלתי את המזגן המנוע התחמם, המאוורר לא עובד גם עם מזגן פועל בשום מהירות.

האם יש דרך לארגן את הפעלת המאוורר עם הפעלת הסוויץ באופן קבוע עד לפיתרון התקלה כדי שאני יוכל להגיע היום לחיפה לסידורים?

תודה ענקית מראש.

פורסם

האם יש דרך לארגן את הפעלת המאוורר עם הפעלת הסוויץ באופן קבוע עד לפיתרון התקלה כדי שאני יוכל להגיע היום לחיפה לסידורים?

כן, תעשה את הגישור על המאוורר כמו שהציע רפי כמה הודעות למעלה וסע לחשמלאי.

אגב, לנסוע כמה קילומטרים טובים עם מנוע כבוי זה רעיון לא מוצלח במיוחד. כשמנוע כבוי יכולת הבלימה שלך נמוכה באופן משמעותי כי אין וואקום במגבר הבלם. חבל שתגלה את זה שניה לפני שאתה דורס מישהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשיטה הזו המאוורר עובד גם עם סוויץ' סגור, זה יגמור לי את המצבר.. חייבת להיות שיטה אחרת.

אגב, צביקה, כמו שאתה רואה בתמונות לא היתה לי ברירה אחרת, זה הגיע כבר ל- 3/4, עוד שנייה הרדיאטור היה מתפוצץ והיה הולך לעולמים ראש המנוע.

זה כביש עירוני מהיר יחסית עם 2 נתיבים לכל כיוון בלי שוליים ובלי מעברי חציה. נסעתי עם מנוע כבוי וסוויץ' פתוח כדי שההגה לא ינעל על הנתיב הימני, בכל אופן לא עברתי 40 קמ"ש והייתי עם איתות מצוקה עובד.

לגבי הבלמים ידעתי שיהיה לי קשה לבלום. קצת הופתעתי האמת מחוסר הבלימה המשמעותי, אבל בכל זאת לא היתה לי בעיה לבלום.

פורסם

אם נקראת בדרכך במקרה ירידה כזו , היה עדיף לגלוש בהילוך סרק + להעלות מעט את הטורים (מה שיסובב את המשאבת מים מהר יותר) , בצורה כזו הרכב היה מתקרר מאוד מהר.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אתה יודע איך נבהלתי כשזה קרה? לא היה לי זמן לחשוב והייתי ממש לחוץ, מה גם שהייתי לבד.

אחרי שהגעתי לביג נגמרה הירידה, עצרתי והתנעתי וחום המנוע היה על הרבע. תאר לך כמה צריך לנסוע עם מנוע כבוי כדי שהוא ירד מה3/4 לרבע, מה שנתן לי אפשרות להתניע ולנסוע מהר הביתה לפני שהמנוע יתחמם שוב.

פורסם
בדיקתך מראה שהמאורר תקין עם כל המע' שמפעילה אותו. כ

כמובן שרק היוניט חום שברדיאטור לא נבדק ואולי הוא פגום.

כעת בצע בדיקה של הפעלת המאורר ע"י לחץ גז המזגן בצורה הבאה:

כשמנוע הרכב קר (מספיק שחום המנוע יהיה מתחת ל1/4) הנע המכונית והפעל את המזגן בסבובי מנוע קצת גבוהים.

כעבור כעד 2 דקות יעלה לחץ הגז במזגן ואז אמור לפעול מאורר הרדיאטור במהירות 1, האיטית וכעבור כ 12 שניות

הוא צריך לפעול במהירות 2 המהירה ואז כעבור כדקה הוא יפסיק לפעול, כי לחץ הגז ירד וחוזר חלילה.

אם גם בבדיקה זאת הכל יהיה בסדר, אז ברור שיש תקלה רגעית שבה המאורר לא פועל.

האם נותק המחבר החשמלי אל מנוע המאורר ונבדקו מגעי המתכת שהם נקיים ושאחד מהם לא התרחב יותר מדי?.

ביצעתי את הבדיקה.

רפי בדיוק אבל בדיוק כמו שאמרת- קרה.

הפעלתי את המנוע, הוא היה קר, על האפס. הפעלתי מזגן והעלתי את הסל"ד ואחרי כמה דקות המאוורר עבד במהירות הנמוכה ואח"כ הגביר מהירות.

מה שמוזר שזה שהמאוורר עבד לסירוגין ולא ברציפות כמו שהיה תמיד ובגלל זה מד החום עבר שוב את האמצע- כיביתי מנוע מיד.

אחרי זה כביתי את המזגן והתנעתי שוב. המנוע פעל והמאוורר לא נדלק שוב בכלל- הכל מת. עבר את האמצע בשני קוים ונאלצתי שוב לכבות מנוע, כלומר אם המזגן לא פועל המאוורר לא עובד בכלל.

ניתקתי את המחבר שוב, גישרתי על המהירות הגבוהה והפעלתי מנוע בלי מזגן- מד החום עמד על האמצע ואפילו למטה דקות ארוכות, לא התחמם ולא היו נזילות ושום דבר מיוחד.

אז מה הבעיה, הלכה היוניט לעולמה?

תודה מראש!

פורסם

כל החיצים מצביעים ליוניט , מה גם שהיא לא כזו יקרה.

תחליף אותה לפני שאתה מחליף מנוע :arrow:

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

טוב, תודה, מחר אני אבצע את המעקף למאוורר על המהירות הגבוהה (אני אדחוף שם איזה בדיל או משהו מעביר זרם אחר) ואסע כך למוסך.

יותר חבל לי על הנוזל קירור שהלך לי היום, הוא עלה 70 ש"ח של פרסטון, ממש חבל.

הפקק הזה לא אמור לאטום כמו שצריך, למה יוצאים ממנו מים בכלל?

פורסם
בשיטה הזו המאוורר עובד גם עם סוויץ' סגור, זה יגמור לי את המצבר.. חייבת להיות שיטה אחרת.

מניעים את הרכב, עושים ג'ימפור, נוסעים לחשמלאי, מדוממים מנוע, מוציאים ג'ימפור, מוציאים כרטיס אשראי ומחכים.

ההימור שלי הוא על יוניט מאווררים תקול. אם הפעלת המזגן מפעילה את המאווררים אבל התחממות הרכב לא, אני מסיק שהיוניט דפוק ופשוט לא מפעיל את המאוורר בזמן. לא נשמע כמו נזק רציני בכיס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
טוב, תודה, מחר אני אבצע את המעקף למאוורר על המהירות הגבוהה (אני אדחוף שם איזה בדיל או משהו מעביר זרם אחר) ואסע כך למוסך.

יותר חבל לי על הנוזל קירור שהלך לי היום, הוא עלה 70 ש"ח של פרסטון, ממש חבל.

הפקק הזה לא אמור לאטום כמו שצריך, למה יוצאים ממנו מים בכלל?

די לבכות, ויאללה למוסך. אני החלפתי 3 פעמים נוזל קירור עד שסידרתי את כל המערכת (G12+ , כל נגלה 150 ש"ח!) , עדיין , זה בקטנה לעומת אם ילך ראש או חלילה מנוע.

• תוכן חדש...