Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פיאט טמפרה ידנית שנת 94. לאחרונה האוטו החל לעשות בעיות, ואף עבר שיפוץ אלטרנטור.

לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה: מד הטמפ' של האוטו עולה ב 2-3 קוים מעל החצי כאשר הואטו עומד, או נוסע בפקקים.

המאורר של האוטו נדלק באיזור ה 90 מעלות.

בנוסף לכך שמתי לב שהטורים של הילוך הסרק נמוכים- בערך 600 סל"ד, וכאשר אני נותן מעט גז המאורר מתחיל לפעול חזק יותר.

בבדיקה ראשונית שביצעתי לא מצאתי נזילות של מים, מיכל המים תמיד מלא עד קצת מעל הקו ולא חסר שמן במיכל השמן.

באוטו מותקן מזגן ידני של אוטו-קור אבל מפוח המזגן הפסיק לעבוד לפני כחודש, ולכן אני לא מפעיל כלל את המזגן.

האם יכול להיות שהעלאה קטנה של הסל"ד בהילוך הסרק תפתור את הבעיה? אם כן, כיצד אני מכוון את סל"ד הילוך הסרק?

האם בעייה זו אקוטית ואני חייב להיכנס למוסך בהקדם (שמתי לב לתופעת החימום לפני שבועיים)?

הוצאתי על האוטו בחודשיים האחרונים כ 3000 ש"ח, ואני מנסה לפתור דברים פשוטים לבד, ולדחות טיפולים לא הכרחיים.

אודה על תשובתו של כל אחד שיוכל לעזור.

פורסם

את העלאת סבובי הסרק ניתן לבצע או דרך מחשב/סורק אבחון או שיש בכלל לתקן תקלה במע' הזרקת הדלק כמנוע סרק וכו'.

צריך גם לבדוק שמאורר הרדיאטור מסתובב במהירות הנכונה כך שהוא יונק אויר מקדמת הרכב ומזרמו דרך הרדיאטור ומעבה המזגן לכוון המנוע.

אם חוטי המאורר יורכבו הפוך, אז מאורר הרדיאטור יסתובב הפוך ולא יקרר טוב את הרדיאטור והמנוע.

תקלה נוספת, הנה הארקת מרכב (בודי) לקויה שעקב כך בזמן שמאורר הרדיאטור פועל דווק שעון החום קצת עולה למעלה ובפועל הוא מזייף ומראה חום גבוה יותר המהצב האמיתי. פתרון תקלה זאת יהיה ע"יח פרוק כבל הארקת המצבר במלואו מהרכב וסידור הארקה תקינה וטובה לאוזן הכבל (כתוב בחלון החיפוש הארקת מרכב ותמצא כיצד מבצעים זאת במדויק).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה רפי,

האם בעייה של הארקה תגרום לעליה פתאומית בטמפ', או עליה איטית? המחוג עולה אצלי בעליה איטית ולא בקפיצה פתאומית.

בנוגע לסל"ד סרק- האם אין אפשרות פשוט לסובב איזה בורג וזה מגביר את סל"ד הסרק? (יש לי הזרקת דלק באוטו)

תודה,

ברק.

פורסם

עוד שאלה ברשותכם.

לאחר קריאה מרובה פה בפורום ני מבין שכדאי לשים נוזל קירור ייעודי במערכת הקירור של הרכב.

ב 10 השנים האחרונות יש במערכת הקירור מים רגילים, והכל עבר כשורה עד כה...

האם אתם ממליצים להחליף לנוזל קירור?

אם כן, האם יש למישהו המלצה למוסך טוב באיזור הרצליה שיעשה את העבודה? ופחות או יותר הערכת מחיר לעבודה שכזו?

תודה רבה,

ברק.

• תוכן חדש...