Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז זהו שאתה טועה!

מקרה שקרה ביום חמישי האחרון, חבר שלי שתה בירה + שוט קוארבו, עברו 3 שעות ויותר (+ארוחה אח"כ)

הלכנו לשוטר (ללא האוטו) והוא ביקש להיבדק, השוטר אמר שזה עולה 82 ש"ח (כן כן קראתם נכון)

אז מה מסתבר?

שבדיקת אלכוהול במדינת ישראל עולה כסף!

חבר שלי סירב, הלכנו לרכב ונסענו לשם, כמובן שהשוטר עצר אותנו והוציא לנו בדיקה (בלי כסף, כי הפעם הוא על ההגה ויש אפשרות לדפוק!)

בבדיקה לא נמצא אחוז אלכוהול גבוה מספיק והוא שיחרר אותנו אבל רק שתבינו באיזה מדינה אנחנו חיים ...

כשהאזרח בא מיוזמתו לבדוק אם הוא כשיר לנהיגה או לא - הבדיקה עולה כסף

כשתופסים את האזרח כשהוא כבר נוהג, ושאפשר לדפוק אז אין בעיה לעשות בדיקה (ללא עלות כמובן)

אז שיחליטו, אתם באמת דואגים לאנשים או לא?

אם התשובה חיובית שיעשו את הבדיקה הזאת חינם וחופשית לכל דורש

בנוגע לשאלה מה זה מנת אלכוהול:

מנת אלכוהול = שוט של משקה כלשהוא, שליש בירה

מנה אחת כל שעה וחצי בערך, תלוי במשקל של הבנאדם.

הסיפור הזוי. נראה לי שהיית מלא כשפגשת את "השוטר הניגרי".

אף אחד ממתנדבי מתנ"א לא מוגבל במספר שקיות הבדיקה שהוא לוקח מהתחנה ביציאה למשמרת. להיפך.

קרה שחבר'ה באו אלינו למחסום בצומת היציאה מקיבוץ עם מועדון גדול בששי בבוקר וביקשו שקיות להביא לחברים,

- נתנו להם.אף אחד לא סופר לנו עם כמה שקיות חזרנו ולמה המספר לא תואם הת הדיווח ב"מפגש אזרח-שוטר"

גם לבעלי הדם בעניים כששומעים את המילה שוטר צריך להיות גבול שפיות.

כל מה שאנחנו רוצים זה שתחזרו הביתה בשלום ולהוריד מהכביש את המשוגעים. יש בין המתנדבים לא מעט שאיבדו בני משפחה בכביש.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולכל המתחכמים אסור לשתות ולנהוג.

כשאני יוצא אני שותה בקבוק אחד \ כוס בירה \ שוט אחד וזהו, למרות שאני יודע מניסיון שאני יכול לשתות יותר

לא הבנתי.

אסור ואתה עושה זאת בכל זאת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הסיפור הזוי. נראה לי שהיית מלא כשפגשת את "השוטר הניגרי".

אף אחד ממתנדבי מתנ"א לא מוגבל במספר שקיות הבדיקה שהוא לוקח מהתחנה ביציאה למשמרת. להיפך.

קרה שחבר'ה באו אלינו למחסום בצומת היציאה מקיבוץ עם מועדון גדול בששי בבוקר וביקשו שקיות להביא לחברים,

- נתנו להם.אף אחד לא סופר לנו עם כמה שקיות חזרנו ולמה המספר לא תואם הת הדיווח ב"מפגש אזרח-שוטר"

גם לבעלי הדם בעניים כששומעים את המילה שוטר צריך להיות גבול שפיות.

כל מה שאנחנו רוצים זה שתחזרו הביתה בשלום ולהוריד מהכביש את המשוגעים. יש בין המתנדבים לא מעט שאיבדו בני משפחה בכביש.

הסיפור הזה באמת הזוי אבל מה לעשות שהוא קרה באמת?

ואין לי מושג אם הם היו מתנדבים או שוטרים (אם זה עוזר, המקרה קרה ביציאה מהרצליה איפה שתמיד עוצרים רכבים)

פורסם

מקרה שקרה ביום חמישי האחרון, חבר שלי שתה בירה + שוט קוארבו, עברו 3 שעות ויותר (+ארוחה אח"כ)

הלכנו לשוטר (ללא האוטו) והוא ביקש להיבדק, השוטר אמר שזה עולה 82 ש"ח (כן כן קראתם נכון)

השוטר בלשוון המעטה הסתלבט עליכם

נגיד והחלטת לזרום עם הבדיקה ולשלם והיית שולף לו שטר של 100,

מה ניראה לך ? לשוטר יש קופה רושמת ועוד היה מחזיר לך עודף ? היה מגהץ לך את הכרטיס אשראי ?

כמה נאיבים אתם ? שוטר לא יכול לקחת ממך כסף על המקום, ובדיקה לא עולה כסף כי לא פעם פנינו לשוטרים לשם בדיקה.

בכל אופן, מי שרשם למעלה 3 "מנות" זה 3 שעות, אני מציע לו לא לנהוג אחרי ה 3 שעות כי אם הוא נתפס אז הוא נתפס

אחרי 3 מנות צריך 5 שעות !

אחרי מנה אחת אפשר לנהוג ללא בעיה מצד החוק, אחרי 2 כוסות צריך להמתין שעתיים כי זה עובר את החוק, ואחרי 3 מנות צריך 5 שעות וכול כוס נוספת זה עוד שעתיים ביציאה.

יש טבלת חישוב במגזין מוטורי שנימצא למעלה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הטבלאות למינהן יעילות רק כאשר הן מכילות את שני הקרטיריונים הבאים: מין הנבדק ומשקל גופו. הסיווג על פי מין חשוב מכיוון שבגוף האשה ישנם עד כפי 2 יותר תאי שומן מאשר בגוף של גבר.

כל חישוב אחר הכולל הגדרות כגון "דרינק אחד פר שעה" הינו אידיוטי לחלוטין- מהו דרינק? מנת וויסקי (50-60 מ"ל בנפח של 40% אלכ') או שמא שליש בירה (330 מ"ל בנפח ממוצע של 5%)?

מותר לי דרינק פר שעה? יופי אני אשב לי בבית עם חברים במשך 10 שעות (לא התראינו הרבה זמן ויש הרבה מה לספר) ואשתה עשר מנות וויסקי שהן כ 500-600 מ"ל, מנה אחת כל שעה עגולה. נראה לכם שאני כשיר לנהיגה? :loco:

מותר לשתות כמה שהמחוקק קבע והינשוף ביצע. כמובן שכמו בנהיגה מעל המהירות המותרת גם כאן ישנה סטיית תקן שגם אותה ישנם גופים שרוצים "להעלים" ולקבוע רמה תקן אחיד של 0 אחוז אלכוהול!! (כמו בכמה מדינות מערב אירופאיות).

פורסם

כל הטבלאות/הערכות הם משקל ממוצע, אפילו סטיה גדול הבמשקל שזה 10-20 אחוז , מיבחינת זמן זה במקרה הגרוע 15 דקות מתוך שעה

אז הערכה של "מנה" יכול להיות רלוונטית לכל האנשים, ודווקא עם הרבה יותר מרווח בטיחות למי שממש רזה יותר מ 20% מהממוצע.

וכמו שרשמתי למעלה, זה ממש לא כל משקה לשעה. זה משקה לשעתיים, משקה לשעה זה רק הראשון והוא גם ככה לא ניספר כי זה עדיין כמות חוקית

אז במקרה שלך אתה תוכל לינהוג אחרי 19 שעות ולא 10.

נגיד ומנת וודקה/ויסקי 40% היא 50 CC , אז במנה יש לך 20 CC אלכוהול, (וזה לא משנה אם זה רדובל וודקה כי הרדבול והקרח הם כתובפת לאלכוהול)

20 CC אלכוהול בבירה 5% זה 400 CC שזה טיפה יותר משליש בירה, ולרוב הבירות הם 6-7 % ככה ששליש בירה מקביל ל שאט או מנת וודקה/ויסקי וכו לדוגמא.

פורסם

בשביל כל האלה פה שמחפשםי בדיוק את הגבול, יש לי סיפור בשבילכם:

אדם שתה (לא יודע בדיוק מה) בארוחת הערב, בנסיעתו הביתה בתוך העיר קפץ לו אדם אחר לכביש, הנהג לא הספיק לבלום ודרס את ההולך הרגל למוות. בבדיקת משטרה התגלתה כמות אלכוהול בדם הנהג מעל לתחום המותר. עכשיו הקטע הוא כזה, גם אם הנהג לא היה שותה אלכוהול בכלל, הוא לא היה מספיק לבלום כי הוא קפץ לו ממש מול הרכב, אין מספיק זמן להגיב בכל מקרה. אבל מכיוון שהתגלתה כמות אלכוהול לא חוקית בדם, את המשטרה לא מעניין כלום, הסיבה לתאונה היא האלכוהול. העונש על דבר כזה הוא כלא.

עכשיו לכל מי שחושב לעצמו, מה הסיכוי שזה יקרה, אז מדובר בסיפור אמיתי, אותו נהג צריך לחיות עם זה שהוא דרס מישהו (גם אם לא היה יכול למנוע זאת), והשאיר בבית אישה וילד ונמצא בכלא לזמן שאני לא יודע אותו בדיוק.

אז תחשבו שאם שוטר תפס אותכם על נהיגה בשכרות ולקחו לכם את הנהיגה, זה לא המקרה הגרוע ביותר. מה הסיכוי שמישהו יקפוץ לכם לכביש? רוצים לקחת את הסיכון לשבת בכלא?

פורסם
מנת אלכוהול לכל שעה שאתה נמצא. באת ל3 שעות, תשתה מקס 3 מנות. הכל לפי החוק. זה לא משנה אם אתה כשיר או לא כשיר לנהיגה, זה משנה שתופסים אותך.

כי מה? העיקר זה שלא יתפסו? לנהוג שיכור אבל בלי שהמשטרה תופסת זה בסדר?

to finish first first you have to finish

פורסם
ב מכיוון שהתגלתה כמות אלכוהול לא חוקית בדם, את המשטרה לא מעניין כלום, הסיבה לתאונה היא האלכוהול. העונש על דבר כזה הוא כלא.

אם כך, איזה מזל שהמשטרה, שלא מעניין אותה כלום, היא לא זו שמחליטה על כתב האישום ולאחר מכן שופטת את הנאשם.

פורסם

אולי לא ניסחתי נכון, ההחלטה של בית המשפט היתה לכלוא אותו.

אני משער שאם לא היתה מתגלה רמת אלכוהול כזאת בדם הוא היה מקבל עונש קל בהרבה מכלא, כי אז היה אפשר לנסות להוכיח כי הוא לא היה יכול למנוע זאת.

פורסם

אבל מדברים פה על לשתות עד גבול החוקי , שזה גבול נמוך מאוד, זו רמה נמוכה מאוד של אלכוהול, לא משהו שמשפיע על מהירות תגובה.

פורסם
אולי לא ניסחתי נכון, ההחלטה של בית המשפט היתה לכלוא אותו.

אני משער שאם לא היתה מתגלה רמת אלכוהול כזאת בדם הוא היה מקבל עונש קל בהרבה מכלא, כי אז היה אפשר לנסות להוכיח כי הוא לא היה יכול למנוע זאת.

אם כך בית המשפט לא השתכנע ש...(ואני מצטט): "גם אם הנהג לא היה שותה אלכוהול בכלל, הוא לא היה מספיק לבלום כי הוא קפץ לו ממש מול הרכב."

אתה ציינת זאת כעובדה, אבל כנראה שבית המשפט, שבחן את כל עובדות המקרה, לא קיבל זאת כעובדה.

בכל מקרה, הנקודה החשובה שאכן מי שביצע תאונה בעת שכרות (לפי הגדרת החוק) ייתקשה להגן על עצמו במקרה וקרתה תאונה.

פורסם

למרות שחוקית ישנה כמות מסויימת של אלכוהול ש"מותרת" להימצא בגופו של הנהג,

עדיין יש לשים לב כי כל כמות שהיא משפיעה (ברמה כזו או אחרת) על יכולות הנהג.

גם הכמות ה"חוקית".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יש הרבה דברים שמשפיעים, גיל, עייפות, ריכוז מנטאלי, קוארדינציה בסיסית, כמות האוכל בקיבה ועוד. השאלה היא עד כמה והאם זה משמעותי.

פורסם

עובדה שיש מדינות שבהן אסורה כל כמות של אלכוהול בגוף בזמן נהיגה.

חוצמזה, טענתך שטחית משהו - מכיוון שיש דברים שבהם האדם לא שולט (גיל, יכולת נהיגה, וכו') - לפחות לא באותו רגע,

אבל הוא בטוח יכול לבחור לא לשתות באותו ערב.

למה מראש לשים את עצמך במצב שבו אתה מסוגל לנהוג פחות טוב ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...