Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בא לעקוץ אותך ולהוכיח שטעית,אין לי שום אינטרס בזה.

בסה"כ באתי להדגיש את הנושא שיש החלטה של פורשה להיות הבעלים העיקריים של VW בעזרת הכתבה [שאותה כן קראתי].

הבירוקרטיה שיש שם לא משנה זה רק העיקרון שפורשה אכן הבעלים העיקרי של VW ישירות או בהקיפין.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

psyrax,

למען הסדר הטוב וחידוד ההבנה.

יש עוד 69 אחוז מניות של פולקסוואגן שלא בידיים של פורשה.

אתה יודע מה יהיה אם בעלי המניות המחזיקים 69 אחוז יתלכדו כאחד - הם יכולים להחליט הפוך מכל דבר שפורשה תרצה.

פורשה מנהלת את הענינים מכוח זה שעוד 69 אחוז (או לפחות חלק ניכר מהם) פשוט יושבים על הספסל ולא מתערבים מתוך בחירה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
Major Ivan Hirst האנגלי התחיל את החברה כמו שאתם מכירים אותה היום אחרי המלחמה. המפעל היה בור באדמה בסוף המלחמה.

עכשיו החברה חוזרת לידיים במקוריות שלה (פורשה)

פולקסווגן מעולם לא היתה בידיים של פורשה. המפעל קם בבעלות ממשלת גרמניה, והמעורבות של פרידננד פורשה מתבטאת בתכנון הבסיסי של המכונית.

אני לא בא לעקוץ אותך ולהוכיח שטעית,אין לי שום אינטרס בזה.

בסה"כ באתי להדגיש את הנושא שיש החלטה של פורשה להיות הבעלים העיקריים של VW בעזרת הכתבה [שאותה כן קראתי].

הבירוקרטיה שיש שם לא משנה זה רק העיקרון שפורשה אכן הבעלים העיקרי של VW ישירות או בהקיפין.

אתמול בערב החלטתי, יחד עם בעל הקיוסק השכונתי, שאנחנו נהפוך להיות הבעלים העיקריים של פרארי (לגבי זונדה אנחנו עוד מתלבטים קצת).

למרבה הפלא, זה עוד לא עשה מאיתנו בעלי בית של פרארי. אפילו לא בעקיפין. א-ח-ר-י שנצליח לקנות יותר מ-50% מהמניות, אז - ורק אז - נהפוך לבעלי השליטה.

ואז יהיו לחברי הפורום הנחות יפות, אני מבטיח.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
פולקסווגן מעולם לא היתה בידיים של פורשה. המפעל קם בבעלות ממשלת גרמניה, והמעורבות של פרידננד פורשה מתבטאת בתכנון הבסיסי של המכונית.

אתמול בערב החלטתי, יחד עם בעל הקיוסק השכונתי, שאנחנו נהפוך להיות הבעלים העיקריים של פרארי (לגבי זונדה אנחנו עוד מתלבטים קצת).

למרבה הפלא, זה עוד לא עשה מאיתנו בעלי בית של פרארי. אפילו לא בעקיפין. א-ח-ר-י שנצליח לקנות יותר מ-50% מהמניות, אז - ורק אז - נהפוך לבעלי השליטה.

טל

שטל שביט מחליט להתערב בדיוק כנראה ממש עיצבנו אותו.

ההסכם של Major Ivan Hirst עם פורשה היה שהם מקבלים אחוזים על מכירת חיפושיות.

כנראה הם מספיק קרובים להיות מקימי החברה.

שיהיה לי קצת יותר סבלנות אני יחפש קישור לסיפור.

שרנו נכנסו לניסאן היה להם 30 ומשהו אחוזים בחברה ושליטה מלאה בחברה.

ואם שכחת את הפילוסופיה של אנזו פרארי .אסור להם למכור את פרארי לאף אחד.

בשביל זה הנרי פורד רב איתם.

בשביל זה GM לא רצו את פיאט...

לך על פגאני.

הרכב הכי אקזוטי שנמכר היום.

אייל

פורסם
א-ח-ר-י שנצליח לקנות יותר מ-50% מהמניות, אז - ורק אז - נהפוך לבעלי השליטה.

טל

תזכור !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
(לגבי זונדה אנחנו עוד מתלבטים קצת).

טל

מצטער טל"ש, אני והירקן כבר הכרזנו שאנחנו קונים את PAGANI.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
למה אתם מתכוונים שאתם אומרים VAG?

כשאני אומר VAG אני מתכוון ל Volkswagen Audi Group

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אייל,תיקון הסטורי: פרדיננד פורשה אכן ישב בכלא הצרפתי שנתיים בגין פשעי מלחמה ! מאיפה ההפרחה שזה בגלל פשעים נגדינו (היהודים),אני לא יודע. הפשע שלו היה העסקת עובדי כפייה שברובם היו דווקא שבויי מלחמה.

בלי קשר לאמור לעיל, הוא היה נאצי,חבר מפלגה וחבר אישי של היטלר ומכאן סביר מאד להניח שהיה אנטישמי ותמך בתורת הגזע הנאצית, למרות הכחשות מאוחרות יותר.

בנו פרי, שבעצם הוא פורשה ה"אמיתי" זה שהביא את המפעל למה שהוא היום ,נעצר בתום מלחה"ע 2 אך שוחרר ללא אישום.

פורשה היא חברה גרמנית עם עבר נאצי כמו רבות מהחברות בגרמניה.

ואם קנצלרית גרמניה נואמת בכנסת אני (שכל המשפחה של סבי וסבתי הושמדו בשואה),כשאוכל להרשות לעצמי ,אשמח להתענג על פורשה/מרצדס/BMW.

יובל

פורסם
כשטל שביט מחליט להתערב בדיוק כנראה ממש עיצבנו אותו.

ההסכם של Major Ivan Hirst עם פורשה היה שהם מקבלים אחוזים על מכירת חיפושיות.

כנראה הם מספיק קרובים להיות מקימי החברה.

כשיהיה לי קצת יותר סבלנות אני אחפש קישור לסיפור.

כשרנו נכנסו לניסאן היה להם 30 ומשהו אחוזים בחברה ושליטה מלאה בחברה.

:shock:אף אחד לא עצבן אותי... עד שהחסרת שלוש פעמים בתשובה שלך את האות כ', ראבאק. זו שגיאה מעצבנת (ומיותרת לגמרי. זה לא כמו 'עם' במקום 'אם' שמתפלק לפעמים)...

לעצם הענין, קודם כל - להזכירך הסוגיה כאן היתה הבעלות על פולקסווגן. psyrax התעקש שלפורשה יש בעלות. הצבעתי על כך שעצם החלטה על כוונה להעלות את אחוזי הבעלות עוד לא עושה אותך לבעלים. לגבי השליטה - נכון שיתכן מצב בו יש לך שליטה גם עם פחות מ-50%, אבל לא זה המצב כאן.

לגבי רנו וניסאן, אגב, אני מציע שתבדוק את העובדות שלך. רנו וניסאן זו ברית, Alliance. לרנו אין "שליטה על ניסאן". זה הרבה יותר מסובך.

ולגבי פולקסווגן ופורשה - מצטער, אבל אתה פשוט טועה. בשום צורה שלא תסובב את זה, פרדיננד פורשה לא היה מקים פולקסווגן ואפילו לא קרוב לכך. הוא סיפק את התכנון הבסיסי, בהזמננת היטלר. זו כנראה הסיבה לכך שנחתם הסכם (ונדמה לי שזה לא היה עם המייג'ור אלא עם היינריך נורדהוף שבא אחריו, אבל לא משנה) עם בנו של פרידננד לפיו תקבל החברה סכום מצחיק של מארק-ומשהו על כל מכונית, ובתמורה לא תתמודד מול החיפושית עם מכונית קטנה משלה. קרא לזה דמי לא יחרץ.

(לגבי פרארי - שוב, נראה לי שקצת התבלבלת. תזכיר לי בבעלות מי נמצאת פרארי היום - משפחת פרארי? אני לא מוותר כל כך בקלות. פאגאני לא מוכרים מספיק מכוניות בשביל שזה יהיה כדאי...)

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
כשאני אומר VAG אני מתכוון ל Volkswagen Audi Group

פירוש מקרי בלבד :)

VAG משמעו Volkswagen AG

כאשר AG הינה קיצור גרמני אשר משמעותו היא Aktiengesellschaft

כאשר Aktiengesellschaft הינה מילה גרמנית אשר משמעותה

plc, public limited company; stock company, company that offers shares

(או בקיצור, משמעות המילה היא שפולקסווגן הינה חברה ציבורית הנסחרת בבורסה)

פורסם

טל.

הפעם אני כותב עם WORD בתקווה שלא יהיו לי שגיאות.

מאז שפורשה התחילו לקנות מניות של VW הם החליפו כבר מנכ"ל לחברה.

אז כנראה שלא צריך יותר מ % 50 בשביל לשלוט.

לניסאן יש מנכ"ל צרפתי אז כנראה שהם כן שולטים בחברה.

גם פורד התחילו לעשות שינויים במאזדה לפני שהיו להם % 50 מהחברה (מאזדה זאת חברה ישראלית,נכון?)

לך על TATA הם בתנופה והמניות שלהם בטוח יעלו.

הם גם הבעלים של תה TETLEY ,מתאים בדיוק לחבר שלך בפיצוציה.

לפחות הפסקת לקרוא לחברת פגאני חברת זונדה. :-D

אייל

פורסם

סתם בשביל ה"קטע" - המנכ"ל של ניסאן הוא גם המנכ"ל של רנו, ויותר מזה - הוא בכלל לא צרפתי. הוא ברזילאי.

הוא מוגדר בתקשורת כ"איש עסקים צרפתי" בגלל העובדה שהוא גר בצרפת במשהו כמו 20 שנה האחרונות :)

ההחלפה של מנכ"ל פולקסווגן לא באה בגלל שפורשה סתם החליטו ככה, אלה בגלל שהצורת התנהלות שלו לא נראתה לבעלי המניות (שמרכיבים את מועצת המנהלים של החברה (דירקטוריון)).

בין היתר בגלל השקעות מטומטמות לחלוטין כמו הפיית'ון הכושלת, הקנייה של בוגאטי ועוד.

במקרה של פורד, הם קנו מניות שליטה. ולא מניות רגילות.

בכל מקרה - כל מיזוג, איחוד, רכישה וקניית מניות יש לבחון היטב בחוזה הקנייה של המניות.

בחלק מהמקרים, למרות שלבעל מניות יש אחוז נמוך מהמניות הכללית (אפילו 10 אחוז מהמניות) - מדובר על 90 אחוז ממניות השליטה בחברה.

ובנוסף, יש הסכמי קנייה של חברות אשר נותנים לבעל המניות הקטן יחסית את זכות הווטו או זכות החלטה העצמאית בחברה (כל עוד אין פגיעה באינטרסים של הצד השני).

פורסם

טל

אם אתה לא יודע לנהל דיון בוגר אז פשוט אל תגיב.

בניגוד אליך לפורשה יש את הכסף לעשות את המהלך הזה,כשלך יהיה את כסף לקנות "רק" את הידית הילוכים של פרארי דבר איתי.

לפני שאתם קופצים ותוקפים את התגובה שלי כדאי שתקראו אותה.

שוב פעם אני אומר פורשה היא בעלת המניות הגדולה ביותר [כלומר אין גוף יחיד שבבעלותו יותר מניות מאשר פורשה]

הכתבה באה בהקשר שפורשה החליטה להגדיל את השליטה שלה בקבוצת VAG עד למצב של בעלות מלאה [יותר מ-50%]

טל,אם כל כך מפריע לך עצם העובדה שהבאתי לפה כתבה שמוכיחה את טענתי ושעדיין פורשה לא בעלים מלאה של VAG וצריך אישור אז תקרא את המשפט הבא:

"מהלך זה טעון עדיין את אישור הרגולטור הגרמני, שלא צפוי להתנגד."

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
תיקון קטן על הנאמר בהקשר של רכישת VW ע"י פורשה,כתבה מלפני שבועיים בערך.

אכן פורשה מחזיקה ברוב מניות החברה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3514450,00.html

אם אתה לא יודע לנהל דיון בוגר אז פשוט אל תגיב.

בניגוד אליך לפורשה יש את הכסף לעשות את המהלך הזה,כשלך יהיה את כסף לקנות "רק" את הידית הילוכים של פרארי דבר איתי.

לפני שאתם קופצים ותוקפים את התגובה שלי כדאי שתקראו אותה.

שוב פעם אני אומר פורשה היא בעלת המניות הגדולה ביותר [כלומר אין גוף יחיד שבבעלותו יותר מניות מאשר פורשה]

הכתבה באה בהקשר שפורשה החליטה להגדיל את השליטה שלה בקבוצת VAG עד למצב של בעלות מלאה [יותר מ-50%]

טל,אם כל כך מפריע לך עצם העובדה שהבאתי לפה כתבה שמוכיחה את טענתי ושעדיין פורשה לא בעלים מלאה של VAG וצריך אישור אז תקרא את המשפט הבא:

"מהלך זה טעון עדיין את אישור הרגולטור הגרמני, שלא צפוי להתנגד."

כדאי שתשקיע קצת בהבנת הנקרא, ידידי. קודם כל - אף אחד לא תקף אותך, אז תרגע. יש כאן דיון בו לחלק מהמגיבים יש דעות שונות משלך.

לעצם הענין: שוב - הבנת הנקרא (ובמקרה שלך, הנכתב). מזהה את הציטוט שלך למעלה? "אכן פורשה מחזיקה ברוב מניות החברה". זה מה שכתבת, בלשון הווה, על סמך אותה ידיעה ב-YNET. כתבת - וטעית. מה לעשות ולמרות שהסבירו לך כמה פעמים, סירבת להבין אז השתמשתי בדוגמה מוקצנת בתקווה שאולי זה יעזור להוריד לך את האסימון, בסיוע קצת הומור. לא ברור לי למה פירשת את זה כדיון לא בוגר, אבל זה בהחלט הבהיר לי שחוש הומור כנראה אין לך. כך או כך, מתברר שגם זה לא עזר, ואתה לא רוצה שיבלבלו אותך עם עובדות. בכל זאת אנסה שוב, בעברית פשוטה: לא משנה אם יש לפורשה כסף לבצע את המהלך או לא; לא משנה אם הרגולטור יתנגד או לא. נכון לעכשיו, כרגע, בהווה, אין להם רוב מניות בפולקסווגן. יכול להיות שיהיה להם, יש להם כוונה כזאת, סביר שזה יקרה - אבל זה עוד לא קרה! מה כל כך קשה להבין?

טל.

הפעם אני כותב עם WORD בתקווה שלא יהיו לי שגיאות.

מאז שפורשה התחילו לקנות מניות של VW הם החליפו כבר מנכ"ל לחברה.

אז כנראה שלא צריך יותר מ % 50 בשביל לשלוט.

לניסאן יש מנכ"ל צרפתי אז כנראה שהם כן שולטים בחברה.

גם פורד התחילו לעשות שינויים במאזדה לפני שהיו להם % 50 מהחברה (מאזדה זאת חברה ישראלית,נכון?)

לך על TATA הם בתנופה והמניות שלהם בטוח יעלו.

הם גם הבעלים של תה TETLEY ,מתאים בדיוק לחבר שלך בפיצוציה.

לפחות הפסקת לקרוא לחברת פגאני חברת זונדה. :-D

אייל, ככה סתם, בשביל הסקרנות: באמת נדמה לך שאני לא יודע את ההבדל בין פאגאני לזונדה?

לגבי היתר כבר ענו לך. אני יכול רק להמליץ לך לבדוק שוב - מקורות לא חסרים - את טיב ההסכם בין רנו לניסאן.

אם תבדוק, למעלה, אגב, תראה שציינתי בעצמי שיתכן מצב בו תהיה שליטה עם פחות מ-50% בעלות. שוב - לא זה המצב עם פורשה ופולקסווגן, בינתיים.

לא הבנתי למי כוונתך "חבר שלך בפיצוציה".

טל

פורסם

מה שאתה מנסה להסביר לי אני כבר הבנתי מהתחלה,לא חשבתי להכנס לפרטים הקטנים.

בכל מיקרה אולי לא הסברתי את דעתי לעומק.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תוכן חדש...