Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגוע גדול בירושלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כלומר ערבי ישראלי, דרוזי, בדואי, צ'רקסי, ארמני ושאר מיני מיעוטין, אזרח למופת שלא מהווה נטל על המדינה ותורם בתחומים השונים ושגם שירת בצבא על פי דבריך צריך לעוף מפה, ונוצרי שאינו ערבי פטור?

אירית

אני מבין שאת מגיבה לי, בלי שקראת את כל ההודעה שלי.

למה את חושבת שהתכוונתי כשרשמתי- "ניתן להשאיר כאלו שרוצים להיות אזרחי ישראל אחרי השבעה ונכונות לשרת בצבא כמו כלל העם", מה לא מובן במשפט הזה?

ד"א נוצרים שאינם ערבים באים לפה בכוונה להיות חלק מהחברה הישראלית ולא להילחם בה.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ד"א זו טעות להגיד "רק יהודים" לא על זה מדובר כאן, מדובר על האוכלוסיה הערבית, אני אישית מכיר נוצרים לא ערבים שחיים כאן, הם אוהבים את עם ישראל והאדמה הזאת יותר מחלק מהיהודים שאני מכיר.

איציק

אני מאד מבינה את מה שאתה אומר לדעתי אתה לא ממש מבין מה שאתה כותב, ראה מה כתבת, "זו טעות להגיד רק יהודים" ואז אתה מחריג ערבים ומתייחס לנוצרים ושוב מחריג "לא ערבים".

ואני שואלת למה?

מדינת ישראל כמו שאני רואה אותה היא מדינת הישראלים, לא משנה מה דתם. ולכן אין הבדל אצלי בין נוצרי ערבי לבן נוצרי הונגרי

אצלך יש.

אירית

פורסם

אירית את חושבת אירופה/אמריקה, כאן זה המזרח התיכון איזור אחר לחלוטין עם בעיות אחרות לחלוטין, נוצרי שבא לפה מסקנדינביה להתנדב בקיבוץ יכנס לישיבה ויהרוג תלמידים בני 15?

הסיכסוך שלנו הוא עם הערבים, אין קשר לאפליה או לגזענות, אלו שבשטחים נלחמים איתנו הם העם שלהם, אל תנסי לטאטא את האבק מתחת לשטיח, תסתכלי אל האמת בפרצוף.

אני לא מבין מצד אחד בשמאל אומרים לסגת מהשטחים הכבושים, כשאומרים בסדר ניסוג וכמובן שהאכלוסיה הערבית שנמצאת בה יוחזרו גם הם, אז מקימים קול צעקה, מה אתם רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? מה אתם מציעים לנקות את השטח מערבים ישראלים ואז להחזיר את השטחים? שאני אבין.

ד"א אני מזמין אותך להיכנס לכפרים/מחנות פליטים במזרח ירושלים ולדבר בעברית או להדליק את הרדיו על גל"צ, אני מבטיח לך שהתגובה שלהם לא תהיה כשל אותו נוצרי אירופאי/אמריקאי שבא להתנדב בקיבוץ, בוא נגיד שאירוח בדואי וקפה מר לא תקבלי.

פורסם

איציק, מדי פעם שומעים את מנהיגי החמאס\ג'יהאד איסלמי ודומיהם, שמסבירים שכל הישראלים הם אותו הדבר, חיות טרף ולכן אין לחוס עליהם. הם גם נותנים דוגמאות. כל הישראלים הם כמו דוקטור ברוך גולדשטיין.

כשאני שומע כאלה דברים זה די מצמרר אותי.

לי מעולם לא עברה מחשבה לקחת רובה צהלי, להיכנס למסגד ולירות אש אוטומטית לגבם של מתפללים מוסלמים. ובכל זאת, בעיני אותו קיצוני מהחמאס ארנון=גולדשטיין. אצלו בראש, כל הישראלים הם אותו הדבר, כיוון שהישראלים היחידים שהוא פגש בחייו היו חיילים ו\או מתנחלים אלימים.

לפני מספר ימים נכנס קיצוני מוסלמי לישיבה, וירה אש אוטומטית בתלמידים ישראליים. ועכשיו אתה ואחרים מסבירים בצורה מלומדת שכך נגזר על יהודים וערבים לחיות, ומסבירים שמוסלמי, מעצם היותו מוסלמי הוא מועד לבצע פיגוע בעתיד הקרוב או הרחוק.

אני די משוכנע שיש גם כמה מוסלמים שאין להם עניין יוצא דופן לרצוח יהודים. בדיוק כפי שלי אין עניין מיוחד ברצח ערבים.

אתה לא מרגיש שיש איזה בעייתיות בכך שאתה גוזר מתוך התנהגות של מוסלמי אחד (או עשרים, או מאה, זה לא משנה) מסקנות לגבי כל המוסלמים שמעולם לא פגשת?

פורסם
אירית את חושבת אירופה/אמריקה, כאן זה המזרח התיכון איזור אחר לחלוטין עם בעיות אחרות לחלוטין, נוצרי שבא לפה מסקנדינביה להתנדב בקיבוץ יכנס לישיבה ויהרוג תלמידים בני 15?

ומה בדיוק הקשר? האם כל ערבי נכנס לישיבה ומרסס?

הסיכסוך שלנו הוא עם הערבים, אין קשר לאפליה או לגזענות, אלו שבשטחים נלחמים איתנו הם העם שלהם, אל תנסי לטאטא את האבק מתחת לשטיח, תסתכלי אל האמת בפרצוף.

ואני שוב שואלת, למה אתה עושה הכללות, יש הבדל גדול בין להפגין סולידריות לבן לבצע פיגועים, מה שאתה אומר הוא שכל הערבים הם טרוריסטים.

אני לא מבין מצד אחד בשמאל אומרים לסגת מהשטחים הכבושים, כשאומרים בסדר ניסוג וכמובן שהאכלוסויה הערבית שנמצאת בה יוחזרו גם הם, אז מקימים קול צעקה, מה אתם רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? מה אתם מציעים לנקות את השטח מערבים ישראלים ואז להחזיר את השטחים? שאני אבין.

כשאתה אומר "קול צעקה" למה אתה מתכוון, מה בדיוק לדעתך השמאל אומר? ועוד פעם, ההכללות, כל מי שחושב קצת אחרת ממך נכנס תחת הגדרה אחת שמאל? כל מי שלא חושב שהפתרון למחוק לשרוף לגרש הוא אוטו' אוייב שלך של היהודים של ישראל?

ד"א אני מזמין אותך להיכנס לכפרים/מחנות פליטים במזרח ירושלים ולדבר בעברית או להדליק את הרדיו על גל"צ, אני מבטיח לך שהתגובה שלהם לא תהיה כשל אותו נוצרי אירופאי/אמריקאי שבא להתנדב בקיבוץ, בוא נגיד שאירוח בדואי וקפה מר לא תקבלי.

אתה בטח מדבר מתוך נסיון, ולא "מסיעור מוחות" בין החבר'ה בזמן פיצוח גרעינים מול מסך הטלויזיה שמלווה בצעקות של חמס על הערבים.

אירית

פורסם

ארנון אני מסכים איתך, יש לי חברים ערבים מוסלמים/נוצרים, אני חושב שחלקם כן רוצים לחיות במדינת ישראל בשלום ודו-קיום, לכן הצעתי לאלו שלא רוצים לחזור לרשות/ירדן/מצרים עם השטחים יוכלו להישאר בתוך הארץ לאחר שישבעו אמונים למדינה וילדיהם ישרתו בצבא ככל האזרחים, אבל אין ברירה אני בדיעה שלך שיש לשרטט גבול מסודר, על מנת לעשות זאת יש להחזיר שטחים עם אכולוסיה ערבית גדולה שחיה בתוכה, מה לעשות האכלוסיה עצמה נמצאת בעיסקת החבילה והיא תעבור לאחריות הרשות/ירדן/מצרים, מבחינתי ברגע שהשטחים יוחזרו אין לנו אחריות בינלאומית עליהם כפליטים.

בקשר להכללות, אני לא מכליל, אם תעשו סיבוב קטן בכפרים/מחנות פליטים במזרח ירושלים יתגלו לכם תמונות מחבלים מתאבדים על הקירות, דגלי חמאס, אין שום סימן לריבונות ישראלית.

אני חלילה לא טוען שערבי = רוצח בדם קר מבחינה גנטית, אל תנסו להדביק לי את זה, אני אומר שיש פה סיכסוך בין עמים.

אירית, אני מכיר ערבים יותר קרוב ממה שנדמה לך, לפי ההודעות שלך את זו שלא מבינה כלום בסיכסוך הזה ואין לך הכירות אמיתית עם התרבות הערבית המקומית, את חושבת יותר מידי בסגנון "הולמרק".

אני לא מפצח גרעינים ולא נוהג לדבר בטונים גבוהים, גם מתעמל קבוע ואין לי כרס.

דרך אגב אני אמרתי לגרש ולשרוף? אני אמרתי שיש לעקור מישהו? אמרתי שיש להחזיר שטחים במסגרת הסכם שלום לידי הרשות/ירדן/מצרים, בתוך השטחים הללו חיים פליטים תחת אחריותנו שקיבלו זמנית אזרחות, מה לעשות, הם חלק מעיסקת החבילה, מבחינתי זהו סיום אחריות על הפליטים הערבים, הסכם שלום סופי, גם פתירת הבעיה הדמוגרפית.

פורסם

איציק

הטון השתפר בגדול

התפלא אני כן מכירה, למדתי לפני ולפנים את הסובבים אותנו. לגבי מה מתנוסס על הקירות ומה מוחצן, הרי אתה מבין שזה לא תמיד תואם את מה שנאמר בפגישות פרטיות והסיבות מובנות, דווקא משום שאתה טוען לידע רב בנושא, אתה אמור לדעת גם פה יש מי שמכתיב או יותר נכון מה שמכתיב והוא הפחד.

לגבי תמונות היקירים שלהם, והדרך שהם חושבים להשיג את המטרה, גם אנחנו השתמשנו לפני קום המדינה באמצעי הזה שנקרא פעולות טרור כנגד הבריטים.

לגבי השירות בצה"ל, אם זו חובה גורפת אזיי אין שום פטור לאף אחד, גם למי שטוען שלימוד תורה מצדיק זאת.

איציק, גם במדינות בהם יש גיוס חובה, ליהודים יש פטור.

יש חובות אחרים, ואם אזרח מקיימם מבחינתי זה אזרח שווה לכל דבר

לגבי ההתעמלות והכרס השטוחה, מענין....

שבוע הכי טוב

אירית

פורסם

אירית, שוב, החזרת שטחים=החזרת אזרחים ערביים שקיבלו מעמד אזרחי עקב היותם פליטים, אפשר לטחון מים, זו המציאות.

פטור זה נושא אחר, הערבים אינם מגוייסים כרגע לצבא כחלק מסטטוס קוו, אחרי ההסכמים צריך לבטל את זה וכל ערבי שיבחר להישאר אזרח ישראלי יקבל צו לביתו, אחרי זה שישיג פטור כזה או אחר לגופו של עניין.

לא יעזור כל הלימוד בעולם, יש תיאוריה ויש מציאות, אני לא למדתי את התרבות הערבית המקומית, אני חי אותה.

פורסם

אתה לא יכול לחיות אותה כאשר אתה הצד החזק , אתה לא ממש יכול להיות אובייקטיבי. ותסכים איתי שאתה לא היחיד אז איך תסביר שעד היום לא נמצא פתרון ראוי? אולי ורק אולי בגלל אנשים כמוך שמשוכנעים שהם יודעים הכי טוב ואין דרך אחרת?

אתה לא יכול לכפות חובה על מישהו אם אתה פוטר מישהו אחר.הצבא זו לא החובה היחידה שנדרשת מאזרח במדינה.

אף יהודי לא בסכנת זריקה ממדינה בה יש גיוס חובה, למה להיות שונים? תאמר שאנחנו במצב מלחמה וזה שונה? עדיין, מאז ומתמיד הסתדרנו לא רע עם מה שיש.

את המציאות אנחנו קובעים, והיא לא ממש משתנה, שיטת ההפחדות שהציעו פה אחרים לא עובדת על מתאבדים, כל מה שנעשה עד כה לא עובד, לשרוף את כולם לא תוכל, לטרנספר את כולם לא יתנו לך, אנשים שיש להם רכוש כאן אתה לא יכול להזיז, אתה לא יכול בבוקר אחד להחליט או שהם נשבעים או שהם עפים, אין דבר כזה, אז מה הפתרון?

ההבדל ביני לבינך שאני לא כל כך נחרצת לגבי הפתרונות, אני כן טוענת שלא כל הדרכים מוצו, נעשו טעויות ולא למדנו, אנחנו כל פעם חוזרים עליהן מחדש הסתדרנו עם שתי שכנות, אין שום סיבה בעולם שלא נגיע להסתדר גם עם הפלשתינאים

אירית

פורסם
אתה לא יכול לחיות אותה כאשר אתה הצד החזק

אולי נפרק את הצבא ונעביר לפלסטינים את כל הנשק וככה הם יהיו הצד החזק ואני בטוח גם שהם יהיו ממש הומנים איתנו.

ההומניות היחידה שנזכה לראות מהם זה מוות מהיר.

אתה לא יכול לכפות חובה על מישהו אם אתה פוטר מישהו אחר.הצבא זו לא החובה היחידה שנדרשת מאזרח במדינה.

אז תגידי לי למה שחלק נכבד מהמדינה יקח את הנטל הזה על כתפיו ויתרום שלוש שנים מחייו לטובת המדינה וחלק אחר יוכל להנות מההגנה שמספק לו הצבא, הביטחון הכלכלי שמספק לו ביטוח לאומי ועוד אין ספור הטבות, וכל זה בזמן שהוא יוכל לעבוד או ללמוד או כל דבר אחר שיקדם אותו על חשבונו של זה שקורע את התחת שלו במשך שלוש שנים.

דרך אגב, עדיין אני לא מבין למה את כותבת בכתב גדול וצבעוני, שמים לב לתגובות שלך בלי כל הנסיון המיותר לצומת לב.

פורסם
דרך אגב, עדיין אני לא מבין למה את כותבת בכתב גדול וצבעוני, שמים לב לתגובות שלך בלי כל הנסיון המיותר לצומת לב.

כי בא לי יש לך בעיה עם זה?

לא הבנתי מה רצית להגיד אולי בגלל שצומת לא ממש מתאים פה לקונטקסט, אני חושבת אולי שהתכוונת למה שאני מתכוונת, גם אני חושבת שלימוד תורה הוא לא ממש סיבה לפטור משירות צבאי

אירית

פורסם
כי בא לי יש לך בעיה עם זה?

בעיה לי אין, אבל אולי לך יש בעיית מחסור ביחס.

לא הבנתי מה רצית להגיד אולי בגלל שצומת לא ממש מתאים פה לקונטקסט, אני חושבת אולי שהתכוונת למה שאני מתכוונת, גם אני חושבת שלימוד תורה הוא לא ממש סיבה לפטור משירות צבאי

אירית

אני לא אמרתי שזה דבר מוצדק פטור לחרדים.

בוא נשמע את דעתך הנאורה שביגנה מוצדק לתת פטור משירות.

פורסם
ESTK, תרשה לי, כל מילה בומבה!

ו-AKICHU תרשי לי להגיד לך: הערבים לא חולים לנו על הת*ת.

שבוע טוב לכולם!

מי מחפש שיהיו חולים עלינו, אני מחפשת שיהיו לנו חיים טובים, זה בידנו, הערבים כפי שאתה מכליל לא כולם רוצים משהו שונה, יש לא מעט שרוצים פשוט לחיות בשלווה, לנצל את החיים בצורה הטובה ביותר, אבל בגלל צרי מוחין כמוך וכמו האחרים, העתיד שלנו פה בבעיה,

אירית

פורסם
אתם רק צריכים להבין דבר אחד, אף ערבי לא רוצה לגור במדינה הזו, הוא יעדיף לגור במדינה פלסטינית, ולהזדהות עם הסמלים ועם הלאום שלהם, ערבים לא צריכים לגור במדינת ישראל (ואני מדבר על ערביי ישראל ולא על דרוזים )

טוב אז אני ערבי ישראלי שלא מעדיף לגור במדינה פלסטינית ומכיר הרבה מאוד כמוני , אז הנה נופצה לך הבועה בופ ! עכשיו תתחיל הכל מהתחלה .

מה שגם ישראלים צריכים להתחיל להבחין בין שפה, לאום ודת

הצחקת אותי עם המשפט דרוזים הם לא ערבים , דרוזי זו דת אז לפחות תנסה להגיד " מוסלמים, נוצרים אך לא דרוזים" LOL

ESTK, תרשה לי, כל מילה בומבה!

מסכים איתך בכל מילה שאמרת עד כה (לא יודע מה תגיד אחרי זה...).

את האמת מפעם אחרונה שניסתי לנהל איתך דיון מתורבת וענייני לא ממש הצלחתי והיום אין לי את הזמן בניסיון שני אז אני פשוט אגיד לך שההסכמה שלך שגוייה גם היא.

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
מי מחפש שיהיו חולים עלינו, אני מחפשת שיהיו לנו חיים טובים, זה בידנו, הערבים כפי שאתה מכליל לא כולם רוצים משהו שונה, יש לא מעט שרוצים פשוט לחיות בשלווה, לנצל את החיים בצורה הטובה ביותר, אבל בגלל צרי מוחין כמוך וכמו האחרים, העתיד שלנו פה בבעיה,

אירית

מה את מבלבלת את המוח ?!

לפלסטינים היתה את האופציה לבחור האם הם רוצים שלום, אם את לא זוכרת הם בחרו חמאס !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...