Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לפני שבוע נתקלתי בבעיה בהחלפת הילוכים בגיר של סובארו ליונה שלי וכמובן היא עם גיר אוטומטי שעשתה עד היום 260 אלף ק"מ

הבעיה היא שהגיר בבוקר לא משלב הילוכים כראוי רק אחרי כמה דקות של נסיעה הוא מתחיל לשלב הילוכים , אבל אתמול עשיתי שירות לרכב כולל החלפת שמנים והכל ומאז הגיר לא מכניס לשלישי או נתקע על ראשון ובקושה ובמשיכת סל"ד הוא מחליף לשני ובגלל זה היה קשה לנסוע על הרכב ,היום המכונאי במכון גירים בדק אותה והוא חושד בוואקום של הגיר ,השאלה שלי היא האם וואקום גיר מקולקל יכול לעשות תופעות כאלה אני הייתי חושד בגוברנר אבל המכונאי הלך על 99 אחוז שזה וואקום ואני לא רוצה לשלם על ווקום ללא שיפור במצב הגיר ?

אשמח לקבל דעה שלכם ותודה

פורסם

אנא, להבא, ציין שנת ייצור של הרכב בעת ניסוח כותרת, כמתואר כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557

בברכה

ההנהלה, דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום רב

לפני שבוע נתקלתי בבעיה בהחלפת הילוכים בגיר של סובארו ליונה שלי וכמובן היא עם גיר אוטומטי שעשתה עד היום 260 אלף ק"מ

הבעיה היא שהגיר בבוקר לא משלב הילוכים כראוי רק אחרי כמה דקות של נסיעה הוא מתחיל לשלב הילוכים ,כנראה לא היה מספיק שמן או שהשמן איבד מצמיגותו.

אבל אתמול עשיתי שירות לרכב כולל החלפת שמנים והכל ומאז הגיר לא מכניס לשלישי או נתקע על ראשון ובקושה ובמשיכת סל"ד הוא מחליף לשני ובגלל זה היה קשה לנסוע על הרכב יתכן שהוחלף שמן גיר לא מתאים

,היום המכונאי במכון גירים בדק אותה והוא חושד בוואקום של הגיר ,השאלה שלי היא האם וואקום גיר מקולקל יכול לעשות תופעות כאלה אני הייתי חושד בגוברנר אבל המכונאי הלך על 99 אחוז שזה וואקום ואני לא רוצה לשלם על ווקום ללא שיפור במצב הגיר ?

אשמח לקבל דעה שלכם ותודה

לפי תאורך הבעיה היתה רק כשהרכב קר, ואז ההילוכים לא הוחלפו כראוי,ולאחר שהתחמם הרכב אז הבעיה נפתרה, ייתכן שהיתה בעיה עם שמן גיר כגון צמיגות או חוסר בשמן,

אני מניח שבטיפול שעשית החלפת גם שמן גיר , ולאחר הטיפול ציינת החמרה במצב, ייתכן שהבעיה היא בשמן גיר תבדוק את זה קודם , ותנסה לברר איזה צמיגות שמו לך ואם היא מתאימה (אני חושב ש 80W90 זה המתאים אבל אני לא בטוח ב100%)

אל תמהר לשפץ גיר או חלקים ממנו, תנסה לבדוק בכל המישורים האפשריים

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הוא ציין שהרכב מתחיל להעביר הילוכים לאחר מס' דקות אז כנראה שהצמיגות לא מתאימה או שאין מספיק שמן,

ובשר לצמיגות ציינתי בפרוש שאני לא בטוח כמה היא צריכה להיות .

פרטים בה"פ .

פורסם
לפי תאורך הבעיה היתה רק כשהרכב קר, ואז ההילוכים לא הוחלפו כראוי,ולאחר שהתחמם הרכב אז הבעיה נפתרה, ייתכן שהיתה בעיה עם שמן גיר כגון צמיגות או חוסר בשמן,

אני מניח שבטיפול שעשית החלפת גם שמן גיר , ולאחר הטיפול ציינת החמרה במצב, ייתכן שהבעיה היא בשמן גיר תבדוק את זה קודם , ותנסה לברר איזה צמיגות שמו לך ואם היא מתאימה (אני חושב ש 80W90 זה המתאים אבל אני לא בטוח ב100%)

אל תמהר לשפץ גיר או חלקים ממנו, תנסה לבדוק בכל המישורים האפשריים

אתה טועה ומטעה.

שמן 80W90 הוא שמן לממסרת הקדמית, (לבקאקס)

השמן לתמסורת האוטומטית הוא דקסרון 3.

וואקום גיר לא יכול להתקלקל, וואקום גיר מגיע בעזרת צנור וואקום מגומי ישירות לגוברנר, מהסעפת יניקה.

יש לבדוק את הגוברנר, ולבדוק האם השתמשו בדקסרון 3 בהחלפת הנוזל ההדראולי לממסרה האוטומטית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אתה טועה ומטעה.

שמן 80W90 הוא שמן לממסרת הקדמית, (לבקאקס)

השמן לתמסורת האוטומטית הוא דקסרון 3.

וואקום גיר לא יכול להתקלקל, וואקום גיר מגיע בעזרת צנור וואקום מגומי ישירות לגוברנר, מהסעפת יניקה.

יש לבדוק את הגוברנר, ולבדוק האם השתמשו בדקסרון 3 בהחלפת הנוזל ההדראולי לממסרה האוטומטית.

בברכה

צביקה

אוקיי חברים ציינתי שאני לא בטוח לגבי הצמיגות , אין צורך לקטול אותי. :roll:

פרטים בה"פ .

פורסם

לא ברור, אם החליפו שמן גיר, או לא.

במידה וכן החליפו, ולפני ההחלפה הזו השמן לא הוחלף הרבה מאוד זמן, הכנסת שמן טרי ודליל גרמה לנפילת לחץ שמן בגיר, ולהחמרת המצב.

אם זה אכן מה שקרה, אין ברירה וצריך לשפץ או להחליף את הגיר.

אפשר לנסות להוסיף תוסף לשמן גיר אוטומטי, שיגרום לשמן החדש להיות סמיך יותר, ויאפשר, אולי, לדחות את השיפוץ קצת.

פורסם
קידמית= באקאקס ( סרן אחורי)?

דני סאן בסובארו כידוע ההנעה היא קדמית, ולכן תיבת ההלוכים היא אומנם תמסורת אוטומטית, והיא ניזונה מנוזל הדראולי,

סשם דקסרון 3, אך קיים בקאקס, שמעביר את התנועה לציריות(אקס), אשר ניזון משמן מינרלי, 80W90, ולכן קיים מדיד נוסף

לבדיקת השמן המינרלי מתחת לגלגל הרזרבי.

קביעתו של חברי בוקי שהחלפת הנוזל ההדראולי הישן, בנוזל חדש , גרמה לנפילת לחץ היא אפשרות נכונה וידועה, ולכן נמנעים לעשות זאת בתיבת הלוכים ישנה, הכנסת תוסף, תשפר לזמן קצר, אך רק תדחה את הקץ, ובמוקדם או מאוחר , תיבת ההלוכים חייבת לעבור שיפוץ חלקי או מלא.

ESTK ,אני מודע לכך שכוונתך היתה טובה, ואינני מאשים אותך חס וחלילה בהטעייה מכוונת, כולם כאן בשביל ללמוד וללמד.

ברוב המקרים תגובתייך נכונות בהחלט.

בברכה

צביקה

פורסם
דני סאן בסובארו כידוע ההנעה היא קדמית, ולכן תיבת ההלוכים היא אומנם תמסורת אוטומטית, והיא ניזונה מנוזל הדראולי,

סשם דקסרון 3, אך קיים בקאקס, שמעביר את התנועה לציריות(אקס), אשר ניזון משמן מינרלי, 80W90, ולכן קיים מדיד נוסף

לבדיקת השמן המינרלי מתחת לגלגל הרזרבי.

קביעתו של חברי בוקי שהחלפת הנוזל ההדראולי הישן, בנוזל חדש , גרמה לנפילת לחץ היא אפשרות נכונה וידועה, ולכן נמנעים לעשות זאת בתיבת הלוכים ישנה, הכנסת תוסף, תשפר לזמן קצר, אך רק תדחה את הקץ, ובמוקדם או מאוחר , תיבת ההלוכים חייבת לעבור שיפוץ חלקי או מלא.

ESTK ,אני מודע לכך שכוונתך היתה טובה, ואינני מאשים אותך חס וחלילה בהטעייה מכוונת, כולם כאן בשביל ללמוד וללמד.

ברוב המקרים תגובתייך נכונות בהחלט.

בברכה

צביקה

אני קצת מבולבל,הסכמנו ש"דקסרון 3" זה שמן לגיר אוטומט, לא הבנתי איפה נכנס פה ה80W90? לפי מה שידוע לי המדיד הנוסף מיתחת לגלגל הרזרבי , הוא מדיד שמן גיר (לפחות בגיר רגיל)

פרטים בה"פ .

פורסם
אני קצת מבולבל,הסכמנו ש"דקסרון 3" זה שמן לגיר אוטומט, לא הבנתי איפה נכנס פה ה80W90? לפי מה שידוע לי המדיד הנוסף מיתחת לגלגל הרזרבי , הוא מדיד שמן גיר (לפחות בגיר רגיל)

לא תאמין, אך המדיד קיים גם בסובארו בעל תיבת הלוכים אוטומטית.

בברכה

צביקה

פורסם

אוקיי אז דרך המדיד הזה ממלאים את הדקסרון 3 וגם בודקים דרכו את כמות השמן.גם בידני וגם באוטומט

אבל איפה ממלאים את סוג השמן השני ? איך בודקים אם צריך להוסיף לאותו המקום? בקאקס אמרנו לא?

פרטים בה"פ .

פורסם
אוקיי אז דרך המדיד הזה ממלאים את הדקסרון 3 וגם בודקים דרכו את כמות השמן.גם בידני וגם באוטומט

אבל איפה ממלאים את סוג השמן השני ? איך בודקים אם צריך להוסיף לאותו המקום? בקאקס אמרנו לא?

לצערי שוב אתה עושה סלט שלם:

בתיבת ההלוכים האוטומטית, קימת מערכת , שתפקידה להעביר את את תנועת וסבובי המנוע למהירות הנסיעה

כלומר כמה שהסלד גבוה יותר מהירות הנסיעה גבוהה יותר.

מלבד המערכת ההדראולית קיימת התמסורת, האחראית , להעברת הסיבוב לגלגלים הקדמיים,(הדפרנציאל), שמסובבת את הציריות לגלגלים הקדמיים, היא ניזונה משמן מינרלי, כיש הפרדה בין השמן המינרלי להדראולי.

במדיד העליון מתחת לגלגל בודקים שמן מינרלי, במדיד הנמוך קרוב לקיר האש, בצד נהג בודקים שמן הדראולי.

לשם מלוי שמן מינרלי, קיים כמדונני, פקק מלוי וגם פקק ריקון, או שממלאים דרך פתח המדיד( לא זכור לי כרגע, נמתין להבהרה של מומחה בנושא).

בפתח המדיד ההידראולי, ממלאים שמן הידראולי, בעזרת משפך וצינורית.

בברכה

צביקה

פורסם
בסובארו כידוע ההנעה היא קדמית,.............. אך קיים בקאקס

בקאקס = BACK AXLE = ציר (או סרן) אחורי.

חוץ מזה ההסבר של צביקה נכון מאוד, אני רק אנסה לפשט אותו קצת :

בסובארו ליאונה אוטומטית יש שני סוגי שמן תמסרת

1. DEXRON III - בגיר אוטומטי

2. שמן 80W90 בדיפרנציאל. (בשמן כזה גם משתמשים בגירים ידניים במכוניות אחרות)

במכוניות אוטומטיות אחרות אין שמן דיפרנציאל ניפרד.

במכוניות ידניות אחרות אין מדיד שמן לגיר ידני.

• תוכן חדש...