Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי זאת חברת מדבקה...

זה דיסקים עלומי שם,IBM שנפלו עם כל הסדרה האחרונה שייצרו שהביאה אותם לנזקים עצומים.

מניסיון שלי על כל סיגאייט אחד שניכנס למעבדה ניכנסים 100 WD.

אומנם האחריות חשובה,אבל יש חברות עם אמינות מוכחת,זה לא הפתרון האולטמטיבי לקנות הארד דיסק WD 80 לקבל אחריות ל 3 שנים וכל 5 חודש להחליף אותו וכל פעם החומר הולך.. :roll:

פורסם

אני משתמש ב Seagate Baracuda IV 60GB שקניתי לפני שנה וחצי לערך ועדיין עובד ללא תקלה.

מנסיון של חברים ה wd לא עושה תקלות,וכנראה שנפלתם על משלוח גרוע/דיסק תקול או סתם מזל רע.

לא לשכוח שדיסק קשיח בעיקר בגלל ריבוי החלקים המכניים הנעים שבתוכו נוטה להתקלקל הרבה יותר משאר הרכיבים במחשב,לכן נושא האחריות הוא מאד חשוב.

ד"א-למיטב הבנתי : באפר-חוצץ. הוא מתפקד כמחיצה לשמירת נתונים זמניים(זכרון המטמון של הדיסק הקשיח).

כאשר הדיסק מבצע פעולה שעוברת דרך המעבד (כל פעולה בעצם) הדיסק מעביר מידע למעבד דרך החוצץ,הדיסק טוען לחוצץ והמעבד לוקח ממנו.

משום שגודל זכרון המטמון של רוב המעבדים הוא 512kb לעומת 2mb ברוב הדיסקים הקשיחים (אלה שלא 8mb כמובן) נוצר תור שמחכה למעבד שיטפל בו,לכן במקום שהדיסק הקשיח יאלץ להמתין למעבד הוא פשוט טוען הכל לחוצץ ומתפנה למשימה הבאה.

לכן ככל שיש יותר זכרון מטמון לדיסק הוא יסיים להעביר לתוכו את הנתונים שביקש המעבד יותר מהר (כמו להעביר תכולת דירה במכונית משפחתית ואז במשאית). לכן יסיים את פעולתו מוקדם יותר ויתפנה למשימה הבאה מהר יותר.

פורסם

היי,

גם לי נדפק לאחרונה הארד דיסק של WD 80 גי'גה. סקטורים דפוקים בעקבות,כנראה הפסקת חשמל. אני ממליץ על קוואנטום. למרות שהם ממש מרעישים. יש לי שנייים של ארבעים ג'יגה במחשב של אחי והם עובדים טוב מאוד. קוואנטום הם אלה שנקנו על ידי מקסטור.

אצלי, למזלי יש עוד אחריות אז שלחתי לחברה (כן כן החברה הידועה מקיסריה)

הם צריכים לשלוח לי אותו חזרה (והמשלוח עולה לי כסף...! :evil: )

בכל מקרה, עד עכשיו ההארד דיסק עבד טוב - אבל כנראה עקב הפסקת חשמל + מזל רע איך שמישהו כתב פה הוא נדפק.

לחבר שלי יש סיגייט 60 גיגה והוא עובד מעולה....

בכל מקרה, כרגע אני עובד עם 13 וחצי ג'יגה של קוואנטום (הארד דיסק בן 5 שנים ועובד כמו סוס...)

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בחברה מסויימת, ורק WD שמתפגרים לנו על ימין ועל שמאל גרמו לי לתהות...

הרי אני לא הולך לשים כמות חומר הגיונית על הHD. 120GB זה אפילו לא משהו שמגבים דרך קבע...

בכל מקרה, דווקא בגלל זה נושא האמינות חשוב לי מאוד.

(אגב, כדי לא ללכלך סתם, הWD שאני מדבר עליהם היו קוויאר של 20GB ו10GB בסדרה שיצאה לפני שנתיים-שנתיים וחצי בערך... והם היו שוט מזעזעים.. עד היום יש לי 20GB שאני שומר... כשיהיה לי כסף אני אשחזר את מה שיושב בו)

ולאלפא - הדיסקים של IBM מיוצרים כבר הרבה זמן על ידי היטאצ'י. ככה שלקרוא להם "דיסקים מדבקה" זה קצת מעליב....

בכל מקרה.

לפי ההמלצות ההתלבטות כרגע היא בין הWD למקסטור\סיגייט...

נראה מה אני יעשה עם המחירים והאחריות.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אז ככה, אני משתמש גם בW.D וגם בסיגאט.

הסיגאט מוכח יותר כאמין, הרד דיסק שקט (!!) אבל מגיע רק עם שנה אחריות לעומתו,

הW.D יותר מהיר בהרבה, מגיע עם 8MB, וגם עם אחריות ל3 שנים, שזה נושא חשוב מאוד בהרד דיסקים מכיוון שזה התקן מכני רגיש מאוד.

אני הייתי הולך על הW.D, קניתי אחד לפני כמה חודשים אחרי ש80GB של סיגאט שלי קיבל כמה KB של בד סקטורים, עכשיו הוא כבר הוחלף בחדש ויש לי כרגע כ....240GB.

פורסם
אז ככה, אני משתמש גם בW.D וגם בסיגאט.

הסיגאט מוכח יותר כאמין, הרד דיסק שקט (!!) אבל מגיע רק עם שנה אחריות לעומתו,

הW.D יותר מהיר בהרבה, מגיע עם 8MB, וגם עם אחריות ל3 שנים, שזה נושא חשוב מאוד בהרד דיסקים מכיוון שזה התקן מכני רגיש מאוד.

אני הייתי הולך על הW.D, קניתי אחד לפני כמה חודשים אחרי ש80GB של סיגאט שלי קיבל כמה KB של בד סקטורים, עכשיו הוא כבר הוחלף בחדש ויש לי כרגע כ....240GB.

היום יש סיגאייט 8MB שלןא רואה את ה WD..

הארד דיסק הבא שלי יהיה מאקסטור 160GB 8MB ,הדיסקים החדשים של מאקסטור מדהימים דקים שקטים מהירים. לשם דוגמא הם חצי מהעובי של ה WD 80GB 8MB

פורסם

לפי מה שאתם אומרים פה אני מבין שהיום אין כבר את קוואנטום אלא את מאקסטור (שקנתה את קוואנטום...).

בכל אופן,לי אישית יש את הקוואנטום 10GB,ואני מאוד מרוצה ממנו (לא נפל\קרס אף פעם, סוס עבודה כבר 6 שנים בערך....ללא אף תקלה).

כשקניתי אותו אז בחברת מחשבים שלי אמרו לי לא להתקרב ל-WD בגלל שסידרת ה-10GB שלהם על הפנים,המון יחידות חזרו למפעל לתיקון,ואני יודע שמאז הם מאוד ירדו וכבר לא נחשבים כמו שהיו פעם.

בכל אופן,אני ממליץ בחום על סיגייט או מאקסטור\קוואנטום,ובתור ברירת מחדל את ווסטר דיגיטל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לפי מה שאתם אומרים פה אני מבין שהיום אין כבר את קוואנטום אלא את מאקסטור (שקנתה את קוואנטום...).

בכל אופן,לי אישית יש את הקוואנטום 10GB,ואני מאוד מרוצה ממנו (לא נפל\קרס אף פעם, סוס עבודה כבר 6 שנים בערך....ללא אף תקלה).

כשקניתי אותו אז בחברת מחשבים שלי אמרו לי לא להתקרב ל-WD בגלל שסידרת ה-10GB שלהם על הפנים,המון יחידות חזרו למפעל לתיקון,ואני יודע שמאז הם מאוד ירדו וכבר לא נחשבים כמו שהיו פעם.

בכל אופן,אני ממליץ בחום על סיגייט או מאקסטור\קוואנטום,ובתור ברירת מחדל את ווסטר דיגיטל.

אם יש לך את דגם QUANTUM FIREBALL LCT של 10GB, אני ממליץ מאוד מאוד מאוד בחום לדאוג לגיבוי מדי פעם של הנתונים.

הצ'יפ הנ"ל נשרף ללא התראה מוקדמת והדרך היחידה להוציא את הנתונים היא למצוא דיסק זהה תקין ולקחת ממנו את הכרטיסון (פעולה פשוטה מאוד, אבל לך תמצא דיסק מדגם זהה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חבר'ה,

בדקתי היום עוד פעם ומסתבר שכל הדיסקים הקשיחים בעלי 8מגהבייט זכרון מטמון של כל החברות באים עם 3 שנות אחריות.

לכן אין אני רואה שום סיבה להסתכן עם WD וללכת בראש שקט על Seagate- עדיפים לדעתי על Maxtor.

פורסם

לי יש שני כוננים של WD בגודל 20 ו40GB והיה לי כונן 10GB שלהם פעם ובאף אחד מהם לא היו תקלות מעולם (ה-10GB היה 5 שנים, השניים הנוכחיים מחזיקים בינתיים 3 שנים).

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

• תוכן חדש...