Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם!

אני לא אתיימר להבין במכוניות ולכן אודה אם תוכלו לתת עצות.

אני מחפש סטיישן עד 35K.

שמעתי ביקורות מעורבות על קסארה.

סיאט קורדובה שמעתי טובה.

איך אופל אסטרה??

סקודה פביה?

מה עדיף ? בנזין או דיזל?

1600 או 1900??

אוטומט או ידני??

אני צריך משהו אמין וחסכוני על חשבון ספורטיבי. אין לי בעיה שיעשה 0-100 ב 20 שניות ,רק שיחסוך דלק ויהיה אמין ,מוסכים.

תודה!!

פורסם

שלום.

אני רואה שבסוף החלטת לרדת מרכב מסחרי ולהתמקד בסטיישן.

דבר ראשון - רכב עם גיר ידני יהיה יותר זול לקניה, יותר חיסכוני וגם אין סיכוי שתצטרך שיפוץ יקר לגיר.

בנזין או דיזל?

אם אתה נוסע לפחות 25 אלף ק"מ בשנה - דיזל מתחיל להיות משתלם.

אבל כמו שכבר בטח ראית שקשה למצוא מסחרית בתקציב הזה שלא עבר כבר 200 אלף ק"מ או קרוב לזה - כך גם עם רכבים פרטיים עם מנועי דיזל.

זה נובע מכך שאגרת הרישוי בעבר היתה יותר גבוהה לרכבי דיזל ב 2500 ש"ח. לכן גם בעבר לא היה משתלם להחזיק רכב דיזל עם קילומטקאז' פחות מ 25 אלף ק"מ בשנה.

עכשיו הפרש באגרה הצטמצם ל 400 ש"ח אבל מחיר של הסולר עלה והגיע לרמות של מחיר דלק (וגם זה בתנאי שקונים סולר בהנחה גדולה).

החיסכון יכול לבוא ע"י ביטוי רק בגלל צריכת סולר יותר נמוכה (בקורדובה היא 1:18 בממוצע).

אגב לקורדובה סטיישן קורים VARIO.

רכב זהה לקורדובה סטיישן - פולו קלאסיק SDI .

גם פביה דיזל רכב מוצלח.

כל הרכבים האלה לא מרווחים - זה כמו רכבי סופר מיני עם בגאז' של סטיישן.

אופל אסטרה דיזל זה רכב נחמד, בגודל של רכב משפחתי אבל אני חייב להזהיר אותך שבמיקרה של תקלה במשאבת הזרקה החלפתה לחדשה תעלה קרוב ל 10 אלפים ש"ח.

קסרה דיזל אופציה לא רעה אם תצליח למצוא שמורה שלא נסעה הרבה מדי.

כל רכבי דיזל מצריכים השקעה אחרי בערך 200 אלף ק"מ. אבל מנועי דיזל מחזיקים מאמד יותר טוב בנסיעות מרובות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא שירדתי לגמרי ממסחרי , הבנתי שביטוחים וטיםולים יותר יקרים אז אני משאיר את המסחרי כאלטרנטיבה אחרונה.

לא מצאתי קסרה דיזל, רק בנזין סביב 2001 2002 עם נפח 1600 סביב המחירים 35000. ואין ידני רק אוטומט.

סקודה פביה סטיישן לא מצאתי עם קילומטרז פחות מ 200K ולכן גם מחירים נמוכים.לגבי כל השאר אני מחפש.

מה ההמלצה שלך לרכב סטיישן מומלץ בתקציב של עד 30K- 35K?

נאמר לי שקסרה זה רכב מצויין

ויש ניסאן אלמרה 96 עם 114K גם בתקציב זה מה דעתך??

תודה!!

פורסם

עדיין לא כתבת כמה ק"מ תיסע בשנה.

קסרה אוטומט אל תקנה.

ניסן אלמרה רכב מצויין ואמין אבל לא רצית סטיישן? אלמרה 5 דלתות לא ממש סטיישן -יותר האצ'בק.

תתעזר בסבלנות-בסוף תמצא אופציה טובה.

לי עד לפני שנה וחצי היתה פולו סטיישן דיזל.

מכרתי אותה עם 240 אלף ק"מ עם קלאצ' מקורי .

תקלה רצינית ראשונה ויחידה היתה ב 230 אלף ק"מ - מדחס של המזגן.

מאוד ממליץ עליה או על קורדובה SDI סטיישן (VARIO). נהגי מוניות עברו על כאלה 400 אלף ויותר.

תחפש מפרטי - לא פשוט למצוא . מילת מפתח "סבלנות".

חיסרונות : מושבים לא נוחים ומנועים לא נמרצים אבל אמינים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סטיישן נחמד יכול להיות גם מיצובישי סופר לנסר. במחיר כזה אפשר למצוא יונדאי לנטרה סטיישן (היא תהיה קצת יותר צעירה ממיצובישי). שני מכוניות האלה יכולות להיות עם גיר אוטומט.

אם אתה נוסע הרבה אז דיזל הבחירה שלך. מנועי SDI די חלשים, יש להם 65 כ"ס (או 68 כ"ס - לא בדיוק זוכר) והם גם די רועשים אבל בעקרון עושים את העבודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שלום כולם!

אני לא אתיימר להבין במכוניות ולכן אודה אם תוכלו לתת עצות.

אני מחפש סטיישן עד 35K.

שמעתי ביקורות מעורבות על קסארה.

סיאט קורדובה שמעתי טובה.

איך אופל אסטרה??

סקודה פביה?

מה עדיף ? בנזין או דיזל?

1600 או 1900??

אוטומט או ידני??

אני צריך משהו אמין וחסכוני על חשבון ספורטיבי. אין לי בעיה שיעשה 0-100 ב 20 שניות ,רק שיחסוך דלק ויהיה אמין ,מוסכים.

תודה!!

הקסארה היא התמורה הטובה ביותר לשקל שתוכל לאפשר לעצמך לפי הדרישות.

לא תיארת את אופי הנסיעות ולכן כדאי שתשפוך יותר אור על כך ומכאן יהיה יותר קל להמליץ לך על רכב.

במחיר הזה תוכל לקנות קסארה סטיישן מהמודלים האחרונים (2003-2004). הגיר האוטומטי הוא אומנם לא פאר היצירה אך צריך לקחת בחשבון שהמחיר של האוטו בקרשים ולכן תוכל לאפשר לעצמך לקנות רכב מודרני יותר, בטיחותי יותר וצעיר יותר. גם אם תצטרך לשפץ את הגיר בהמשך הדרך לא תצא "מופסד" מהעסקה. בסכומים הללו אין שום מכונית פרטית ברמת הקסארה, המחיר בדיחה והתמורה מעולה.

צריכת הדלק של הדגמים הללו טובה למדי, הן בזכות המנוע והן בזכות הגיר (אותו גיר ה"ידוע לשמצה" נועל ממיר מומנט החל מהילוך שני ולמעשה מספק לך את הכח של גיר ידני החל מהילוך שני).

המסחריות עם מנוע דיזל בתקציב הזה הן לרוב דיזלים רגילים (לא כולם טורבו ולא כולם HDI) ובשילוב מרכב גבוה והילוכים קצרים - צריכת הדלק לא מדהימה כמקובל מדיזלים. המכוניות הפרטיות נהנות מצורה אירודינאמית טובה יותר והילוכים ארוכים יותר - ולכן משיגות צריכת דלק טובה יותר מהטנדרים\מסחריות.

אם מדובר על מסחרית דיזל רגילה עם מנוע 1800-1900 סמק, צפה לצריכת דלק של כ 12 ק"מ לליטר (נתון שאפשר להגיע אליו עם מכונית בעלת מנוע 1.6 ל' וגיר אוטומטי ונסיעות משולבות או בין עירוניות).

בכל מה שקשור לחיים מסביב למנוע וצריכת הדלק, הקסארה היא מכונית ברמת נוחות (חיובית) שכבר לא קיימת כיום במשפחתיות. המנוע הוא מנוע וותיק ומוכר בקונצרן PSA, אין שום בעיות מיוחדות במנוע או במכלולים אחרים (למעט גיר מעט עדין) ובסה"כ הכללי עלויות האחזקה הן ברמה ממוצעת לחלוטין ביחס לרכבים אחרים מהמודל הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה!

אני אעדכן בהמשך לגבי הקנייה.

נכנסתי לאתר כדי לקבל מידע ואני חייב לציין שהעזרה והמידע שנתתם כאן כל כך טוב שאני מתכוון להמשיך להתעניין ואני רוצה להודות לכל אחד ואחד מכם!!

אני מקווה שאשלים פערים בחודשים הקרובים ע"י עיון בפורומים ואוכל להיות חלק פעיל מהמשתמשים באתר.

ושוב תודה!

ולאד, תודה מיוחדת לך!

פורסם

אם אמין וחסכוני על חשבון נוחות ובטיחות מתאים לך אזי אופציה מצוינת היא סוזוקי בלנו סטיישן . רובם עם גיר אוטומטי שגם הוא מגלה אמינות טובה .בגלל משקל נמוך יחסית לקטגוריה היא גם די חסכונית (1/12) למכונית סטיישן אוטומטית.וגם די זריזה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

איציק, אם כוונתך לקסארה TD 1900, אני חולק עליך.

הרכב שהיה ברשות הורי נטה להתקלקל לא מעט.

לעומת זאת מהקורדובה אני מרוצה מאוד.

סייג אחד - לא הייתי נוסע באופן קבוע על הקורדובה עם 3 אנשים מאחורה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני מוכר אופל אסטרה סטיישן יד ראשונה במצב מעולה,נסע רק ברמת הגולן ועשה את הקילומטרים בהילוך גבוה בעיקר,

290000k

מי שמעוניין 0502271261 :-)26000--- ש"ח גמיש במחיר@

• תוכן חדש...