Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה בבורר מצבים במזגן ב 205. הוא תקוע ואי-אפשר לעבור למצבים אחרים.

אני צריך המלצה למישהו שמתעסק עם הדברים האלה בעדינות (שהדשבורד לא ישבר,כי הוא במצב חדש וחבל עליו).

באזור השרון נתניה-כפר סבא . ומה סדר גודל מחיר לעבודה כזאת?

DSC00759.jpg

פורסם

אתה יכול לעשות בעצמך. שלוף בעדינות את מתגי הבורר, אתה תראה 4 ברגי פיליפס, פתח אותם והוצא את הפנל.

הבורר לא מסתובב כי מוט דחיף העשוי מאלומיניום יצא מהחריר של מנגנון הבורר, בעדינות הכנס אותו למקומו ( קל יותר מלהשחיל חוט למחט ), הרכב את הבורר האמצעי ובדוק אם הבורר מסתובב ימינה ושמאלה עם התנגדות, אם כן, הרכב חזרה את הפנל, הדק ( לא חזק מדי ) את הברגים והחזר את הבוררים למקומם.

פורסם

הכפתור תקוע או שהוא מסתובב חופשי?

אתה עדיין "חייב" תמונות של מכסה המנוע:wink:

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עוד תמונות..

מישהו יכול לשלוח אותי לבעל מקצוע שיסדר לי את הבורר מצבים במזגן?

תודה.

בנתיים עשיתי 2000 ק"מ בשבועיים שהוא אצלי.

וההשקעה המכנית היחידה היתה וסת אלטרנטור ב208 ש"ח כולל מע"מ ועבודה.

DSC00748.jpg

DSC00749.jpg

פורסם

אני מודה לך על המאמץ! מצטער על הטרטור.

הרכב בהחלט נראה חדש, זכית ברכב שהזמן לא נגע בו8)

בכל מקרה, שים לב שהכפתור האמצעי זה מין פטנט אדיוטי, אחד מהאדיוטים שראיתי בחיי, זהו מנגנון של פין שמסתובב עם סיבוב הכפתור, ונע בתוך מסילה מפלסטיק שבנויה בצורת פרסה , אבל פרסה מעוותת לגמרי.

יש בפנים מין גריז צהוב שמתייבש עם הזמן, וככה קשה לפין לנוע לאורך המסילה ולמשוך את הכבל של התריס.

אני אגיד לך את האמת, אני לא בטוח שבעל מקצוע יעשה את זה יותר בעדינות ממך, אבל עד כמה שזכור לי ע"מ למשוך את הלוח הלבן של הכפתורים החוצה ולגרז את המסילה ,אתה צריך להרים מעט את המצחיה, וזה כבר די מתכון לצרות.

יכול להיות שהמסילה זו לא הבעיה שלך, והכבל פשוט תקוע במקום אחר, אבל אני לא נתקלתי בבעיה כזו.

האם אתה לא מצליח להפעיל את המפוח בכלל , או שאתה רק לא מצליח להזיז את הכפתור בכיוון השעון ולסגור זרימת אוויר מבחוץ?

חכה למר צביקה פיק, לו יש ניסיון בפירוק המנגנון הנ"ל וסיבות לתקיעתו, יכול להיות ששווה לפרק לאט לאט ולבד בבית, מאשר לתת לחשמלאי לא סבלני לרסק שם את ההברגות.

אגב, אתה עושה איתו משמרות אבטחה על גדר ההפרדה?:wink:

פורסם

מישהו קרא לי? :lol:

הכפתור הזה בורר האם האיוורור יכניס אוויר מבפנים (יענו סירקולציה) או אוויר מבחוץ. כשאתה מגיע איתו בערך לאמצע הוא אמור ללכת קצת יותר קשה כי בנקודה הזאת הוא לא רק מסובב את בורר המהירות המקולל של המאוורר אלא גם מזיז מכסה פלסטיק שברור את כיוון כניסת האוויר.

שים לב, הדגשתי את המילה קצת, כי אם זה הולך קשה, מאוד מאוד מאוד חשוב לא לנסות לסובב את הכפתור בכוח, אחרת הוא נשבר וחבל.

אחרי כל זה - אתה כותב שהכפתור תקוע, אני מסיק שאתה יכול לסובב אותו ככה שישנה את מהירות המפוח אבל לא יכול לסובב אותו עד כדי האמצע?

אם כן, ברוב המקרים צריך לפרק את החלק הזה בעדינות ולשמן את כבלי הפלדה שרצים מהמנגנון אל מכסה הפלסטיק. אני שימנתי עם הרבה WD40 וצינורית וזה החזיק מעמד כמה חודשים טובים (שזה לא מעט, בשביל חלק בדש-בורד של 205 :lol:). כשהחלק בחוץ תפוס את הקצה של הכבל עם פלייר ותמשוך (או תדחוף) אותו ידנית, תראה שהוא באמת עובד יחסית חלק.

לגבי בעל מקצוע - אתה זקוק לחשמלאי רכב או מזגניסט. קשה לי להמליץ לך על מישהו טוב שמתעסק בזה כי בכנות אני לא מכיר כאלו. מצטער.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הערה אישתי, אני שמתי בנד מתכת על החלק של הבורר שמסובב את הפין כי הבעיה תמיד שהפלסטיק נסדק ונשבר ועכשיו זה מחזיק מעולה(לאחר שנשברו לי 2 בוררים חדשים שקניתי) למרות שכאשר מסובבים בין בחוץ לפנים זה מאוד מאוד קשה.

מה שהיה צריך זה טיפה להרחיב את החור בפנל השחור (זה שתפוס אם 2 ברגים)ובגלל הבנד אי אפשר להוציא את הבורר כי הוא תפוס מצדו השני של הפנל. וניתן להוציאו במידת הצורך רק ביחד עם הפנל . אבל זה מינורי כי זה כבר מחזיק לי איזה חצי שנה.

הבוררים מימין ומשמאל אמורים להסתובב בקלות ולכן איתם אין בעיה.

זה הפתרון האידיאלי לאחר שניסיתי איזולרבנד שלא עזר בכלום ואפוקסי שנסדק בסופו של דבר.

אם זה יעניין מישהו אני אוכל להעלות תמונה איך זה אמור להראות.

פורסם

אני הבנתי מה עשית, רעיון נחמד.

למרות שלפעמים הבנד הזה לא עוזר, כי הפלסטיק שעוטף את הפין של גלגל השיניים ומסובב אותו, נשבר מהתושבת שלו, ואז כבר לא ניתן לעשות כלום עם הכפתור, לא משנה כמה תעטוף אותו עם בנדים:-D

מקסימום ללכת לבעל מקצוע שיכין אחד כזה מיציקת מתכת.

אני לא מבין מה הם חשבו כשתיכננו את זה , כמה כח מופעל על חתיכת פלסיטק מסכנה, כשראיתי את המנגנון ואת כל המסה של הפלסטיקים והכבלים שהכפתור הקטן הזה אמור לסחוב על הגב, פשוט לא האמנתי.

פורסם

זהו בדרך כלל בבסיס זה תפוס טוב ומה שנסדק זה תעלת הפלסטיק שלתוכה נכנס הפיו של בורר המצבים.

ובמקרה כזה הבנד זה פתרון טוב מאוד.

פורסם

ערב טוב לכולם.

יש לי בעיה דומה ב205 הכפתור האמצעי (בורר מהירות) עובד רק לצד ימין (בסירקולציה).

הוא זז חופשי לצד שמאל אבל הוא לא מפעיל כלום.

למישהו יש רעיון לבעיה?

פורסם

יוסי -

תכנס לפורום

psi.co.il

יש פורום מכירה

יש שם משהו שמוכר את הכרטיס שליטה

על המזגן .

כולל כל הכבלים.

בהצלחה מקוה שעזרתי.

נתי.א

15-04-07_1142.jpg