Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מדובר על רכב פיאט מולטיפלה שנת 2003, סולר.

בסערה האחרונה בערב (לא יודע אם זה קשור) נכנסתי לרכב וניסיתי להתניע אותו אולם, הרכב לא הניע.

יש סטרטר אולם הרכב לא מתניע כאילו אין דלק, למרות שיש מיכל מלא.

למחרת בבוקר הגיע רכב שירות של חברת הגרירה והצליח להתניע את הרכב ע"י התזת ספריי אתר לאיזה איזור ברכב.

נאמר לי כי כנראה מצתי הלאט לא תקינים.

בדרכי למוסך עצרתי בבית ע"מ לקחת מספר דברים, ברגע שסגרתי את המנוע לא יכולתי להתניע אותו שוב.

בהתיעצות עם מוסכניק רכשתי ספריי אתר והתזתי ספריי לתוך מסנן האויר, תוך מספר שניות הרכב התניע.

לקחתי אותו למוסך (לא מורשה) ושם החליפו לי את מצתי הלהט, אולם זה לא פתר את התקלה.

אני עדיין לא מצליח להתניע את הרכב ללא התזת ספריי.

המוסך לקחו את האוטו למוסך מורשה, ושם חיברו לו מחשב, והמחשב טוען שהכל תקין.

אין למוסכניק או לאנשים אחרים מושג מה זה יכול להיות.

בכל אופן היום הוצאתי את האוטו מהמוסך ואני מתניע אותו באמצעות ספריי האתר.

האם מישהו נתקל בבעיה מסוג זה?

האם יש למישהו עיצה כלשהי??

בברכה

אמיר.

פורסם

יתכן שלחץ מש' הסולר חלש מדי ועוד הרבה אפשרויות.

מהיכן אתה בארץ ומיהוא המוסך המורשה פיאט שבדק הבעיה?.

יתכן ואוכל לכוונך למוסך מקצועי וטוב לאתרו ותיקון הבעיה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שווה לבדוק אם בזמן שהסוויץ' נמצא במצב START מתקבל מתח ברמה תקינה במחשב ההזרקה. יתכן שהסוויץ' לא תקין. המוסך שבדק לך את הרכב היה אמור לזהות תקלה כזו, במידה וזו התקלה, ע"י סריקת כל נתוני מחשב המנוע בזמן נסיון ההתנעה.

ואם זה לא זה, תחליף מוסך. נשמע לא כל-כך סביר שמוסך לא יצליח לזהות תקלת התנעה כזו.

פורסם
שווה לבדוק אם בזמן שהסוויץ' נמצא במצב START מתקבל מתח ברמה תקינה במחשב ההזרקה. יתכן שהסוויץ' לא תקין. המוסך שבדק לך את הרכב היה אמור לזהות תקלה כזו, במידה וזו התקלה, ע"י סריקת כל נתוני מחשב המנוע בזמן נסיון ההתנעה.

ואם זה לא זה, תחליף מוסך. נשמע לא כל-כך סביר שמוסך לא יצליח לזהות תקלת התנעה כזו.

תאור התקלה מצביע על לחץ מסילה משותפת נמוך עקב מרסס או ווסת לחץ דלק לא תקין.

מצתי הלהט במנועים עם הזרקה ישירה לא משפיעים כמעט על הנעה, או לפחות לא עד כדי כך שאין אפשרות להניע את המנוע כלל, שהם אינם מתפקדים.

מצתי להט גם ניתן לבדוק בקלות ואם לא הייה מנחה את המוסך מה המחלץ אמר לך הם לא היו כנראה מוחלפים.

גש למוסך שמכיר את הרכב ואת המערכת דלק המתוחכמת שלו.

פורסם

קודם כל תודה לכל העונים והעוזרים...

3 דברים שגיליתי:

1. לא משנה כמה אני נוסע חצי שעה או יותר מד חום המנוע לא עולה ונשאר על פס אחד. (אני גר במרכז הארץ ולא כל כך קר עד שהמנוע לא מתחמם...)

2. גיליתי שלפני כשלושה חודשים לערך אחד האנשים שמשתמש באוטו ומתדלק אותו, רצה לצ'פר אותי וביקש לשים תוסף לדלק, אולם, מסתבר ששמו לו תוסף לרכב בנזין ולא לסולר... בעלי התחנה (כמובן) טענו שאין בעיה עם זה וזה גם עובד, לכן לא שמעתי על זה קודם. ורק עכשיו שיש את התקלה סיפרו לי את זה. - אז האם תוסף לבנזין יכול לגרום לבעיה כמו או להוות בעיה למנוע דיזל??

3. בזמן נסיעה לעיתים קרובות בין החלפת הילוכים והאצה האוטו פולט עשן אפור או שחור (רואה במראה).

חלק גדול של אנשים טוען שזה בעיה כנראה במשאבת הדלק... אבל... אם המשאבה לא תקינה אז שימוש באתר בזמן ההתנעה יכול לגרום לה לעבוד?

כאשר אני מתניע (בעזרת ספריי אתר לצינור יניקת האויר האוטו מתניע ואין לי שום בעיה עד אשר אני סוגר אותו, (בעייתי בתחנות דלק...)

האם משהו יודע מחיר פחות או יותר של משאבת דלק??

בברכה

אמיר.

פורסם

בנוסף, אני מציע לך לא להשתמש באתר כפתרון ביניים עד לפתרון התקלה, כי זה מאוד לא בריא למנוע, ועלול להיגמר בנזק כבד, אפילו בטווח הקצר.

אל תמשיך לנסוע עם הרכב עד שאתה פותר את התקלה.

אם הגיר ידני, בדוק אם הרכב כן מניע בדרדור, ללא שימוש בסטרטר. אם הוא יניע זה יכול להצביע לכיוון שהצעתי קודם.

• תוכן חדש...