Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

HU האלוהי הגיע MX406 + MPM4000


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה יש לכם עם פנל נשלף?:roll:

בחיים אבל בחיים לא הוצאתי את הפאנל גם כשיכולתי, זו הסיבה שכנראה זה לא היה שיקול מבחינתי.

תראה, רוב האנשים ששמעתי שגנבו להם את המערכת זה היה כי פעם ראשונה שהם השאירו את הפאנל על המכשיר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עופר אני חולק עליך לגבי הנושא של במה . אתה צודק בהחלט שבציוד שיש היום המיקום של הרמקול אחראי לכך . אבל צריך להבין משהו אחד חשוב , האוזן האנושית מקבלת מבחינה פסיכואקוסטית רמזים של סאונד בהבדלים מאוד קטנטנים( הרבה יותר קטנים ממה שעושים היום עם טיים אליינמנט ) . ולכן אם משודך מכשיר היי אנד שמטפל היטב בטיימינג ומגבר היי אנד אמיתי (ולא רוב אלו שאתם קוראים להם היי אנד אינם כאלו , ולא אני לא רוצה להתווכח על זה) , שיודע להיות מהיר מספיק (בעיה אמיתי בכול מגבר גם כאלו שהם קלאס A בוודאי שאי אפשרי בדיגיטאלי ), אתה תקבל את המוסיקה כך שכול תו אפילו הקטנטן והחלש ביותר יתוזמן היטב לתפיסה החושית שלו במוח . אם זה קורה כמו שבאמת צריך לקרות , אתה תקבל במה גם בלי טיים אליינמנט ואיקוליזציה . והנסיון של נאדר מוכיח .

הדבר היחיד שבו אני בהחלט מקנא בו זה המגבר שלו (ד"א נאדר, העובדה שהצלחת לקנות אותו , זה כי באתו זמן הייתי חייב להוציא המון כסף על רופאים כי אחרת הייתי קונה אותו לפניך , אז תגיד תודה לרופאים:lol: ). למרות שכאשר אבל את הרשיון אני כנראה אמצא תחליף טוב מספיק

בברכה יהודה

פורסם

נראה לי שהנקודה כאן מתפספסת.

 

טיים אליימנט\טיים קורשיין או כל מנגנון תיקוני זמנים אינו נועד ליצור במה ברכב, אלא נועד לחפות על דבר אחד.

 

בניית במה נכונה מבצעים ע"י מיקום נכון של האלמנטים, זוויות אקססים נכונות ותיקוני פאזות אקוסטיות.

 

מנגנוני תיקוני הזמנים נועדו לשימוש ברכבים בעלי מקום בילט אין לסט קומפוננט שבהם אתה זורק את הטוויטרים במקום המקורי על הדלת\קורה\משולש מראה וכו' ויוצר איזשהיא במה סינטטית.

 

הרי זה ידוע שזה גורע מאיכות הצליל ואין על זה כלל ויכוח, זה לא מיועד לשימוש תחרותי, אבל זה כן מאוד נוח ופרקטי ברכב יומיומי מבלי להשתולל עם בניות וכל הנושא של תיאום זוויות ופאזות.

זה הרעיון ולשם כך הוא נוצר.

under construction..

פורסם

לא ממש מדויק, המון אנשים גם אחרי שהתקינו כביכול את המערכת בצורה הכי מקצועית ובמקומות הכי אידיאלים עדיין משתמשים ב TC בשביל לפתור בעיות בהתקנה.

כמובן שלא משנה אם יש לך את כל הפיצ'רים ב HU זה לא תמיד יעזור לך בהתקנה לא מקצועית.

פורסם

אני דווקא עם ניר בנושא

בניה מפחיתה את הצורך בתיקוני זמן אבל צריך להיות מינימום פיזיקאי כדאי באמת לכוון באופן מושלם החזרים של רמקולים

 

 

אגב יהודה מתי אתה מקבל את הרישיון כבר, שנים המערכת בתיכנון?

 

אני מוכן לעשות שעון החתימה שלי של " עוד X ימים לרשיון והמערכת של יהודה"

פורסם
לא ממש מדויק, המון אנשים גם אחרי שהתקינו כביכול את המערכת בצורה הכי מקצועית ובמקומות הכי אידיאלים עדיין משתמשים ב TC בשביל לפתור בעיות בהתקנה.

כמובן שלא משנה אם יש לך את כל הפיצ'רים ב HU זה לא תמיד יעזור לך בהתקנה לא מקצועית.

 

מה פה לא מדוייק?

טיים קורקשיין נועד בדיוק למה שכתבתי.

לאחר ששוק הרכב התחיל להגיע בהרבה מכוניות עם מקום בילט אין נפרד לטוויטרים ולוופרים ,אני לא מדבר עם רכבי יוקרה אלא על רכבים נפוצים כמו גולף וקורולה וכו'.

מאז יצאה דרישה לתיקוני טיים קורקשיין כי אנשים שלאו דווקא חובבים מושבעים של התחביב שרצים לעשות בניות בכל רכב, אומרים שאם יש מקום מקורי נשתמש בו.

הרעיון הוא ליצור במה סינטטית, הרי אם הרמקולים במקום שלהם במצב FLAT וללא תיקוני באלאנס ופיידר נשמעים לא כבמה אחידה בעלת עומק ,רוחב,נפח , ואין מרכוז ואין תמונה נכונה ואין במת באס נכונה וממוקמת נכון, שום דיליי של שום מכשיר דיגיטאלי לא יכול לשנות את הענות הרמקול כפי שהוא היה אמור להיות באקסיס נכון.

לא סתם מפתחים רמקול ונותנים אותו לרוב ב3 זוויות אקסיס נפוצות(און אקסיס מלא, אוף אקסיס 30 ואוף אקסיס 60או 90 אפילו).

 

עיבוד דיגיטלי של השהיית האות או כל שינוי של האות מהמקורי גורע מהמקור ולכן נוצר שוני , מכאן חד משמעית המערכת כבר לא תישמע נאמנה למקור.

גם אם מדובר על HX-D2, טיים קורקשיין\טיים אליימנט גורע מן המקור.

כל שינוי שנוצר על מנת לדמות מצב כלשהוא בין אם זה פרוליג'ק או או כל מצבי השמעה למינהם כמו במכשירי DVD כגון מצב סינימה,איצטדיון,אולם סגור וכו'.

זה הורס את הצליל המקורי בדיוק כמו טיים קורקשיין.

 

באף תחרות בעולם בקטגוריות הגבוהות לא משתמשים במנגנוני תיקון זמנים.

כי אם מדובר על SQ ובמיוחד SQ תחרותי הרי הרעיון של נאמנות למקור הוא קודם לכל.

 

שמתכננים מערכת ברכב בצורה מיטבית גם אם התוצאה היא לא מושלמת עדיין אפשר להגיע לתוצאה טובה עד מעולה גם מבלי להיות פרופסורים לפיזיקה בהתמחות באקוסטיקה.

בנייה מתאימה מבחינת מיקום האלמנטים במרחב,חישוב זוויות אקסיס נכונות ומתאימות, כיוון ותיאום פאזות אקוסטיות,איקולציה נכונה גם בכללי וגם מבחינת L+R, וכמובן שילוב נכון של אלמנטים.

עוד גורם מאוד משמעותי בתכנון הבמה והתמונה ברכב הוא חישוב נקודות חיתוך מתאימות וכמובן מחושבות בהתאם לבמה, אם יש לנו סט 3 חלקים והמיד מותקן בדלת אז זה לא רעיון טוב לחתוך את הטוויטר ב3.5KHZ אחרת כל הצלילים הווקאליים יגיעו מהדלתות והבמה תהיה נמוכה, במצב כזה טוויטר שיעבוד בנקודת חיתוך כמה שיותר נמוכה "ימשוך" את הבמה כלפי מעלה.

פשוט מאוד, לא פיזיקה מסובכת.

ועוד רבים הדוגמאות לנושא.

כנ"ל גם לגבי באס מקדימה, את אורך הגל ניתן למדוד בס"מ ולכן ניתן יהיה לדעת באיזה תדר צריך לכוון את הסאב על מנת שהוא "יופיע" מקדימה(מכיוון שאלו גם תדרים לא כיווניים), למרות שגם עם כיוון ע"י אוזניים סבירות אפשר לקבל באס מקדימה רק ע"י שינוי תדר החיתוך עד מצב שבוא הוא נכון לנו.

 

לא סתם במכשירים התחרותיים אין אין פונקציית התיקוני זמנים, בטח שלא אני המצאתי את זה וזה עובדה ידועה בעולם האודיו לרכב וגם לבית(כיום יש הרבה רסיברים ומגברים ביתיים בעלי אופציות כאלו אך לא בתחום ההיי-אנד).

under construction..

פורסם

וואו, טוב אני לא ניכנס לוויכוח בנושא.

רשמת המון דברים שלא קשורים בכלל למה שנאמר... שרובם נכונים:lol: אבל הכל על רגל אחת.

(כיוון מערכת-אקולייזר/נק' חיתוך/SLOP זה נושא שונה לגמרי נשאיר את זה בצד.)

 

שימוש בTC משנה את המקור? לא ממש הבנתי. אני אשמח אם תסביר לי אפילו בה"פ בשביל שאבין(ברצינות, כי אני פשוט חושב אחרת).

 

בקיצור אנחנו לא בתרד הנכון, נפתח אחד חדש שלא יגמר לנצח על ההשפעות של כל הגורמים בהתקנה ;)

 

ושוב לפותח התרד , סוכריה של HU. תתחדש :idea:

פורסם

היום התקנתי את ה- MX406. ההבדל הראשוני שהרגשתי מה- MX4000 זה באיכות הרדיו! האיכות ב- 4000 יותר טובה מה- MX406.

 

לגבי המכשיר: אני לא יודע איך להגיד את זה אבל לאחר 7 שעות שמיעה רציפה באוטו תאמינו או לא התחלתי להתגעגע לפיצרים (הרצת שיר / תאורה במכשיר / קרוס), אבל יש דבר אחד שמנחם אותי וזה האיכות שרק עושה לי חיוך בכל שיר וכל קטע מוזיקלי עד כדי כך שרק חברה שלי הצליחה להוציא אותי מהאוטו.

 

שמכבים את האור בסלון הרכב, חוץ מאור הכתוביות במסך המכשיר לא רואים כלום, צירפתי תמונות.

 

המכשיר מאוד נוח לתפעול במיוחד שכפתור הבאס/טריבל מעל לווליום וזה מאפשר שליטה תוך שניה.

6 כפתורים בלבד.

 

לגבי הבמה וזה העניין החשוב, אתם צריכים רק לשמוע בשביל להאמין שיש במה בגובה עיניים .

כשפתחתי את הדלתות בכך שתהיה לרמקול זווית כל הבמה השתנתה לטובה. ואפילו התחלתי לשקול להרים את הוופרים לדשבורד.

מבחינת הבאס יש באס אחיד בין הסאב לוופרים, שזה כמעט היה בלתי אפשרי עם האלפיין אפילו עם TC

 

ההד יונט נתן עוד פירוט לקטעים/צלילים מוזיקלים שלא הבחנתי בהם עם האלפיין, נשיפות, מגע ידיים עם הכלים כמו גיטרה / כפתורי סקספון עד כדי כך שזה הדהים אותי.

 

 

אתם זוכרים את המבחן של ההד יונטים ועם איזה שירים הם בדקו! וזה לא סתם מקרי אלה בכוונה. כשהכנסתי דיסק לבוב דיילן הקלטה ישנה השוני היה לטובה יותר מ- 70% מהאלפיין.

 

חוסר איטום בדלתות שולל את האופציה לטרנסים עם באס גבוהה מהוופרים. לכן אני מנמיך את הבאס מההד יונט.

הסאב בינתיים מנותק כי הוא מנגן, בקיצור חברה אני אגיע למפגש הקרוב, ואתם חייבים לעזור לי עם חיתוך באקולייזר של המגבר בשביל לשלוט על הסאב ושיפסיק לשיר ולזמר כבר.

DSC00332.jpg

DSC00334.jpg

DSC00342.jpg

DSC00343.jpg

פורסם
אני דווקא עם ניר בנושא

בניה מפחיתה את הצורך בתיקוני זמן אבל צריך להיות מינימום פיזיקאי כדאי באמת לכוון באופן מושלם החזרים של רמקולים אני ראיתי תרד' של בחורה שלקחה מציין לייזר ושמה על הרמקול , וראתה היכן הוא נוגע בקיר ואז חישבה ע"פ זה החזרים מהחדר והיכן לשים מלכודת באס . זה יכול להיות רעיון גם לרכב

 

אגב יהודה מתי אתה מקבל את הרישיון כבר, שנים המערכת בתיכנון?

 

אני מוכן לעשות שעון החתימה שלי של " עוד X ימים לרשיון והמערכת של יהודה"

אם יש לך קשרים במכון לבטיחות בדרכים , שהם יחזירו לי אותו מהר אתה מוזמן

ניר אתה צודק שTC נועד בד"כ לתקן בעיות של לשים רמקולים במקומות סטנדרטיים (למרות שיש רכבים שגם בניות זה בעיה בהם ) , הנקודה שלי הייתה להדגים איך בעיות של זמן שנובעות מג'יטר וממגבר שאינו מהיר מידי יכולים גם לעוות במה , וכשאתה שם מוצרי היי אנד שמטפלים בזה , אתה פתאום מקבל במה ששום TC לא יוכל לספק

בברכה יהודה

פורסם

יהודה: לגבי הבחורה, יש כתבה בסגנון, מהנדס אודיו מדנמרק הוכיח שהסאונד הכי טוב ברכב הוא זה שנובע ממערכת בשיטת סטיראו ומקומפוננט שמותקן מקדימה.

מהנדס אמריקאי הוכיח אחרתו בכך שהתקין סט 2-way מקדימה וגם מאחורה על המגש וכיוון אותם לכיוון השמשה הקדמית, בנוסף לכך הוא הגביר את הסט האחורי יותר גבוהה מהקדמי, בכך נוצר מצב שהסאונד פוגע בשמשה הקדמית וחוזר לאוזן (זה כאילו לעמוד עם הגב לרמקולים ולשים את הידיים ליד האוזן בשביל ליצור מחסה שיחזיר את הסאונד לאוזן - אם מוציאים את הידיים עוצמת הסאונד פוחתת באופן משמעותי)

פורסם
וואו, טוב אני לא ניכנס לוויכוח בנושא.

רשמת המון דברים שלא קשורים בכלל למה שנאמר... שרובם נכונים:lol: אבל הכל על רגל אחת.

(כיוון מערכת-אקולייזר/נק' חיתוך/SLOP זה נושא שונה לגמרי נשאיר את זה בצד.)

 

שימוש בTC משנה את המקור? לא ממש הבנתי. אני אשמח אם תסביר לי אפילו בה"פ בשביל שאבין(ברצינות, כי אני פשוט חושב אחרת).

 

בקיצור אנחנו לא בתרד הנכון, נפתח אחד חדש שלא יגמר לנצח על ההשפעות של כל הגורמים בהתקנה ;)

 

ושוב לפותח התרד , סוכריה של HU. תתחדש :idea:

 

אני יודע שרשמתי הרבה דברים, שלא בהכרך באופן ישיר מול הנושא המקורי שעליו דיברנו אך הם היו ראויים לאיזכור לפחות על רגל אחת.

הרי לא יספיק לי חודש לרשום את בהרחבה על הנושא:).

 

אגב, אני לא צריך להסביר לך שTC גורע מהמקור, יספיק לי מערכת ממוצעת וHU בעל TC עם פריסטים כמו אלפיין 9855/53/35 או אקליפס CD7000/7100 בשביל להראות לך איפה בדיוק בהתערבות של הTC יש בעיה.

 

אבל אתה צודק, זה לא לתרד' הזה ונקח את זה כבר למקום אחר:).

under construction..

פורסם

יש כמה דברים שאני רוצה להגיב , אבל צריך להדגיש נקודה חשובה פה.

אפשר לעשות ספין של כל הדברים שנכתבו פה כך שהכל יהיה נכון , השאלה היא על איזה רזולוציה של איכות אנחנו מדברים.

ההתיחסות לכל הנקודות שהועלו פה תהיה שונה עבור מערכת טובה , מערכת מעולה , מערכת SQ תחרותית , והתיחסות לאיכות בדברים שהם נכונים בתאוריה אבל בחיים אף אחד לא ישמע אותם .. מקווה שהנקודה שלי ברורה ..

 

עופר אני חולק עליך לגבי הנושא של במה . אתה צודק בהחלט שבציוד שיש היום המיקום של הרמקול אחראי לכך . אבל צריך להבין משהו אחד חשוב , האוזן האנושית מקבלת מבחינה פסיכואקוסטית רמזים של סאונד בהבדלים מאוד קטנטנים( הרבה יותר קטנים ממה שעושים היום עם טיים אליינמנט ) . ולכן אם משודך מכשיר היי אנד שמטפל היטב בטיימינג ומגבר היי אנד אמיתי (ולא רוב אלו שאתם קוראים להם היי אנד אינם כאלו , ולא אני לא רוצה להתווכח על זה) , שיודע להיות מהיר מספיק (בעיה אמיתי בכול מגבר גם כאלו שהם קלאס A בוודאי שאי אפשרי בדיגיטאלי ), אתה תקבל את המוסיקה כך שכול תו אפילו הקטנטן והחלש ביותר יתוזמן היטב לתפיסה החושית שלו במוח . אם זה קורה כמו שבאמת צריך לקרות , אתה תקבל במה גם בלי טיים אליינמנט ואיקוליזציה . והנסיון של נאדר מוכיח .

 

יהודה , שים לב מה אמרתי :

מכל אלו הגורם שהכי דומיננטי בקביעת הבמה הוא מיקום הרמקולים. אבל כמו שאמרתי , על מנת להגיע לתוצאה ברמה גבוהה צריך לעשות כל אחד מהדברים בצורה טובה ואחר כך לתת את הדין על ההשפעות של כל גורם על גורם אחר ..

 

פיצרים לא משפרים איכות . פיצרים נועדו לבוא אחרי "האיכות" , אחרי שהסאונד כבר מיוצר על ידי המכשיר והם אמורים לטפל בהשפעות האקוסטיות המסוימות של המערכת . בכל מערכת יש השפעות של הסביבה ושל ההתקנה וככל שיהיו לנו יותר פיצרים כך נוכל יותר לתקן את ההשפעות הבלתי רצויות שיש לאקוסטיקה ברכב.

 

לא אמרתי שאין חשיבות למקור , אמרתי שיש דברים יותר דומיננטים מבחינת השפעה על הבמה כמו מיקום הרכיבים.

אפילו הוספתי , שכל הפיצרים לא משפרים איכות והם באים שלב אחרי המקור , לא במקום , והם עוזרים בטיפול בהשפעות אקוסטיות שאין להם קשר לדברים שכתבת ולא באים במקומם.

לגבי הניסיון של נאדר - הכל יפה ונכון , אבל צריך לזכור שהוא החליף מכשיר טוב במכשיר מעולה. הוא שם מכשיר שהוא בכמה רמות מעל וגם עולה פי כמה וכמה . לא מפתיע שיש שיפור מן הסתם ..

כל מה שאני בעצם אומר בשרשור הזה , זה שהפיצרים לא באים במקום אלה הם באים בנוסף. בכיוון נכון הם יכולים רק להועיל.

 

 

 

בניית במה נכונה מבצעים ע"י מיקום נכון של האלמנטים, זוויות אקססים נכונות ותיקוני פאזות אקוסטיות.מנגנוני תיקוני הזמנים נועדו לשימוש ברכבים בעלי מקום בילט אין לסט קומפוננט שבהם אתה זורק את הטוויטרים במקום המקורי על הדלת\קורה\משולש מראה וכו' ויוצר איזשהיא במה סינטטית.

 

הרי זה ידוע שזה גורע מאיכות הצליל ואין על זה כלל ויכוח, זה לא מיועד לשימוש תחרותי, אבל זה כן מאוד נוח ופרקטי ברכב יומיומי מבלי להשתולל עם בניות וכל הנושא של תיאום זוויות ופאזות.

זה הרעיון ולשם כך הוא נוצר.

 

אין ספק בכלל שבניה של במה ותמונה מתחילה בתכנון כמו שרשמת. אבל זה לא נגמר שם.

 

בניה מפחיתה את הצורך בתיקוני זמן אבל צריך להיות מינימום פיזיקאי כדאי באמת לכוון באופן מושלם החזרים של רמקולים

 

כמו שנאמר , לא רק שצריך להיות ברמה מקצועית יוצאת דופן , על מנת לדמות fine tuning של הפיצרים השונים (כמובן שהם מבוצעים על ידי איש מקצוע בעדינות) תצטרך לעשות עשרות בניות , כל פעם בזויות אחרות וכל פעם שתמקם רכיב אחד תחזור על בנית המערכת עבור הרכיבים האחרים ומדובר בעבודה של שנים עבור גורם מקצועי . אז נכון ששינוי של זוית הטוויטר לדוגמא תשנה את הענות התדרים ובכיוון מושלם נגיע להענות התדרים השטוחה הרצויה .. אתה מבין כמה ימי עבודה דרושים בשביל לרסן תדר מסוים שיש בו פיק ? ספק גדול בכלל אם תוכל בלי אקוולייזר ברמה מתאימה.

 

.. להראות לך איפה בדיוק בהתערבות של הTC יש בעיה.

 

נכון ששימוש בפיצרים השונים משנה משהו מהמקור שאנחנו רוצים לשחזר במלואו כמו שהוא. אבל שוב , אי אפשר להתיחס למערכת כאילו אנחנו חיים בעולם אידיאלי , ובאותו אופן שאנחנו "פוגעים" ברמת ה SQ מצד אחד , אנחנו משפרים אלמנטים אחרים מצד שני.

 

הנקודה שלי הייתה להדגים איך בעיות של זמן שנובעות מג'יטר וממגבר שאינו מהיר מידי יכולים גם לעוות במה , וכשאתה שם מוצרי היי אנד שמטפלים בזה , אתה פתאום מקבל במה ששום TC לא יוכל לספק

 

אמרתי קודם , המקור כשמו כן הוא המקור , וברור שיש לו חשיבות. וברור שיש הבדלים כאלו או אחרים (כמה ההבדלים משפיעים זה כבר סיפור אחר) . לעולם לא אמרתי ש TC יספק במה. אם כבר הוא ישפר בעיקר את התמונה . לפעמים יותר לפעמים פחות ,ובאותו אופן שכל פיצר יכול לשפר הוא גם יכול לגרוע . בדיוק באותו אופן שברמות גבוהות דרוש מקצוען על מנת לקבוע את מיקומי האלמנטים דרוש מקצוען שיכוון את הסאונד בפיצרים השונים.

 

זהו לבינתיים ...

 

אה , לגבי הבחורה עם הלייזר , אי אפשר להקיש מזה שום דבר. גל קול וגל אור בתדר של לייזר מתנהגים בצורה שונה לגמרי. זה נחמד כקוריוז , לא יותר מזה.

 

נ.ב :

 

אלדד , כמו שנאמר , אחרי שפורצים לך לאוטו וגונבים לך את המערכת , אתה לומד מה חשיבות הפאנל הנשלף .. הלוואי ולא תלמד את חשיבותו לעולם ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
חברה יש חוט כתום לבן מההד יונט רשום בחוברת:

ILLUMINATION-- (connect to head light control circuit of vehicle)

 

איפה אני אמור לחבר את זה

זה חוט של תאורה אתה אמור לחבר אותו לחוט של מפסק אורות.

ואז בזמן הדלקת אורות תידלק התאורה של הכפתורים.

לי ברכב כבר יש חוט כזה מוכן אם כל החוטים של המערכת.


×
×
  • תוכן חדש...