Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתאריך8.1 שיניתי ( במשרד הפנים ) את שם משפחתי .

את רשיון הנהיגה הוצאתי מזמן עוד על שם המשפחה הקודם ( מה שיוצר מצב של רשיון נהיגה עם שם משפחה XXX ות.ז עם שם משפחה YYY .

כאשר התקשרתי ( באותו יום למשרד הרישוי ) נאמר לי שישלח לי העתק רשיון עד כשבועיים מיום ההתקשרות .

עד היום 16.1 לא קיבלתי שום דבר .

היום(16.1 ) בבוקר נרשם לי דו''ח על חגורת בטיחות ( שמן הסתם לא הייתה עליי ).

מה שיצא הוא שיש לי כרגע ביד דו''ח שרשום על שם משפחתי הקודם ( המצויין בכרטיס הרשיון הנוכחי ) למרות שב ת.ז שלי מצויין שם משפחה חדש שעדכנתי בתאריך 1.8 .

מה עושים ? יתכן שאפשר לבטל את זה בטענה שהשוטר התבלבל או משהו כזה?

שמעתי שקרו מקרים מעולם וביטלו .

ועוד שאלה , דו''ח על חגורת בטיחות ( הד''וח היחיד שלי מזה שנה וחצי שאני על הכביש ) מקבלים עם זה גם נקודות או איך זה הולך ?

ד''א

אני עדיין נהג חדש .

תודה מראש ומצטער על החפירה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין קייס לביטול הדו"ח, מה שגם שנסיון לבטל את הדו"ח יכול להוביל לדו"ח נוןסף על נסיון להכשלת עובד ציבור בעת מילוי תפקידו.

תשים לב שבתעודת הזהות רשום לך שם המשפחה הקודם תחת הסעיף המפתיע "שם משפחה קודם".

שלם את הקנס כמו גבר וקח על עצמך את האחריות.

פורסם

נהיגה ללא חגורת בטיחות גוררת קנס על סך 250 ש"ח ו 6 נקודות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
נהיגה ללא חגורת בטיחות גוררת קנס על סך 250 ש"ח ו 6 נקודות.

ל'

תודה רבה, השבוע אשלם אותו , בנוסף רציתי לדעת אם 6 הנקודות הללו (הנק' היחידות שלי - עבר נקי :-))

ישפיעו על משהו בהמשך( יגררו נהיגה מונעת ו/או הארכת הנהג חדש (ככה שמעתי )?

פורסם
מה עושים ?

כותבים את כל הפרטים של המקרה בפורום פומבי. :lol:

ועכשיו ברצינות, אתה באמת חושב שאם שינית את שם המשפחה שלך לא ממזמן אתה תצליח להתחמק מעונש שמגיע לך?

שלם את הדוח, קבל את הנק' ותחגור חגורות בטיחות, זה לא "בשביל להציק לנהג", אני יודע שקשה להאמין אבל הן אשכרה מצילות חיים...

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

תמיד אפשר לכתוב למדור פניות נהגים.עד שתקבל תשובה ,בד"כ שלילית,יגדל הקנס.הענין נטחן. (ואגב,מספיק עם ההצחקות של "השוטר היה בלי כובע " וכו, עליהן הוא מקסימום יעמוד לדין משמעתי,כמו בצה"ל , על חריגה מהוראות פנימיות להופעה מסודרת . לך הדוח יישאר גם אם בא אליך בתחתונים.)

פורסם
לך הדוח יישאר גם אם בא אליך בתחתונים

הגזמת, אבי סיפר לי שכשהוא היה "ברענון רישיון" (או איך שלא קוראים לו) המדריך אמר שקרה מקרה שבו מישהוא נסע במהירות מופרזת ונתפס על ידי שוטר יצא זכאי, הסיבה היא שהבן אדם לא היה מוכן לקבל את הדו"ח בגלל שהשוטר היה ללא מדים. הם הגיעו לבית המשפט והשופט פסק לטובת האיש (לא שהוא שיבח אותו על כך שהוא עבר על חוק) והדו"ח בוטל בגלל שהשופט אמר "ששוטר צריך לשמש דוגמא לכולם ואם הוא לא מבצע את החוק, איך יוכל להאשים מישהוא אחר העבר על החוק".

כעת לפותח השרשור- למה נסעת ללא חגורה מלכתחליה? היא באמת מצילה חיים ואצלי זה דבר ראשון אחרי התנעת אוטו (בגלל שאני יוצא אחר כך החוצה ונותן לרכב להתחמם קצת).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
כותבים את כל הפרטים של המקרה בפורום פומבי. :lol:

ועכשיו ברצינות, אתה באמת חושב שאם שינית את שם המשפחה שלך לא ממזמן אתה תצליח להתחמק מעונש שמגיע לך?

שלם את הדוח, קבל את הנק' ותחגור חגורות בטיחות, זה לא "בשביל להציק לנהג", אני יודע שקשה להאמין אבל הן אשכרה מצילות חיים...

חגורת בטיחות מצילה חיים,לפעמים.

תגיד איך היה בעבר שרק בכביש מהיר ורק הנהג והנוסע לידו צריך לחגור,ועכשיו כל הנוסעים צריכים לחגור וגם בעיר,ובכל זאת מס' ההרוגים לא פחת מאותם השנים שבא היה מותר לנהוג בעיר ללא חגורת בטיחות?

ועוד שאלה אשאל את כבודו היקר, הנוסעים באוטובוסים אינם בשר ודם כמו נוסעי הרכב הפרטי? למה בעיר אוטובוס יכול להעמיס נוסעים ללא חגורת בטיחות,ואיך יחגרו אלו שנדחסים בעמידה,נקשור אותם לגג האוטובוס?

האם הבטיחות לנהגי משאיות,וגרר,ותובלה מוניות,משטרה,אמבולנס,מכבי האש לא חשובה כמו לנוסעי הרכב הפרטי?

מסקנה-חגורת הבטיחות היא מצילה חיים!אבל לא את החיים של הנהג\המשלם. (בקנסות שנכנסות לאוצר המדינה אפשר להציל משכורות ל30 השרים בממשלה הנחמדה שלנו)

פורסם

תסלח לי אדוני, אבל אתה מדבר שטויות, חגורת בטיחות מצילה חיים בוודאות.

במקרה של תאונה אתה עלול למצוא עצמך כמה מאות מטרים מחוץ רכב עם פגיעת ראש ומולטי טרואמה (במקרה הטוב).

תסביר לי איך חגורת בטיחות יכולה לא לעזור במקרה של תאונה?

כל התאונות שאתה מדבר עליהן, שבהן הנוסעים נהרגו כשהיו חגורים קרו עקב קריסת הגג ודחיסת הפח עד לרמה פאטלית.

פורסם

גיל33, מה שאתה אומר זוהי דמגוגיה, די זולה אפילו, שנועדה להצדיק את כל אלה שחושבים שלנסוע בלי חגורת בטיחות מגדיל להם איברים מסויימים בגוף. יש מגוון סיבות לאי-צמצום כמות ההרוגים, ביניהם הגדלת הנסועה (כגורם מס' 1) ואי התאמת התשתית לנסועה המוגברת. אתה גוזר את הלאו מן ההן, במקום לתהות למה לא מספקים תנאי בטיחות נאותים היכן שהם נדרשים, כמו באותן משאיות, אוטובוסים ושאר הדוגמאות שהבאת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הגזמת, אבי סיפר לי שכשהוא היה "ברענון רישיון" (או איך שלא קוראים לו) המדריך אמר שקרה מקרה שבו מישהוא נסע במהירות מופרזת ונתפס על ידי שוטר יצא זכאי, הסיבה היא שהבן אדם לא היה מוכן לקבל את הדו"ח בגלל שהשוטר היה ללא מדים. הם הגיעו לבית המשפט והשופט פסק לטובת האיש (לא שהוא שיבח אותו על כך שהוא עבר על חוק) והדו"ח בוטל בגלל שהשופט אמר "ששוטר צריך לשמש דוגמא לכולם ואם הוא לא מבצע את החוק, איך יוכל להאשים מישהוא אחר העבר על החוק".

בולשיט, המדריך שמע את זה ממישהו ששמע ממישהו שסיפרו לו.

אין כאלה דברים. שוטר הוא שוטר גם כשהוא ללא מדים. יש יחידה מרכזית של אגף התנועה, שמשרתים בה בלשים על אזרחי- אז אסור להם לתת דוחות?

ומה הקשר בין אי לבישת מדים לאי ביצוע החוק?

קראתי פעם פס"ד ששני שוטרים- בעל ואשה- שלא היו בתפקיד רדפו אחרי מישהו ונתנו לו דוח, והוא זוכה בגלל שהעדות שלהם לא היתה אמינה וביהמ"ש מתח ביקורת על ההתנהגות שלהם, אבל לא בגלל שהם היו בלי מדים.

פורסם

8)

גיל33, מה שאתה אומר זוהי דמגוגיה, די זולה אפילו, שנועדה להצדיק את כל אלה שחושבים שלנסוע בלי חגורת בטיחות מגדיל להם איברים מסויימים בגוף. יש מגוון סיבות לאי-צמצום כמות ההרוגים, ביניהם הגדלת הנסועה (כגורם מס' 1) ואי התאמת התשתית לנסועה המוגברת. אתה גוזר את הלאו מן ההן, במקום לתהות למה לא מספקים תנאי בטיחות נאותים היכן שהם נדרשים, כמו באותן משאיות, אוטובוסים ושאר הדוגמאות שהבאת.

שיהיה ברור-חייבים לשמור ולנהוג על פי החוק! אני עצמי נוהג עם חגורות בטיחות.

אבל מותר שתהיה ביקורת על מחוקקי החוקים,צריך לדעת שיש דיעות מגוונות בכל נושא,

המכנה המשותף שגם אם הדיעה שלי אחרת,אני מחוייב לנהוג כחוק (אפילו שזה בניגוד לדעתי)

וכך אנהג גם בחוקים תמוהים ומוזרים.

ולעצם הענין-חגורות בטיחות מצילות חיים,אבל לדעתי אין היגיון צורך לחוקק את זה בחוק,מן הראוי שיהיה המלצות לנהיגה נכונה ובהם חגירה נכונה,והנהג שסביר להניח שהוא אדם בוגר מעל 18 יחליט למען בטיחותו מה עליו לעשות.

מאחר וחובת חגירת בטיחות אינה מסכנת את הנהגים והולכי הרגל,והיא מסכנת (כך לדעת המומחים) רק את נוסעי הרכב.

אני חושב שחגירה בכבישים מעל 50 קמ"ש זה בהחלט דבר ראשון במעלה,נסיעה בעיר זה אמור היה להיות רשות ולא חובה,כפי שזה נעשה בעבר.

ואני אומר לך את הבעייתיות שיש בזה בעיר,אני במסגרת עבודתי צריך ליסוע ברכב בעיר ולעצור לעיתים כל חצי קילומטר ופחות מכך,הנסיעה שלי בדרך כלל על מהירות 20 קמ"ש או 30 קמ"ש לכל היותר,

במקרה כזה זה שטותי לחגור חגורת בטיחות,(ואני חוגר כחוק!כי כך קבע המחוקק) לכן תהיתי בקשר לחיוב החגירה ולא לעצם החגירה עצמה.

אני בן אדם שמאמין באינטלגנציה של הנהג, אם נהג נוסע בעיר הוא ידע מתי למען בטיחותו צריך לחגור ומתי לא...

המדינה מזלזלת ביכולת של הנהגים לחשוב-לא ניתן לחוקק עד לפרט האחרון ואני אתן דוגמא:

בכביש עירוני ניתן ליסוע על פי החוק 50 קמ"ש, אני כשנוסע בעיר שאני גר בה (בני ברק) אני לא מעיז ליסוע במהירות 50 קמ"ש גם כשהכביש פנוי, לעומת זאת יבוא נהג אחר ויאמר:מה איכפת לי?החוק אומר מותר 50 הכביש פנוי אני על 50 קמ"ש!

במקרה הזה מדובר על סכנה מוחשית (במסגרת החוק)

לעומת זאת-החוק להדלקת אורות בחורף בימים שטופי שמש זה חוק טיפשי לחלוטין!וכי נהג לא יכול לדעת מתי להשתמש בתנאי לילה ומתי לא? אותו דבר לגבי אפוד זוהר שזה חוק מטופש,

אלו חוקים שנועדו ליסחוט כסף,ותו לא.

כפי שכתבתי-לקיים אותם-אקיים,להסכים איתם?ממש לא!

פורסם

אוקי,אוקי. אתה ונוסע שאיתך נוסעים בעיר על 30. עזוב 20,30! נוסע כרגיל,פתאום קופץ לך ילד לכביש - דופק בלימת חירום,ובאותו זמן את האף של הנוסע שלצידך על הדש בורד\שמשה\מה שלא תרצה(וזה במקרה הטוב). וכל זה ב20 קמש.

עזוב,אני מעדיף לשבור תאף מאשר להיות חגור :roll:

• תוכן חדש...