Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לעבור את הצבא בלי ג ובלי ב'

צריך לגשת לשרות בגישה של מה אתה הולך לתת למדינה ולמערכת ולא לחשוב על הטובות הפרטיות שלך.

מה לעשות אנחנו עדיין לא חיים בשוויץ ומסביב אין לנו את הרי האלפים יש לנו אוייבים שחושבים איך הם משמידים אותנו ואיך הם ממרמרים לנו את החיים יום יום.

אם אנחנו לא נגן על עצמנו אף אחד לא יגן עלנו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסכים עם תומר.

עוד לא התגייסת בכלל - אתה עוד לא מכיר את המערכת.

תתגייס ואח"כ נדבר (שתרגיש על הפנים, כשבקושי תעמוד על הרגלים - וישימו עליך פס [כי חושבים שאתה בשביל ג']).

ואגב, אתה עוד לא יודע מזה לשמור בלילות הקפואים האלה...

אוראל, שהיה תורן הלילה (אומנם בתור ס. תורן ולא שומר שומר)

ועדיין לא מרגיש את הידיים והרגליים מהקור המטמטם.

אני לא יודע מה איתך.

אבל אני גדלתי על חינוך של אהבת הארץ. חינוך של "גם אם קשה לא נשברים".

אני יודע שיהיה לי קשה, אבל אני לא יפרוש. לא אתמול עשו אותי, וזאת לא פעם ראשונה שאני נפגש עם המערכת (גיבושים למיניהם). נראה לך שאני נהנה ללכת לגיבושים ליחידות מובחרות? אני יכול פשוט ללכת לגדודים או לעתודה ולעשות לעצמי חיים קלים.

מאחורי המסך אתה יכול להגיד "קל לך לדבר" ו"חכה שתגיע לשם". אבל אתה לא מכיר אותי, ואתה לא יודע למה אני מסוגל. אם תחכה חצי שנה, תראה שאני לא זורק מילים באוויר.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
אני לא יודע מה איתך.

אבל אני גדלתי על חינוך של אהבת הארץ. חינוך של "גם אם קשה לא נשברים".

יאיר.

יאיר, אין כרגע קשר בין הדברים.

כמו שציינתי, הפרופיל שלי נמוך מסיבות בריאותיות בלבד.

אני הולך לרופא אך ורק במקרים דחופים - וגם אז לא שמים עלי במיוחד,

למרות הבעיות הרפואיות שלי - וזה לא נחמד בכלל.

מאחל לך אך ורק הצלחה בצבא :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כרגע, הקשר היחידי של הדיון הזה לעולם הרכב הוא באיזה אמצעי תחבורה מגיע החייל האומלל אל הקב"ן. בואו נשנה כיוון חזרה לנושא המקורי (והראוי להדיון) - ראייתו של מופז את תפקידו כהמשך ישיר לתפקיד הרמטכ"ל. רק גורם לי לתהות אילו סנקציות הוא היה מטיל על המשתמטים אם היה שר החקלאות.

לי יש ארבעה דברים לומר על הנושא:

1. יש מכלול חובות וזכויות, וקשירתן אלו באלו בקשר הדוק עלולה ליצור מצב מאוד בעייתי. במקרה הזה, מנסים לקשור את הרשיון אל השירות הצבאי בקשר תפקודי לכאורה (מי שלא יכול לשרת בצבא לא יכול גם לנהוג בכביש). ברור לכולנו שזה טיעון קלוש שאין בינו ובין המציאות דבר, טיעון שלא יעמוד שניה אחת במבחן בג"צ ועל כן מבזה את הטוען אותו (הקירח).

2. באופן תיאורטי גרידא, הייתי טוען כי אדם פחדן שבחר שלא לסכן את חייו מהווה שותף טוב יותר לכביש מאשר מסתערב, מאחר והוא זהיר יותר ואינו שש לקחת סיכונים.

3. כמו בהרבה נושאים אחרים, נטפלים כאן לאוכלוסיה חלשה ולא מאוגדת - הרי אין את אגודת הקב"ניסטים. אבל שינסה מופז להתעסק עם אלו שלא משרתים כי תורתם אמונתם...

4. אני חושב שכולם צריכים לבכות את הרגע הזה, לא משנה באיזה צד הם. לבכות כי זה עוד יום שחור לזכויות האזרח (על חוק הטוקבקים החדש שמעתם?) וכי הוכח שוב ששר התחבורה הזה רחוק מלהיות ראוי לתפקידו. אמנם קרחתו ממוקמת בלשכת שר התחבורה, אך ליבו הפאשיסטי עוד צועד מארצ'ים ברחבת המסדרים של בה"ד 1. הוא גרוע יותר מהשרים שלא עושים דבר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

50 הסנטים שלי (אם הדולר ימשיך לרדת אני עובר ליורו)

עשיתי שלוש שנים ועוד קצת, היה לי קר וחם, הייתי רעב וצמא ובאופן כללי אני חושב שהיה לי יותר טוב בבית.

אני חושב שאדם הטוען שהוא לא יכול להחזיק נשק, בגלל הנמלים שזוחלות לו על היד/ מרטיב במיטה/ גילה שהוא אפילפטי ועבר לו20 דקות אחרי קבלת הפטור/ אוהב חומוס מעבר לראוי, והוא מספיק משכנע (גם את הקב"ן) כדי לקבל פטור אסור לו גם לנהוג ברכב מאותן הסיבות בדיוק והקבניסטים אותם אני מכיר נוהגים בצורה כזו שתחזק את הטענה שלי.

אני אשמור לעצמי את מה שאני חושב על תופעת המשתמטים וחיילים שהיה להם קר בלילה כשהם היו ע.ע.ע.ע.שומר והם מתלוננים על זה (בפעם הבאה נבקש מהמחבלים שיגיעו בקיץ אחרי שנחזור מהים ונישן צהריים).

עברתי מספיק (מספיק אפילו בשביל מספר חיילים) בצבא כדי להבין ולדעת שהחלק הקשה באמת הוא האזרחות, לדעתי הצבא "מלמד" אחריות מהיא בצורה טובה יותר מאשר עבודה כשליח פיצה .

*לא כדאי להגרר כאן לוויכוח פוליטי היות והדבר מוצה בשרשורים האחרונים ואיש מאיתנו לא ישנה את דעתו, כמו כן אני לא חושב שביטוי של השקפותינו על דרכי הפעולה של הצבא כאשר הן מבוטאות בפורום רכב יכול להביא לשינוי.

ROEE אני חושב שגם אדם שאני לא מסכים עם מעשיו או השקפותיו עדיין לא יזכה ממני לכינוי פשיסט (לדוג' אני לא מסכים עם מה שכתבתה או לצורך העניין עם חלק מהחוקים שחוקק כבודו) ולא משנה עד כמה שגויה השקפתו במיוחד כזה שנבחר בדרך שהיא דמוקרטית לפחות בחלקה הגדול.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
ראייתו של מופז את תפקידו כהמשך ישיר לתפקיד הרמטכ"ל.

אך ליבו הפאשיסטי עוד צועד מארצ'ים ברחבת המסדרים של בה"ד 1. הוא גרוע יותר מהשרים שלא עושים דבר.

1. אתה בטוח שלמופז יש ראיה מערכתית כלשהי? אני בספק.

לדעתי מופז הוא תופעה מיוחדת במינה של טימטום מהול באופורטוניזם.

2. האמן לי, לא כל מי שצעד ברחבת המסדרים של בה"ד 1 הוא פאשיסט.

פורסם
אתה חופר , יש אנשים שיש להם רפואי 64 ובכל זאת השתמטו..

סתם דופקים לחיילים האלה את החיים , שירות רפואי מזוויע , אוכל גרוע , משכורת נמוכה (11 שקל ליום),תפקידים משעממים טילים. תדאג לעבור לתפקיד מעניין. וגם סתם שתדע, גם את התפקידים המשעממים צריכים (טוב, לפחות את חלקם)

אני לא רואה שום תרומה שחייל מגיע לבסיס מ8 עד 5 ויש לו נטו עבודה שעתיים ביום.עוד פעם, תלוי מה הוא עושה

אבל מה ? לפי צהל אז מה אם אין לו עבודה!!! שילך קיבינימט וישב ויחכה עד הדקות האחרונות ושתגיע השעה 5 כבר!!זה כבר תלוי במפקד שלך

וכמובן אם הוא חולה .... אז מה שיחכה שעות בתור לרופא... אולי גם שם הרופא בקושי יתחייס אליו , קח את הכדור הזה הוא יוריד לך את החום מ39 ל36.5 תוך חצי שעה.נכון שהרפואה בצה"ל זוועה, אבל אתה יודע כמה גימליסטים באים אליו?

ונשים זין על התאבון של החיילים , נגיש להם אוכל ברמה הכי נחותה שאפשר , שניצל שעשוי כולו מגידים , קבב והמבורגרים חיוורים , קוסקוס חול , אורז לא מבושל.דווקא בבסיס שלי האוכל היה סבבה לגמרי (היה רס"ר מטבח מרוקאי)

העיקר יש המון תקציבים לג'יפים רכבי מנהלים וקצינים. אבל נשים זין על הסדירניקים ובמיוחד על הג'ובניקים , הרי הם ג'ובניקים נדפוק להם את החיים עד כמה שאפשר עם פרופיל 64 , ויגידו תודה שיש להם פרופיל 64 , אחרת ממזמן הם היו מוצאים את עצמם קפואים מקור באיזה מוצב ליד עזה.טוב, אם לא היה לך פרופיל 64, היית עכשיו מוצא את עצמך קפוא במוצב ליד עזה, אז מה אתה מתלונן

אם לא יעלו את המשכורות לג'ובניקים ועוד יותר יעלו את משכורות של קרביים , ישפרו את מטבחים ואת השירות הרפואי , אנשים עדיין ישתמטו !פה אתה צודק

עד כאן העצבים שלי על היחס לחיילים הג'ובניקים.אל תחשוב שלקרביים מתייחסים הרבה יותר טוב

חייל שעבר תאונת דרכים עם בעיות רציניות בגב עם פרופיל 64.

בכלל, אם יש לך 21 נפשי, עליך לעבור מבחן נוסף במשרד הרישוי לפני שאתה מקבל רישיון

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1. יש מכלול חובות וזכויות, וקשירתן אלו באלו בקשר הדוק עלולה ליצור מצב מאוד בעייתי. במקרה הזה, מנסים לקשור את הרשיון אל השירות הצבאי בקשר תפקודי לכאורה (מי שלא יכול לשרת בצבא לא יכול גם לנהוג בכביש). ברור לכולנו שזה טיעון קלוש שאין בינו ובין המציאות דבר, טיעון שלא יעמוד שניה אחת במבחן בג"צ ועל כן מבזה את הטוען אותו (הקירח).

לא, מנסים לקשור את חובותיך למדינה לזכויותיך מהמדינה. אמנם בדרך מסריחה ויעילה.

מה גם, שמי שלא יכול לעסוק בדבר פשוט כגון נהג בצבא, פקיד לשכה, או סתם עובד רס"ר למה שינהג בכביש בבטחה?

2. באופן תיאורטי גרידא, הייתי טוען כי אדם פחדן שבחר שלא לסכן את חייו מהווה שותף טוב יותר לכביש מאשר מסתערב, מאחר והוא זהיר יותר ואינו שש לקחת סיכונים.

מפחד לא מתים, מה גם שלוחמים מפחדים כשהם שומרים לבד על גבול לבנון. בנוסף, אין לי בעיה עם הפחד שלו. שילך להיות טבח/נהג/פקיד לשכה או כל דבר אחר. להשתמט לגמרי? אין כל סיבה.

3. כמו בהרבה נושאים אחרים, נטפלים כאן לאוכלוסיה חלשה ולא מאוגדת - הרי אין את אגודת הקב"ניסטים. אבל שינסה מופז להתעסק עם אלו שלא משרתים כי תורתם אמונתם...

יש אגודה דומה, קוראים לה "עוכרי ישראל". ושוב, מי שהשתמט מהצבא סתם, למה שהמדינה לא תיטפל אליו??

4. אני חושב שכולם צריכים לבכות את הרגע הזה, לא משנה באיזה צד הם. לבכות כי זה עוד יום שחור לזכויות האזרח (על חוק הטוקבקים החדש שמעתם?) וכי הוכח שוב ששר התחבורה הזה רחוק מלהיות ראוי לתפקידו. אמנם קרחתו ממוקמת בלשכת שר התחבורה, אך ליבו הפאשיסטי עוד צועד מארצ'ים ברחבת המסדרים של בה"ד 1. הוא גרוע יותר מהשרים שלא עושים דבר.

תוספות בכחול

בנוסף אתה מפספס את הנקודה. אם אזרח תקין לחלוטין נפשית ופיזית לנהוג, הוא תקין לשירות צבאי, ושוב אני מתקן לאו דווקא לחימה. מי שיש לו סכיזופרניה, בעיות נפשיות וכד' (שעל-פיהן הוא משתחרר משירות), היית רוצה לראות אותו ברמזור לידך??

ואני מוסיף מהכתבה "שר התחבורה אמר כי : "לא יתכן שצעירים שמשתמטים מהשרות בתואנות שווא יקבלו את מלוא הזכויות בחברה", והופך את הבירוקרטיה של משרד התחבורה לאמצעי הרתעה נוסף כנגד הבוחרים שלא לשרת בצה"ל."

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מה הקשר בין משתמטים לבין מוגבלים רפואית.

מי שמשתמט - משתמט מבחירה.

מי שמוגבל רפואית - לא בחר בזה, ואני מניח שהרוב היה שמח לוותר על המוגבלות.

אין לתת פרס למשתמטים. ככל שדברים תלויים במדינה, זכותה לבוא ולקבוע שמי שתרם למדינה = יקבל משהו חזרה מהמדינה.

לא אכנס דווקא לענין הרישיון, אבל כדוגמא אפשר לקבוע שמשתמט לא יוכל ללמוד במוסדות הממומנים ע"י המדינה עד גיל מסויים, לא יוכל לרכוש מקצוע או להבחן בבחינה ממשלתית כלשהי עד גיל מסויים וכד'.

משמע, המדינה לא רוצה לתת בידי המשתמט אמצעים להשיג רווח אישי ע"פ חייל בשרות מלא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש משתמטים שיוצאים מהצבא על סעיף נפשי, אותם אני ממש לא ארצה לראות על הכביש, ולא משנה אם הם מתחזים או שלא.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לדעתי הבעיה היא ששהשרות בצה"ל הוא חובה 50% מהחיילים לא מתים על הצבא ואם הייתה להם האופציה הם היו בורחים .

זאת מדינה שמגייסת אנשים בעל כורחם ואם לא תתגייס אז מתנכלים לך .

גועל נפש איפה זכות הבחירה

ואל תגידו אם זה לא ישרת וזה לא ישרת לא תיהיה מדינה .

כמו שיש משטמתים יש גם את המורעלים שהצבא בשבילהם הוא בסדר העדיפויות הגבוהה .

אני מאמין שצריך לתרום למדינה אבל לא ע"י מתן שירות ל3 שנים ועל 300 שקלים בחודש.

אפשר להתנדב בכל מיני מקומות לעזור לזולת ולאוכליסיות חלשות אבל לא בדרך כזאת .

אין קשר בין רישיון לבין שירות צבאי זאת התנכלות לשמה וזה מגעיל כמו הרבה דברים שהולכים במדינה .

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
תוספות בכחול

בנוסף אתה מפספס את הנקודה. אם אזרח תקין לחלוטין נפשית ופיזית לנהוג, הוא תקין לשירות צבאי, ושוב אני מתקן לאו דווקא לחימה. מי שיש לו סכיזופרניה, בעיות נפשיות וכד' (שעל-פיהן הוא משתחרר משירות), היית רוצה לראות אותו ברמזור לידך??

יאיר.

בעצם אתה מכיר בשחרור מצה"ל כסוג של נכות - שהרי אם הבנאדם לא יכול לשרת, הוא כנראה נושא עמו בעיות רציניות. אם כך, מדוע שאותם משתחררים לא יקבלו הקלות כמו כל נכה אחר? קצבה? משהו?

האם מדובר כאן בענישה, או במכלול סיבות רציונלי?

מקרה מהחיים: איך היית מסווג מישהו שלא סיים בית ספר, ולאחר מכן גם לא הצליח לסיים צבא עקב בעיית התאמה למסגרת? אין לו סכיזופרניה, אפילפסיה או רעידות. הוא מתפקד כאדם נורמלי לחלוטין, פשוט לא מוצלח בהתמודדות עם מסגרות. לפי הפרדיגמה החדשה, הוא לא יכול לנהוג. מה דעתך?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

1. הצעה מאוד בעייתית מבחינה ערכית.

הקשר התפקודי בין כשירות לשירות בצה"ל לבין כשירות לנהיגה ברכב - קלוש במקרה הטוב.

גם מי שהשתחרר על 21 נפשי, זה לא אוטומטית אומר שהוא "משוגע".

חולים במחלות נפש קשות גם כיום לא מקבלים רשיון נהיגה ויש כבר מנגנון של העברת המידע מהצבא למשרד הרישוי ושל מבחני אישיות כאלו ואחרים.

מי שיש לו פרטפיל 21 נפשי כי הוא למשל BPD או כל מצב אחד שמונע ממנו לשרת בצה"ל, לא בהכרח קשור לנהיגה.

2. בתור עונש - אי אפשר להעניש מישהו שהצבא שיחרר משירות.

מי שלא שוחרר ע"י הצבא נמצא בצבא או יושב בכלא על עריקות.

כל ה"משתמטים" כביכול שעכשיו אופנתי להתעלל בהם הם אנשים שהצבא שיחרר משירות. אין אפשרות להעניש מישהו על כך שהצבא שיחרר אותו - אין בכך עבירה על החוק, ובאין עבירה לא ייתכן עונש במשפט פלילי (!)

3. אי אפשר יהיה לעשות אפליה בין אנשי "תורתם אמנותם" לבין בעלי פרופיל נפשי לבין בעלי פרופיל גופני (שני האחרונים משוחררים "מטעמי בריאות" ומקבלים תעודת שחרור זהה, אגב).

גם לא סביר שירצו להעניש אנשים שבגלל מגבלה גופנית קיבלו פרופיל 21 (כל מיני בעלי מוגבלויות ומוכי גורל למיניהם)

4. יש הרבה יותר ממספיק כח פוליטי שיוודא שלא תהיה פגיעה באנשי "תורתם אומנותם".

5. סנקציות מנהליות כמו שלילת רשיון נהיגה וכו' לא יעברו מבחן בג"צ. בדיוק כפי שכיום אסור להפלות על סמך שירות צבאי בקבלה לעבודה, אלא אם כן השירות רלוונטי עניינית למשרה המדוברת (גופים בטחוניים, או תפקידי אבטחה)

6. המדינה יודעת טוב מאוד שיש לא מעט "משתמטים" בהיי-טק ובתפקידים בכירים אחרים במשק, שאם יעשו להם דברים כאלו עשויים בהחלט להגיד למדינה שלום ולא להתראות והמדינה תפסיד הרבה מס הכנסה מזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
יאיר, אין כרגע קשר בין הדברים.

כמו שציינתי, הפרופיל שלי נמוך מסיבות בריאותיות בלבד.

אני הולך לרופא אך ורק במקרים דחופים - וגם אז לא שמים עלי במיוחד,

למרות הבעיות הרפואיות שלי - וזה לא נחמד בכלל.

מאחל לך אך ורק הצלחה בצבא :-)

אוראל - בצבא צריך לקמבן, אין מה לעשות.

לגבי גימלים - גם אם כואב לך הראש תשחק על הבטן/גב - המערכת פשוט דורשת את זה.

גם באוכל היו לי קומבינות (אבל צריך רישיון נהיגה צבאי.) לא שהייתי אוכל ארוחות גורמה - אבל יש בסיסים עם יותר הקצאות. (מפקדות של יחידות שדה).

לגבי השעמום - להביא לפטופ, ולעבוד/לשחק/לראות את כ-ל העונות של טופגיר :). כדי לשמור על שפיות.

(עשיתי שירות מלא ואין לכם מושג כמה אני עצבני על המערכת, למרות שהייתי אחד החפשנים [בזמני הפנוי. כשהיו תקלות - הייתי נותן תפוקה מלאה]).

פורסם
אין לו סכיזופרניה, אפילפסיה או רעידות. הוא מתפקד כאדם נורמלי לחלוטין, פשוט לא מוצלח בהתמודדות עם מסגרות. לפי הפרדיגמה החדשה, הוא לא יכול לנהוג. מה דעתך?

ואם הוא יעשה בכביש (גם סוג של מסגרת) מה בז%# שלו, הוא יוכל להראות לשוטר שיעצור אותו אישור מהקב"ן?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...