Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני רוצה ליקנות אופניים לשטח, ואין לי שמץ של מושג באופניים, אז אם מישהו יכול להמליץ לי על דגם אני אשמח.

בקניית אופניים לשטח, במה אני צריך להיתחשב (גוף, ברקס, בולם, עוד דברים שאני לא יודע), חברות טובות?

התקציב שלי הוא עד 800 ש"ח (אני רוכב מתחיל אז תבינו אותי).

עוד שאלה, ציוד נילווה שצריך/עדיף עם/חובה? (בלי קשר לתקציב).

תודה יבגני.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכי חשוב שהאופניים יהיו מבית טוב ולא אופני "מדבקה".

לרוכב המתחיל אני מאמין שיהיה חשוב בעיקר מערכת ההילוכים( או שימאנו או SRAM, יש להם הרבה דגמים)

ברקסים לא מאמין שתמצא מעצורי דיסק במחיר כזה אבל זה גם לא נורא מעצורים רגילים( V Brakes)

בולם- אלא אם אתה עושה קפיצות מטורפות אין צורך בבולם גדול מהלך, גם בולם בעלי מהלך של 80-90 מ"מ יהיו טובים עבורך.

המלצה שלי- חפש אופניים משומשות במצב טוב.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

יש פורומי אופניים מאוד פעילים בתפוז. יש שם כמות גדולה של אוכלי אדם,

וברגע שתרשום את התקציב הזה הם ינחרו בבוז ויגידו לך "עזוב, לך ברגל",

כי כל מה שעלה פחות מ-10,000 ש"ח לא ראוי בכלל לאזכור.

אבל אפשר לחפש בארכיון ולמצוא כל מיני דברים מעניינים.

אני מצטרף להמלצה על אופניים של יצרן אמיתי.

אם הוא מופיע בגוגל ויש אתר באנגלית, זה יצרן אמיתי.

בתקציב כזה תתקשה מאוד למצוא אופניים כאלה חדשים,

ולכן מומלץ יד שנייה - שוב, חפש בלוחות של תפוז,

יש שם לא מעט דברים באלפייה.

בתקציב כזה, קח אך ורק אופניים עם זנב קשיח (ז"ק),

זאת אומרת, אופניים עם בולם קדמי בלבד.

יש זבל סיני עם כל מיני בולמים ב-43 ש"ח, אבל זה ממש לא כדאי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ההמלצה שלי קצת שונה מההמלצות של שאר המומחים.

נכון, אופני מותג זה אחלה, זה אמין וזה נראה מגניב. אופני מדבקה מחלידות ומתפרקות אחרי שנה של שימוש אינטנסיבי והולכות לפח הזבל.

אבל, הרבה מאוד אנשים מתחילים את התחביב היקר הזה עם אופניים יקרות ובסוף מגלים שזה לא באמת מה שהם חשבו שזה, האופניים היקרים נזנחים בצד והכסף בפח.

לכן, ההמלצה שלי שונה. אני אומר, תקנה אופניים פשוטות יחסית, לא ממותגות ולא משומשות, עם זוג בולמים וכיסא נוח. תסע עליהם כמה חודשים, תראה אם זה בכלל הקטע שלך ואז תחליט מה עושים. אם רכיבה מקצועית בקטע שלך במילא תרצה אופניים בכמה אלפי שקלים, ואם לא עדיין ישארו לך אופניים חדשות ונעימות לרכיבה עירונית או ספורטיבית.

לא כתבתי מאיזה אזור אתה בארץ, אבל אני ממליץ לך בחום לבקר בחנות "אופני שחף", ליד התחנה המרכזית של ת"א. מעבר לעובדה שיש לו מבחר גדול של אופניים במחירי ריצפה, בעל החנות באמת הגון, ישר ואמין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, אתה צודק במידה רבה. יש באמת המון אנשים שקנו אופניים יקרות

וזנחו את התחביב כעבור זמן קצר. אבל מה?

יש אופני מדבקה שלא יחזיקו מעמד יותר מ-2-3 נסיעות בשטח.

היה לי זוג אחד שכן החזיק מעמד בהתעללות (פג'ו נטול בולמים, נגנב)

וזוג אחר שכעבור נסיעה "רצינית" אחת התעקם לו הקראנק (ואז נגנב).

תמיד יש יוצאים מן הכלל, ולכן זה הימור.

מצד שני, אם ההימור הוא על 300-400 ש"ח, נו... לא יודע.

ציוד נלווה חובה:

קסדה (אין צורך להתפרע)

ציוד נלווה שמאוד כדאי לסחוב:

משאבה (30 ש"ח גג).

תמיד תוכל לקנות אחר כך כלי עבודה שקשורים לאופניים,

פנימית, אביזרים להחלפה, גריז... אבל בשלב הראשון אין צורך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כודם כל תודה רבה למגיבים.

אני נוסע מתחיל ואני באמת לא יודע אם זה משהו שאני אמשיך איתו בצורה רצינית או סתם לטיולים פעם ב...

אגב, אני מאשקלון, ככה שאם יש חנות טובה באיזור אני אשמח לישמוע.

יבגני.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם
כודם כל תודה רבה למגיבים.

אני נוסע מתחיל ואני באמת לא יודע אם זה משהו שאני אמשיך איתו בצורה רצינית או סתם לטיולים פעם ב...

אגב, אני מאשקלון, ככה שאם יש חנות טובה באיזור אני אשמח לישמוע.

יבגני.

כנס לאתר של גרופי, יש שם מידע על חנויות אופניים [גם] בסביבה שלך..

ולגבי התקציב - קנה יד שניה, איזה דגתם כניסה של מותג כלשהו, ז"ק בלבד, אל תחפש שיכוך מלא, גם מהסיבות שציין HANS מעלי, וגם - והסיבה החשובה יותר לטעמי - ז"ק או העדר שיכוך כלל ילמד אותך דבר או שניים על טכניקה - מה ששיכוך מלא לא ייתן לך גם לאחר רכיבות אינספור.

יצא לי כמה פעמים להוביל טיולי אופניים עם שועלי רכיבות וותיקים שרוכבים על מכונות שעולות כמו האוטו שלי, עם קילומטראז' מאוד מכובד על הש"מ שלהם, אבל בקטעים טכניים העדר הטכניקה פשוט הכריעה אותם והם נאלצו לרדת מהאופניים ולעכב את כל הקבוצה...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

יבגני, אני ממליץ לך לנסוע לחנות ציודים שנמצאת במושב סגולה - לא כל כך רחוק ממך.

ראיתי שם מס' זוגות יד שנייה בתקציבך - אופני ז"ק, 24 הילוכים. מותג כמובן, לא מדבקה.

פורסם

בתור אחד שעד הצבא יצא בכל שבת בבוקר עם אופניים ולא חזר עד הצהרים, רוב הדברים שנכתבו כאן הם נכונים.

תקציב של 800 ש"ח הוא לא תקציב שניתן לקבל בו משהו רציני, ודאי אם מדברים על יד ראשונה.

ככל שמדובר באופני שטח, אני ממליץ בחום לבחור באופנים בעלות שילדת אלומיניום שאומנם תהיה יקרה יותר, אבל תהיה גם קלה בהרבה משילדת כרומולי או משהו אחר. אתה תרגיש את זה בא לידי ביטוי בנסיעות ארוכות. כמו"כ, כדאי לבחור בשילדות בעלות דיפון כפול בחיבורים - מה שתורם לחוזק המבני של השילדה, וכן בעלות אוזן אחורית מתפרקת. האוזן לעיתים נוטה להיות הנקודה החלשה, מה שעלול להביא למצב בו היא תשבר. במידה והשילדה שלך אינה מצויידת באוזן מתפרקת ונקלעת למצב שהאוזן נשברה, אין לך מנוס אלא להשליך את האופניים לזבל.

ציוד חובה לאופניים:

1. שני כלובים לבקבוקי שתיה וכמובן גם בקבוק לכל כלוב.
  2. משאבת אויר בעלת תפס המתחבר לאופניים (בד"כ החיבור הוא באמצעות אותו הבורג שתופס את הכלוב של הבקבוק). שים לב שיש משאבות טלסקופיות ויש משאבות דו-כיווניות. יש המעדיפים את אלה ויש המעדיפים את אלה - אני באופן אישי אהבתי יותר את המשאבה הדו-כיוונית.
  3. ערכה לתיקון תקרים, והמהדרין אף מוסיפים גם פנימית רזרבית (אתה לא חייב את הפנימית, אפשר גם להסתדר בלי).
  4. תיק קטן שמתחבר בהתקן מיוחד מתחת למושב (לשים בו את ערכת התיקונים מהסעיף הקודם).
  5. קסדה
  6. סט שחרור מהיר, או בעגה המקצועית "Quick Release" (להלן: QR) לגלגלים. הדגמים המקצועיים באים עם סט כזה כבר מהמפעל, אבל אם אתה מתכוון לקחת אופניים לא מקצועיות ולשדרג אותן, תהיה חייב להתקין את זה.
  7. משקפי שמש

ציוד נוסף שתצטרך במידה ותחליט להתמיד עם התחביב הזה:

1. פדאלים SPD ונעליים תואמות. לא תאמין כמה זה משפר את הביצועים!
  2. צמיגי שטח איכותיים. פעם התגלגל לידיי צמיג סמי-סליק של מישלין. ההבדל בינו לבין שאר הצמיגים שהיו לי היה פשוט בלתי יאומן, אבל קח בחשבון שמחירי הצמיגים ברמה הזאת אינם זולים במיוחד.
  3. חליפת רכיבה
  4. קרניים לכידון
  5. מד מהירות ומרחק (המהדרין לוקחים אותו עם פונקציה למדידת הסל"ד של הדיווש או משולב עם מד דופק).
  6. צירים אטומים
  7. נצנץ, למקרה שתסע בחושך.

הפריטים מהרשימה הראשונה הם MUST, בעוד הפריטים מהרשימה השניה הם רק אם ממש בא לך. אפשר גם להסתדר בלעדיהם, אבל הם ישפרו את איכות החיים שלך לבלי הכר.

כשאתה יוצא לרכיבה ארוכה, תמיד טוב למלא לפחות באחד הבקבוקים משקה איזוטוני (ניתן להשיג אבקות ולהכין לבד בבית) אשר מיועד לספורטאים במאמץ (אם תרצה הסבר למה זה טוב, אל תתבייש לשאול) ולקחת חטיף אנרגיה או פרי.

אופניים ניתן לשדרג בלי סוף בסכומים אסטרונומיים (הידעת שניתן להשיג שילדות קרבון בסכומים של חמש ספרות?), להרכיב מערכות יקרות (בזמני המערכת היקרה ביותר של שימנו היתה XTR, אני לא יודע מה הולך היום) ולהתהד עם מעצורי דיסק (מצוין לשטח). השאלה היא כמה רחוק אתה רוצה לקחת את זה.

מבחינת השלדות המומלצות, ניתן למנות את CANONDALE (מיוצרים בעבודת יד בארה"ב), SPECIALIZED, KLEIN, KHS, GT, MARIN, HARO ועוד הרבה שכרגע לא עולים לי בראש.

בחרת לך אחלה של תחביב. אני אשקר אם אומר שאני לא קצת מקנא בך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, האוזן מיועדת להגן יותר על המעביר מאשר על השלדה. במקרה של מכה במעביר האחורי האוזן סופגת את הזעזוע ומתעקמת.

בנוגע לרשימת החובה שלך:

במקום כלובי בקבוק ובקבוקים הרבה יותר נוח שקית שתייה או smart tube שמתחבר לבקבוק - והבקבוק בתיק.

לגבי ערכה לתיקון תקרים - עדיף לרכב עם פנימיות מלאות בג'יפה וכך להימנע כמעט מכל הפנצ'רים.

יש להחזיק פנימית רזרבית עם ג'יפה לכל מקרה.

ואני רק אעדכן אותך לגבי המעבירים:

אצל שימנו הXTR עדיין מוביל, מחירו היום הוא 760 שקלים. הם הוציאו מעביר XTR חדש עשוי מקרבון במשקל שך 199 גרם, מחירו בסביבות ה1400.

להזכירך, המעביר המוביל של סראם (XO) - מחירו 1400.

לגבי כל השאר אני בהחלט מסכים איתך.

פורסם

ואוו, תודה רבה על העזרה.

אבקות?

אוזן מתפרקת?

דיפון כפול בחבורים?

עוד מילים בצ'רקסית שאני צריך לדעת?

יבגני.

פורסם

משקה איזוטוני הוא משקה שריכוז המלחים בו זהה לריכוז המלחים הקיים בתאים שבגוף האדם. בצורה זו, נוזלי המשקה נספגים בצורה טובה יותר בגוף ומאפשרים לך להפיק מעצמך יותר מכיון שאתה מתייבש פחות.

אנקדוטה בנוגע למשקה איזוטוני: אם חלילה קיבלתם קלקול קיבה ואתם משלשלים, תמיד אמרו לכם לשתות הרבה מים כי בשלשול, כידוע, מאבדים נוזלים רבים. זה אומנם נכון, אבל חוץ מהנוזלים שהולכים להם לבלי שוב, בשלשול מאבדים גם כמויות גדולות של מלחי גוף, מה שמוביל לתחושת עייפות, כבדות וחולי. אותם מים שתמיד ממליצים לכם לשתות אומנם מונעים מגופכם מלהתייבש, אך באותה נשימה גם מדללים את מלחי הגוף המדוללים ממילא שעוד נשארו לכם. לכן, אם חלילה אתם משלשלים, המשקה הטוב ביותר שעדיף לשתות הוא משקה איזוטוני. משקה כזה גם יבטיח שלא תתייבשו וגם יחזיר את המלחים שאיבדתם. לפרטים נוספים, נסה לגגל קצת, תמצא הררי חומר בנושא.

הלאה.

האוזן האחורית היא הנקודה האחורית ביותר בשלדה, אליה מתחבר הגלגל האחורי ומעביר ההילוכים האחורי. ודא שהשילדה שאתה רוכש תהיה מצויידת באוזן הניתנת להחלפה.

דיפון כפול צריך להמצא בנקודות החיבור של צינורות השילדה. באופן טבעי, נקודות אלה נוטות להיות עקב האכילס (כבר ראיתי שילדות שהתפרקו בנקודות האלה). לכן כדאי שבנקודות החיבור הללו תרותך דופן נוספת שתבטיח חוזק גבוה יותר של השילדה.

יש עוד המון מילים בצ'רקסית שכדאי שתדע, הבעיה היא שאני לא מבין כלום בצ'רקסית, צ'רקסיה או צ'רקסים בכלל. תצטרך למצוא לטובת העניין הזה מישהו אחר שיעזור לך :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אלעד, האוזן מיועדת להגן יותר על המעביר מאשר על השלדה. במקרה של מכה במעביר האחורי האוזן סופגת את הזעזוע ומתעקמת.

בדיוק הפוך.

בעבר האוזן הייתה חלק מהשלדה , ובמכה רצינית השלדה הייתה מתעקמת ואז אין כל כך הרבה מה לעשות.

האוזן מיועדת להגן על השילדה מעומס פתאומי/מכה , ולכן תוכננה להשבר.

בכל מקרה עדיף להרוס מעביר אחורי שעולה גג 1400 ש"ח (XTR , X0 ) מאשר לעקם/לשבור שילדה שבמקרים

מסויימים עשוייה קרבון.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:

• תוכן חדש...