Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו, סופית החלטתי שאני חייב לבודד, ואז אולי גם קצת לשדרג את המערכת.

המצב אם כאשר קניתי את הרכב לפני חצי שנה, והתקנתי את המערכת היה נסבל. הפך לבלתי נסבל.

הכל רועד, וזה עוד לפני שאני מגביר את הווליום.

התקשרתי עכשיו לשאול אצל מי שהתקנתי את המערכת כמה יעלו שתי דלתות, ותא מטען

הוא אמר ש 1500 שקל וזה לא כל התא, אלה הדלת. יש לי גם קומפוננט אחד מזייף, אז צריך לטפל, אמר שכבר יעשה מחיר.

החומר הוא דינמיט אקסטרים.

אחרי שיקולים, נירא לי שאני מעדיף לעשות את זה לבד, בולק של אקסטרים עולה 900, וגם ככה אני לא חוסך הרבה זמן, כי אני אצטרך להיתקע שם עם הרכב כאשר הוא עושה את זה. אז יש חיסכון לא מבוטל.

אולי מישהו יכול להמליץ על מקום יותר זול, וגן איכותי. אחרי האיטום אני לא רוצה חשמוע שום רעידות, לא פלסטיק, ולא מתכת.

ועל עבודה טובה אני באמת מוכן לשלם.

או שאם מישהו יכול לתת כמה עצות,או להלוות כמה כלים, אני אודה מאוד. אין לי מושג איפה אני משיג פן לחימום שיעבוד על 12V

תכוונו אותי לכיוון, אי אם אני מחליט שאני עושה את זה לבד, אני כבר היום אזמין את חומר האיטום.

הרכב הוא הונדה סיוויק 98

מקדימה יש קומפוננט של אינפיניטי

מגבר של אינפיניטי מהדיוטי פרי

סאב עם תיבה סגורה של JBL 350 RMS

ומאחורה רמקולים פשוטים של JBL גם מהדיוטי פרי 70 RMS

HEAD UNIT של פיוניר (לא ממש מרוצה ממנו)

אני מפ"ת

תודה למגיבים

פורסם

עזוב DYNAMAT , קנה REPA BAND , אותו חומר בדיוק , רק בלי הכתוביות של ה DYNAMAT על הנייר כסף .

אותה כמות חומר כמו בקיט BULK במקום ב 900 אתה משלם 500 כולל משלוח .

תעשה חיפוש של הודעות מ Mr Sub .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

כן, קראתי את השירשור הזה. אני דווקא גם חושב ללכת בכיוון הזה. אבל נירא לי שיש שם קצת פחות. נניח עם אני יעשה לבד אני כבר אחליט מה לקחת.

פורסם

מה פחות ? זה אותה כמות חומר , רק הוא ממש טיפה שוקל פחות מהמתחרים .

וזה לא רלוונטי בכלל כי ב 900 שקל אתה קונה כמעט כפול חומר מ DYMANAT ואתה עושה פשוט 2 שכבות ואז בכלל הדלתות יהיו דלתות של טנק .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
עזוב DYNAMAT , קנה REPA BAND , אותו חומר בדיוק , רק בלי הכתוביות של ה DYNAMAT על הנייר כסף .

אותה כמות חומר כמו בקיט BULK במקום ב 900 אתה משלם 500 כולל משלוח .

תעשה חיפוש של הודעות מ Mr Sub .

מאיפה אתה יודע? שזה אותו חומר או לא אותו חומר. ישר להמליץ בלי שום בסיס.

עזוב DYNAMAT, למה לעזוב אותו? יש לך סיבה? הוא בטוח לא אותו חומר. לא שאני הייתי אוטם עם דיינמט. אבל מאיפה אתה כל כך בטוח שזה אותו חומר?

תירא אם הייתה אומר "תישמע יש חומר שעולה פחות 40% מהדיינמט המדובר ואומרים שהוא די דומה ועושה את העבודה." אז הייתי מבין ומסקים איתך ב 100%! אבל לבוא ולקבוע. "אה עזוב אותך בלה בלה בלה.." זה לא נירא טוב.

חוץ מזה שדלתות של טנק לא כולם צריכים כי לדלתות של טנק יש צירים הרבה יותר מסיביים. אם לא חייבים איטום מסיבי אז לא צריך לשים אותו סתם.

פורסם

כן יש לי סיבה , שזה זול יותר בהרבה ? אתה רוצה לזרוק כסף בבקשה .

כל מה שזה עושה , בתכל"ס , בלי לרדת למפרט טכני ובולשיט כמו טמפרטורות , זה להוסיף משקל לדלת ולאטום את החורים .

אם זה מריח אותו דבר , זה נראה אותו דבר וזה שוקל אותו דבר - זה אותו דבר .

וגם אם זה לא , באותו הכסף אתה עושה 2 שכבות , ואז זה הרבה יותר טוב מכל חומר איטום יעודי לרכב אחר בשכבה אחת .

אין פה הנדסה מסובכת , סה"כ חתיכות דביקות על נייר כסף , כמה כבר שונה זה יכול להיות מ DYNAMAT ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אז בוא אני יסביר לך מה זה איטום. דבר ראשון יש איטום רעש ויש איטום רזוננס (וויברציות). מה שאנחנו כל הזמן מדברים עליו, זה איטום רזוננס של מתכת. זה לא קשור לאטימות חורים.

כאשר רמקול מפיק תדרים נמוכים לאורך זמן לדוגמה תדר 60 או 80 הרץ. לדוגמה גיטרה. אז בלי איטום אתה פשוט לא תישמע את הגיטרה כמו שהיא אלה רק רעש ורזוננס של מתכת. התדר יבוא לך עד המתכת של הדלת והדלת תחזיר אותה כבר עם תדר שלה.

בעזרת איטום אתה "מדביק" (במעשי זה להפך) את המתכת לחומר שסופג את הרזוננס ולא מחזיר אותו. כל חומר יכול להשפיע אחרת. השאלה פה עד כמה זה יהיה מורגש. וזה כבר תלוי בחומר. ולא ממש קשור הנתון עמידות הטמפרטורה שלו, אלה ממה הוא מורכב. חוץ מזה שבחומר זול יכול ליהיות אסבסט שלא ממש בריא לנשימה של אדם. אני לא בא וקובע שחומר ששימש 'מסטר סאב, הוא לא טוב, אני רק מנסה להסביר שכן ההרכב של החומר הוא משפיעה בהרבה אספקטים שונים.

הביעה שלי שאתה אפילו בלי נסיון עם החומר בא וקובע ש "עזוב אותך DYNAMAT..."

איטום רעש זה חומר אחר שדומה לספוג שניקרא לדוגמה BITOPLAST משהו שדומה לפלציב שיש לנו פה בארץ. ואיתו ניתן לבודד רעש וחרקיקים של כל מיני חלקי פלסטיק וכאלה. לסתום חורים אנחנו (אלה שנילחמים על סאונד הטוב בררב) לא ממש צריכים כי אנחנו לא בונים מהדלת תיבה אטומה לרמקול כי לא נוכל גם. הסיבה רצוי לסגור חורים היא שמהחורים יכול לצת אוויר הנידחף עלידי רמקול וליצור רעש לא נעים. וזה לא חייב ליהיות בעזרת חומר איטום הידוע. יש הרבה מאוד חומרים שמיעדים לאיטום. הרבה הרבה הרבה... וכל אחד מיעד למשהו אחר. או שזה ספיגת וויברציות או שזה ספיגת רעש. שני חומרים שונים לגברי.

פורסם

חברה, אתם לגמרי סוטים מהנושא שאני העלתי :)

אז בבקשה אם מושהו יכול לעזור באיזה שהוא אספקט עם האיטום, להמליץ על מקום, או לעזור...

עזבו, אני קונה דינמיט, שיהי יעודי לפחות, לא איכפט לי מה 40% האלה, בואו נתקדם :)

פורסם
כן יש לי סיבה , שזה זול יותר בהרבה ? אתה רוצה לזרוק כסף בבקשה .

כל מה שזה עושה , בתכל"ס , בלי לרדת למפרט טכני ובולשיט כמו טמפרטורות , זה להוסיף משקל לדלת ולאטום את החורים .

אם זה מריח אותו דבר , זה נראה אותו דבר וזה שוקל אותו דבר - זה אותו דבר .

וגם אם זה לא , באותו הכסף אתה עושה 2 שכבות , ואז זה הרבה יותר טוב מכל חומר איטום יעודי לרכב אחר בשכבה אחת .

אין פה הנדסה מסובכת , סה"כ חתיכות דביקות על נייר כסף , כמה כבר שונה זה יכול להיות מ DYNAMAT ?

ומה קורה שמדובר על חומר שאינו מתאים לשימוש ברכב ובחשימה לטמפ' של 60 מעלות למשך 3 שעות נניח הוא פשוט ינשור לך מהדלת?

גם אם תדביק 10 שכבות, ברגע שהחומר אינו עמיד לשימוש בתחום תרמי כמו ברכב הוא ינשור לך מהדלת, בקיץ הישראלי, החום בבגאז' מגיע גם ל80 מעלות צלסיוס.

מה תעשה אז? תתחיל לנקות את הג'יפה שתדבק לך על החלון עם הלשון?

או בקיצור, לא סתם יש חומרים יעודיים לרכב- חלקם טובים יותר וחלקם פחות, חלק עולים יותר וחלק עולים פחות.

אבל לבוא ולקבוע שזה כמו דיינאמט בדיוק ללא כל ידע על מה ולמה בכלל החומר הזה, זה ממש לא לעניין.

לא רק שזה לא "חתיכות דביקות על נייר כסף" ויש מאחורי החומרים הללו הנדסה שלמה ומסובכת של כימיה בהתגלמותה.

קיט באלק מספיק בהחלט לדלתות ולבגאז', מה הבעיה להשקיע 900 ש"ח על חומר שאתה יודע שאתה בראש שקט?.

מילא היה מדובר על חסכון של אלפי שקלים, אבל רבע'ק עוד 400 ש"ח לא עושים אף אחד לעשיר או עני.

בטח לא שמדובר על חתיכת מותרות.

under construction..

פורסם

אני יודע טוב מאוד שזה נגד רסוננס של מתכת דקה בתדרים נמוכים , אני גם יודע שאם אתה תדביק על המתכת הזאת סיליקון הרסוננס שלו יקטן בהרבה , סיליקון ב 2 שקל .

זה חומר גרמני עם בדיוק אותן התכונות לעמידה בטמפרטורה וכל הבולשיט הזה , אין צורך להתחכם איתי ו"להסביר" לי איך ומי ולמה .

כן אני מעדיף לחסוך 400 שקל , מילא זה היה 100 עוד הייתי חושב על זה .

החומר הזה זהה לחלוטין ל DYNAMAT , לא רוצה אל תקנה , אין צורך לדבר על פרמטרים כאלה או אחרים אם המטרה של החומר הזה היא להוסיף משקל ( כי משקל מוריד רסוננס ) וזהו , אין פה הנדסת טילים בדיוק , אטימת חורים , הוספת משקל , עמידה בטמפרטורה , צ'ק צ'ק וצ'ק , הכל BASIC !

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

diforce

תראה, אתה טועה ומטעה את הפורום.

זה לא נכון מה שאתה אומר וזה גם מוכח אז אני לא מתכוון להתווכח בכלל על זה.

אבל תלמד גם להקשיב לדעות של אחרים גם אם הם שונות משלך, בייחוד שמדובר על עובדות.

ובייחוד שאנשים בעלי ידע ונסיון אומרים לך שאתה טועה.

פרט לכך, החומרים הנ"ל נמדדים לא מעט פעמים.

תקרא קצת חומר בנושא ותלמד קצת אותו, אתה תבין שמה שכתבת זה פשוט לא נכון והטעיה של הפורום.

http://www.sounddeadenershowdown.com/

אני לא מבין גם למה אתה מתעקש להתווכח ולהתנצח בכל תרד' ותרד' ,כאשר לא תמיד יש לך לא את הידע ולא את הנסיון של גם לבוא ולהמליץ לאנשים המלצות שהם מטעות.

אם הבחור היה קונה את החומר ולאחר חודש הוא היה נושר לו מהדלת, אתה היית הולך לנקות לו את החלונות מג'יפה?

ואגב, דיינאמט לא אוטום חורים, למעשה אין דבר כזה חומר איטום אלא זה בכלל נקרא חומר בידוד.

זה שבראש ובראשונה בידוד נועד להעלאת המסה זה לא אומר שאפשר לשים כל חומר.

גם בטון מוסיף מסה, ואתה לא רואה אנשים יוצקים בטון לתוך הדלת, נכון?

אגב, כמעט שכחתי,

איתמר תרגם את המאמר\מבחן הזה לעברית וחסך לך גם להתאמץ.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137076

under construction..

פורסם
diforce

תראה, אתה טועה ומטעה את הפורום.

זה לא נכון מה שאתה אומר וזה גם מוכח אז אני לא מתכוון להתווכח בכלל על זה.

אבל תלמד גם להקשיב לדעות של אחרים גם אם הם שונות משלך, בייחוד שמדובר על עובדות.

ובייחוד שאנשים בעלי ידע ונסיון אומרים לך שאתה טועה.

פרט לכך, החומרים הנ"ל נמדדים לא מעט פעמים.

תקרא קצת חומר בנושא ותלמד קצת אותו, אתה תבין שמה שכתבת זה פשוט לא נכון והטעיה של הפורום.

http://www.sounddeadenershowdown.com/

אני לא מבין גם למה אתה מתעקש להתווכח ולהתנצח בכל תרד' ותרד' ,כאשר לא תמיד יש לך לא את הידע ולא את הנסיון של גם לבוא ולהמליץ לאנשים המלצות שהם מטעות.

אם הבחור היה קונה את החומר ולאחר חודש הוא היה נושר לו מהדלת, אתה היית הולך לנקות לו את החלונות מג'יפה?

ואגב, דיינאמט לא אוטום חורים, למעשה אין דבר כזה חומר איטום אלא זה בכלל נקרא חומר בידוד.

זה שבראש ובראשונה בידוד נועד להעלאת המסה זה לא אומר שאפשר לשים כל חומר.

גם בטון מוסיף מסה, ואתה לא רואה אנשים יוצקים בטון לתוך הדלת, נכון?

אגב, כמעט שכחתי,

איתמר תרגם את המאמר\מבחן הזה לעברית וחסך לך גם להתאמץ.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137076

חומר איטום , חומר בידוד , למה לרדת לקטנות ?

זה כמו המציקים האלה שאומרים אגזוז "זרימה חופשית" ולא אגזוז לחץ , לא חייב להיות ערסי אבל למה לעצבן אם מתכוונים לאותו הדבר .

כן אם תנשור לו הדלת אני אישית מזמין לו דלתות חדשות מהחברה ואני בטוח ב 200% שהחומר הזה הוא בדיוק כמו DYNAMAT ועם 2 שכבות ( שזה יוצא בערך אותו מחיר ) הוא שווה הרבה הרבה יותר מ DYNAMAT .

מטעה שמטעה , אני לא מטעה אף אחד , שיניהם עשוים מ BUTYL . בדר"כ מה שיותר עבה ויש בוא יותר חומר הוא יותר טוב , למה סתם לקשקש ? מסה זה מסה . אם אתה חושב ששני שכבות של החומר הזה , שביחד זה יוצא בערך 120 מ"מ של חומר "בידוד" , יהיה פחות טוב משכבה אחת של DYNAMAT אז שיהיה לך לבריאות .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני מקשקש, אני "מהמציקים", ואתה עדיין לא יודע על מה אתה מדבר.

אמרתי לך כבר, תקרא ,תלמד ואז אולי תוכל לבוא ולהגיד שאנחנו מקשקשים.

under construction..

פורסם

מה לקרוא ומה ללמוד אני לא מבין .

שניהם עשויים מ BUTYL , ונייר כסף . מה אתה חופר ? יש עוד רכיבים נסתרים ?

כנראה שיש הבדל קטן ולא משמעותי בטמפרטורה שהחומר מסוגל לספוג , ויש הבדל במשקל .

אבל חומר זה חומר ! ומסה זה מסה ! ובאותו הכסף אתה יכול לעשות 2 שכבות שזה יוצא יותר מסה ויותר חומר בידוד !

גם במבחן באתר הזה ( שאני מכיר כבר שנה בערך ) כל החומרים העשויים מאותו החומר בערך זהים , אתה סתם מחפש להתחכם .

מה אתה רוצה , מה ... מה אני לא מבין בוא תסביר לי , אולי אתה חושב שזה חתיכת פלסטלינה שחורה עם נייר כסף מהמטבח ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תשמע.

יצא לי לעבוד עם הדינאמט הרגיל. + האקסטרים

סקנד סקין הרגיל + הפרו

פז קר 3 סוגים שונים

ופגשתי עם הקיוב הזה. (החומר ב500 שקל)

ההבדל בין הפרו והקאסטרים. לא גדול. אבל היתרון הוא בכמות של הפרו. ובמחיר.!

הקיוב טיפה יותר עבה מחצי. והוא קל יותר.

עכשיו. עם אתה חושב שזה כזה קל לאטום. אתה מזה טועה.! ואתה מזה מטעה!

עם האיטום הראשון לא יצא טוב. השני יהיה יותר גרוע! ואז שניהם שווים לתחת.!

עם משהוא שמוכן להשקיע עוד טיפה. שיקח את אחד מהראשונים. (אקסטרים / פרו)

אבל באמת עם ההבדל היה 1000 שקל ומעלה אז זה על מה לחשוב.

אני חושב עם אני הייתי צריך לעשות חלק מהמקומות פעמיים (ויש מקומות שהם פעמיים). אתה יודע איזה סיוט.

ואז מה? אני צריך לעשות 4 פעמים??.

אז עם הבחור מוכן להשקיע עוד טיפה. ולקחת משהוא שידרוש פחות עבודה.!! ויהיה לו פחות כאש ראש. אז למה לא?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...