Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FIAT X1/9 -VS- GSXR1000-VS-ZX10R-video

doront5
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יגיד עוד משהו שרוב האנשים פה לא חשבו עליו.

אוטו יפה, אוטו מהיר, קטע מסוכן- כל מה שתגידו נכון.

מספיק שהנהג המכובד היה עושה תאונה עם הרכב הזה במהירות של 250 קמ"ש ולא היתם רואים פה ספורט מוטורי גם עוד 250 שנה!

וחס ושלום אם הוא באמת היה עושה תאונה עם האוטו הזה ונכנס ב250 קמ"ש באוטו משפחתי עמוס בהורים וילדים.

איך אני כבר רואה את כל העיתונאים אוספים חומר פה, מהאינטרנט, על האוטו המטורף הזה שנבנה תחת מעטה סודיות במשך כמה שנים. והוא יוצא מידי פעם בלילה למיאוצים ראש בראש נגד מכוניות ספורט חדשות ממנו ב20 שנה,ושוחט להם את הצורה!

איך אני רואה את זה. בטלוויזיה היו מעלים סירטונים מyoutube על האוטו (באדיבותו ה-רבה של דורון T5, כמובן) בגיבוי כתבות על "מפלצות התאוצה" מתוך המגזין אוטו.

איך אני כבר רואה את העיתונאים שהיו משמיצים את את הספורט המוטורי בישראל. היו קוראים לנו אוסף של עברינים שיוצאים למיאוצי לילה של ראש בראש ומסכנים את שלום הציבור.

איך אני כבר רואה איך כל מיני חברי כנסת עלובים שהיו עולים לרדיו בשביל לצבור קצת פרסום. איך אני רואה אותם מאשימים את הספורט המוטורי בישראל כבעיה הגדולה של ישראל בכבישים.

וככה רואים את הסיום של הספורט המוטורי בישראל...

אם מסתכלים על התקשורת העוינת והחטטנית שיש בישראל אז כזה דבר בהחלט יכול לקרות.

יוגב

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראשית עיינו בקישור:

מראשית השנה ועד היום (ד') נהרגו בכבישי ישראל 417 בני אדם בתאונות דרכים. נהגו בזהירות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3484593,00.html

שנית, אני שם לב לאחר 8 דפים, כי הדברים חוזרים על עצמם(פחות או יותר).

רבותיי יש להבין דבר חשוב.

1. האנשים שבסרטון(שבינתיים נמחק),הינם אנשים בוגרים ואחראים.

2. המודעות המוטורית שלהם היא הרבה מעל לכל אחד אחר שמחשיב עצמו חובב רכב/הגה(ולא משנה לי ההבדלים כרגע).

3. עצם זה שהם התחרו(נכון בכביש ציבורי)בלילה בשעה שהתנועה אפסית לחלוטין,בקטע כביש מבודד

מוכיח אחריות, מודעות, ושמירה על חייהם של כלל הציבור בכלל וחייהם שלהם בפרט.

4. אני מחזק את ידיהם של כל העושים במלאכה להחייאת עמותת IDRO .

יוגב R

איך אני רואה את כל בתיה"ס לנהיגה מתקדמת,ועיתונות הרכב(אם עדיין יש לה שיניים בכלל)

מראים כנגד את ה"תרבות" הזוועתית של הנהג הישראלי שרובם הגדול-הקשר בינם לבין מכונית /כביש הוא מקרי בהחלט.

או אם תרצה : כמו הקשר בינך לבין הגרגיר על המאדים.

REMF1

פורסם
1.

האנשים שבסרטון(שבינתיים נמחק),הינם אנשים בוגרים ואחראים. אני לא מבין איך אתה יכול לחלום אפילו לקרוא לאנשים שמתחרים ברחוב תוך סיכון חיי אדם בוגרים, שלא לדבר על אחראים.

2. המודעות המוטורית שלהם היא הרבה מעל לכל אחד אחר שמחשיב עצמו חובב רכב/הגה(ולא משנה לי ההבדלים כרגע). מה זה משנה? גם אדם עם מודעות מוטורית גבוהה שבגבוהות עושה טעויות. אם מישהו היה נפצע או נהרג כתוצאה מהטיפשות שלהם, לא היה מעניין אותו, וגם לא אף אחד אחר, מה המודעות המוטורית שלהם.

3. עצם זה שהם התחרו(נכון בכביש ציבורי)בלילה בשעה שהתנועה אפסית לחלוטין,בקטע כביש מבודד

מוכיח אחריות, מודעות, ושמירה על חייהם של כלל הציבור בכלל וחייהם שלהם בפרט. תראה מה אתה כותב! איך אתה יכול להכניס תחרות על כביש ציבורי, לא משנה כמה ריק או מבודד (והוא לא היה ריק) באותו משפט יחד עם מילים כמו אחריות, מודעות, ושמירה על חיים? אם שמירה על חיים של אחרים היתה מעניינת אותם כמלוא הנימה, הם בכלל לא היו מתחרים בכביש ציבורי עם תנועה!

REMF1

אני לא מבין איך אפשר להצדיק תחרות תוך סיכון חיים של עוברי אורח אחראית, ולאנשים שמשתתפים בה אחראים. באמת שלא. שיקול הדעת ויכולת השיפוט של אנשים ירדו מתחת לכל ביקורת. אני בטוח שהרבה מכם היו מדברים אחרת אם מישהו חס וחלילה היה נפגע. הפעם, במזל, זה לא קרה. אני מאוד מקווה שלא יהיו עוד פעמים. כי בסוף, זה יקרה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

ראשית אתחיל בכך שאיני מהמצטדקים - הייתי "נוכח" במשך תקופת זמן לא קצרה לפני מספר שנים בהרבה מירוצי רחוב,

לפחות פעמיים בשבוע בשעות כאלו ואחרות.

תמיד תמיד תמיד הקפדתי לשים את רכבי במקום בטוח יחסית, ואת עצמי במקום בטוח עוד יותר,

קרי - לא על הכביש שקרוב בכלל לרכבים עצמם, אלא בנתיב הנגדי וכו'.

באותה תקופה, היה לנו את "ה-כביש", שהיה כביש בשלבי סיום בנייה, סגור לתנועה, עם בטונאדות משני צדדיו.

אח"כ זה כבר לכביש 6, ובאיזשהו שלב זה הפך "חם" מדי,

עד שהתחילו להגיע שוטרים פה ושוטרים שם, עד ל"פשיטה הגדולה" שבה הוחרמו כ- 25 כלי רכב.

בגדול, קשה לי להצדיק את הטענה ש"מי שיש לו רכב חזק גם יודע לנהוג", פשוט משום שהדבר אינו נכון.

קשה לי גם להעריך באמת מה יותר מסוכן - גרזון בנס הרים או טיסה בגובה נמוך בקו ישר.

אבל דבר אחד מאוד ברור:

הפיזיקה היא אותה פיזיקה, וכל שהמהירות גדלה, כך גם מרחקי הבלימה מתארכים.

ואם מתרחשת טעות כזו או אחרת, קשה מאוד לכפר עליה במהירויות כאלו,

משום שלחיצה על דוושת הבלם עכשיו, יכולה להניב עצירה רק בעוד כמה עשרות אם לא מאות מטרים.

וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.

היום, אגב, למרות שכל שבוע אני נמצא קרוב מאוד למוקד ה"רייסים" השבועי,

זה לא מספיק מושך אותי כדי שאני אגיע למצב של להניע את הרכב שלי וללכת לשם.

ועד כמה שזה נחמד להיות Shotgun במכוניות של 400 - 500 סוסים (משהו שיוצא לי לעשות על בסיס כמעט שבועי),

עדיין, לטעמי, יש בזה אלמנטים שלא כל מי שעוסק בכך - חשב עליהם "עד הסוף".

נקווה שגם לא נגיע למצב שנצטרך באמת להגיד "הכתובת הייתה על הקיר".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אולי פעם הבאה שיתחשק לי לעשות מטווח בשכונה, אני אצא ב-3 בבוקר ואתחיל לירות, ומי ששומע את היריות - שיתכופף, הרי הוא אמור לצפות לזה :?.

כל אחד מצפה לזה (לאותם יריות). לדעתו ולהבנתו, רק מר "שומאכר", שבמקרה במקרה זה אני, לא יצפה לכך. ואסור לנהגים לנהוג לידי, ובכלל אסור לי להיות על הכביש פרט לתחבורה ציבורית, כי הרי מר "אאוץ" מכיר אותי מהגן עד היום + עשה איתי טסט וראה כיצד "השתוללתי" בטבט (ועברתי ב"קומבינה") וכיצד אני "משתולל" עם הרכב היום. :?

אז לא לקחת אישית. הכוונה הייתה אליי בלבד :roll:

וכל המסקנות האלו רק בגלל שאני מתנגד לכך שמירוצי הדראג יהיו על כבישים פעילים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
איך אני רואה את כל בתיה"ס לנהיגה מתקדמת,ועיתונות הרכב(אם עדיין יש לה שיניים בכלל)

מראים כנגד את ה"תרבות" הזוועתית של הנהג הישראלי שרובם הגדול-הקשר בינם לבין מכונית /כביש הוא מקרי בהחלט.

או אם תרצה : כמו הקשר בינך לבין הגרגיר על המאדים.

REMF1

תגידי באיזה סרט אתה חיי?

איזה בית ספר לנהיגה או עיתון רכב יצדיק לדפוק רייס ב250 קמ"ש ליד אנשים?

אם היית באחד האירועים לקידום הספורט המוטורי זצ"ל היית צריך לישמוע מהראם סמואל , אחד ממנהלי בתי ספר לנהיגה מתקדמת בארץ, אמר לאיזה ערסים עם גולף שנסעו בפראות ליד אנשים: השתוללויות לא אצלנו!!סיכון אנשים לא אצלנו!

אז בחייאת זומזום אל תגיד דברים לא נכונים.

ובקשר אליי

אתה לא מכיר אותי, אז אל תגיד שטויות.

אני גם שרוט על מכוניות ונהיגה כמו הרבה אנשים ולפי דעתי יותר מאנשים כמוך.

למה יותר?

כי למרות שיש לי תקציב מוגבל מאוד אני מנסה לשפר את האוטו ( לא פילטר בתוח) ומנסה ללמוד נהיגה ברמות יותר גבוהות.

ואצלי זה בא על חשבון דברים יותר מאצלך.

אז שוב על תגיד דברים לא נכונים .

יוגב

פורסם

אם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם.......

ובינתיים העובדה בשטח שיש כל שנה 400-500 הרוגים בתאונות דרכים .

בעשר שנים האחרונות.... כמה מבין ה 4000-5000 ההרוגים היו מעורבים ישירות או בעקיפין מהמאות רייסים ליליים - או בכלל מכל סוג של מרוצים מוטוריים בארץ

עדיין יותר מסוכן פי כמה , לנהוג בכביש הערבה באצמע היום מאשר להקלע כביש רייסים ב 3 לפנות בוקר

פורסם
אם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם ואם.......

ובינתיים העובדה בשטח שיש כל שנה 400-500 הרוגים בתאונות דרכים .

בעשר שנים האחרונות.... כמה מבין ה 4000-5000 ההרוגים היו מעורבים ישירות או בעקיפין מהמאות רייסים ליליים - או בכלל מכל סוג של מרוצים מוטוריים בארץ

עדיין יותר מסוכן פי כמה , לנהוג בכביש הערבה באצמע היום מאשר להקלע כביש רייסים ב 3 לפנות בוקר

Eריק - כבר כתבתי ב דף 2 תגובה מספר 29:(מאז התרחשו עוד כמה תאונות-והבאתי קישור).

.ובפינתנו -פרט נמק והבא דוגמאות-הנה כמה מהן:

סופ"ש קשה: 4 הרוגים בתאונות דרכים- 16.12.07

שווה להכנס לקישור ולקרוא

http://www.glz.msn.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=11730

"במהלך סוף השבוע נפצעו 228 בני אדם"

שני הרוגים בתאונה ליד מפעלי ים המלח- 20.12.07

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3485042,00.html

חיפה: הורים נפצעו בתאונה בדרך לחתונת בנם - 21.12.07

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3485094,00.html

הלילה: הרוגה ושני פצועים בתאונה ליד כפר יונה- 21.12.07

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3485159,00.html

לעיונך:

סיכום נתוני תאונות דרכים שנת 2007 מ 1.1.07 עד 16.12.07 .

file:///C:/Documents%20and%20Setting...6,1,סיכום נתוני תאונות דרכים שנת 2007

עכשיו תראה לי כמה בעלי מכוניות ספורט/יביות

עשו תאונת דרכים קטלנית, ביחס ל "מכוניות הליסינג"

ושאר שוטי/נהגי ישראל?

חבל לברבר באוויר ולהיות צבועים יתר על המידה!!!!

Eריק תודה שחיזקת את דבריי.

שיהיה לנו שבת שלום ובטוח בדרכים.

פנו את הנתיב השמאלי.

REMF1

פורסם

עשו תאונת דרכים קטלנית, ביחס ל "מכוניות הליסינג" ושאר שוטי/נהגי ישראל ?

בלי שתוכל להגיד מה אחוז המכוניות הספורט/יביות ביחס ל"ליסינג", נתון זה יהיה חסר משמעות.

כדי לבדוק פילוג של תאונות דרכים, בודקים כמה מתוך 100 מכוניות כאלו שקיימות מעורבת בתאונה, ולא כפי שציינת.

לדוגמה:

כמה מכוניות "פרארי" מעורבות בתאונה בארץ?

בוא נראה... יש לנו 4-5 כאלו בארץ, אני אישית מכיר 3 בעלים של "פרארי"... אף אחד מהם לא עשה תאונה בכמה שנים האחרונות...

אז "פרארי" זה האוטו הכי בטוח בעולם (או לפחות בישראל) !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

[quote name=

עשו תאונת דרכים קטלנית, ביחס ל "מכוניות הליסינג"

ושאר שוטי/נהגי ישראל?

REMF1

כמה רכבי "ליסינג" או רכבים "רגילים" יש על הכביש וכמה ספורטיביים?

זה היה המשפט האחרון שלי בשירשור הזה כי זה כבר ממש מוגזם מה שהולך פה!

קשה לי להבין איך אנשים עדיין מצדיקים את הטיפשות הזאת ומתקשים להבין את הסכנה וחוסר התרבות במירוצים כאלו.

אני מותש מלנסות להסביר...עייפתי, אבל אני שמח שהתחלתי דיון סוער בנושא כל כך חשוב.

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

למרות שאת דעתי כבר הבעתי, אין מה לעשות ורכבים ספורטיביים מעורבים יותר בתאונות, באופן יחסי לכמות על הכביש, כמובן. (מעניין למה השאלה הראשונה כששואלים כשבודקים רכב ספורטיבי היא "השאסי נקי?"

:))

כמה אימפרזות נשארו על הכביש מתוך אלו שיצאו מהסוכנות? כמה 306GTI6? כמה פיאט קופה? כמה, רחמנא לצלן, 106GTI? :-P

אבל אני לא חושב שהבעייה היא הרכבים הספורטיביים, אלא הנהגים שקונים אותם. אבא שקונה לילד בן 18 רכב חזק (או הנעה אחורית חזקה) בלי לבדוק את ההשלכות הוא לא רק דביל, אלא פושע. ילד בן 18 לא אמור לנהוג על רכב ספורטיבי, וגם לא על הב.מ.וו סדרה 5 של ההורים, לדוג'. קודם שיצבור 2-3 שנות ניסיון, ואחרי זה להתקדם, וגם אז התקדמות מתונה. מי שחושב שאם הייתה לו שנה 106ראלי זו סיבה מצויינת לקנות S2000 - טועה בגדול. (במקרה הזכרתי S2000 - כי זה רכב שלא הייתי קונה עכשיו גם אם היה 'נוחת' עליי סכום מכובד של כסף).

אביעד (ואני חושב שדווקא מהסיבה שיש לנו תחביב 'רגיש' מבחינת הסכנות - כל אחד צריך לנסות להיזהר יותר).

פורסם

כמה שטויות...

1. "אין מה לעשות ורכבים ספורטיביים מעורבים יותר בתאונות, באופן יחסי לכמות על הכביש"

לפי איזה סטטיסטיקה אתה אומר את זה? ואל תגיד "שנינו יודעים שזה נכון, גם אם אין סטטיסטיקה שמוכיחה"

2. "כמה אימפרזות נשארו על הכביש מתוך אלו שיצאו מהסוכנות?"

אתה יודע כמה אימפרזות נשארו?

אתה יודע כמה סוזוקי באלנו נשארו?

3. "אבל אני לא חושב שהבעייה היא הרכבים הספורטיביים, אלא הנהגים שקונים אותם"

עם זה דווקא אני מסכים.

4. "ילד בן 18 לא אמור לנהוג על רכב ספורטיבי, וגם לא על הב.מ.וו סדרה 5 של ההורים, לדוג'. קודם שיצבור 2-3 שנות ניסיון, ואחרי זה להתקדם, וגם אז התקדמות מתונה"

תעשה לי טובה..

הבעיה היא לא המכוניות - אלא הנהגים.

אם מישהו בן 18 קונהGT, יש לו כמעט אותו סיכוי לעשות תאונה כמו אם היתה לו ג'אסטי. אם הוא נהג פרוע - זה לא משנה אם הוא על S2000 או על ה205 של אחותו, או על הסדרה 5 של אבא שלו.

אני מסכים ש500RWHP לילד בן 17 זה מוגזם.

אבל סדרה 5? S2000?

תעשה לי טובה.

פורסם

איתמר, עושה רושם שלא קראת את ההודעות שלי בשרשור. טענתי בפירוש שכל אלו שזעקו 'דמגוגיה זולה' הם הם הדמגוגים. נסיעה בנס הרים מסוכנת בדיוק כמו רייסים, ונגד זה אף אחד לא יצא בפרהסיא.

ואני אמרתי בדיוק את מה שאתה אומר, אם לא שמת לב - שהנהג הוא אחראי. וכן, רכב שמכוייל לתת-היגוי יהיה הרבה יותר בטיחותי עבור נהג חדש. (אני יכול להקצין ולומר, שגם רכב ספורטיבי 'פושר' כמו הוולקן, עדיין יותר מסוכן לנהג חדש). ברור שגם עם סיוויק אפשר לאבד שליטה - אבל בפעם האחרונה שבדקתי היא לא מוציאה זנב בהעברות משקל ב-50 קמ"ש, בניגוד לוולקן, נניח.

לגבי הססטיסטיקה של הרכבים הספורטיביים - לחלק לא מבוטל מאלו שמפורסמים למכירה יש מכות כאלו ואחרות בשלדה. זו הסטיסטיקה בכבודה ובעצמה.

וכן, ידוע ש-S2000 היא מכונית קיצונית ומסוכנת. ושמעתי את זה מכמה נהגים מוכשרים, אחד מהם אמר לי את זה תוך כדי נהיגה ב-S2000, כמה אירוני :)

אביעד.

פורסם

הבעייה מתחילה בזה שאנשים מעדיפים להשקיע עוד 20,000 ש"ח על רכב חדש / מהיר / חזק / אוחז יותר,

אבל לא יוציאו 1,000 ש"ח על קבלת הכשרה מתאימה לנהיגה בטוחה במגבלות הרכב וחוקי הפיזיקה.

ואני מסכים ש- S2000 זה ממש לא רכב "בטוח" לנהג חדש, הוא פשוט לא ליניארי בשום דבר (לא באספקת הכח, לא באיבוד אחיזה...).

BMW סדרה 5, לעומת זאת, בטוחה הרבה יותר. גם יותר מ 106 רעלי.

(בטוחה = שהנהג לא יעשה איתה תאונה, לא מה יקרה לנהג אחרי התאונה, שזה ברור מאליו).

פורסם
הוא פשוט צבוע.

חבל לברבר באוויר ולהיות צבועים יתר על המידה.

ובבקשה ,תפסיק להיות צבוע,

צבועים אמרתי כבר?....מקהל הצבועים.

ותפסיק להיות צבוע.

שמע, אתה כ"כ אובססיבי עם הצבוע הזה, שהחלטתי לצ'פר אותך בתמונה חינם.:lol:

צבוע נקוד'.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...