Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גועל נפש של חיילים!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, מה אתם רוצים מהצבא של המדינה שבה מתנהלת חקירה פלילית נגד ראש הממשלה? הדג מסריח מהראש, ואם זוהי דוגמא שהמנהיגים נותנים לאזרחים, אין פלא שאין כבוד לצבא ולמדינה, ולדעתי במקום לערוך חגיגות מפוארות ליום העצמאות ה-60 הם צריכים לשבת בפינה חשוכה ולבכות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין את בוגרי המ"צ פה, שטוענים שמה שעברו בצבא זו חוויה טראומטית, בלתי נסבלת, משמעת רצחנית ושאר סופרלטיבים.

אתם לא מיוחדים בכלל.

בכל חייל יש את הצרות שלו

לכולם קשה בהתחלה

מעטים הם האנשים שהגיעו לתפקיד אליו הם ייחלו בימי המנילה העליזים בי"ב

קחו את העניינים בפרספקטיבה

אז כן, מ"צ זה חרא

אבל השרות הצבאי הוא מה שאתה עושה ממנו

כל פעם מחדש מפתיעים אותי המיתוסים והשטויות שאנשים מאמינים במה שמותר ומה שאסור לש"צ לעשות, או מה שהוא יכול או לא יכול לעשות... (אם קיבלת דו"ח בלי שהש"צ היה עם כובע, הדו"ח לא קביל - אחד המיתוסים הבולטים והמטומטמים שבהם)

אז בחייאת, כל אחד אוכל את החרא שלו ב-3 שנים הארורות האלה...

ותאמינו לי שיש אנשים שאכלו פי כמה וכמה חרא מחבורת ג'ובניקים (אז מה אם אתם עושים שבת ל-2) שכל הרע שהיה להם בשרות הצבאי זה צבע הכומתה שלהם

שיהיה לדביל הזה שרות מוצלח בכל מקרה.

ועוד הערה קטנה לאנשים שבוכים על זה שהם טוחנים צעירות בצבא:

כן, להיות "דם צעיר" בבסיס שגם ככה סובל ממצוקת כח אדם זה זין לא נורמלי... אבל יבוא יום, וגם אתם תהיו חצי שנה לשחרור, וגם אתם תרצו לטחון את הצעירים שיגיעו לבסיס שלכם, כדי שתוכלו לצאת מוקדם יותר ביום חמישי, או כדי שלא אתם תצטרכו לנקות את השרותים כל בוקר, או סתם כי לא בא לכם לצאת לסיורי בוקר...

אז תירגעו, גם יומכם יגיע... לפעמים אתה למטה, ולפעמים אתה למעלה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
שכל הרע שהיה להם בשרות הצבאי זה צבע הכומתה שלהם

.

עם זה אמרת הכל. אתה חושב שכל מה שרע שם זו הכומתה? יש המון דברים דפוקים בחיל הזה, וההתחלה היא בעובדה שאי אפשר לצאת ממנו.

כן, זה החיל עם הכי הרבה התאבדויות, והיחס הרע והמשפיל לא נגמר בטירונות, אלא רודף אותך עד הסוף כל יום.

אי אפשר לעבוד שם והמפקדים לא שמים עליך אלא אם זה בשביל לדפוק אותך.

בקרבי יש לזה מטרה, אבל כמות הזבל שסופגים בלי הצדקה בחיל הזה היא פשוט לא פרופורציונאלית.

רצו לשלוח אותי לשבוע בכלא 4 על איבוד תעודת חוגר, אבל רק קבילה עזרה שם.

החלק הכי גרוע הוא שאי אפשר להגיע לבסיס אחר אם המפקדים שלך לא אוהבים אותך, כי בשיחת טלפון אחת הם מוודאים שייהרס לך כל השירות. זה כמו מאפיה בין הקצינים שם.

פורסם

יוסי, תאמין לי, הייתי במ"צ, ואני יודע טוב טוב מה הולך שם.

בכל בסיס יובכל חייל ש את המפקד המנייאק שלו שעושה דווקא לחיילים שהוא "אוהב פחות"

לא יודע מאיפה הוצאת את הסטטיסטיקה של ההתאבדויות, ואני לא יכול להגיב על זה (לדעתי זו סתם שמועה)

לא יודע על מה אתה מדבר בקשר למאפיה של הקצינים.

כמו בכל דבר בחיים, אם אתה סמרטוט ונותן שידרכו עליך... אז ידרכו עליך, ובכיף!

אם אתה יודע לעמוד על שלך, ולאו דווקא ע"י הפיכת שולחנות, אלא פשוט להיות בנאדם, מצבך יהיה טוב!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
בבה"ד 13 אולי אין את הטירונות הכי קשה מבחינה פיזית, אבל היחס שמקבלים שם ורמת המשמעת זה משהו שלא רואים בשום מקום אחר בצה"ל.

זה מקום מיוחד מאוד איפה שלמפקדים הישירים יש הרבה יותר סמכות ולהביא אותך למשפט לוקח בדיוק 5 דקות (אתה צריך לחכות שעה וחצי בעמידה לפני, אבל זה כדי לדפוק אותך).

בשאר הצבא אפשר לצחוק בטירונות, לא עושים לך בעיות על כל שטות ורוב הלחץ הוא פיזי. רמת הדיסטנס שיש במ"צ היא שונה לגמרי ומי שלא היה שם לא יכול אפילו להבין את זה.

תחשבו מה זה להיות בבסיס מלא בשוטרים צבאיים. היו אנשים שכבר סיימו טירונות והיו בקורסים, והם (כי יש להם סמכות של שוטר צבאי) היו פונים למפקדים בשביל שידפקו מישהו על כפתור פתוח או שפצור לא טוב של דיסקית. אי אפשר לסמוך על אף אחד שם וכל היום מחפשים לדפוק את כולם.

פסיכולוגית זה יכול להתיש בן אדם לגמרי, אפילו הם הוא יכול לעמוד בכל המבחנים הפיזיים.

אני מכיר אנשים שנשארו שבת בגלל שהסמל הריח על השיער שלהם שהם לא חפפו שיער כשהוא עשה מסדר לילה, ובפלוגה שלי היה אחד שפוצץ לעצמו את הראש באמצע האוהל כי נמאס לו ואחד אחר שניסה ולא הבין איך פועל הנשק.

חוץ מזה אתם לא מתארים לעצמכם מה המשמעות של להיות במשך כמה חודשים בתוך פלוגה של 350 איש כשאף אחד מהאנשים שם לא רוצה להיות שם. במקומות אחרים יש לאנשים מוטיבציה, אבל כאן אף אחד לא מנסה אפילו לראות את החלק הטוב (אני ניסיתי ועברתי טוב את הטירונות, אבל אחר כך הבנתי שבאמת אין שם שום דבר טוב).

אנשים נכנסים לבה"ד 13 להתעללות נפשית של כמה חודשים והם יודעים שההתעללות הזאת תמשיך במשך 3 שנים עד השחרור. זה ממש לא עוזר לבן אדם לשרוד שם, בנוסף לעובדה שאם אתה נוסע באוטובוס אז או שחיילים יורקים עליך (מה אשמתך? אתה לא רוצה להיות שוטר צבאי!) או שאתה מחביא את הכומתה ומקבל דו"ח ממשטרה צבאית.

חוץ מזה, החוקים של צה"ל הם שונים לשוטרים ולחיילים אחרים. למשל, כשחייל רגיל נעדר אפשר להכריז עליו כעל נפקד. במשטרה צבאית זה לא ככה ואפשר להכריז עליו כעריק ולהוציא צו מעצר תוך 48 שעות. כל הזמן מזכירים לך את זה ואת העובדה שקצין שיכול לשפוט אותך כאן הוא לא סא"ל ומעלה, אלא סגן ומעלה, ככה שתמיד יכול להיות מישהו שידפוק אותך בהישג יד.

פיזית אולי אני לא הייתי שורד בטירונות של גולני, אבל הייתי רוצה לראות כמה מהגולנצ'יקים שורדים שבוע עם המשמעת מ"צ.

יוסי אתה קצת מדבר שטויות..

זה שהמשמעת שם זה לא כמו הבית זונות שהולך בזיקים וניצנים, זה נכון. אבל אל תשכח שגם בקרבי יש משמעת, וגם שם אתה לא יכול לעשות מה שבא לך.

דבר שני, זה שחיילים היו פונים למפקדים כדי לדפוק טירונים זאת אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי (ועוד של שפצור לא נכון של דיסקית??), דווקא להיפך מנסים קצת לעזור לצעירים. וגם לגבי זה שהשאירו אנשים בגלל שהם לא חפפו, גם זאת נשמעת הנפצה די רצינית, וגם אם היו מענישים מישהו בגלל זה אז זה בצורה של שעות ביציאה במקרה הכי גרוע, ובטח שלא שבת.

דבר שלישי, נכון יש לא מעט שסובלים, אך יש גם לא מעט שמשלימים עם "רוע הגזירה", ומעבירים את ה3 שנים בצורה טובה יחסית (אולי הם לא ממש נהנים מהתפקיד, אך הם גם לא סובלים בצורה מטורפת).

דבר רביעי, לא יודע מאיפה הבאת את זה שיורקים עליהם באוטובוס, עלי בינתיים אף אחד לא ניסה לירוק, ואת הכומתה אני גם לא מחביא.

לסיכום (בלי קשר לזה שרמת המשמעת ירדה טיפה בבה"ד 13, ואין עכשיו את כל המסדרי הלם וכדומה כמו פעם), חבל סתם לנפח דברים ללא כל פרופורציה.

פורסם

יוסי , צהריים טובים .

בבקשה קרא שנית את תגובתי הקודמת, ואת תשובת ELIK-BELIK .

אתה השולף המהיר במזרח - לפי התשובות שלך, הייתה צריך להיות קרבי עד היום ...

אף אחד לא מזלזל באחרים , יותר מזה, ברור שלא כולם יכולים להיות קרביים ( וצריך אותם במיקצועות האחרים )

לידיעתך - בוגרי יחידות קרביות, יודעים יותר טוב, את מגבלת הכוח ... לא תמיד החזק מנצח, והשאלה גם

באיזה מחיר ... ( טוב שיש כוח - השתמש בו בחוכמה ) ולפעמים כדאי לוותר, ולחכות להזדמנות טובה יותר .

ההבדל, זה החברות - אם היו לך 3-4 חברים בצבא , הייתה חוזר לבסיס עם חיוך .

וברור כי מי שמבין יודע - מ.צ זה לא רק תלונות, ובתי כלא, זה עזרה רצינית בכיוון יחידות צבאיות בחירום .

סגירת שטח סטרילית, לביצועי יחידות מיוחדות , ליווי ואבטחה, להרבה דברים שקצת אסור לספר ...

כך שיש ל מ.צ , תפקיד חשוב מאוד .

יותר מזה - ראה את מספר האבידות בנפש, בפעילות מבצעית, ובמלחמה של מ.צ .

( אבא שלי ודודי, סיפרו לי , איך במלחמת יום כיפור, שוטרי ה מ.צ נשארו על הגשרים של התעלה, לכוון ולתמוך ,

ביחידות הצבאיות, אשר חצו ברכבים ממוגנים, והם היו על הגשר ובאיזור, חשופים להפגזות ללא מחסה.

ומניסיוני, זו היחידה הראשונה אשר זמינה, לעזור בעת הצורך, עד שיתארגנו יחידות אחרות )

צא מזה - אין התנשאות , ושכל אחד, יבצע את תפקידו, על הצד הטוב ביותר .

חג שמח - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אם הייתם מגיעים למשטרה צבאית בניגוד לרצונכם גם הייתם רוצים לעשות את זה.

בתור אחד שהיה שם עם כל המוטיבציה (מצטיין טירונות), אני מבין אותם לחלוטין.

אני לא מצדיק את זה, אבל יש אנשים שלא מאמינים בסמלים שמוסכמים על כולם.

יש קוים שלא חוצים אותם, ולעיתים התנהגות זו גורמת לביזיון.

אין לי בעיה שמדים של צהל ישנים יהפכו להיות סמרטוטים לנשקים כי גם ככה אף אחד לא ילבש אותם.

אבל מאידך לדרוך על מדים דגל כומתה במודע, או להשחית סמלים שמייצגים המון זו כבר בושה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
עם זה אמרת הכל. אתה חושב שכל מה שרע שם זו הכומתה? יש המון דברים דפוקים בחיל הזה, וההתחלה היא בעובדה שאי אפשר לצאת ממנו.

כן, זה החיל עם הכי הרבה התאבדויות, והיחס הרע והמשפיל לא נגמר בטירונות, אלא רודף אותך עד הסוף כל יום.

אי אפשר לעבוד שם והמפקדים לא שמים עליך אלא אם זה בשביל לדפוק אותך.

בקרבי יש לזה מטרה, אבל כמות הזבל שסופגים בלי הצדקה בחיל הזה היא פשוט לא פרופורציונאלית.

רצו לשלוח אותי לשבוע בכלא 4 על איבוד תעודת חוגר, אבל רק קבילה עזרה שם.

החלק הכי גרוע הוא שאי אפשר להגיע לבסיס אחר אם המפקדים שלך לא אוהבים אותך, כי בשיחת טלפון אחת הם מוודאים שייהרס לך כל השירות. זה כמו מאפיה בין הקצינים שם.

שוטרים צבאיים יושבים רק ב-6

פורסם
שוטרים צבאיים יושבים רק ב-6

רק אם יש מקום !

בעיקרון, בתא נפרד יושבים המד"כים והרמ"נים, לא כל השוטרים.

אני עדיין לא מבין איך השרשור התגלגל למ"צ, אבל מ"צ זהו חיל רע ולא רק בגלל סטיגמת המנאייק, זה הרבה הרבה מעבר.

פורסם

קודם כל, לא נראה לי שאני כותב רק שטויות. יש בסיס למה שאני אומר.

לגבי ההתאבדויות, יש סטטיסטיקה של מצ"ח (הם אחראים על חקירת ההתאבדויות) ויש לי חבר שהיה קצין באכ"א ואישר לי את זה אחרי שהוא עשה מחקר על הנושא.

ברור שמשטרה צבאית זה לא רק חיל שלא עושים בו כלום, אבל בתקופה שאני הייתי שם ובתפקיד שלי, הייתי חוקר תאונות במשך שנתיים ואחר כך הייתי נוסע כל יום מחדרה לצריפין וחזרה אחרי שלא הייתי עושה כלום כל היום כי לא היה להם תפקיד בשבילי חוץ מלהיות הפראייר של המחלקה (הייתי עם הכי הרבה פז"ם אבל הייתי חדש שם אז טחנו אותי כמו צעיר).

הנושא הזה הוא באמת שנוי במחלוקת כי אנשים שלא היו שם לא יכולים להבין את זה, אבל הנושא הזה לא מספיק חשוב לי בשביל להמשיך לדון בו.

החיל והצבא הם לא חלק ממני, אלא פשוט משהו שעשיתי בתקופה מסוימת. אני לא מרגיש שום רגש כשהחייל הזה קופץ על הכומתה שלו. הוא אידיוט והולכים להרוס לו לגמרי את השירות הצבאי. למישהו נראה שהוא עומד להגיע למצ"ח? לדעתי הוא יגיע לקורס מא"בים (הזבל של הזבל של המשטרה הצבאית) ויסבול כל השירות שלו. בזה אני מתנחם.

מצידי אין לו לגיטימציה להביע דעה כלשהי כי הוא כל כך דפוק, אז אני לא מתלהט כשאני רואה אותו.

פורסם

. הוא אידיוט והולכים להרוס לו לגמרי את השירות הצבאי. למישהו נראה שהוא עומד להגיע למצ"ח? לדעתי הוא יגיע לקורס מא"בים (הזבל של הזבל של המשטרה הצבאית) ויסבול כל השירות שלו. בזה אני מתנחם.

מצידי אין לו לגיטימציה להביע דעה כלשהי כי הוא כל כך דפוק, אז אני לא מתלהט כשאני רואה אותו.

מי בדיוק הולך להרוס לו את השירות ??צה"ל??

החיילים עושים מה שהצבא צריך מהם

פורסם

כאן נכנס הקטע של מאפיה בין הקצינים. ברגע שהוא יגיע ליחידה הסדירה שלו הוא כבר יהיה מסומן כחייל בעייתי. אם לא, הוא כבר ידאג שיעשו לו בעיות. מישהו שעושה את זה לא סתם עושה את זה, הוא יחפש צרות.

פורסם
בשאר הצבא אפשר לצחוק בטירונות, לא עושים לך בעיות על כל שטות ורוב הלחץ הוא פיזי. רמת הדיסטנס שיש במ"צ היא שונה לגמרי ומי שלא היה שם לא יכול אפילו להבין את זה.

זה נכון. הזנות שמתרחשת בבט"רים השונים רחוקה מאוד ממה שהולך שם.

אני אעז ואגיד שאפילו זה לטובה, אולי הצבא יצליח להחדיר בחלק מהצעירים קצת שכל.

תחשבו מה זה להיות בבסיס מלא בשוטרים צבאיים. היו אנשים שכבר סיימו טירונות והיו בקורסים, והם (כי יש להם סמכות של שוטר צבאי) היו פונים למפקדים בשביל שידפקו מישהו על כפתור פתוח או שפצור לא טוב של דיסקית. אי אפשר לסמוך על אף אחד שם וכל היום מחפשים לדפוק את כולם.

זה שטויות. מי שסיים טירונות אין לו שום סמכות של שוטר צבאי, וגם לא מי שסיים קורס (אלא אם כן הוא עבר קורס שיטור).

אני מכיר אנשים שנשארו שבת בגלל שהסמל הריח על השיער שלהם שהם לא חפפו שיער כשהוא עשה מסדר לילה

אתה מכיר או שזה קרה לך?

כי מקרים כאלה לא חוקיים לחלוטין.

עם כל השאר אני מסכים, זה לא מקום מעודד במיוחד (יותר מרוב המקומות בצבא) והרבה רוצים לעוף ממנו ובצדק.

אחח, כמה טוב להיות משוחרר :-)

• תוכן חדש...