Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקפי לב בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ועם מה יצאת מהתקרית? אני פשוט קולט טנדר נכנס בך באיזה 60 קמ"ש, תבהירי את הסיפור, נשמע מאוד מפחיד כרגע.

יצאתי עם פציעות יבשות, כמה שטפי דם ורצועות מתוחות באחת מהברכיים - הנזק לא כ"כ גדול למזלי הרב כי זה יכל להגמר גרוע בהרבה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נתניה. יצאתי מהבית... (את השאר תשלימו לבד, כל יום יש פה אקשן) :evil:

נסעתי מחדרה לנתניה. את השאר תשלים לבד :-P.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יצאתי עם פציעות יבשות, כמה שטפי דם ורצועות מתוחות באחת מהברכיים - הנזק לא כ"כ גדול למזלי הרב כי זה יכל להגמר גרוע בהרבה.

להגיד ת'אמת, הייתי בטוח תגידי: "יצאתי בקל, הן רק נשברו" או משו כזה. ממש מפחיד.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

סיפור ארוך אבל מפחיד למדיי.

כביש הבקעה - שעת צהריים.

לפני פול טריילר שמזדחלת ב50 קמ"ש.

מאחורי -שתיים או שלוש מכוניות.

כביש ריק ושומם כמו שרק כביש הבקעה יכול להיות כשאין חופש/חגים.

הגעתי לקטע ארוך מאד, ישר מאד ועם קו מקווקו - משמע - אפשר לעקוף.

אחרי אלף מבטים מלפנים ומאחור אני מתחיל עקיפה.

עובר את הטריילר, מגיע לאמצע המשאית ולפתע אני שם לב שלמרות שאני קרוב ל 90 קמ"ש - אני לא מתקדם.

מבט אחד גורם לי להבין שהבן זונה במשאית פשוט מאיץ בכוונה כדי לא לתת לי להשלים את האכיפה.

מבט מהיר במראה האחורית מראה לי שעוד חכם אחד יצא לעקיפה אחרי והוא צמוד לי לתחת.

חשבון פשוט מראה לי שאני חייב להאיץ כמו מטורף אם אני רוצה לחזור לנתיב הנכון.

ואז

אני מרים את המבט וקולט משאית שמגיעה ממול. בגלל שהקטע היה ארוך וישר - קלטתי את המשאית שממול כשהיא עדיין במרחק של אולי קילומטר ממני.

בעיטה בקלאץ', מכה על ידית ההילוכים שיש לי הרגשה שהתעקמה, מוריד 2 הילוכים ומזנק כמו שבחיים שלי לא זינקתי.

אני חושב שרק מההפתעה שהפתעתי את האוטו - הוא האיץ כמו שבחיים שלי לא הרגשתי.

והבן זונה במשאית ממשיך להאיץ

כן כן

הנבלה קולט שמגיעה משאית ממול והוא יודע בוודאות שהיא תעשה ממני ממרח כבד, אבל הוא ממשיך בשלו.

בשלב הזה הנהג שמאחורי קלט את הקטע, האיט וחזר לאחורי המשאית אבל בשבילי זה כבר היה מאוחר לעשות את זה.

וגם לא בטוח. לא היה לי מושג בשלב הזה איפה הרכב שהיה מאחורי ומבחינתי הוא יכול להיות בכל מקום.

כשהרכב צורח והסל"ד בשמיים הצלחתי לעקוף את הנבלה בערך ב 130 קמ"ש או אולי יותר, כשהמרווח שנשאר ביני לבין המשאית שהגיעה ממול היה אולי 50 מטר, שבנסיעה כזאת זה אולי שניה או שתיים.

הנהג במשאית שמולי כנראה חשב שיש לו עסק עם מטורף ונצמד לשולים (שבקושי יש).

המשכתי עוד קצת אבל הרגליים והידיים פשוט רעדו כל כך שהייתי חייב לעצור בפינה הראשונה שמצאתי (אחד ממוכרי הירקות שמפוזרים שם לכל אורך הכביש) ופשוט להרגע. וזה לקח הרבה זמן.

הייתי בטוח שאני מת.

פורסם

היית בולם בעדינות וזה שמאחורייך היה בולם גם, והיית חוזר לנתיב שלך.

האמת, אני במקומך הייתי עוקף אחרי הנהג משאית ועושה ממנו ממרח כבד הוא בעצמו.

אביחי

פורסם

תשמע

אולי זה נשמע כאילו לקח הרבה זמן אבל האמת שמדובר אולי ב 10 או 15 שניות.

בזמן הזה הייתי צריך להחליט האם להאיט ולהסתכן בזה שהבחור מאחורי לא יבין למה ואולי לא יזוז וגם לחשוב על זה שאולי לא רק רכב אחד יצא לעקיפה מאחרי,

או פשוט לזנק קדימה.

זה היה הפיתרון המהיר ביותר.

מה גם שכמו שכתבתי - לא ידעתי מה הולך מאחורי הטריילר אי שם מאחור - אולי יש שם מכונית?

לגבי הנהג - רעדתי יותר מידי ובכלל המוח שלי היה מנוטרל למשך כמה דקות טובות.

תבין

הייתי בטוח שאני גמור וזהו. זה לא משהו שאפשר להבין אותו בכלל.

פורסם

אני דווקא מבין.

לכן, כל פעם שאני יוצא לעקיפה (אחרי שבדקתי היטב את השטח מאחוריי, מלפניי וחוזה הכל במידת האפשר).

ככה אני יודע אם אני יכול לבלום ולחזור לנתיב שלי, או אם אני צריך להאיץ.

אם תחזה הכל ממש טוב, לא יהיו הפתעות.

ואגב, טעות שלי בתגובה הקודמת. לעקוף-לעקוב.

אביחי

פורסם

אביחי, תמיד יש הפתעות. אני זוכר שכשהייתי חייל משוחרר חזרתי עם טנדר עמוס (פז'ו 404 סגור) לכיוון ראשון מבית דגן. הכביש הוא 2 נתיבים לכל כיוון ואז לא היו רמזורים בצמתים של הפניות לתוך איזור התעשייה הישן. עקפתי משאית שנסעה בימני ותוך כדי העקיפה שלי הוא נזכר שהוא צריך לפנות שמאלה ופמנה עליי. הצלחתי לשבור שמאלה ולהתחמק ממנו תוך שאני עובר לנתיב הנגדי בחריקת צמיגים, חוצה אותו ועוצר על השוליים. עד היום אני לא מבין איך אף רכב שם לא נכנס בי כי מדובר בכביש די סואן.

החרא אפילו לא עצר ואני הייתי יותר מידי בשוק כדי לרדוף אחריו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם תחזה הכל ממש טוב, לא יהיו הפתעות.

אביחי

אם הייתי נביא - כנראה שלא הייתי עוקף אותו עד צומת צמח.

מה עוד אפשר לחזות חוץ מכביש ישר פנוי וריק לפחות בקילומטר-ק"מ וחצי הקרובים ונהג סמיטריילר שנוהג על 50 קמ"ש?

אפ הנבלה לא היה מאיץ ומשחק משחקי קאקי - זאת היתה עוד עקיפה שהסתיימה אחרי 20 שניות.

פורסם

החוכמה העקיפת רכב ארוך היא לשמור על כ 10-15 מטר מאחורי הרכב הנעקף כך שיש לך זיוות ראיה יותר טובה על הרכבים ממול, כאשר אתה רואה רכב ממול שאחרי שהוא יחלוף אתה תצא לעקיפה התכונן, התחל להאיץ ותכנן כך שכאשר תגיע לרכב הנעקף הרכב שמימול בדיוק יחלוף ואתה תהיה בכ 10 קמ"ש יותר מהיר מהרכב הנעקף - כך תשיג עקיפה מהירה וקצרה.

והסיפור שלי:

"נוסעים ברום כרמל (השנה היתה 1988) הנהג - חבר שנהיגה היא ממנו והלאה,

הבחור נוהג ו"מפספס" דברים חשובים כגון שלטים, רמזורים ,הולכי רגל.

הנסיעה הולכת ככה בערך "מאור! מאור! רמזור, מאור! רמזור, אור אדום!!! מאור תעצוררר!!!!! .... מאור זה היא אור אדום."

יותר לא נסעתי איתו.

סיפור נוסף:

נוסע בכביש 4 לכיוון דרום, הרכב גולף ידנית,מוקדם בבוקר יורד גשם, פתאום נזכר ששכחתי משהו בבית, נכנס ב 90 קמ"ש למסלול יציאה מהכביש כאשר בסוף המסלול יש אי תנועה משולש כזה של ירידה\השתלבות לכביש המהיר.

הרכב החל להחליק, הגלגלים נעולים אי התנועה מתקרב והרכב מסרב להאט, אני כבר מתכונן לחלוף מעל האי תנועה ברגע האחרון עוזב את הבלמים לוחץ על המצמד ולוקח את הסיבוב ב 30 קמ"ש בערך סנטימטרים ספורים מהאי.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

בנסעתי באחד הרחובות בחיפה אני מגיעה לפנייה כאשר בפנייה הזאת יש עוד פנייה לרחוב אחר.

הכביש דו נתיבי כאשר אני מתקרב לפנייה פתאום אני רואה משאית אשר יוצאת ברברס בכ-10 קמ"ש לכיווני.

ואני רואה אותה עוד שנייה נכנסת בי, עושה מבט זריז לנתיב השני כאשר אני רואה שמגיעה אוטובוס ואין לי ברירה אלה לנסות לעבור בין האוטובוס למשאית, באמצע של שתי הנתיבים ובנס נכנס בין האוטובוס ומשאית ללא נזק כולשהו.

תמונה של המקום:

attachment.php?attachmentid=102436&stc=1&d=1197457133

123.JPG

פורסם

הקטע המשעשע / מפחיד / מוזר הוא,

שכבר לפי התיאורים של רוב המקרים, ניתן לראות שמדובר במצב שאמנם הכותב לא היה אשם בו,

אבל היה יכול להימנע ממנו לו רק היה מנתח את התנועה אחרת - ומוקדם יותר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

העניין הוא שאת ניתוח התנועה דווקא עשיתי בסדר, אבל משום מה ביצעתי את ההפך הגמור ממה שחשבתי לבצע. עשיתי אח"כ חושבים ובאמת אני לא מצליח להבין למה לאחר שאמרתי לעצמי שאני חייב לצאת מהרמזור מהר ולא להתעסק איתה, בסופו של דבר יצאתי לאט. :roll:

ROOONEEYY

פורסם

נכון שיש מקרים כאלה אבל לדעתי הרוב לא כאלה. אני לא יכולתי לדעת בשום מצב שצינור מתכת הולך להיקרע ברכב שעבר טסט חודש קודם, לא יכולתי לדעת שמשאית שנוסעת בנחת בנתיב הימני תחליט לפנות בפתאומיות וללא איתות שמאלה, איל לא יכול היה לשער בנפשו שהוא עוקף רוצח וטומי לא יכול לנחש שמשאית תחליט להתפרץ לכביש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...