Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

קניתי רכב שבוע שעבר, לפני כמה חודשים החליפו רדיאטור ברכב. כרגע יש מים ירוקים אבל אין לי שמץ אם אלה מים איכותיים או פשוטים זולים.

לפי המדד במיכל המים, כרגע נמצא על מינימום. היום קניתי מים של פרסטון במיכל הצהוב (60 ש"ח זה מחיר סביר או יקר?).

השאלה שלי היא האם כדאי להחליף לגמרי את הנוזל או פשוט להוסיף למקס'?

זה לא סיכון ברק להוסיף את החסר מאחר שאני לא יודע אם הנוזל כרגע הוא איכותי או לא? לא עדיף להחליף וזהו?

פורסם

ע"מ לבדוק אם הנוזל שיש לך ברדיאטור "איכותי" או לא: שפוך מעט מהנוזל (ממיכל העודפים , ורק כשהמנוע קר) וגע בו עם האצבעות. אם הוא מרגיש שמנוני , מדובר בנוזל איכותי. שטוף ידיים. לפי מה שכתוב על האריזה של הפרסטון אסור להוסיף לו מים , אבל מותר להוסיף פרסטון לנוזל קיים. אם הנוזל הוא באיכות לא ידועה , הייתי מעדיף לא להוסיף אותו אלא להחליף הכל.

פורסם

אחלה אני אבדוק בבוקר.

איך בדיוק אני שופך טיפה מהמים שבמיכל?

ד"א מיכל אחד של פרסטור יספיק להחלפת כל הנוזל? (לא מבין גדול בכל העסק הזה)

פורסם

בחלק מהרכבים ניתן לשלוף החוצה את מיכל העודפים. אם לא , תפתח את הפקק ותיגע עם האצבע בנוזל. כדי להחליף את כל הנוזל צריך לרוקן את הרדיאטור , למלא נוזל חדש ולנקז אוויר , ועדיף שייעשה ע"י מוסך אם אינך מתמצא בתחום כדבריך.

פורסם

כעיקרון, לא מומלץ לערבב בין נוזלי קירור שונים.

לגבי כמות המים שנכנסים במערכת הקירור, תוכל לבדוק זאת בספר הרכב , או לנהוג לפי כללי הפורום ולציין סוג דגם ושנת המכונית, ואז יהיה אפשר לעזור לך (אתה לא באמת חושב שבכל המכוניות נכנסת כמות זהה של נוזל קירור כן?)

חבר מאז מאי 06 עם 427 תגובות אמור להכיר את הנהלים :)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
כעיקרון, לא מומלץ לערבב בין נוזלי קירור שונים.

לגבי כמות המים שנכנסים במערכת הקירור, תוכל לבדוק זאת בספר הרכב , או לנהוג לפי כללי הפורום ולציין סוג דגם ושנת המכונית, ואז יהיה אפשר לעזור לך (אתה לא באמת חושב שבכל המכוניות נכנסת כמות זהה של נוזל קירור כן?)

חבר מאז מאי 06 עם 427 תגובות אמור להכיר את הנהלים :)

צודק, מה אני אעשה זאת הייתה השעה של הלילה וגם הייתי אחרי בסיס ואחרי עבודה, אפשר להתחשב גם לא? :wink:

אז ככה, האוטו הוא ניסאן סאני ידנית שנת 94. היום שפכתי טיפה מהמיים שהיו במיכל באוטו, נגעתי בהם אבל לא רגשתי שהוא שמנוני, נגעתי גם בנוזל של הפרסטון והוא היה בדיוק אותו דבר כמו אלה שיש כרגע ברכב, אז אם זה שמנוני או לא אני לא יודע (כנראה שכן, אני בכל זאת לא שמתי לב), ועוד משהו שאני חייב לציין זה שכאשר שפכתי טיפה מהמיים שבמיכל באוטו הם היו צהובים יחסית לפרסטון.

מה זה אומר? יכול להיות אולי שהמיכל מלוכלך?

חייב לציין גם שהחליפו את הרדיאטור במוסך מורשה, מישהו יודע עם איזה נוזל הם משתמשים לרכב הנ"ל?

ועכשיו אפשר לדעת אם מיכל של הפרסטון יספיק לי להחליף את כל המים? 60 ש"ח גם לא יחסית יקר?

תודה על העזרה.

פורסם

60 שקל זה יופי של מחיר (G12+ של מכוניות VAG עולה כ-45 שקל לליטר וחצי, לא מהול - זו סתם דוגמה).

אם היית מבין עד כמה חשוב מי קירור איכותיים, או עד כמה זה רע מי ברז ברדיאטור, הייתה מבין כי זו הוצאה מזערית.

שוב, רק אם יש כאן מישהו מנוסה ברכב הספציפי שלך , הוא ידע כמה מי קירור נכנסים במערכת. אתה יכול להעריך כמה בעת ריקון המים, או לחפש MANUALS או מפרטים מתאימים. אני מניח שספר רכב אין ברשותך, זה חבל.

יש לך ספק בנוגע לאיכות המים במערכת, אז תחליף. 60 שקלים זה "כסף קטן" לעמות הנזק שייגרם בעתיד בגין נוזל קירור לא איכותי / מי ברז.

עצה: אמרת כי הרדיאטור הוחלף לפני כמה חודשים, לכן אין צורך בניקוי יסודי עד לעצם. רוקן את המערכת, נתק את צינורות הרדיאטור ותזרים בו מים (ורק בו). אח"כ תזרים מים במערכת של האוטו , לניקוי יסודי של כל המערכת, באם נוצרה אבנית או חלודה.

הרכב בחזרה. במקרה של ספק או חשש לנזילות, מלא מים רגילים והנע את הרכב , חכה להתחממות, כניסת מאווררים לפעולה ובדוק נזילות. אם אין נזילות רוקן את המים לחלוטין ומלא פרסטון.

סטו.

* אמרת שהטיפול נעשה במורשה? בדוק בחשבונית אם קיימת. אם הם שמו נוזל מקורי סביר להניח שחוייבת עליו וייתכן שאף תראה איזה סוג. אתה תמיד גם יכול לפנות אליהם ולשאול. הם ללא קושי יאמרו לך כמה מים נכנסים במערכת.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...