Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

היום לקחתי את הרכב (יונדאי גטס 2004) לבדיקת חורף. בבדיקה החליפו לי את המגבים הקדמיים והאחוריים (ב20 ש"ח בלבד!), ובדקו את שאר מערכות הרכב.

המכונאי מצא שבצמיג הקדמי הימני שלי יש פגם בדופן - כאילו מישהו חפר והוציא חתיכה מהגומי שם (גומה בגומי). למותר לציין שהרכב עבר טסט רק לפני 4 ימים, וכמובן שלא שמו לב לזה.

בכל מקרה, אני מתכנן ללכת מחר לפנצ'רמאעכר על הבוקר. כמה שאלות יש לי:

1. אפשר בכלל לתקן דבר כזה? הגומה לא הגיעה עד לברזלים של הצמיג, אבל אני לא רוצה לסוע עם צמיג לא בטיחותי. מצד שני, מדובר בצמיג Bridgestone בן שנה וקצת, וחבל לזרוק אותו.
  2. המכונאי הציע לי אולי להחליף אותו לצמיג הרזרבי. הסתכלתי קצת על הצמיג הרזרבי - לא נראה שאי פעם מישהו נגע בו, מה שאומר שהוא בערך עם 0 ק"מ, אבל בן 4 שנים. זה רעיון טוב, סביר, או רע מאוד? צמיג מקורי בן ארבע זה משהו שמותר להשתמש בו?
  3. יש למישהו המלצה על פנצ'רמאעכר טוב באיזור רמת גן - תל אביב שאני אלך אליו עם הסוגיה, ולא ינסה רק להוציא ממני כמה שיותר כסף? באיזור המוסכים של בני ברק זה יהיה הכי טוב.

תודה רבה!

אבי

פורסם

אתה מוזמן לקפוץ לגיסין 37 בפ"ת כדי לקבל חוות דעת מקצועית מהפנצ'ריה במקום.

עד כמה שאני יודעת במידה ותחליף צמיג תאלץ להחליף שניים במקביל ולא אחד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
החליפו לי את המגבים הקדמיים והאחוריים (ב20 ש"ח בלבד!)

מעניין אותי מאוד, מה טיב המגבים, שמוכרים ב20 ש"ח לשלוש יחידות.

פורסם
מעניין אותי מאוד, מה טיב המגבים, שמוכרים ב20 ש"ח לשלוש יחידות.

מדובר במגבים מקוריים של יונדאי (מדובר במוסך של היבואן, בבני ברק). מדובר במבצע שמטרתו כנראה לגרום לזה שיתקנו תקלות שיתגלו בבדיקה במוסך, ומשם יגיע הרווח.

אין שום סיכוי שבדיקה שלקחה למכונאי כ20 דקות (שכללה בין השאר להעלות את הרכב על ליפט, לפרק צמיגים, ועוד), 3 מגבים מקוריים, ומטריה (די איכותית, עם פרסומת של יונדאי) עולים למוסך פחות מ17 ש"ח (ה20 ש"ח כולל מע"מ).

בכל מקרה - אני ממליץ ללכת לבדיקה שכזו. שווה אפילו בשביל המגבים :)

פורסם

אתה חייב להחליף צמיג. אי אפשר לתקן וזה גם אסור לפי חוק.

פנצ'רמכר שיגיד אחרת - פושע.

פורסם

הבחור ציין שהפגיעה היא בדופן הגלגל, חתיכה של גומי השייכת לגלגל חסרה לו.

לא ניתן לתקן ולהשלים חתיכות גלגל שנושרות ומתכלות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אפשר להשתמש במדבקת פנצ'רים לאופניים :wink:, או אם לחבוש את כובע המקצוען עלי לציין שפגיעה בדופן הצמיד דינה אחד, פסילתו.

פורסם

לא אחת נתקלתי בנהגים שמתווכחים עם בעל המקצוע ודורשים ממנו לתקן את התקר בגלגל למרות שהתיקון עלול לסכן אותם ואת הסובבים.

יאמר לזכותו שהוא לא נכנע "ללחצים" המופעלים עליו ולא נענה לאף אחת מהבקשות של הלקוחות לתיקון מהסוג הזה.

ל'

פורסם

טוב, מה שעשיתי זה ככה -

זוג הצמיגים האחוריים (בני כשנה, של Tyfoon), עבר קדימה, כדי שמקדימה יהיו זוג צמיגים זהים.

הצמיג הקדמי התקין עבר אחורה. הצמיג הרזרבי (שלא היה יבש / כיו"ב, והיה תקין על פי הפנצרמאעכר), גם עבר אחורה.

הצמיג הפסול עבר להיות רזרבי בינתיים - כאשר כוונתי היא לסוע כך שבוע, ולראות - אם אין רעידות / כיו"ב , והרכב נוסע טוב גם בנסיעות בין עירוניות מהירות, אז הוא יוחלף לצמיג משומש תקין. אם לאו, אני אחפש צמיג חדש זהה לצמיג שנפסל, ואחזיר אותו למקומו.

מה דעתכם?

פורסם

חביבי, צמיגים הם הקשר שלך לכביש (אחיזה, בלימה וכו') - אסור לחסוך כאן.

קנה לך זוג חדש ואיכותי (מתוצרת מוכרת, ולא זבל'ה כמו טייפון) - וסע לשלום.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתה מתקין צמיגים שונים (בין אם הדגם שונה ובין אם גיל ומצב השחיקה שונים) על אותו הסרן. אני רק מקווה שתבין את הטעות שאתה עושה לפני שתצטרך לבצע בלימת חירום ו/או תמרון חירום, והרכב לא יגיב כמו שצריך.

כמו שנכתב, הצמיגים הם הקשר היחיד של הרכב אל הכביש, כדאי מאוד שהוא יהיה טוב. אם החיים שלך חשובים לך זאת אומרת.

!AWDSOME

פורסם
טוב, מה שעשיתי זה ככה -

זוג הצמיגים האחוריים (בני כשנה, של Tyfoon), עבר קדימה, כדי שמקדימה יהיו זוג צמיגים זהים.

הצמיג הקדמי התקין עבר אחורה. הצמיג הרזרבי (שלא היה יבש / כיו"ב, והיה תקין על פי הפנצרמאעכר), גם עבר אחורה.

הצמיג הפסול עבר להיות רזרבי בינתיים - כאשר כוונתי היא לסוע כך שבוע, ולראות - אם אין רעידות / כיו"ב , והרכב נוסע טוב גם בנסיעות בין עירוניות מהירות, אז הוא יוחלף לצמיג משומש תקין. אם לאו, אני אחפש צמיג חדש זהה לצמיג שנפסל, ואחזיר אותו למקומו.

מה דעתכם?

אני הייתי רוכשת זוג צמיגים חדש לחלק האחורי, את הצמיג הפסול הייתי זורקת, ואת הצמיג האחורי התקין שהיה לך להפוך לרזרבי.

ל'

פורסם
טוב, מה שעשיתי זה ככה -

מה דעתכם?

רע מאוד.

שני הצמיגים מאחור צריכים להיות זהים בדגם ובמידת השחיקה, אחרת, לדוגמא, בבלימה על רטוב המכונית תסטה עם הזנב לכיוון הצמיג שמנקז פחות מים (השחוק יותר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
חביבי, צמיגים הם הקשר שלך לכביש (אחיזה, בלימה וכו') - אסור לחסוך כאן.

קנה לך זוג חדש ואיכותי (מתוצרת מוכרת, ולא זבל'ה כמו טייפון) - וסע לשלום.

מותר לשאול על מה מתבסס המידע שטייפון זה זבל'ה? לא שאני יודע אחרת, אבל אני מאוד לא אוהב להסתמך על 'שמועות'. האם נסעת על צמיגים כאלה, קראת כתבה / כיו"ב?

בכל מקרה, הדבר שיותר מטריד אותי זה שמאחורה זוג הצמיגים לא זהה. האם זה מותר (תקני), מהווה סכנה כלשהי, או תקין?

אה, ושאלה נוספת - כמה צריך לעלות בערך צמיג Bridgestone / דומה במידה 175/65/r14? אמרו לי שכ300 ש"ח, האם זה מחיר סביר?

פורסם

אבי, אני אשאל אותך אחרת - האם בגלל שמדובר ב"חברה בת" של Conti,

אז מדובר בצמיג איכותי?

אין לי ניסיון עם טייפון, וגם לא יהיה לי.

נכתב עליהם ועל שאר הזבל הסיני/מזרח אירופאי מספיק.

במידה שלך תוכל לרכוש Yokohama A Drive או Kleber Dynaxer HP2 - שהם צמיגים איכותיים, שקטים ואוחזים טוב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...