Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אפשר לגלות סוג דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

נניח ומישהו מביא לי כמות מסוימת של דלק בבקבוק נניח ליטר וחצי, עכשיו לא הוא ולא אני יודעים איזה סוג של דלק זה, זה 100% דלק השאלה אם זה סולר\בנזין ואם זה 95\96?

יש דרך ביתית לדעת? אולי באיזה מוסך יש איזה מכשיר שבודק?

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

בין סולר לבנזין אפשר לזהות גם לבד.

הריח שונה, המרקם שונה.

טיפת בנזין מתאדה מהר, מאוד מאוד, סולר -לא.

בנזין 96 כבר לא סביר שתמצא.

הבדלים בין 95 ל-98 בכמות של ליטר וחצי לא ממש ישפיעו על המנוע לא לטוב ולא לרע.

אולי נייר לקמוס יכול להבדיל בין 96 ל-95, אבל אני ממש בספק.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

סולר הוא בעל מרקם שמנוני, אי אפשר לטעות כאשר נוגעים בו.

האדים שנפלטים בדלק 98 הם בדרך כלל חריפים יותר וחזקים יותר.

מאוד קשה להבדיל בין סוגי הבנזינים השונים (95,,96,98).

(מתוך ניסיון).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אז במידה ואותו בחור משיג לי ליטר וחצי של דלק, ואני מזהה שזה לא סולר כי אמרתם שזה שומני וקל לזהות,

נשאר לי בעצם אפשרויות רק של 95\96\98? או שיש עוד סוג של דלק שמוכרים בתחנות בארץ? (סליחה על הבורות דיזל וסולר זה אותו דבר?).

אם אותו נוזל זה 98 אז הרווחתי כי למיטב הבנתי זה דלק יותר טוב מ95.

עכשיו במידה ואותו נוזל זה 96 והרכב שלי מתודלק ב95, אותו ליטר וחצי שאני יכניס לרכבי ישפיע בצורה כלשהי (לטובה או לרעה) באחוז מסוים באופן הנהיגה? אני מתכוון סחיבה\כח\מהירות\קירטועים\קפיצות וכדומה? כי מן הסתם אני ייסע על ה96 הזה במשך איזה 15 קילומטר.

תודה,

אוהד.

פורסם

יש הבדל בריח בין 95ל96 אפשר לזהות די בקלות

אם אתה מוהל חצי טנק של 95 אם ליטר וחצי של 96 זה לא ישפיע כלל

למרות שבעיקרון תדלוק מנוע 95 בדלק 96 יכול לפגוע בממיר קטליתי

בכל מקרה לא הייתי ממלא נוזל לא ידוע מבקבוק ברכב שלי (אפילו אם זה חוסך לי 8 ש"ח :roll:)

הבקבוק יכול מלכלך אם תוספות של קולה או אפילו דייט ספרייט :shock:

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

תשתדל לא לקרב את הפנים ולהריח את הדלק, זה לא בריא מסוכן, ועלול לסרטן. :roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

^

יש לך סימוכין ? או מישהו אחר יכול לאמת ?

פשוט כל פעם שאני מתדלק אני מתעקב לכמה דקות כדי להריח את הריח הנפלא של הדלק :]

פורסם

קצת קשה להאמין שהחבר שלך ימצא תחנה שמוכרת בנזין 96. בכל הארץ אמורות להיות כ-10 תחנות כאלה.

וגם אם כן, זה בדיוק הבנזין שאם לא תבקש במיוחד, אף אחד לא יציע לך אותו.

אם אתה מחפש לחסוך, אל תיקח סיכון בכלל.

אם נתקעת בלי דלק ואתה תלוי בבקבוק הזה, מה יותר פשוט מאשר שתגיד לחבר איזה דלק בדיוק להביא.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אז במידה ואותו בחור משיג לי ליטר וחצי של דלק, ואני מזהה שזה לא סולר כי אמרתם שזה שומני וקל לזהות,

נשאר לי בעצם אפשרויות רק של 95\96\98? או שיש עוד סוג של דלק שמוכרים בתחנות בארץ? (סליחה על הבורות דיזל וסולר זה אותו דבר?).

אם אותו נוזל זה 98 אז הרווחתי כי למיטב הבנתי זה דלק יותר טוב מ95.

עכשיו במידה ואותו נוזל זה 96 והרכב שלי מתודלק ב95, אותו ליטר וחצי שאני יכניס לרכבי ישפיע בצורה כלשהי (לטובה או לרעה) באחוז מסוים באופן הנהיגה? אני מתכוון סחיבה\כח\מהירות\קירטועים\קפיצות וכדומה? כי מן הסתם אני ייסע על ה96 הזה במשך איזה 15 קילומטר.

תודה,

אוהד.

א. אם זה ליטר וחצי, זה לא יגרום נזק למנוע. תגיע לתחנת דלק, יישאבו את כל הדלק שבמיכל, ינקו לך את הפילטר, וישימו דלק חדש, כמו שהיצרן ממליץ. זה יעלה כסף. אם אתה לא רוצה, פשוט סע איתו עד שייגמר הדלק, אבל תהיה בקרבת תחנת דלק, ואז תלך למלא דלק כמו שהיצרן ממליץ.

ב. לא מומלץ, כמו שכתבו לך פה, לקרב את הפנים ולהריח, כי זה ממש ממש לא בריא, ואף עלול להיגמר בהרעלה. תיזהר.

ג. מנוע הדיזל, זה המנוע שמופעל ע"י סולר. לכן הקשר בין מנוע הדיזל לבין סולר, הוא זה: סולר, זה חומר הדלק שמפעיל את מנוע הדיזל.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מהרחה של 1-2 שניות באופן חד-פעמי לא אמור לקרות כלום.

לא צריך לתקוע את הנחיר בבקבוק, קצת מעליו מספיק בהחלט.

עובדי תחנות דלק נושמים במשך יום אויר מהול באדי דלק הרבה יותר זמן, גם זה לא בריא.

GARAGE_MAN,

בהנחה שמדובר על רכב שחייב בנזין נטול עופרת ונתקע ללא דלק בכלל,

אתה בטוח שליטר וחצי בנזין 96, אכן לא יגרום שום נזק לממיר קטאליטי ?

(הוא אמר שהוא מתכנן לנסוע עם זה כ-15 ק"מ, עד לתחנה ובעצם זה יגמור את כל הליטר וחצי)

פורסם

תודה לכל מי שענה, רציתי להגיד, שאותו חבר לא בדיוק יודע איזה סוג דלק הוא יכול להביא כמו שכתבו פה אחרת לא הייתי פותח את הפוסט הזה והכל היה נחסך , הוא יכול להביא דלק ממיכל גדול שרשום עליו: "בנזין" , באותו מקום שהוא לוקח את זה ממנו הם משתמשים בבנזין הזה לשטוף ידיים אחרי עבודה עם צבע או שמן (מקום עם תקציב ענק ולא אכפת להם, סוג של מקום עבודה שלו), עכשיו ממה שהוא תיאר לי יש לזה ריח חזק של דלק וזה בצבע שקוף לא שמנוני בכלל וכמו מים מבחינת המרקם.

ככה שאני יוצא מנקודת הנחה שזה או 98 או 95, לא הבנתי לגבי מה שאמרו פה 96 בקושי מוכרים בארץ אולי ב10 תחנות(?!) אני גר בחיפה ויצא לי לתדלק כמעט ב10 תחנות שונות בשביל ניסוי וגיליתי ש2 מהולות במים כי האוטו שלי מתחיל לקרטע אחרי תידלוק שם, בכל מקרה בכולם רשום 96 ומחיר עליו (נדמה לי כרגע 6.15 לליטר) אז איך 10 תחנות בכל הארץ?

עכשיו לפי הריח שאמרו כאן שיש הבדל בין ה96 ל95, יש איזה הבדל שאני יידע? אם אני יריח (מרחוק!) את ה96 ואז יריח את ה95 איך אני יידע רק בשביל להיות סגור ב100% שזה 95\96?

תודה וצהריים טובים,

אוהד.

פורסם
באותו מקום שהוא לוקח את זה ממנו הם משתמשים בבנזין הזה לשטוף ידיים אחרי עבודה עם צבע או שמן.

.

עכשיו הרבה יותר ברור מה הבעיה שלך.

הבנזין הזה שהם קונים כדי לנקות צבע וכד', אינו ראוי לשימוש במכוניות.

אם מישהו שם ברכבו מהבנזין הזה באופן קבוע - הוא בוודאי לא עושה טוב למנוע הרכב.

לרוב מדובר בבנזין שיש בו משקעים רבים, הוא אינו בעל אוקטן מסויים, אולי הוא תערובת של כל מיני שאריות בנזין, והוא נמכר לא כבנזין לרכב. אם משתמשים בו באופן חד פעמי, אולי לא יקרה כלום, ואולי כן, אבל לא הייתי לוקח צ'אנס על זה.

אתה בטוח שזה באמת רק בנזין, אולי זה מהול בנפט, אולי זה שאריות שנשאבו מהולות במים, אולי זה בכלל אוקטן 90 ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3450718,00.html#n

פורסם

סתם מעניין אם אני ישים את האוקטן 110 באוטו שלי מה יהיה?

למיטב הבנתי ככל שהמספר של האוקטן יותר גבוה ככה הוא יותר נקי והמנוע יכול להפיק יותר בעצם?

פורסם

אוקטן לא בהכרח מראה כמה הבנזין נקי יותר.

אוקטן מראה עד כמה הבנזין עמיד בפני פיצוץ מוקדם. ככל שהמספר גבוהה יותר, כך הפיצוץ מאוחר יותר.

(במילים פשוטות - עד כמה הוא רגיש ונדלק מהר יותר)

מי שמכיר את בנזין המטוסים, יודע שלמרות שהוא באוקטן גבוה יותר, אם תזרוק סיגריה לתוכו, היא לא תצית אש, אלא תכבה. לעומת זאת אם תזרוק סיגריה בוערת לבנזין 96, האש תתפרץ עוד לפני שהסיגריה תגיע לרצפה, פשוט האדים יתחילו את הבעירה.

ככל שהאקטן גבוה יותר, כך נדרש יחס דחיסה גבוה יותר מהמנוע. מה שאומר שהבנזין שהמנוע זקוק לו, מותאם ליחס הדחיסה שהוא מסוגל לייצר.

• תוכן חדש...