Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה|מצלמת תנועה כתומה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לעצור לפני הצומת בבטחה זה דבר אינדיבידואלי, לא?

אני חושב שאם אני במהירות 90 קמ"ש צריך לעצור עצירה מוחלטת תוך X מטרים והשיקול הוא שאם אני אנסה לעצור בפרק המרחק הזה אני עלול לאבד שליטה על האוטו או לחילופין לעצור הישר למרכז הצומת, אז יש לי את הזכות לעבור את הצומת בבטחה.

במקרה הזה להבדיל מרוב החוקים בכביש, יש לנהג שיקול דעת

או לחילופין אתה יכול לסוע 60 קמ"ש במקום 90 .. כי זה הריי מה שמתאים לתנאי הדרך ?

ולבחור מעלי - ירוק מהבהב אולי נותן לך אישור נסיעה, אבל שכלית אתה אמור להבין שתכף בא כתום, ושזה הזמן הכי טוב שלך או לתת בגז ולהסתכן, או להאט (כמו שמישהו כאן אמר .. מ 90 קמ"ש ..)

ההטפות מוסר האילו הן מסיבה פשוטה, שלאחרונה אני רוכב על דו"ג , וכבר 3 פעמים נאלצתי לבלום בחוזקה , אחרי שחיכיתי באדום לתורי, וכאשר קיבלתי את האור הירוק, ואפילו חיכיתי 2 שניות כדי להיות בטוח שאף אידיוט לא רוצה להחזיר אותי לבורא עולם - מסתבר שטעיתי, ואידיוט כזה מגיע , אבל ב 4 שניות מאוחר יותר

וזה כבר מתחיל להיות מוגזם !

אז תעשו לכולנו טובה, ובירוק מהבהב או שתתנו גז כי אתם קרובים לצומת, או שתאטו כי תכף יהיה כתום , נמאס לי לשלם על טיפשות של אחרים !

פורסם
מה הקטע הזה של ההטפות מוסר?

רמזור כתום משמעותו לפנות את הצומת, רמזור כתום הוא עדיין בהגדרת חוקיות כניסה ויציאה מהצומת.

אם התקרבת לצומת במהירות 90 קמ?ש ובמרחק 40-50מטר הרמזור הירוק התחיל להבהב , אין שום מניעה לחצות את הצומת גם במחיר של רמזור כתום במידה ואתה בטוח במליון אחוז שתספיק לחצות את הצומת בבטחה ולפני שהאור יתחלף לאדום.

זאת השקפת נהיגתי והיא לא מבוססת על שום מחקר.

עפ"י חוקי התעבורה, אור כתום דולק כ-4 שניות בסה"כ, ומתריע על האדום. משמעות - לעצור, ולא לזוז באור כתום. וכמו שחבר פורום אמר פה, הכתום הוא לא אומר "יאללה אחי תן בגזיות"...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
עפ"י חוקי התעבורה, אור כתום דולק כ-4 שניות בסה"כ, ומתריע על האדום. משמעות - לעצור, ולא לזוז באור כתום. וכמו שחבר פורום אמר פה, הכתום הוא לא אומר "יאללה אחי תן בגזיות"...

4 שניות.

מהירות של 90 קמ"ש, יעני 25 מט"ש.

זאת אומרת שאם ראית את האור הירוק מתחיל להבהב, ועברת את קו העצירה בכתום. היית במרחק 100 מטר מהרמזור.

ו100 מטר מהרמזור זה דיי והותר בשביל עצירה רגועה ונינוחה. (רכב מסוגל לעצור מ100 ל0 ב30-40 מטרים לערך...)

מה שאומר, שכנראה שהיית צריך לבלום.

בכל מקרה, הכי טוב להאט לפני הגעה לרמזור ולבלום כשהאור מהבהב. לא יקרה שומדבר אם תחכה דקה. מניסיון, אף אחד עוד לא מת מדקה שלמה של ישיבה באוטו.

להבא תשתדל לבלום. אני לא מטיף חו"ח, אני סה"כ מייעץ לבחור להימנע מתאונות וממקרים מסוכנים לו ולסובבים אותו.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...