Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת רקע: לפני חודש הכנסתי את האוטו למוסך לטיפול שיגרתי. במהלך העבודה המכונאי שעבד על המכונית שם לב לנזילה באחד האטמי גומי של המי קרור והוא חיזק סביבו בנד ברזל

כתוצאה מחיזוק הבנד ברזל סביב האטם נקרע האטם ובזמן נסיעה שמתי לב שהטמפ' של האוטו עולה אז עצרתי בצד וכל המים של האוטו יצאו (לא נשארה טיפה במערכת הקירור)מהאטם אבל האוטו לא הספיק להתחמם. ( הוא הגיע לטמפ' 95 וגם זה לחצי דקה -דקה)

למחרת האוטו הובא למוסך והחליפו את האטם גומי הישן לאטם חדש + מים ירוקים חדשים .

אבל היתה בעיה אחת:בעל המוסך התעקש שלא צריך לנקז אויר במערכת המים.

ומאז אני בבעיה: האוטו עובד על טמפ' גבוהה רוב הזמן :90 בנסיעה בין עירונית ו95 בנסיעה עירונית.

לפני התקרית הזאת האוטו היה עומד על 80 בנסיעה בין עירונית ( גם ב2 בצהריים באוגוסט ) ובנסיעה עירונית הוא אף פעם לא עבר את ה90 . גם בפקק של שעתיים שהאוטו בקושי זז.

ניקזתי אויר במוסכים אחרים איזה 3 פעמים אבל הבעיה רק נפתרה חלקית.בנסיעה בין עירונית ממושכת האוטו יורד קצת מ90 ל88 מעלות.

גם מאז כל בוקר שאני פותח את מיכל העיבוי אז יש שמה לחץ אויר חזק מאוד. לפני המקרה לא היה בכלל לחץ אויר.

(המנוע עבר אוברול +ראש +אטם ראש לפני 25K ק"מ)

אז איך בדיוק אפשר לפתור את הבעיה הזאת?

אני פשוט חסר אונים ,כל מוסך שאני ניגש אליו ישר אומר שצריך להחליף ראדיטור לחדש או שאני בדרך לאטם ראש.

תודה לעוזרים

יוגב

פורסם

לא ברור לי על איזה אטם אתה מדבר, היכן במנוע יש בנד על אטם ?.

לדעתי מה שקרה זה כך, לאחר חיזוק הבנד ע"י המכונאי נקרע צינור גומי(שהיה ממילא על הפנים) והתחילה נזילה. כאשר נסעת נזלו כל המים מהמערכת, המנוע התחמם וגרם נזק לאטם הראש. (למרות שכתבת: האוטו לא הספיק להתחמם)

לאחר שחזרת למוסך ותיקנו את הנזילה, זה כבר לא עזר.

אל נא תהיה חסר אונים, מה שצריך לעשות עכשיו זה בדיקת לחץ ברדיאטור, ובדיקת לחץ הפוך במנוע.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דיוויד האטם הזה נמצא מתחת למנוע באזור של הבלוק.

האם הבדיקה הזאת יכולה להגיד לי בוודאות שנהרס האטם ראש?(כי אני ממש לא רוצה לפתוח ראש עכשיו עשיתי את זה לפני 25k ק"מ)

ובמידה ונהרס האטם ראש יש לי סיבה לבקש מהמוסך פיצוי?

כי מאז התקרית הזאת התחילו הצרות.

יוגב

פורסם

אבל היתה בעיה אחת:בעל המוסך התעקש שלא צריך לנקז אויר במערכת המים.

שטויות במיץ!

יש אומנם רכבים שבהם לא צריך לנקז אוויר אבל רכבי PSA (כולם, עד כמה שידוע לי) אינם נמנים על רכבים אילו!

עצה - תחליף מכונאי!

פורסם

יוגב אני זוכר את המקרה, אבל לא ידעתי שיש לחץ במיכל העיבוי.

לפי דעתי אתה חייב לגשת בהקדם למוסך שחיזק את הבנד, ולספר לו ברוגע את כל ההשתלשלות, אם אני לא טועה הוא גם הודה בטעות שלו, והחליף את האטם בחדש ומילא מים, אם זה אכן כך, אתה חייב לפנות אליו ולהזכיר לו את זה!

אם הוא ראה שיש נזילה, וחיזק על דעת עצמו את האטם היבש בצורה חובבנית, במקום להחליף אותו בחדש, אני חושב שזו אשמתו, ברר אם הוא חבר באיגוד במוסכים.

בהצלחה!

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

האם הבדיקה הזאת יכולה להגיד לי בוודאות שנהרס האטם ראש?(כי אני ממש לא רוצה לפתוח ראש עכשיו עשיתי את זה לפני 25k ק"מ)

יוגב

כן, הבדיקות הנ"ל בתוספת בדיקה עם המכשיר שבתמונה, בו משנה החומר את צבעו כאשר יש דליפת CO למים, יוכלו להצביע על מקור התקלה, או לקרב את הפיתרון.

דוד.

CO.JPG

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
יוגב אני זוכר את המקרה, אבל לא ידעתי שיש לחץ במיכל העיבוי.

לפי דעתי אתה חייב לגשת בהקדם למוסך שחיזק את הבנד, ולספר לו ברוגע את כל ההשתלשלות, אם אני לא טועה הוא גם הודה בטעות שלו, והחליף את האטם בחדש ומילא מים, אם זה אכן כך, אתה חייב לפנות אליו ולהזכיר לו את זה!

אם הוא ראה שיש נזילה, וחיזק על דעת עצמו את האטם היבש בצורה חובבנית, במקום להחליף אותו בחדש, אני חושב שזו אשמתו, ברר אם הוא חבר באיגוד במוסכים.

בהצלחה!

איזה טעות הוא הודה?!?!?!אתה חי ב-ללה לנד:idea:

הבחור הודה שהוא טעה בקטע שהוא חיזק את האטם.זה הכל.

אבל כבר פניתי אליו בנוגע לטמפ' של האוטו שמאז שהוא נגע לי בו האוטו מתנהג אחרת והוא כמובן הכחיש כל קשר ,נראה לך באמת הגיוני שהוא יודה בטעות שלו?

ברגע שהוא יודה אני יכול לבוא אליו מחר עם מנוע גמור בלי קשר למקרה הזה ולומר לו שזה באשמתו והוא לא יכול להגיד לי כלום.

אז בבקשה אל תגיד דברים לא נכונים כי אתה רק מטעה את האנשים פה !!:mm_nah::mm_nah::?

אני אישית גם לא מאמין שזה שהיה לאוטו נזילה של חצי דקה והוא הגיע ל95 אז הלך אטם או משהו בסגנון.אני כל שניה מסתכל במד טמפ של האוטו ואיך שזה קרה אז ישר דוממתי מנוע.

האוטו לפני זה היה פיקס: אטם חדש ,ראש משופץ, אוברול מלא לבלוק , כל צנרת המים כמעט חדשה,תרמוסטט חדש, ראדיטור אחרי ניקוי ,

אין לי מושג מה זה אבל מחר אני הולך להתייעץ עם כמה מוסכים.

פורסם

בדוק את טמפרטורת כניסת המאוררים לפעולה .

בדוק ששניהם עובדים . ובשתי המהירויות ( נמוכה וגבוה )

בדוק אם מתחמם כאשר המזגן עובד .

אפשר כי הבעיה ביוניט מאוררים - חום מנוע או " הביטרון " המפקח עליהם.

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
איזה טעות הוא הודה?!?!?!אתה חי ב-ללה לנד:idea:

הבחור הודה שהוא טעה בקטע שהוא חיזק את האטם.זה הכל.

.

יכול להיות שאני אדיוט לגמרי ולא מבין את מה שרשמת ואמרת,

שאלת-"איזה טעות הוא הודה?!?!?!"

וענית לעצמך-"הבחור הודה שהוא טעה בקטע שהוא חיזק את האטם"

אם הוא "הודה שהוא טעה", סימן שהייתה בשלב מסויים טעות, אותה הטעות שהוא הודה בה.

מצטער שהפרעתי,

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עזוב אותי באמאש'ך :wink:

אז ככה הייתי היום במוסך ולא עשיתי בדיקת לחץ אבל רוב הסימנים מראים שמדובר בראדיטור או ביוניט חום תקול.

הציעו לי לנקות את הראדיטור שלי אבל אני מראש מוותר על הרעיון כי זה ראדיטור ישן ורקוב.

הציעו לי לקנות ראדיטור חדש של מנוע 1.8 אבל חשבתי על משהו אחר.- ראדיטור של מנוע 2.0 ליטר

האם הראדיטור של ה2.0 מתאים למנוע שלי והאם הוא שונה הרבה מהראדיטור של ה1.8?

יוגב

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכון:

באמת בסוף הבעיה היתה בראדיטור, היתה לו נזילה חמורה וחלקו התחתון היה סתום.

החלפה של הראדיטור הישן לראדיטור חדש מקורי של אורדונז (לא התפשרתי על תחליפי)פתרה את הבעיה והאוטו חזר לטמפ' הרגילות.

אפשר לנהוג בראש שקט

יוגב

פורסם

ומה עם העניין שאתה מוצא לחץ במים בבוקר (לפני נסיעה).

זה לא אמור להיות מצב תקין.

אם אטם ראש לא נפרץ, והכל תקין אולי ייתכן רק המכסה של הרדיאטור/מעבה , שאמור לשחרר עודף לחץ ולאפשר כניסת אויר חזרה כשהמערכת מתקררת.

אני לא יודע איך בנויה המערכת בצרפתית הזו, אבל לחץ במערכת קירור? ועוד אחרי לילה שלם? :shock:

נ.ב - לקח לך יותר מחודש להחליף רדיאטור?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

החלפתי בנוסף לראדיטור גם פקק מיכל עיבוי חדש.(אם עושים משהו אז עושים עד הסוף בלי חיפופים :arrow:)

אחרי כל ההחלפה הזאת לאוטו אין יותר את הרעשים של לחץ אויר ברגע שפותחים את פקק מיכל העיבוי והוא גם שומר על טמפ' מצויינת לעונה.

יוגב

נ.ב: באמת לקח לי המון זמן להחליף את הראדיטור, כי בחיים יש הרבה התחייבויות קודמות(אבל זה לא קשור לנושא)

פורסם

מצויין, אני שמח שהכל הסתדר.

ד"א, כאשר יש נזילה חמורה , המים מתרוקנים מהמערכת ואז החיישן חום שמשדר למחוג חום לא טבול במים (הוא מרגיש אויר חם), דבר זה עלול לגרום לזיופים, כך שתראה 90 או 95 מעלות כשבעצם כבר קרה נזק ונשרף אטם ראש. החיישן יודע טוב מאוד למדוד מים חמים אבל עם אויר/קיטור הוא פחות מדויק.

לשם זה היצרנים הוסיפו חיישן "גובה נוזל קירור" שמדליק בד"כ את אותה נורת ביקורת של חום מנוע, כאשר יש איבוד מים חמור. הוא בד"כ נמצא בנק' יחסית גבוהה, כמו למשל מיכל העיבוי, ואם המיכל מתרוקן הוא מיד מדליק נורה , לפני שכל המים ילכו לעזאזל, יחד עם הראש/מנוע.

מבחינתי זה חיישן מציל מנוע (הציל לי אישית כמה מנועים שונים, ברכבים שונים). בדוק אם קיים אצלך חיישן מסוג זה, כי אם קיים כנראה שהוא לא עשה עבודתו, ולא התריע לך על איבוד מים. הם נוטים להתפס מאבנית/בוצה/חלודה/שאר דברים נהדרים שמוצאים דרכם למערכת קירור. במידה וקיים טפל בו או החלף אותו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...