Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

קראתי וקראתי ואני עדיין מפחד לומר שלא הבנתי.

בשורה התחתונה רציתי לקבל דוגמא,

אם אני מרוויח שכר ממוצע במשק (7500 ש"ח ברוטו).

ונותנים לי אופציה לרכב מהעבודה,

ומחיר השכרת הרכב הוא נגיד 3000 ש"ח \ חודש.

כמה אני באמת משלם וכמה יוצא מהמס?

תודה

איתן.

פורסם

מה הצרכים שלך?

רווק? נשוי? ילדים? מה המרחק ממקום העבודה?

נסועה שנתית? דרישות מהרכב? העדפות?

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
מה הצרכים שלך?

רווק? נשוי? ילדים? מה המרחק ממקום העבודה?

נסועה שנתית? דרישות מהרכב? העדפות?

איך זה קשור לשאלה שהבחור שאל?

לפותח השירשור - יש מצב שהנושא עלה בפורום ולכן הייתי ממליץ על אופציית החיפוש.

לשאלתך ה"3000" יורדים מהברוטו שלך -> אתה מקבל עכשיו 4500 אבל משלם מס על כל ה7500.

בנוסף יש את מרכיב המס של אותה "הטבה" של הרכב הצמוד שעד להשנה היתה 1330 ש"ח ועלתה השנה ותעלה עוד שנתיים וכך ל 2600 +- לא זוכר כמה.

מה זה אומר? זה אומר שאתה מקבל 4500 ומשלם מס כאילו אתה מרוויח 8800-10000...

או במילים אחרות - לא משתלם

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם
אם אני מרוויח שכר ממוצע במשק (7500 ש"ח ברוטו).

ונותנים לי אופציה לרכב מהעבודה,

ומחיר השכרת הרכב הוא נגיד 3000 ש"ח \ חודש.

כמה אני באמת משלם וכמה יוצא מהמס?

איתן,

אני מבין מהדוגמה שלך שכיום אתה מרוויח 7,500 ש"ח בלי שיש לך רכב.

לכל רכב יש הגדרה מה קבוצה המס שאליה הוא משתייך (זה מופיע גם ברישיון הרכב).

סוג הקבוצה נקבע לפי מחיר הרכב שנקבע ע"י היבואן לראשונה בחיי הרכב. הקבוצה הזאת תהיה צמודה לרכב לאורך כל חייו. (הנתונים לפי שנת 2006), לדוגמא מרצדס 180 C שנת 2004 שעולה כ-160,000 אלף ומרצדס 200 C שנת 1995 שעולה רק 40,000 = שתייהן שייכות לקבוצה 6. לפי קביעת מס הכנסה - קבוצה 6, פירושו הטבה לשכר של 3850 ש"ח לחודש. כלומר אילו קיבלת מהמעביד רכב בליסינג, ושכל הוצאות הרכב הן על המעביד - זה שקול כאילו המעביד נתן לך תוספת שכר של 3850 ש"ח לחודש. ומכאן שמבחינת מס הכנסה הרווחת בחודש 11,350 שקל.

אתה לא משלם רק מס הכנסה לפי השכר הזה, אתה משלם גם לביטוח לאומי לפי השכר הזה.

כדי לדעת כמה מיסים ירדו לך מהשכר שלך, צריך לדעת עליך נתונים שונים, כגון כמה נקודות זיכוי יש לך, האם גר בישובי ספר מזכים, האם יש לך הכנסות נוספות כיו"ב.

רק לצורך דוגמא תאורטית: אם מ-7500 שקל אתה משלם 1,000 שקל ביטוח לאומי ומס הכנסה, אז מ-11,850 אתה כנראה משלם 1,700 שקל לחודש. (יתכן ואתה גם קופץ מדרגת מס).

כך שיוצא שהרכב עלה לך למעשה רק 700 שקל.

כמה עולה למעסיק הרכב מול חברת הליסינג וכמה עולה לו הדלק וכו' - זה כבר ממש לא מעניין אותך כשכיר.

זה הסבר בגדול (ולא הכי מדוייק)

אם אתה שכיר - תבדוק עם חשבת השכר שלכם, היא יכולה לעשות סימולציית שכר ולתת לך נתונים מדוייקים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אוקי, יש לי שאלה בנושא. אם אני מרוויח 14 אלף ברוטו בחודש והמרחק נסיעה גדול (נס ציונה - כפר סבא), האם שווה לקחת רכב ליסינג(קבוצה 1/2) במיקרה הזה וכמה זה יצא?

יש אתר כלשהו שניתן להזין את כל הנתונים ולדעת בידיוק כמה ירד מהמשכורת וכמה יעלה הרכב וכו'?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

תנסה באתר הזה

http://www.bankhapoalim.co.il/files/calculators.html

תבחר בסרגל הימני "מחשבונים"

ואח"כ תבחר "מחשבון ברוטו נטו"

לפי נתוני שנת 2006:

קבוצה 1 = 1160 ש"ח לחודש.

קבוצה 2 = 1330 ש"ח לחודש.

קבוצה 3 = 1740 ש"ח לחודש.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אוקי, יש לי שאלה בנושא. אם אני מרוויח 14 אלף ברוטו בחודש והמרחק נסיעה גדול (נס ציונה - כפר סבא), האם שווה לקחת רכב ליסינג(קבוצה 1/2) במיקרה הזה וכמה זה יצא?

יש אתר כלשהו שניתן להזין את כל הנתונים ולדעת בידיוק כמה ירד מהמשכורת וכמה יעלה הרכב וכו'?

היי, המרחק שלך הוא יחסית גדול ומה גם שאת רובו אתה עושה בפקקים...

מעבר לכך - ליסינג זה לא רק עניין כלכלי נטו.

מהצד השני - הרכבים שמציעים בליסינג מעאפנים (הטנדטיים) ;)

כשחישבתי האם לעבור לליסנג התלבטתי לגבי מרחק הרבה יותר נמוך - ועדיין יצא לי כמעט משתלם...

מקווה שעזרתי.

אמיר שליט הנתונים שלך טיפלה לא מעודכנים - תוך שלוש שנים ההמחירים יהיו כמעט פי 2.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

אלכס, אני יודע שזה כך ולכן כתבתי נכון ל-2006.

חוץ מזה שום דבר לא בטוח במדינתנו

הרי עד אז יהיו בחירות, שביתות, הבטחות, סחיטות וכל הגזירות יכולות להשתנות לטוב ולרע.

ככל שערך אחזקת הרכב יעלה, כך השיקול אם להחזיק ליסינג יהיה הרבה יותר כואב בכיס.

ואל תשכח שמס הכנסה מצא עוד משהו להטיל עליו מס:

המעסיק משלם לך עבור חניה או מקצה לך מקום חניה על חשבונו - זה גם הטבת שכר שחייבת במס.

• תוכן חדש...