Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שחרור רכב חדש מהמכס, איך?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאוד מסקרן אותי התהליך הזה.

האם מדובר בטיפול בכל רכב ורכב בנפרד, או כשאוניה מגיעה לנמל, היבואן פונה למכס עם הניירת של כל הרכבים, ומשחרר אותם בצורה גורפת. או לחילופין, כאשר בעל הרכב משלם, משחררים את הרכב שלו ספציפית?

ואגב, כמה זמן זה לוקח? האם יש הצדקה להמתנה של עד 15 ימי עבודה הכוללים שחרור מהמכס בשילוב הכנת הרכב למסירה?

 

גילוי נאות: שילמתי לפני החג על הרכב החדש (גולף TSI) שהגיע לארץ, ואני כבר מת לקבל אותו (ברור לי שערבי החג והחג דופקים אותי בהקשר זה).

פורסם

כשאונייה מגיעה לנמל כלי הרכב עוברים למחסן ערובה של היבואן, זה מחסן (פתוח בד"כ) שאומנם יושב במתחם של היבואן אבל כלי הרכב שם עדיין לא משוחררים מהמכס (כאילו חו"ל זה פה ממול). כאשר הרכב מוזמן, אם הוא כבר שם הקונה מתבקש לשלם את המחיר המלא שלו, מזה מופרש למכס החלק שלו ואז מותר ליבואן להוציא את המכונית ממחסן הערובה לחלק של ההכנות למסירה.

שם מתבצעות כל הפעולות של לפני מסירה, התקנות אביזרים, התאמות לתקינה ישראלית (פח, משולש, פסי זברה על הטוסיק למסחריות, וכד') משם הרכב עובר לבדיקה לפני מסירה ולרישוי (מתבצע אצל היבואן יש לכולם אם אצלם או במתחם משותף עמדת רישוי ורישום.

לאחר שכל התהליך הזה מסתיים רוחצים את הרכב וקוראים לקונה לבוא לקחת אותו.

15 ימי עבודה הם זמן סביר, בד"כ אם אין התקנות מסובכות או חס וחלילה פגיעות פח שדורשות תיקון הקונה יקרא לפני סיום הזמן. אני קיבלתי פעם רכב לאחר 7 ימים ואחר לאחר 10 ימים בתקופה של חגים.

פורסם

אכן, לפעמים מקבלים את הרכב לפני 15 ימי עבודה.

 

את הפביות קיבלנו אחרי כ-10 ימי עבודה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אחרי לחץ (רב) של לקבל את הרכב לפני החגים, הרכב נמסר 7 ימים (לא ימי עסקים!) מהיום שהאונייה עגנה בארץ (והיה עיכוב של יום בשביל לשנות את המספר רישוי).

 

הכל שאלה של כמה עומס יש ליבואן וכמה זה חשוב לו לשחרר את הרכב מהר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

×
×
  • תוכן חדש...