Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נרשמתי לקורס נהיגה מתקדמת שיתקיים בעוד חודש באלטרנטיבי. עוד לא השתתפתי בקורס כזה, ולכן אני מעוניין לשמוע את הדיעה של אלה שהשתתפו.

שני הרכבים שלי הם BMW 318i, אבל הם שונים מאוד:

המשותף לשניהם: הנעה אחורית וצמיגי 195.

אחת היא E30 מודל 1987, ללא הגה כח, ללא ABS, ידנית, עם מוט מייצב עבה בציר האחורי. המשקל היבש שלה 1010 ק"ג (20 ק"ג הנחה בשל מרכב קופה) ויש לה 105 כ"ס.

השנייה היא E46 מודל 2000, עם הגה כח, ABS, מערכת בקרת משיכה, אוטומטית עם גיר סטפטרוניק (מה שמכונה טיפטרוניק אצל יצרנים אחרים), מתלה אחורי רב חיבורי ואחיזת כביש מעולה. המשקל היבש שלה 1395 ק"ג (35 ק"ג קנס בשל הגיר האוטומטי) ויש לה 118 כ"ס.

למרות שלכאורה יחס המשקל/כח של הישנה טוב יותר והגיר הידני, החדשה מרגישה (לא במדידה מדעית) יותר חזקה בתגובה ללחיצה על הגז.

מה שמעניין אותי בקורס הוא ללמוד לשלוט במכונית במצבים של העברת משקל ואובדן אחיזה, והשאלה איזה מכונית תעביר לי את השיעור בצורה הטובה יותר. במכונית הישנה יש הרבה יותר תחושה של מעורבות בתהליך הנהיגה, אבל עם החדשה יותר אפשר לנהוג ולהגיב יותר מהר.

אשמח לשמוע את דעתם של אנשים שעברו קורסים כאלה, ראיתי הרבה דיונים לגבי לאיזה קורס כדאי ללכת אבל לא עם איזה רכב כדאי לבוא על מנת להפיק את המיטב.

בברכת חג שמח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

דעתי, שאינה נובעת מתוך נסיון, אומרת שאם אתה יכול להשתלט על משהו ישן, נטול מערכות, מחובר יותר - אתה תוכל להשתלט על משהו עם יותר אחיזה ויותר מערכות שעוזרות לך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בגדול, בקורסים לנהיגה מתקדמת אתה בעצם מתאמן ומתרגל מצבים קיצוניים בשליטה על רכב.

לכן, תגיע לקורס עם הרכב שאתה משתמש בו ביום יום כדי להפוך את התירגול והאימון לרלבנטי ואיכותי יותר.

כמו שחקן כדורסל שלא מגיע למשחק עם זוג נעליים חדשות לגמרי...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

סליחה, ידעתי שאקבל את התגובה על הרכב שאני משתמש בו ביום יום, אבל שכחתי לציין שאני נוהג בשניהם יומיום. (כמעט בכל יום...)

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מחזק את התגובה של שלקייס, עדיף לך גם לדעתי ללמוד להשתלט במצבים קיצוניים על רכב חסר בקרות למיניהן - בסוף התהליך אתה תמצא את עצמך נהג הרבה יותר טוב, שכן אתה שולט ברכב שנחשב יחסית "טהור" ואינך תלוי בכל מיני בקרות וחמוצים לא רצויים אחרים :-D

מה גם, שאחרכך תוכל בקלות להסתגל ולשלוט גם ברכב עם הבקרות - שכן הם רק מקלות על עבודת הנהג.

בקיצור, בעיני זה כמו ללמוד נהיגה על רכב ידני למרות שיש סיכוי שאחרכך תקנה אוטומט - למרות שלא תמיד תשתמש בזה, עדיף לדעת לשלוט בהכל ולא להיות תלוי במשהו ספציפי - אם תלך לקורס עם הרכב נטול הבקרות תוכל להסתגל לשני בקלות רבה, מאשר שתלמד עם זה שקיימות בו בקרות ואחרכך תגלה הפתעות במצבים קיצוניים שלא נתקלת בהם עד הסוף בגלל אותן הבקרות ברכב שתרגלת עליו.

(מצטער אם התגובה יצאה קצת מבולגנת, לא ישנתי כבר יומיים ואני עוד שנייה מתעלף כתוצאה מחוסר שינה :wink:)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

שלום עמוס.

כמי ,שכנראה, יעביר לך את הקורס הנ"ל , אשמח אם תגיע (אם יש אפשרות כזו ) עם שתי המכוניות.

מבטיח לך להתנסות (בתחנות הרלוונטיות) על שתיהן.

* אם אין אפשרות, תגיע עם הישנה- יהיה יותר מעניין..

אייזיק

פורסם

אני אתמוך בכמה מהתגובות פה שאמרו שעדיף שתעבור את הקורס עם המכונית הפחות "משוכללת"

אך אוסיף שתעבור את הקורס אולי עם המכונית שאתה נוהג עליה פחות טוב[אם יש כזו](לא כל אחד ינהג טוב יותר עם מכונית בעלת שיפורים טכנולוגיים טובים יותר{ולהפך})

לפי דעתי הצנועה

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

תומך בכל התגובות שהציעו את הרכב הישן יותר.

זה ברור מאילו שאם תתאמן ותלמד בתנאים קשים יותר אז בקלים יהיה לך הרבה יותר קל וגם תדע להתסדר בתנאים הקשים.

תקף לגבי כל דבר.

כאשר תשתמש ברכב הישן אתה תצטרך לשלוט ברכב ללא עזרה ממערכות שונות שמתערבות ובעצם מונעות ממך ללמוד איך לצאת ממצבים.

אני הייתי בוחר ברכב הישן,ללא ספק.

פורסם

לדעתי אתם טועים ואני אסביר לכם למה

הרכב היותר חדש יותר קשה להביא אותו לקצה של היכולות שלו כלומר צריך מהירות יותר גבוהה

הרכב היותר ישן הרבה יותר פשוט לשחק איתו במהירות נמוכה

אני חושב שיותר נכון לעשות את הקורס ברכב החדש

אם אתה רוצה לעשות בשניהם אני מתנדב:lol:

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אני ממליץ לך להגיע עם הE30.

מכל הסיבות שציינו מעלי, ובעיקר כי בE46 יש הרבה מערכות עזר שיטפלו בך, בE30 אין והיא הרבה יותר קשה לשליטה once האוטו אובד לך..

אני רק מקווה שאחרי [או לפני] הקורס תמצא גם זמן סתם לבוא למרכז לאיזה נסיעה :)

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...