Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת אם בסובארו XT וSVX יש את בעיית החלודה הידועה שיש בסובארו לאונה ,

הכוונה שמסגרות החלון הקידמי והאחורי מרקיבות ?

והאם איכות גומיות הדלתות, והניקוז מים ברכב זה, השתפרו מאשר בדגמי הלאונה?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ל XT יש אותן נקודות חלודה כמו בליאונה, חוץ מזה משעולם לא ראיתי או שמעתי על XT עם חלודה בחלון האחורי.

הכוונה לפינות של הכנפיים, לבגז', חלון קידמי (נדיר) ולמתחת לאוטו.

אין שום בעיות עם הגומי, אלה אם התושבת של החלון חלשה ואז אין אטימה טובה שזה בעצם החלון אשם ולא הגומי.

ב SVX הסיפור אחר, לא מכיר שם חלודה בכלל.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אני רואה שי לך בלוגו תמונה של XT.

יש לך באמת רכב כזה?

פרטים בה"פ .

פורסם

הרכב בתמונה הוא אכן הרכב שלי.

אם אתה באמת מעוניין או מסוקרן מהרכב אתה מוזמן לחיפה (שלח לי הודעה פרטית לפני זה) ואני יכול להראות לך את האוטו ולתת הסברים.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אתה יכול לתת קצת יותר פרטים למשל...

יש לך מנוע 1800 טורבו?

מה ההבדל בין XT לXT6?

הרכב באמת כזה מיוחד או שהוא כמו שאומרים שזה בסה"כ לאונה בתחפושת?

הגה כוח יש? מתכוונן גם? זה הנעה כפולה קבועה?

והכי חשוב , כמה באמת שווה הרכב הזה?

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה על המידע, :wink:

אבל נכון להיום , המנוע ומכלולי הרכב מתחילים עשור שני בחייהם , אין איזשהו איבוד כוח מיצד המנוע?

"התעייפות"

פרטים בה"פ .

פורסם

ה XT שלי מקורית, באה עם מנוע 1800 כולל טורבו.

היא חולקת הרבה מכלולים עם הלאונה ונדמה לי שגם את השלדה, יש לה הגה כח, מראות חשמליות, מזגן, אנטנה חשמלית (בדגמים המפוארים שלא הגיעו לארץ היה חלונות חשמל, נעילה מרכזית, לוח שעונים דיגיטאלי, בקרת שיוט).

שלי היא הנעה קדמית כמו כמעט כל ה XT בארץ, 4X4 יש ממש מעט והן קשות יותר לטיפול.

אם תתיחס ל XT כמו לאונה, היא תראה לך אמינות של לאונה, אם תקרע אותה עדיין האמינות תהיה גבוהה אבל תקצר את חיי המנוע יותר.

הפלסטיקים טיפה עדינים יותר אבל ביד אוהבת אין סיבה שלא יחזיקו כמו בלאונה.

הרבה XT בארץ נוסעות עם מנועים שהוחלפו ולא מתים, כשאני קניתי את שלי, קניתי אותה בזול והחלפתי לה הרבה חלקים שכבר היו לי כולל המנוע.

האוטו אצלי כבר שנה וחצי (המנוע 3 שנים) ולא אוכל לי שמן ומים אפילו לא טיפה, גם כשהייתי עולה ויורד איתו את פרוייד בסל"ד גבוה כל הזמן, כל יומיים במשך כמעט חצי שנה עולה יורד עולה יורד... נדה, אפילו לא טיפה של שמן או מים.

האוטו מאוד מהיר וכפי, אבל יהיה נחות מול כל רכבי הספורט של היום.

ההבדל בין XT ל XT6 הוא שה XT עם מנוע 1800 + טורבו, המחליפה שלה XT6 קצת יותר ארוכה (מאוד קשה למצוא את ההבדלים) אין לה טורבו אלא מנוע H6 2.7 ליטר, הג'נטים שלה הוגדלו מ 13 אינטצ' ל 14 אינטצ' והצמיגים טיפה הורחבו, ל XT6 יש רק הנעה כפולה והריפוד ופלסטיקה בפנים שופר קצת, יש עוד הבדלים אבל זה לא ממש רלוונטי.

מה היא שווה? תגיע לחיפה ואני אשמח להראות לך.

ארז

פורסם

מה היא שווה מבחינת מחיר מחירון?

וכמה דורשים עליה בשוק? בשל היותו דגם נדיר,

פרטים בה"פ .

פורסם

בפעם האחרונה שהיא הופיעה במחירון היא עלתה 27 אלף ש"ח, הכי גבוה לשנת 86 במחירון וקצת יותר מזה לשנת 87.

המחירון הזה לא ממש אומר הרבה, חוץ מזה שיש לאנשים קנה מידה כל שהוא לגבי בכמה למכור אותה.

בפועל במחירים של 20 אלף פלוס מינוס אפשר למצוא אחת במצב טוב, השקעה נוספת תדרש בין 0 ל 5000 ש"ח בערך.

אתה יכול ליפול על מישהו מיואש שלא מצליח למכור את האוטו ב 15 אלף למרות שהוא תקין, ואתה יכול ליפול על מישהו שרק פרסם כרגע את הרכב ב 25 אלף והוא מוכר אותו מאילוצים או שלא לחוץ לו למכור.

אם אתה מעוניין לשפץ אחת או אפילו לקנות אחת טיפה מוזנחת שנוסעת ולאט לאט למצוא לה חלקים אתה יכול להשיג אחת ב 10 אלף פלוס מינוס.

קח בחשבון שלא כל יום מתפרסמת XT למכירה וגם אם יש בעלים שמעוניינים למכור יש סיכוי גבוה שלא תדע על זה אלה אם תראה אותם בכביש ותשאל אותם.

חלק מהרכבים שיש הם רכבים עם מכה בשאסי וחלק מהרכבים שהשאסי שלהם נקי מוזנחים טיפה.

היתה לא מזמן אחת שנמכרה במצב מושלם ב 25 אלף בערך לפי מה שאני יודע ככה שזה עדיין לא בלתי אפשרי למצוא.

ארז

פורסם

27 אלף שקל????:shock:

זה לא מחיר טיפ טיפה מוגזם?!!!

זה בסך הכל סובארו שנת 87?

בא נגיד שבגלל שזה רכב כזה נדיר אז 10 אלף ש"ח לרכב שנת 86-87 נשמע סביר .

אבל המחיר שציינת זה פשוט לא הגיוני!

פרטים בה"פ .

פורסם

שמע, זה מה שהיה כתוב במחירון לפני שהוציאו את השנים האלה משם.

אין הרבה אנשים שיש להם ביצים לשלם על סובארו שנת 86 סכום של 20 אלף ש"ח ומעלה, אבל אל תבהל כל כך מהר מהמחיר הזה, כמו שכתבתי קודם לפעמים אפשר למצוא באיזור ה 15 אלף רכב במצב סביר.

במחיר הזה אתה לא מקבל רכב עם ביצועים כמו רכבי ספורט של היום והאמת שגם לא של שנות ה-90 אבל מה שאתה כן מקבל זה אוטו שבכל זאת יודע להאיץ יחסית מהר, אף משפחתית לא תעקוף אותך בכביש ואם אתה נהג ממש טוב גם תוכל להתעופף איתו בסיבובים בלי סיכונים מיותרים.

הוא מאוד מיוחד ויפה, ואין אחד שלא יסובב את הראש כשיראה אותו, לטוב ולרע.

הכי חשוב, זה לא אוטו של סופ"ש או אוטו לנסיעות קצרות, זה אוטו שמתאים ליום יום.

בגלל זה 10 אלף יהיה מחיר נמוך ל XT תקינה, אוטו יפה שמצד אחד יראה לך אמינות של לאונה אם תנהג עליו בסל"ד נמוך ועם רגל לא עצבנית על הגז, ומצד שני יכול לפתח מהירויות ברגע.

אני מאמין שיהיה לך יותר קל להעריך כמה אתה מוכן לשלם על רכב כזה רק כשתינסע באחד כזה, אולי המעבר מהרכב שלך לרכב הזה זה בדיוק מה שיספק אותך ותאהב את המראה וכו' ואולי תתאכזב ותגיד שציפית ליותר והוא לא מהיר מספיק ומה יקרה אם תצטרך לחפש חלקים ולמה להכנס לסיפור הזה עכשיו במחיר קניה גבוה.

ארז

פורסם

החלקים של הרכב הזה הם כמו של סובארו לאונה רגילה ?

כמו מדחס ,קלאץ' ,

משאבת מים, שמן, דלק, וכל הדברים הרציניים?

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...