Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אכיפת מהירות בכביש 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לעשות בנושא אחת ולתמיד סדר?

כל יומיים אני מקבל מייל חדש:

התקנו מצלמות...

יש ניידות...

יש מצלמה קבועה...

ועוד כל מיני המצאות (או לא).

יש מישהו שיודע בוודאות מה קורה בנושא זה?

אני יודע שיש ניידות על הכביש ומידי פעם עוצרות עברייני מהירות אבל, האם יש אמצעים קבועים? האם יש מצלמות?

האם יש ניידות שמצלמות ולא עוצרות את הנהג - והדו"ח נשלח הבייתה???

אלון

פורסם

מכמונות קבועות אין (ולא יהיו בעתיד הקרוב)

ניידות עם ממלז/ דבורה יש

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

על פי פרסום בעיתון שעלה בעקבות תאונה קשה שהיתה לא מזמן בכביש 6.

חברת דרך ארץ מפעילה בכביש 6 מערכות לייזר למדידת מהירות.

המערכות המותקנות שם, הן קבועות ונועדו לצורכי סטטיסטיקות של חברת דרך ארץ.

מתברר מהכתבה, שכאשר משטרת ישראל פונה אליהם ומבקשת נתונים, הם מעבירים אליה את המידע שברשותם.

היות והמערכות גם מצלמות, יש בידי המשטרה תעוד מצולם של מי שנסע מהר.

נניח שהקריאות מדוייקות ומהימנות ביותר.

השאלה עד כמה זה קביל בביתי-משפט, זאת שאלה אחרת.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אלון, אמיר - בכביש 6 אין שום מערכת אכיפת מהירות קבועה. לעומת זאת, יש ניידות האוכפות מהירות ע"י לייזר או מצלמה. משטרת ישראל לא מודיעה כאשר היא עושה זאת והנושא על אחריותה.

לגבי המערכות של כביש 6 - יש ביכולתן לדעת בוודאות מהירות ממוצעת לקטע בין שני מחלפים. נתונים אלו לא ניתנים למשטרת ישראל אלא רק בהוראת בית משפט וגם זה במקרה של תאונה קשה או אירוע פלילי וזה קורה לעיתים מאוד נדירות.

גילוי נאות:

אני עובד בכביש 6.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

נ.ב אחרי המחלף שיוצאים מפ"ת , לכיון דרום, בערך קילומטר אחרי (אני לא יודע איך זה נקרא שם) בדיוק נעמדה ניידת, ובמקרה בדיוק ראיתי את השוטר מוריד את הלוחית רישוי ומסדר את המצלמה - מאזדה6 צבע שמפניה.

זהירות.

פורסם

ליאור,

דבריך אינם סותרים את מה שכתבתי בהודעתי, אתה רק מחזק אותן.

ולענין בקשה מבית משפט:

א. זה ברור שבלי צו שופט לא יספקו נתונים, (לפחות לא באופן רשמי).

ב. הסיכויים ששופט לא יאשר בקשה כזאת שואפים לאפס.

ג. הרבה פעמים השופט לא יודע על מה הוא חותם, או חותם "בלנקו".

כך שלהגיד שבלי צו בית משפט, זה יפה לפרוטוקול. מה שחשוב זה מה התוצאה בפועל - ובפועל כשהמשטרה תרצה נותנים - היא תקבל אותן.

ואחרי שיש לה את הנתונים, תמיד תעלה השאלה היותר חשובה:

עד כמה הנתונים האלה יהיו תקפים וקבילים בבית-משפט, וזה מה שיותר חשוב.

(למדוד מהירות בלייזר גם אני יכול, ויש לי את האמצעים ברכב לעשות זאת, אבל ברור שזה לא קביל בבית-משפט).

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז זהו שהמהירות לא נמדדת בליזר.

תקרא שוב את מה שליאור ענה לך, יש יכולת טכנית לבצע מדידת מהירות ממוצעת בין 2 שערי אגרה בלבד.

קשה לי להאמין שמהירות ממוצעת תהיה קבילה בבית משפט ובטח ובטח ממכשיר שלא אושר למדידת מהירות.

מדידה כזו תיפול במבחן המציאות

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

יוני,

הכתבה לא מול עיני, ואני לא מוצא אותה,

יתכן וזה באמת לא לייזר, ויתכן שכן (אני לא זוכר בוודאות),

בכל אופן, גם אם זה לייזר,לא נראה לי ששופט יסכים לקבל מדידות אלה כאשר לא מבוצעות בדיקות למכשירים כפי שעושים שוטרים לפני משימה ואחרי משימה.

פורסם

המרחק בין שער קטע א' לשער קטע ב' ידוע וקבוע.

הזמן בין שער קטע א' לשער קטע ב' משתנה בהתאם למהירות הנסיעה של הרכב.

לפיכך ממש לא בעיה לדעת מה הייתה מהירות הנסיעה הממוצעת בקטע.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עד היום לא ידוע אפילו מקרה אחד של מישהו שקיבל דו"ח מהירות שמבוסס על מדידת הזמנים בין שערי האגרה בכביש 6.

טכנית כמובן שאין בעיה למדוד ואין סיבה שלבית משפט תהיה בעיה עם העובדה שמדובר בממוצע - גם VASCAR מודד ממוצע.

בחלק מכבישי האגרה באירופה יש דוחות מהירות שמבוססים בדיוק על השיטה הזו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא יהיו דוחות מהירות על סמך שערי אגרה. זה יהרוס את המוניטין של כביש 6 ככביש מהיר ומקצר מרחקים.

אם יהרס המוניטין, מן הסתם תרד כמות המשתמשים בכביש הנ"ל ובזה לא המדינה ולא דרך ארץ רוצים.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...