Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זאת שאלה בעיקר למרק10, אבל אחרים אולי יוכלו לעזור:

רציתי לשאול אם למישהו יש מושג אם שמן המנוע ROYAL PURPLE בצמיגות 5W40 עומד בתקינה של VAG ה-502 וה-505 (המחמירה יותר).

ועוד שאלה, האם במעבר לשמן אחר מומלץ לעשות פלאשניג? אם כן באיזה חומר כדאי להשתמש?

באתר שלהם לא מצאתי אינפורציה כלשהי.

תודה לעוזרים.

פורסם

בכל מקרה זהו שמן מאוד מומלץ , תעשה חיפוש דובר עליו די הרבה.

אצלי שמתי שמן גיר של רויאל פרפל , ומורגש שיפור בדמות העברות יותר חלקות גם כאשר השמן עדיין קר.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
שלום לכולם,

זאת שאלה בעיקר למרק10, אבל אחרים אולי יוכלו לעזור:

רציתי לשאול אם למישהו יש מושג אם שמן המנוע ROYAL PURPLE בצמיגות 5W40 עומד בתקינה של VAG ה-502 וה-505 (המחמירה יותר).

הכי טוב זה שתשלח לחברה מייל ותשאל, או שתיכנס לפורומים של VW בארה"ב כי שם השמן הזה הרבה יותר נפוץ.

לגבי הפלאשינג - אם השמנים זהים (אותה צמיגות רק חברה שונה), אין שום צורך לעשות פלאשינג

אבל אפשר להקדים את מועד החלפת השמן וזה יבטיח לך שכל השמן הישן יצא החוצה.

ד"א לא כ"כ מומלץ לעבור כל שני וחמישי לשמן מחברה אחרת, לכל שמן יש את התוספים שלו וכשמערבבים כל מיני

סוגי שמנים יכולה להיות ריאקציה שתאיץ את היווצרות הבוצה במנוע.

תדבוק בסוג אחד של שמן סינטטי מלא ואם אתה מעביד את הרכב קצת יותר קשה, אז תקדים את מועד החלפת השמן. לא צריך יותר מזה..

פורסם
בכל מקרה זהו שמן מאוד מומלץ , תעשה חיפוש דובר עליו די הרבה.

אצלי שמתי שמן גיר של רויאל פרפל , ומורגש שיפור בדמות העברות יותר חלקות גם כאשר השמן עדיין קר.

ייתכן מאוד שהשמן מומלץ ואייכותי אבל הוא לא נבדק על-ידי קונצרן VW ולא אושר לשימוש ברכבים שלהם.

ותפסיקו לחרטט ! יש הנחיות ייצרן ותקנים מחמירים כמו תקן VW 505/502/507.

איזה כייף לי :)

פורסם

ואולי כדאי ש VAG יפסיקו לחרטט ולבקש תשלום מכל יצרן שמנים שרוצה להיות מאושר על ידם!

יש רמת אכות מינימאלית וצמיגות מומלצת וזהו, אם יש ברשותך שמן שעומד בתקנים והוא מחברה ידועה ולא עלומת שם, השתמש בשמן ללא חשש.

פורסם

גם יצרני רכב נוספים נוהגים לציין שיש להשתמש רק בשמנים העומדים בתקנים שלהם ולא חסר כאלה.

BMW,FORD,מזדה ועוד...לפחות הייצרן VAG מפרסם רשימה מסודרת של שמנים העומדים בתקנים שלהם.

פורסם

עד היום עשיתי שימוש ב-MOBIL-1 שהוא גם שמן בין הטובים בעולם.

העניין הוא שלא מזמן יצא לי לקרוא מבחן שמנים במגזין רכב, וגם חיפשתי קצת באתרים רלוונטים וה-PURPLE יצא שם בדירוג הגבוהה ביותר.

לצערי ירדתי מה-PURPLE בגלל התקינה של VAG. אז או שאני ימשיך עם ה-MOBIL-1 או שאני יקנה את ה-VALVOLINE SyntPower ששניהם יצאו במקומות לאחר ה-ROYAL.

למישהו יש מושג מאיפה ניתן לברר מחירים לגבי ה-VALVOLINE? אני רוצה לראות להשוות את העלות מול ה-MOBIL-1.

פורסם
גם יצרני רכב נוספים נוהגים לציין שיש להשתמש רק בשמנים העומדים בתקנים שלהם ולא חסר כאלה.

BMW,FORD,מזדה ועוד...לפחות הייצרן VAG מפרסם רשימה מסודרת של שמנים העומדים בתקנים שלהם.

סתם תרגיל שווקי, ומקור רווח נוסף ליצרני השמנים והרכב.

לכל המודאגים, שימו שמן בדירוג הכי גבוה שיש או אחד מתחתיו SM או SL, צמיגות בין 5W30 ל 15W40 וסעו לשלום.

פורסם

השמנים של royal purple הינם שמנים מעולים ושמם ידוע במיוחד בתעשיית המכונות. לא ניכנס לדיון העקר האם שמן זה או אחר טוב יותר כיוון שלאף אחד מאיתנו אין מעבדה וציוד מתאים לבדיקת העניין.

הדבר היחידי שאני לא אוהב בשמן המנוע הסינטטי שלהם הוא שהוא שחור, מה שמעיד ככל הנראה על כך שהוא מכיל MOS2.

פורסם

מאיפה לך המידע הסודי שהשמנים מעולים ? ראית בדיקה ספקטרומטרית של השמנים ? האם ראית תוצאות מעבדה לפני שימוש בשמן ולאחר X זמן ?

• תוכן חדש...