Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום עשו לי התקנה, לפני ההתקנה שמתי לב שבבסים אור השעונים נחלש. לכן, כשהציעו לי לשים קבל, הסכמתי.

הסתכלתי על הקבל וראיתי שהוא 2 פאראד והעמום של האורות בלוח שעונים ממשיך כמו שהיה.

האם זה נכון שהקבל עם קיבולת גבוהה מדי ולכן מעמיס על המערכת ורצוי שאבקש שיחליפו לקבל יותר קטן של 1 פאראד?

האם לדעתכם קבל של 1 פאראד יעזור לפתור את בעיית עמום האורות?

אני שואל את השאלה לאור דברים שכתב בעבר אייל, מנהל הפורום, באתר זה.

פורסם

לא רשמת איזה רכב?

מי התקין ומה התקין?

לדעתי הפתרון נמצא במערכת החשמל ברכב ולא בקבלים שתוסיף או תוריד.

גם לי היה בעבר ג'וק בראש בקשר לקבל, מזל שזה נשאר רק בראש.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

הבהובי אורות נוצרים כתוצאה ממערכת חשמל לא מספקת, אמפרז נמוך כלשון העם.

קבל, הוא רק עוד צרכן על המערכת, כן יש לו תוצאת לוואי שהוא מייצב את המתח ברכב, אך הוא עדיין שואב את האמפרז שלו ממערכת החשמל.

קבל יכול להועיל במערכת חשמל בריאה בלבד, אך אם יש כבר מערכת חשמל בריאה- אז מי בכלל צריך קבל:shock:.

יש מאמר של דני זומרשטיין בפורטל מוטורי שמדבר בדיוק על הבעיה זו, ממליץ לך בחום על קריאה מעמיקה.

ניר,

under construction..

פורסם

שורה תחתונה, להזיק זה לא יזיק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

במערכת שלי יש מגבר אחר 150 רמס ל4 ערוצים

ומונובלוק שמוציא על 2 אום 675 ואט רמס

ביקשתי שיחליפו לי לקבל 1 פאראד, נראה לי שהעמום אורות הפסיק, אבל אבדוק בערב יותר טוב.

פורסם
שורה תחתונה, להזיק זה לא יזיק

איך בדיוק אתה אומר שזה לא יכול להזיק?

מערכת חשמל לא בריאה ולא חזקה מספיק, ואתה רוצה להעמיס עליה עוד צרכן?

מזיק ועוד איך.

יכול אולי להועיל רק בגלל התוצר לווי שלו של ייצוב המצח, אבל זה יקרה רק במערכת חשמל בריאה.נקודה.

under construction..

פורסם

אני כול כך שונא לדבר על הנושא הזה כי הוא הכי נתחן שיש, הקבל סה"כ מייצב את המתח,

בכך שהוא מהווה עומס על המערכת חשמל, ובזמן עומס הוא משחרר כוח, אבל זה לפיקים של שניות,

אם זה תהייה משיכת זרם ממושכת ולא רגעית, (זאת אורמת יש חוסר זרם ברכב) פה הוא יהיה נטל.

אבל אם בסהך הכול נעשה גרף בזמן אמת זה יראה לדוגמא ובהמחשה כך (תמונה), לא לקחת את הנתונים ללב.

בעברית, בנפילת מתח, הקבל ימנע מפילה מהירה, אבל בזמן שאין עומס בגלל שהוא מהווה עומס כאשר הוא מפורק מאנרגיה, והוא יגרום לעליה איטית יותר של המתח, ובך הוא מרסן את התנודות, אבל אם נעשה חישוב מתח ממוצע, בזמן X, נגלה שהמתח הממוצע כאשר יש קבל הוא נמוך יותר מאשר המתח הממוצא ללא קבל.

תמיר

פורסם

אומנם הנושא הזה נטחן, ועולה פה שוב ושוב כל פעם מחדש, אבל לפחות אני מסיק מכך שהפעם-תודה לאל אפשר לסגור את הנושא.

תמיר, תודה על ההשקעה עם הגרף:).

under construction..

פורסם

רגע, לפני שסוגרים את הנושא, עדכון מהשטח

אחרי שהותקן קבל 1 פאראד במקום 2 פאראד עמום האורות בלוח שעונים נעלם כמעט כליל. השיפור רב. הוכח שוב שאייל מנהל הפורום לשעבר בעל ידע ונסיון רב ובהקשר זה אני מפנה לדברים שכתב כאן באתר:

helmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gif

בפועל קבל יכול לעזור במניעת הבהובי אורות. אני לא מדבר בתאוריה אני מדבר מניסיון (הרכבת פעם קבל?). ברור לכל שזה לא הפתרון הטוב ביותר (כבר כתבתי בנושא עשרות פעמים תוך כדי ציטוט דברים של RC) אבל לעיתים הוא יכול לעזור ולהרבה אנשים הוא עוזר.

זה דבר ידוע שקבלים בעלי קיבולת גדולה מאוד (מעל ה1-2 פאראד) יעשו יותר נזק מתועלת בשל כך שהם מעמיסים יותר על האלטרנטור וכמו כן נבדק שיש להם יכולת פריקה איטית יותר מאשר קבלים של 1 פאראד ובכך הם מעבדים מהיעילות והתועלת שלהם.

כל הפוסט האחרון שלך וההיסטוריה שבו די מיותר לדיון מה גם שהוא מבולבל ובעצם לא מובן מה אתה מנסה לומר בו.

במה RC ניצח לא כתבת, על מה הם התווכחו? שימוש בקבלים לאיזו מטרה? אם הוא הצליח אז אתה אומר בעצם ששימוש בקבל עשה את העבודה?

הסיבה למה שימוש בהרבה קבלים הוא לא יעיל ידועה וזה בגלל שההתנגדות עולה ובכך הם מאבדים מיעלותם.

פורסם

גיל ידידי,

תבין זה לא שמערכת החשמל של הרכב שלך השתפרה, אלא להפך! הוספת עוד עומס על המערכת הקיימית זו עובדה לא השערה.

זה לא משנה אם היה 2 פאראד ועכשיו התקנת 1 פאראד, עדיין יש לך עוד עומס על המערכת.

קבל הוא לא בטריה, הוא לא אוגר כלום, הוא כל הזמן פורק ונטען ולכן הוא עוד צרכן על המערכת.

כן, לקבל יש יכולת לייציב את המתח ברכב או יותר נכון להאט את הנפילת מתח במשיכה חזקה, אבל ברגע שהוא פורק הוא מתחיל לטעון הוא הופך מטרד למערכת.

שדרוג אלטרנטור לאחד חזק יותר בכ15-20 אמפר עולה כמו קבל.

ומה נראה לך יותר משתלם?

under construction..

פורסם

ניר ידידי

ברור שעדיף לשדרג אלטרנטור + מצבר.

אבל כשהציעו לי קבל, הסכמתי.

בכל מקרה לי נראה שזה עזר כי העמום אורות כמעט ולא מורגש כרגע.

אני דוקא חשבתי לשדרג מצבר ולא אלטרנטור. אם אני הבנתי נכון, גם מצבר חזק יותר יכול לעזור ומצבר ממילא יש צורך להחליף בעתיד.

פורסם

לא חושב שזה משנה. מה בידיוק קורא, האם הוא נטען או שהוא פורק, או שהוא מצריך חשמל מהמערכת החשמל ברכב. בסוף של הדבר הוא עושה את העבודה שבישבילו הוא נועד. הוא מונע היבהובים? כן! אז זהו ניגמר הסיפור. אף אחד לא מחפש בקבל שיפור במערכת החשמל (זאת אומרת הוספת כוח למערכת חשמל ברכב) קבל עושה את העבודה שלו ומיועד לא להיבהובים אלה יכניסו אותו לעולם הסאודנד,בגלל שהסאב והמגבר מחובר עליו (לא רק כי גם רמקול קומפוננט הוא בעצם סאב קטן, זה אומר שהתדרים הנמוכים של המערכת הסאונד ברכב) צרכן גדול בחשמל וכאשר אנחנו מקבלים תדר נמוך מאוד וחזק מאוד הוא צריך חשמל ואם אין לנו חשמל אז אנחנו לא מקבלים אותו או שמקבלים אותו חלש יותר. ובעזרת קבל אנחנו מקבלים עוד עזרה קטנה מהכמות חשמל שנצברה בו מהחשמל שלנו בזמן שמערכת לא הייתה צריכה אותו בכמות שכזאת. ואז אנחנו מקבלים את הכמות החשמל בשניה הנצרכת וכתוצאה מזה כל הצרכנים לא רק אורות מקבלים את החשמל. רק שבאורות אנחנו רואים את זה מול עניינים שלנו, מול הפנים!! זה כל הסיפור.

פורסם

יש לי תחושה (אולי זה סתם תחושה סוביקטיבית) שהסאב עובד יותר טוב מאז שהותקן קבל

ROMAN X - אם הבנתי את ההסבר שלך נכון, אז זה נכון שהקבל ישפיע לטובה על צלילי הבאסים?

פורסם

תאורטית חייב לעזור, מעשית זה לא תמיד קורא כי יש עוד רכיבים ברכב חוץ מסאב ו קבל. אבל אם זה עזר לך אפילו פסיכולוגית, זה גם עזרה ואף טובה יותר מהעזרה הפיזית. זו דעתי. בהצלחה לך חבר.

שככתי להוסיף שאני רק רוצה להביא לאנשים שבין דברים טובים לבין דברים טובים מאוד, הבדל הוא זניח וקשה מאוד להבדיל אותו אבל זה שהוא קיים זה בטוח. ולא רק פיזי אלה גם אנושי או איך שתרצו! אבל רכב יפה עושה לי את מצב רוח, ורכב לאיפה לא עושה. ואם ברכב יהיה סמל של פרארי זה גם יעשה לי את זה. אנחנו לא רובוטים. אנחנו בני אדם אם הרבה מאוד פרמטרים אין לנו נתונים כמו למגבר. בגלל זה אנחנו לא יכולים להיתנהג כך או אחרת אלה רק אחרת.

לא אהב דיבורים כמו קבל זה לא עוזר. ושמגבר יקר זה סתם ביזבוז. כנרא שלא ממש...

• תוכן חדש...