Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שחלק מחברי הפורום כבר יודע,

היתה לי בעיה עם ה 106 XR 1.4 1999 ידנית שלי,

לאחר החלפת הטרמוסטט במזגן (אשר לא היה בשימוש מזה כמה חודשים)

החלה תופעה שהרכב משתנק כאשר המזגן עובד ונכבה כאשר עוצרים ברמזורים או מורידים הילוכים לטורים נמוכים.

לאחר אבחנה בע"פ של חברי הפורום, הלכתי למוסך מורשה! פיג'ו באזור (הילוך שישי).

הרכב עבר דיאגנוסטיקה וחובר למחשב, נאמר לי כי המנוע צעדים הלך.

לאחר הצעות מחיר שונות ממוסכים שונים

שלמתי למוסך עבור הבדיקה ונסעתי לשלום.

הגעתי למוסך אשר החליף לי את המנוע צעדים באחר מפירוק (מחברת המאגר)

אשר כפי הנראה תקין (שוב אני מזכיר מחברת המאגר + שלושה חודשים אחריות).

והפלא ופלא, התקלה חזרה.

ובנוסף כאשר המזגן דולק הרכב מתחמם (יכול להיות הפשוט היוניט גמרה..) .

לאחר שהשקעתי את מלא כספי

1. בבדיקה במוסך מורשה.

2. הזמנת החלק + עבודה על החלק (בית מצרת שלם)

3. נסיעות וטיזוזים כל היום!

4. הפסד יום עבודה.

פניתי למוסך המורשה אשר איבחן לא נכון את התקלה ועלה לי בכל הבלאגן הכספי ועוגמת הנפש הזאת!

הם טוענים כי הם לא אחראיים לדיאגנוסטיקה אם אני מחליט לתקן מחוץ למוסך (אני מזכיר שלמתי על הדיאגנוסטיקה במלא כספי!)

והציעו לבוא עם הרכב ובמידה והמנוע צעדים שהוחלף אינו תקין הם יזמינו חדש מקורי על חשבוני ולא יקחו כסף על בדיקה נוספת!

לסיכום מאד התרגזתי וביקשתי שאם הוא לא תקין שתיכתבו עליו "לא תקין!" ויתנו לי לשלוח אותו לחברת המאגר כדאי שאקבל לפחות את כספתי על החלק התקול!

הם אמרו שהם לא יכולים מבחינה משפטית ובלה בלה.

ולאחר שיחה אחרוכה הציעו לי לבוא ולנסות לפתור את זה ביחד (מנהל העבודה + מנהל המוסך אשר היו בתמונה לאורך כל הנעשה).

מה נותר לי לעשות?

מה אתם הייתם עושים?

תודה רבה!!!

RipCurl

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפעם הבאה - כמו כתב לך erez בשרשור על וולקן, אל תמהר להספיד את מנוע הצעדים, והוא צדק. כתבתי לך גם אני - כשחשדתי במנוע צעדים, לקחתי אחד משומש תקין לבדוק, אם זה הוא - הרכבתי וראיתי שאין שינוי, זה פסל את הצורך להוציא עליו כסף.

סיכוי לקבל מנוע צעדים לא תקין מהמאגר - קיים, אבל לא סביר. ממש לא הייתי בונה על זה.

כמו כן, בשום מקרה לא הייתי חוזר למוסך שניסה לעשוק אותי (מזכיר, מה זה עשיקה - 200 ש"ח על החלפת מנוע צעדים). כי לא משנה מה יקרה, אתה לא תצא משם טוב.

אני הייתי מדפיס שרשור של danniel על סל"ד סרק לא יציב "רגע לפני שמחליפים מנוע צעדים" (תעשה חיפוש, לא תמצא - אני אתן קישור), הולך למוסך שתקבל עליו המלצות טובות (יש כמה בעלי מקצוע בפורום), ומבקש ממנו לפתור את הבעיה. או לוקח את העצה של erez - לוקח מברג, מפרק את בית המצערת ומעביר אותו ניקוי רציני.

פורסם

שלום לחברי הפורום ולמנהלים.

לבעל הפג"ו - האם התקלה תוקנה לבסוף אם כן נשמח לדעת מה היתה התקלה לבסוף.

מנוע צעדים בפג'ו אכן עלול להתקלקל אך ניתן לבדקו לתקינות גם אם אין למוסך מכשיר יעודי לבדיקתו חיצונית ע"י הסורק תקלות בעזרת הפונקצייה של הפעלת רכיבים וביחוד אם זה הסורק המקורי של החברה.

נשמח בעם תעדכן .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תודה רבה קודם כל,

הרכב חובל למחשב החברה!

והם איתרו תקלה במנוע הצעדים (לדבריהם).

היום אני אמור לסוע למוסך המאבחן הראשון (הילוך שישי אזור) - מורשה פיג'ו.

הם אמורים להסתכל על הרכב שוב ולאבחן אותו,

ועשו לי אולטימטום..

הם יבדקו בחינם את הרכב, ובמידה והבית מצרת שהרכבתי במוסך השני אינו תקין, יחייבו אותי בבית מצרת חדש מקורי מהחברה + עבודה (1400 ש"ח + מע"מ).

ובמידה ואני צודק והאבחון לא היה כמו שצריך הם אומרו בחוצפה: "נראה מה אפשר לעשות".

וזה לאחר שיחה עם מנהל העבודה ומנהל המוסך.

בלי שום קשר, בית המצרת שהזמנתי הלך סתם.. ובגלל הדיאגנוסטיקה שלקויה של המוסך המורשה.

שרפתי יום ארוך מאד מלא לחץ דלק ועצבים + 520 ש"ח על בית מצרת מפירוק (מהמאגר) + הרכבה במוסך שאני כן סומך עליו רק שאין להם שם מחשב לאבחן את התקלה..

מה עוד ניתן לעשות?

תודה!!!

פורסם

תן לי להבין רגע: אמרו לך שהתקלה נובעת ממנוע צעדים לא תקין, נכון? אז למה החלפת את כל יחידת ההזרקה?!

למה לא קנית רק מנוע צעדים משומש?!

פורסם

כי מה שהמוסכניק הסביר לי , שזה לא מומלץ לפרק את המנוע צעדים מהמצערת כי זה יכול לפגוע בה ושעדיף לא לדעת.

מלבד זאת המחיר היה מחיר זהה ואף זול משרק המקומות שהציעו לי רק מנוע צעדים חלופי חדש.

זאת לא הבעיה זה סך הכל עניין של עוד 100 ש"ח, הלוואי ואלה היו הצרות שלי

נ.ב: אני עכשיו יוצא למוסך הילוך שישי לראות מה עושים.

אני אעדכן בהמשך

תודה לעוזרים!

פורסם

פירוק של מנוע צעדים יכול לפגוע בבית מצערת כמו שסגירת דלת יכולה לפגוע במרכב הרכב.

משהו אחר אני לא מבין, אתה מדבר בשרשור אחד על וולקן ובשרשור אחר על 106, ושניהם בדיוק עם אותה בעיה?

פורסם

הוא לא דיבר על וולקן, הוא התעלק על שרשור שדיבר על וולקן, וכתב שיש לו 106 עם בעיה זהה.

RipCurl: אני לא יודע מי המכונאים שעד עכשיו יצא לך לפגוש, אני את עצתי כבר נתתי לך - וכל מה שאתה כותב, רק מחזק אותה: תמצא לך מוסך אחר שלא יעשוק (כמו הראשון) ולא יעשה עבודה מיותרת (כמו השני - והסיכון בזה שאתה לא יכול לסמוך על שיקול דעתו של מוסכניק כזה, אולי פעם הבאה במקום להחליף גומיות שסתומים, הוא יחליף לך את המנוע?), ויפה שעה אחת קודם.

או שאתה מוזמן להעמיק את הידע שלך במכונאות רכב ולפתור את הבעיות לבד.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

עדכון:

הרכב חזר להילוך שישי, לארח שיחה עם המוסך, הם הולכים לבדוק שוב על חשבונם ולאתר את הבעיה, לטענתן לאחר הבדיקה הנוספת הם אבחנו שוב מנוע צעדים (במחשב). זאת לאחר שהחלפתי מנוע צעדים מפירוק (מהמאגר) שאמור להיות תקין למיטב ידיעתי.

לפי דעתי הבעיה איננה במנוע צעדים ולכן לא יחיבו אותי עליו, מהסיבה שדולקת גם נורת ה check engine.

בכל מקרה אני מחכה לשמוע היום מהמוסך מה קורה עם הרכב.

תודה רבה לכל התומכים :)

אני אמשיך לעדכן כשיהיה חדש

RipCurl.

פורסם

אני חושב שאתה סה"כ מקבל שירות סביר מהמוסך המורשה.

בקשת מהם דיאגנוסטיקה כדי לאתר את התקלה ברכב שלך, אחרי שהם איתרו שילמת על הבדיקה והלכת לתקן במקום אחר עם חלקים משומשים.

אני לא מבין איך אתה בא לדרוש מהמוסך שביצע את הדיאגנוסטיקה אחריות על הבדיקה. הרי הם לא ביצעו את התיקון בפועל ואין להם שום יכולת להעריך את איכות העבודה ואיכות החלק החליפי. במקרה של מנוע צעדים מספיק שהגומיה הקטה שאוטמת אותו לא יושבת טוב או שלא סגרו את הברגים כמו שצריך וכבר הרכב לא תקין.

במקרה של מנוע צעדים אני לא הייתי מתעסק עם חלק משומש. ניתן לגשת ליבואן (המנוע צעדים מתוצרת "מגנטי מרלי", נכון?) ולרכוש חלק כזה במחיר טוב. אני קניתי מנוע צעדים חדש לוולקן (דומה עד זהה) ב-600 ש"ח.

בכל מקרה, כל הכבוד למוסך שעדיין מנסה לעזור לך, מבחינתי יש פה מקרה של "רצחת וגם ירשת".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הלכת למוסך וביקשת דיאגנוסטיקה עם מחשב היצרן וזה מה שקיבלת. מכאן או שאתה מתקן במוסך שעשה את הדיאגנוסטיקה ואז הוא אחראי או שאתה לוקח את הדיאגנוסטיקה ובמידה והיא שגויה לך תתבע את פז'ו שסיפקו מכשיר דיאגנוסטיקה דפוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז יש לי שאלה בנושא:

אם אני בא למוסך מורשה, וכל מה שאני מבקש זה דיאגנוזה בחיבור מחשב, על פי הדיאגנוזה אני מחליט אם להחליף חלק מסויים על דעת עצמי בבית או במוסך אחר, ומסתבר בסוף שהדיאגנוזה היתה שגויה, האם אני יכול לבוא בטענות למבצע הדיאגנוזה?

מצד אחד, ביקשתי שירות מסויים מהמוסך, והשירות היה לקוי,

ומצד שני?

למעשה, האם ניתן לבוא בטענות על דיאגנוזה לקויה כשמראש כל מה שביקשתי היתה אבחון בהתחברות מחשב.

האם זה כמו לבקש טפול והטיפול יצא לקוי?

פורסם

קודם כל, תאתר את הגורם הבעייתי במנוע ותתקן אותו. אח"כ תוכל להתלונן על אבחון לקוי (שבינתיים, לא ידוע בכלל אם הוא לקוי או שהחלק שרכשת בכלל לא תקין...)

פורסם

חברים יקרים,

לי יש קצת ניסיון באיבחון ממוחשב בעזרת תוכנת VAG-COM שהיא כמעט שוות ערך לתוכנה המקורית ויש לי גם מה לומר.

תוצאות איבחון ממוחשב לא מצביעות בצורה מדוייקת על הרכיב התקול !!

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...