Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז יש לי שאלה בנושא:

אם אני בא למוסך מורשה, וכל מה שאני מבקש זה דיאגנוזה בחיבור מחשב, על פי הדיאגנוזה אני מחליט אם להחליף חלק מסויים על דעת עצמי בבית או במוסך אחר, ומסתבר בסוף שהדיאגנוזה היתה שגויה, האם אני יכול לבוא בטענות למבצע הדיאגנוזה?

מצד אחד, ביקשתי שירות מסויים מהמוסך, והשירות היה לקוי,

ומצד שני?

למעשה, האם ניתן לבוא בטענות על דיאגנוזה לקויה כשמראש כל מה שביקשתי היתה אבחון בהתחברות מחשב.

האם זה כמו לבקש טפול והטיפול יצא לקוי?

בוא נתחיל מזה שתחליף את החלק לחלק מקורי וחדש ואז אולי יהיה לך "קייס".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בוא נתחיל מזה שתחליף את החלק לחלק מקורי וחדש ואז אולי יהיה לך "קייס".

גיא זאת היתה שאלה תאורטית, לא נתקלתי במצב כזה, ואם הייתי מגיע למצב כזה, ברור שהייתי מחוייב להשתמש בחלק מקורי כדי לבוא בטענות, השאלה היתה האם מותר לי בכלל לבוא בטענות למרות שביקשתי רק אבחון בעזרת מחשב.

פורסם

זה בידיוק מה שאני עושה,

מחכה להזמנת החלק המקורי בכדי לאמת כי המנוע צעדים אכן תקין, ואז באמת יהיה לי קייס לבוא בטענות ולדרוש מהם פיצוי או פתרון הולם.

ובמידה והוא לא תקין הם מתקנים על חשבוני ואני אוכל אותה עם נזק אדיר (מחיר כפול של המוסך המורשה).

אבל אז גם יהיה לי קייס לנסות לקבל בחזרה את כספי עבור המנוע צעדים התקול שרכשתי דרך חברת המאגר חלפים.

לגבי אבחנת המחשב, אני מאמין שבתור לקוח שבא לבדיקה ומשלם עליה כדין מגיע לי בדיקה אמינה שאומתה ב 100% ולא על השארה, כי השארה גם כל חבר פורם יכול לתת לי, ועל זה לא לוקחים כסף.

משמע: לקחתם כסף? תספקו סחורה ותעמדו מאחוריה במלא האחריות!

בנוסף לגבי אבחנת המחשב, אני מאמין כי המחשב אכן לא מדייק בזיהוי התקלה, וכי התקלה לא באמת במנוע צעדים אלה בחיישן אחר שעובד איתו במקביל (עקב הנורה של ה "צ'ק אנגיין"), אני רק מקווה שלא יקחו לי כסף גם על המנוע צעדים בגלל האגו של החברה, כדי לא לצאת "טועים".

הם יעדיפו להמציא תקלה במנוע צעדים + תקלה נוספת, מאשר לבוא להגיד לי מצטערים אתה צדקת הבעיה לא במנוע צעדים..

והבעיה האמיתית..?, שאין לי שום דרך להוכיח אחרת ולהלחם בהם.

בכל מקרה, הכל תיאוריות שיפהכו למציאות בשעות\ימים הקרובים..

אני ימשיך לעדכן בתקווה שלא יתקפו את חשבון הבנק שלי במוסך המורשה, וזה יגיע לניתוק מספק האינטרנט. ;-)

פורסם

סיכום (בתקווה שבאמת זה הסוף):

הרכב מוכן בהילוך שישי, הוחלף מנוע צעדים שוב (לפי טענה כי הוא לא היה תקין).

סך הנזק אחרי הנחנה 1385 ש"ח כולל מע"מ עבודה וחלקים.

פורסם

יפה, עכשיו זכותך להחזיר את החלק שרכשת מהפירוקיה ולקבל את הכסף חזרה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם ככה הם היו יותר מבסדר. הם ביצעו את מלאכתם נאמנה וגם כשהאשמת אותןם באשמות שווא הם לא ניפנפו אותך מכל המדרגות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אז יש לי שאלה בנושא:

אם אני בא למוסך מורשה, וכל מה שאני מבקש זה דיאגנוזה בחיבור מחשב, על פי הדיאגנוזה אני מחליט אם להחליף חלק מסויים על דעת עצמי בבית או במוסך אחר, ומסתבר בסוף שהדיאגנוזה היתה שגויה, האם אני יכול לבוא בטענות למבצע הדיאגנוזה?

מצד אחד, ביקשתי שירות מסויים מהמוסך, והשירות היה לקוי,

ומצד שני?

למעשה, האם ניתן לבוא בטענות על דיאגנוזה לקויה כשמראש כל מה שביקשתי היתה אבחון בהתחברות מחשב.

האם זה כמו לבקש טפול והטיפול יצא לקוי?

אם תסביר להם מראש לשם מה הדיאגנוסטיקה הם יתנו לך פלט מחשב שקוד התקלה הוא X ובספר היצרן כתוב לבדוק A,B,וC. זה שלאור הניסיון שלהם 99% שמדובר ב C הם לא יגידו לך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקי, עדכון:

הרכב נוסע מעולה עכשיו, אין יותר נפילות טורים ואין יותר להניע מחדש כל רמזור.

סך הכל אני חושב שעשו עבודה טובה בסופו של דבר.

בעיות נוספות צצו אך לא קשורות..

1. החלק מהפירוק הגיע ביחד עם בית המצערת (רק ככה הם מוכרים), מכן שמנוע הצעדים הורכב בתוך בית הצרעת של הפירוק ובית המצרעת שלי נשאר בחוץ יחד עם מנוע הצעדים הדפוק שלי + מנוע הצעדים הדפוק של המאגר..

אני אסע ביום שני או שלישי לטפל בהחלפה כמו שהיה משום שהמאגר לא יקבל את החלק שלי במקום (יש על החלק שלהם מספר קוד).

2. פתאום החלה התחממות מוזרה שבאה ב"קריזות" גם כאשר המגן עובד.. בכביש מהיר! החום לא יורד..

יש מים (פרקסטון) + הרכב עבר ניקוי קרבורטור והחלפת משאבת מים לפני כמה חודשים.

לפי דעתי לאחר כמה בדיקות שעשיתי עם כמה חשמלאי רכב, כולם אמרו לי שכדאי לי להחליף יוניט.

הסיבה: הוונטות נכנסות לפעולה כשמזגן עובד, אך המהירות הגבוהה לא תמיד נכנסת בעת הצורך..(את זה אני מבין)

יכול להיות שפשוט המגע\החיישן קצת דפוק..)

מה שאני לא מבין.. זה איך זה שכשאני על כביש מהיר נוסע על 100 עם מזגן החום לא יורד..

וכשאני מכבה אותו הוא מתחיל לרדת בהדרגה ומתיצב על החצי.

בשיא ההתחממות הרכב מגיע למעט מעל ה 3/4(גבול העבודה התקין העליון).

יש למישהו רעיון?

תודה רבה לכולם

RipCurl.

פורסם

2. פתאום החלה התחממות מוזרה שבאה ב"קריזות" גם כאשר המגן עובד.. בכביש מהיר! החום לא יורד..

יש מים (פרקסטון) + הרכב עבר ניקוי קרבורטור והחלפת משאבת מים לפני כמה חודשים.

לפי דעתי לאחר כמה בדיקות שעשיתי עם כמה חשמלאי רכב, כולם אמרו לי שכדאי לי להחליף יוניט.

הסיבה: הוונטות נכנסות לפעולה כשמזגן עובד, אך המהירות הגבוהה לא תמיד נכנסת בעת הצורך..(את זה אני מבין)

יכול להיות שפשוט המגע\החיישן קצת דפוק..)

מה שאני לא מבין.. זה איך זה שכשאני על כביש מהיר נוסע על 100 עם מזגן החום לא יורד..

וכשאני מכבה אותו הוא מתחיל לרדת בהדרגה ומתיצב על החצי.

בשיא ההתחממות הרכב מגיע למעט מעל ה 3/4(גבול העבודה התקין העליון).

יש למישהו רעיון?

תודה רבה לכולם

RipCurl.

קודם כל, אין לך קרבורטור באוטו. אני מניח שאתה מתכוון לכך שהרכב עבר ניקוי רדיאטור.

למה הוא עבר ניקוי רדיאטור? היתה סתימה או בוצה ברדיאטור? אולי זה עדיין לא תקין?

3/4 זה ממש לא הגבול התקין של האוטו הזה. אולי עד 3/4 לא נגרם נזק משמעותי אבל זאת לא הטמפ' הנכונה לאוטו הזה. אצלי ברכב זהה חום המנוע אף פעם לא עובר את החצי, בלי קשר אם המזגן עובד או לא.

מתי הוחלף לאחרונה הטרמוסטט?

המאווררים לא נכנסים אף פעם למהירות גבוהה? גם לא בתוך העיר בפקק?

שוב, מחוץ לעיר עם או בלי מזגן אין סיבה שחום המנוע באוטו הזה יעבור את החצי.

פורסם

לפי דברי כל המומחים לפיג'ו שדיברתי איתם במוסכים ובפורומים, כולם טוענים שחום המנוע מגיע ל 3/4 בעיר.

בכביש מהיר זה תמיד יציב אצלי על החצי, מלבד בתקופה האחרונה.

הניקוי של הרדיאטור נעשה בשל התחממות חמורה לפני כמה חודשים מאז עבר ניקוי והוחלף טרמוסטט ומשאבת מים.

בנוסף הוחלפו מים כמובן לפרקסטון (רק אותם אני ממלא במידה ויש צורך).

הונטות לפעמים עובדות כמו שצריך בזמן הצורך(בפקקים \ חום גבוהה)

אבל בזמן האחרון מזייפות ולא תמיד נכנסות לפעולה במיהרות הגבוהה (כשהמזגן עובד וגם ללא).

בנוסף תופעה הכי מוזרה הינה: שבזמן שהמזגן עובד, בנסיעה בין עירונית על כביש מהיר, האוטו לא מוריד את חום המנוע לחצי כמו שתמיד היה..

משהו מוזר לי!

למישהו יש איזה תיאוריה?

תודה!

פורסם

אם הונטות לא נכנסות לפעולה אז או שהחיין חום עשה את שלו, או שהמחשב (ביטרון) שאחראי לפתוח אותם (לפי הנתונים מהחיישן חום) לא תקין.

לאחר מילוי המים, דאגו להוציא אויר מהמערכת?

כמה עלה ניקוי הרדיאטור?

בכל אופן, החום מנוע בעיר צריך להיות על החצי, בבינעירוני קצת פחות מהחצי. מי שאמר לך אחרת הטעה אותך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כן דאגו להוציא אויר, הדבר נעשה לפני כמה חודשים כבר.. ועבד לי יפה מאד.

לגבי המחיר אני לא ממש זוכר אני חושב שבאזור ה 400 ש"ח.

זה פשוט היה כלול יחד עם טרמוסטט ומשאבת מים ועוד כל מיני..

במידה וזה יוניט, מה בידיוק אני קונה?

מאיפה הכי כדאי לקנות באזור רחובות-ראשון-נס ציונה-ת"א,

מה המחיר?

והאם יש חברות מומלצות יותר\פחות?

תודה.

פורסם

היוניט הזה עולה כמה מאות, אתה בטוח שאתה רוצה ללכת להחליף לפני שאתה בדוק את שלך?

אתה שוב תעשה טעות ותקנה חלק שלא לצורך

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תאוריות הקשר נעזוב רגע בצד (ז"א, סיכוי לא קטן ששילמת על מנוע צעדים בזמן שתקלה היתה משהו אחר, וכשהם פתרו אותו, בכל מקרה חייבו אותך על מנוע צעדים, כדי לא לצאת מפגרים באבחנה), אבל לפי זה:

(1)הונטות לפעמים עובדות כמו שצריך בזמן הצורך(בפקקים \ חום גבוהה)

אבל בזמן האחרון מזייפות ולא תמיד נכנסות לפעולה במיהרות הגבוהה (כשהמזגן עובד וגם ללא).

(2)בנוסף תופעה הכי מוזרה הינה: שבזמן שהמזגן עובד, בנסיעה בין עירונית על כביש מהיר, האוטו לא מוריד את חום המנוע לחצי כמו שתמיד היה..

(1) - כמעט בטוח שזה יוניט מאווררים (שאצלך מחובר לביטרון, אני מניח, עלות של 180 ש"ח בחברה, וקוראים לו חיישן חום ביטרון - והוא עם ראש בצבע חום).

(2) - אין דבר שגורם לזה (בהינתן מערכת קירור תקינה מבחינת רדיאטור, משאבה ותרמוסטט) חוץ ממאווררים שפועלים בכיוון הפוך.

• תוכן חדש...