Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהודה, הוקטרה שתארת אותה נשמעת חשודה.

אבי בעבר היה בעליהן של אומגה 2.5 ווקטרה 2.2, כאשר שתיהן נמכרו מעל המחירון.

הוא נוהג כיום על אומגה חדשה ונהנה ממנה מאוד.

פורסם

תשמע, עם כל הכבוד לאופל, ובהחלט יש!

שוק המשומשות שלהן בישראל קצת צולע.

לחבר הייתה אסטרה דיזל יד ראשונה, מטופלת במורשה עם ק"מ בהחלט סביר לדיזל ולקח להם כמה חודשים למכור את הרכב (במחיר סביר), פשוט ההתעניינות הייתה דלה מאוד.

כמובן שזה ממש לא מרמז על איכות הרכב!

וגם עניין השוק החלש פועל לטובת הקונה במקרה זה, כי כמה שהוא יוריד עכשיו במחיר זה יהיה רווח שלו, כי בכל מקרה עוד 4-5 שנים המחירון יהיה כחצי ממה שהוא כיום.

לשנה-שנתיים לא הייתי מעדיף את הוקטרה על הסיויק, אבל ל4-5 שנים, אפילו לא הייתי חושב.

פורסם

כל מי שהעיר על השוק הגרוע של האופל צודק אבל יש לי 2 הערות:

1. נא לזכור, קונים בזול ומוכרים בזול, איפה הבעיה?

2. אתם נותנים דוגמאות של רכבים שהשוק רווי בהם (אסטרה טורבו-דיזל, ווקטרה B) בזמן ששווקטרה C עדיין די נדירות ומבוקשות.

איפה ההנאה? בווקטרה הוא יהנה הרבה יותר מהנסיעה היום יומית והמשפחה גם תהיה יותר רגועה ובטוחה.

בקשר לטיפולים ולחוסר הידע במוסכים, באמת שזה שטויות, אופל (כמו כמעט כל יצרן גרמני) משתמשים בחלקים ותיקים, שום דבר כמעט לא מהפכני שם וכל מי שיודע לטפל באופל מלפני 20 שנים, יודע לטפל גם באופל נוכחית.

מי מטפל הכל הווקטרה B שנוסעות על כבישי הארץ? מייצאים אותן לגרמניה לתיקונים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי מטפל בצורה סבירה בוקטרות בארץ? בדר"כ מוסכים מורשים. כי אחרים פשוט לא מטפלים ברכבים האלה. המוסכים המורשים והשירות של GM ידועים ב"אדיבותם" ובמחירים "שווים לכל נפש" - לכן זול יוצא יקר בסוף. אני לא יכנס לפרטים אבל אם תרצה אוכל לספר לך בפרטי לגבי איכות השירות שאבא שלי קיבל במקרה מסויים מהשירות של GM המרכזי.

VAUXHALL\OPEL זה רכב נהדר, את אפקט ההנאה אין להשוות בכלל להונדה. שלא תבין אותי לא נכון! אם מטפלים בו נכון הוא גם לא פחות אמין מהונדה או מזדה 323 עממית. הבעיה היא לא ברכב עצמו הבעיה היא ב-GM ובתפיסת האוכלסיה בארץ לגבי הרכב. הם אלו שהרסו את תדמית הרכב בארץ. יש חוסר בבעלי מקצוע באמת מקצועיים שיודעים לטפל ברכב. מי שיטען אחרת באמת מנותק מהמציאות. לא מזמן מכרנו את האסטרה 2002 המשפחתית והיינו צריכים לעבור סיוט כדי למצוא מוסך נורמלי שמטפל עם חלקים לא של דייהו ולא שוחט באיזור שלנו. היינו צריכים להגיע מקסריה לעפולה כדי לטפל בה כמו שצריך.

לצערי בארץ הרכב נבלע במערבולת היפניות ונסחר במחירים בלי הגיוניים בעליל. ותשאל מה רע בזה? מי שקנה אתה הרכב לפני 3 שנים הפסיד קרוב ל-50 אלף שקל! במדינות כמו אנגליה שבה הטיפולים ברכב הם גרושים שווה להחזיק רכב כזה.

לסיכום: לא הייתי רוכש אופל אם לא הייתי יודע ששכן שלי הוא מכונאי מומחה ויכול לבצע את כל הטיפולים עם חלקים ברמה טובה ובמחיר הגיוני.

פורסם

כמספר האנשים - כך מספר הדיעות והסיבות להן, וכל אחד ראוי לכבוד, חוץ ממי שהמליץ לך על הווקטרה, כמובן . :wink:

הווקטרה הוא רכב מיושן [ אופל ככלל נזהרים מחידושים ], מה שנראה לך כ"טנק" יתנהג בפועל כמו טנק על הכביש, כאשר כל נסיון להזיז אותו בצורה זריזה יגזול הרבה דלק, ההתנהגות שלו בכביש מול הסיוויק נחותה בהרבה [ ואולי, הרבה מאוד ], מול הסיוויק הוא בפירוש לא אמין [ עזוב אותנו, גש לקרוא סטטיסטיקות ], וככלל אין בו מוקד אחד של הנאה, כולל לא בעיצוב הפנימי שמזכיר בית הלוויות בסתיו.

האחזקה שלו יקרה בהרבה, והשנתון שיגיע אליך יהיה בדיוק הזמן של כל התקלות הקטנות והמרגיזות [ נניח, משאבות למינהן ] שבאופל יעלו לך הרבה יותר מההונדה. אגב, באירופה האופל הוא רכב משפחתי שנועד כרכב משפחתי ראשון לרופא שיניים שהפנסיה שלו לא מאפשרת רכב אחר [ אגב הלץ עם הסיוויק לעקרות הבית בארה"ב ].

להשוות את הווקטרה לסיוויק זה כמו להפגיש בין מתאגרף כבד בן 60 לאלוף העולם הנכחי : לכל אחד יתרונות, כנראה, אבל יש רק מנצח אחד, פשוט כי ההשוואה לא הוגנת. אין פה עניין של לב או שכל וגם המטאפורה על האישה לא במקומה, אלא אם תדמה את הוקטרה לגברת גרמניה שמנה בת 64 .

ההמלצה שלי [ והיא מבטאת רק את דעתי האישית ] בהתחשב במועמדות שלך היא ההונדה, בצורה חד משמעית, וככל שיעבור הזמן מעת הרכישה תבין מדוע. לקנות היום אופל ווקטרה יד שנייה זה כמו לשים סד על רגליך ולשלם עליו ביוקר, וכאן זה מעבר לשכל או לרגש - זה עניין של הגיון שבתורו מגובה בנתונים. לסיכום, השווה את מחירוני הווקטרה שנים לאחור מול טויוטה או הונדה, ותבין שקשה לגבור על כח השוק, שהוא [ כפרמטר מסייע בלבד ] מדד חשוב מאוד.

ואם אתה כבר נפתח ומתחיל להרהר שוב, לך על טויטה .

בהצלחה.

פורסם
הסיוויק נרקחה כרכב שני למשפחה האמריקאית הממוצעת בפרברים, ונועדה לנייד את עקרת הבית (הנואשת) לסופר, ולחוגים של הילדים.

יש לך ספק במי תהנה יותר ?

כפי שהציע לך רוני, צריך גם לחיות. לא רק להסתכל על העולם דרך החור של הגרוש.

תספר את זה לכל בעלי הסיוויק שבטוחים שיש להם מינימום פרארי אנזו... :?

מסכים 100%.

רכב קונים עם הלב, השכל כבר משתכנע אחר כך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הווקטרה הוא רכב מיושן [ אופל ככלל נזהרים מחידושים ],

אתה רציני? מי אתה? הרכב כולה הוצג ב 2002. מדובר על הוקטרה C !!!

מה שנראה לך כ"טנק" יתנהג בפועל כמו טנק על הכביש,

שטויות במיץ עגבניות, נהגת בחיים שלך בווקטרה?

ההתנהגות שלו בכביש מול הסיוויק נחותה בהרבה [ ואולי, הרבה מאוד ],

מה גורם לך לכתוב את גבבת השטויות ההזויה הזאת? אולי יש לך עונדה סיביק?

וככלל אין בו מוקד אחד של הנאה, כולל לא בעיצוב הפנימי שמזכיר בית הלוויות בסתיו.

היית בחיים שלך בתוך ווקטרה C?

להשוות את הווקטרה לסיוויק זה כמו להפגיש בין מתאגרף כבד בן 60 לאלוף העולם הנכחי

אה, עכשיו אני מבין את דעתך הבילתי תלויה והבילתי משוחדת, הונדה סיויק בת 5 שנים היא אלוף העולם הנוכחי, לא פחות מזה!

ואם אתה כבר נפתח ומתחיל להרהר שוב, לך על טויטה .

בהצלחה.

וואווו, איך לא חשבנו על זה לבד, טויוטה קורולה.

אתה תמות משעמום והאוטו מגעיל בכל רמה ובדיקה אפשרית, אבל לא תפסיד הרבה כסף ותמכור אותו ביומיים.

אני מעדיף למות מחייך מאשר לחיות בדיכאון.

פורסם

אנשים , תודה רבה על התגובות. קראתי את כולן בעניין רב.

היום הפסקתי רק לקרוא תגובות ולקחתי יום חופש בשביל לראות ולשבת בשני הרכבים.

אני מודה שבשניהם לא נהגתי עדיין אבל בחנתי טוב מאוד את הישיבה ליד ההגה , ספסל

אחורי , סביבת נהג , בגא'ז ותחושה כללית מה הרכב משדר לפני הנסיעה עצמה.

כנראה שאקבל נסיעת מבחן על שתיהן מחר. בכל מקרה , עד עכשיו ממה שהתרשמתי

להשוות את הווקטרה לסיויק זה פשוט מעליב. הסיויק נראית צעצוע מקרטון לידה.

סלחו לי על התגובה המזלזלת אבל זה מה שהרגשתי. הישיבה בוקטרה מרגישה פשוט מצויין

וגבוהה ( להבדיל מההונדה ששם המצב רע מאוד. ) הסביבת נהג באופל נוחה עשרות מונים

מאשר בסיויק ששם צריך ידיים של כדורסלן כדי להגיע לפתחי האיוורור

של המזגן למשל בזמן ישיבה נוחה. פשוט בן אדם כמוני בגובה ממוצע עם ידיים ממוצעות חייב להתכופף קצת כדי להגיע לאזור הזה.

בקיצור , ישנם עוד הבדלים ענקיים "בדברים הקטנים" שהם חשובים מאוד בשבילי. בינתיים הוקטרה מביסה בנוקאוט מבחינתי.

לחשוב ששני הרכבים עולים סדר גודל של אותו מחיר מדהים אותי. עצוב שזה המצב. אבל לא אכפת לי לקנות בזול ולמכור בזול.

מחר גם אנהג עליהן ויהיה יותר חכם בתחושת הנהיגה.

תודה בינתיים.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

אם נדהמת מההבדלים ברמה הסטטית (והאסטטית), חכה לשוק הגדול מחר כשתתניע את הרכבים ותתחיל לנסוע.

פורסם

הכותרת נערכה.

הייתי בטוח שההתלבטות היא האם לקנות קייטרהם סופר 7, או לקחת את הכסף לתכנית חסכון ללימודים לילד.

(גם השכל וגם הרגש אומרים - לך על הקייטרהם. הילד בבוא היום ימלצר וילמד באוניברסיטה בכוחות עצמו).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...