Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולהזכירכם כי מערכות מודרניות של יחידות ABS איתנו מלפני עשור ויותר.

יש תחושה רבה בקרב נהגים כאילו הרכב אינו עוצר טוב כאשר הABS עובד. כנראה זה תלוי בשאון הנורא של חריקת הבלמים והזדעזעות הרכב בזמן בלימת חרום והרגשה שהצמיגים "מתחפרים" בתוך האספלט הרכב עוצר מהר מאוד.

תחושת הבלימה עם ABS שעוברת לנהג די סטרילית ומנוטרלת תחושה, קצת נקישות בדוושה ורעש מתא המנוע המעיד כי הצרכנים החשמליים של המערכת התחילו לעבוד.

זה מטעה לפעמים גם אותי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמו שדניאל כתב' date=' מבחנים השוואתיים של מרחקי עצירה מראים במספרים מוחלטים שבמערכות ABS מדור ראשון באמת היתה פגיעה במרחק הבלימה. במערכות המודרניות התוצאה התהפכה ומרוויחים גם יכולת בלימה וגם שליטה בהיגוי תוך כדי בלימה.[/quote']

יש להפריד בצורה ברורה בין 2 הדברים השונים

הבטיחות האקטיבית שמוסיפה המערכת היא ללא שום ספק רכיב חיוני בנהיגה בטוחה, לדעתי אסור לאשר שיווק של רכב ללא מערכת כזאת על אדמת ישראל !

אבל בנוגע לעצירה בקו ישר לא משנה כמה המערכת תהיה משוכללת היא יכולה לפגוע בצורה לא מורגשת אבל תמיד רכב נעול גלגלים יעצור קצר יותר מרכב עם ABS,

אני עוד לא ראיתי מקום אחד שכותב שלאור בדיקה של כך וכך בתנאים זהים לאחר מספר מדידות ועשיית ממוצע בינהם רכב עם מערכת כזאת וכזאת של ABS בולם טוב יותר.....

פורסם

אגב, בסיוויק 94 ובוולקן, יש 2ABS או 4?

תודות :)

בוולקן אין 4ABS, בסיביק מהמודל הזה - אין לי מושג.

אני רק יכול לציין שה ABS במודלים הללו של ה ZX הוא ז-ב-ל ברמות שקשה לתאר - והוא מגדיל את מרחק הבלימה בצורה מזעזעת.

ברמת העיקרון שום נהג מן המניין לא מסוגל לבלום את האוטו בצורה מיטבית, לכן ייצרו גם את ה ABS וגם מערכת (שכל יצרן קורא לה בשם אחר) שנועדה לתגבר את עוצמת הבלימה ברגע שמורגשת בלימת פתע חזקה (רוב האנשים פשוט לא לוחצים מספיק חזק על הברקס כשנדרשת עוצמת בלימה חזקה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עתיד, חיכוך פאסיבי מול חיכוך אקטיבי מכיר?

קודם כל אם יש כאן פיזיקאי שיסביר את הענייו קצת יותר זה רק יעזור.

בכל מקרה,

כאשר אתה בולם עם נעילה את עוצר עם חלק אחד של הצמיג, שמתחמם ומאבד מיעילותו לאט לאט (שכן צמיגי כביש לא בנויים לחום גבוהה מדי - אולי רק הTOP END). כל זה להבדיל מצמיגי מירוץ שרכים כלכך שבלימת חירום עם נעילה תשתול את הרכב במקום (וכולנו ראינו איך עוצרות מכוניות NASCAR וF1).

talali

אתה כותב לנו מהקבר? Gabriel Voisin ממציא הABS מת לפני יותר מ30 שנה..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
דניאל צודק. אני הוא המהנדס שעמל שנים על פיתוח הABS

ואני הייתי מנהל הפיתוח בחברה שעבדת כמהנדס הפיתוח של מערכות ABS.

אם היית מהנדס פיתוח נסה להסביר לי מה ההבדל בין לחץ לספיקה במערכות הידראוליות.

ומהו דלף במשאבה חדשה ותקינה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

זה דיי מעצבן שאנשים מדברים שטויות בלי להבין. פשוט חוסר מקצועיות.

ידידי עתיד ושאר תומכיו,

ABS משפר ומקצר את הבלימה ולא רק לפי מה שהוכח אמפירית (חנן תודה על הגרפים). ABS מבוסס על עובדה פיזיקלית פשוטה והיא ההבל בין התנגדות סטטית להתנגדות דינאמית (חיכוך סטטי ודינאמי). עכשיו תלכו לעשות שיעורי בית ולהבין מה זה אומר וכיצד זה קשור ל-ABS.

לשם ההגינות ראוי לציין שיתכנו מצבים בהם זמן הבלימה יוארך. אני מניח שבמערכות החדישות יותר מצבים אלו צומצמו.

פורסם

אביב, אף אחד לא כתב שטויות מכיוון שאף אחד כאן לא מהנדס רכב ולא עבד בפיתוח מערכות ABS, אנשים נכנסו לגוגל וחיפשו מידע שבחלקו נכון ובחלקו עיבוד ותרגום לא נכון של המידע.

רוב דפי האינטרנט מועתקים ונלעסים עם טעויות או תרגום מוטעה של המידע שפורסם במקור על ידי חברת בוש או יצרניי הרכב, לכן יש לקחת בערבון מוגבל את המידע.

אני חוזר שוב פעם יש לקרוא אך ורק ספרות מקצועית של הייצרנים.

דרך אגב ב-BMW סידרה 3 (E36) קיימת מערכת ABS בעלת 3 ערוצים ולא כפי שנכתב.

לכול גלגל קידמי יש סולונואיד נפרד וסולונואיד אחד לגלגלים האחוריים.

פורסם

לפעמים שיש בורות קטנים או שקעים בכביש, בעת בלימה, אני מרגיש שהABS מתחיל לעבוד (לפחות יש מקום אחד מסוים שזה תמיד קורה, שהכביש שם הוא גלי/משוקע קצת...ובקפיצות מעל הגלים, יחד עם הבלימה אני מרגיש שהABS עובד לזמן קצר מאוד)..

מישהו יכול להסביר למה זה קורה?

חוץ מזה, למה יש לאנשים הרגשה שה-ABS מאריך את מרחק הבלימה? (כן אני חושב שהABS בעצם מאריך את מרחק העצירה)..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

רוב דפי האינטרנט מועתקים ונלעסים עם טעויות או תרגום מוטעה של המידע שפורסם במקור על ידי חברת בוש או יצרניי הרכב, לכן יש לקחת בערבון מוגבל את המידע.

הנה מחקר קטן: http://www.nrma.com.au/pub/nrma/motor/car-research/stop_distance.shtml

אני חוזר שוב פעם יש לקרוא אך ורק ספרות מקצועית של הייצרנים.

דרך אגב ב-BMW סידרה 3 (E36) קיימת מערכת ABS בעלת 3 ערוצים ולא כפי שנכתב.

לכול גלגל קידמי יש סולונואיד נפרד וסולונואיד אחד לגלגלים האחוריים.

בספרות מקורית המידע לא מופיע, יש רק מידע כיצד לאבחן ולתקן את המערכת. המידע מופץ רק בהשתלמויות מקצועיות שהיצרנים מעבירים לאנשי מקצוע.

אגב, איפה נכתב משהו על מערכת 3 ערוצים?

לפעמים שיש בורות קטנים או שקעים בכביש, בעת בלימה, אני מרגיש שהABS מתחיל לעבוד (לפחות יש מקום אחד מסוים שזה תמיד קורה, שהכביש שם הוא גלי/משוקע קצת...ובקפיצות מעל הגלים, יחד עם הבלימה אני מרגיש שהABS עובד לזמן קצר מאוד)..

מישהו יכול להסביר למה זה קורה?

בוודאי, כאשר גלגל מסויים נכנס לבור בזמן נסיעה ואתה לוחץ על דוושת הבלם קלות, הגלגל עלול לאבד אחיזה רגעית ולהנעל, יתכן גם בגלל בולמים חלשים שכדאי לך לבדוק אותם, המערכת נכנסת לפעולה כדי למנוע את עצירת הגלגל.

חוץ מזה, למה יש לאנשים הרגשה שה-ABS מאריך את מרחק הבלימה? (כן אני חושב שהABS בעצם מאריך את מרחק העצירה)..

עניין של תחושה, הסברתי זאת באחד ההודעות למעלה בשרשור.

פורסם

בספרות מקורית המידע לא מופיע, יש רק מידע כיצד לאבחן ולתקן את המערכת. המידע מופץ רק בהשתלמויות מקצועיות שהיצרנים מעבירים לאנשי מקצוע.

אגב, איפה נכתב משהו על מערכת 3 ערוצים?

ספרות מקצועית של הייצרן כוללת גם מידע טכני הכולל הסבר כיצד המערכות עובדות ממידע בסיסי של חוקי הפיזיקה.

המידע לא מופץ רק לשם השתלמויות מקצועיות כי את המידע של VAG רכשתי באתר של הייצרן.

יש יצרניים שמשלבים בתוך הספרות המקצועית של אחזקת הרכב ותיקון המערכות השונות של הרכב קישור אוטומטי למידע תיאורטי שרשמתי קודם לכן.

לדוגמא התוכנה של VAG שנקראת ELSA בכול תחילתו של עמוד העוסק בתיקון מערכות הרכב יש הפנייה או קישור אוטומטי למצגת או לקובץ PDF.

ממש לא משנה איך נקרא לזה או למי המידע מיועד אבל עדיין זו ספרות מקורית של היצרן ולזה התכוונתי.

מצורפים מספר עמודים מתוך קובץ המקור של הייצרן בנושא ESP שרכשתי מהייצרן ואתה יכול לראות שהרמה וההסבר מתחיל מחוקי הפיזיקה הבסיסים.

דוגמא מצורפת.

Pages from SSP 204-ESP-Electronic Stability Programme.pdf

פורסם

אתה מבלבל בין הדברים, ספרות יצרן הינה ספרות התחזוקה, אם יש שם תאוריה על המערכות היא מאוד מצומצמת.

מה שאתה צרפת זהו חומר לימודי/תאורתי לכל דבר ואינו משמש לטכנאי במוסך בעבודתו.

פורסם

התיאוריה ממש לא מצומצמת. בכול מקרה בוא לא נתווכח על הגדרות ואיך המידע נקרא.

אני מוכן לשלוח לך קובץ מקורי של היצרן VAG בנושא OBD-2 ו-CAN-BUS ואתה תחליט האם המידע הוא בסיסי או מקיף.

מתאים לך ?

• תוכן חדש...