Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם!

יצא לי לשים לב שטויוטה מציינים על הרכבים שלהם כי ה-ABS הוא בארבעת הגלגלים.

האם יש סוג ABS אחר? אם כן, האם באמת צריך ABS בגלגלים האחוריים - הרי גם ככה יש מנגנון שדואג שהם לא יינעלו...

מבולבל. (מדובר על רכבי נוסעים).

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום!

ישנה אפשרות, ברב הרכבים, ולא רק בטויוטה, לקנות את הרכב עם רבע יחידות ABS.

לפי מיטב ידיעתי, לא בכל רכב יש ABS. ישנם רכבים, כמו הקורסיקה שלי, בה יש שני ABS קדמיים בלבד, והאחוריים, הם דראמים (drums), ללא כל מנגנון נגד נעילה.

שים לב! בזמן שקונים אוטו, יש להסתכל על המפרט הטכני שלו, וליתר ביטחון, לבטיחות גבוהה נגד נעילת גלגלים, שיופיעו ארבע יחידות ABS, וזה יהיה ברב המקרים יקר יותר.

פורסם

המערכות הישנות (הענתיקות יש לציין) היו בעלות 2 ערוצים (ערוץ לכל צמד גלגלים) ולכן גם היו פחות יעילות. המערכות מהעשור וחצי האחרון שולטות בכל גלגל הנפרד ולכן גם יעילות יותר (שים לב שמרחק הבלימה בין מערכת ישנה למערכת חדשה השתפר פלאים גם בזכות העניין הזה - אבל לא רק).

טויוטה מתהדרים שמדובר במערכת 4 ערוצים בדיוק כמו שלפני עשור וחצי PSA עשו מכל דגם עם מנוע 16 שסתומים דגם מיוחד שנקרא S16... כל יצרן והשטיקים שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסתבר שיש מערכות עתיקות עוד יותר, מה שנקרא חצי ABS. ערוץ אחד עם שליטה רק על הגלגלים האחוריים בלבד ובו זמנית. היה למערכת הפשוטה הזו רק חיישן מהירות אחד על הסרן אחורי (הבנתם נכון - הנעה אחורית).

כיום המערכות הם בעלות 4 ערוצים ו-4 חיישנים והשליטה היא לכל גלגל בנפרד וזוהי הרמה הלפני לפני הכניסה למערכות ESP.

אחרי זה הוסיפו רק אלמנט של תוכנה השולט בבלמים האחוריים בזמן בלימה שגרתית ללא ABS ולמעשה ביטל את הצורך בווסת הלחץ לבלמים האחוריים, שוב לא טעיתם זה ה-EBD .

אין קשר בין בלמי תוך או דיסק לסוג מערכת ה ABS והיא עובדת על שני סוגי הבלמים.

פורסם

נחדד את השאלה: למה צריך 4ABS אם יש מערכת שדואגת שהאחוריים לא יינעלו? למה לא מספיק לקדמיים?

ושאלה נוספת: אמרתם שבמערכות הישנות מרחק הבלימה ארוך יותר. מה יעצור יותר טוב בקו-ישר: רכב עם ABS מיושן או רכב ללא ABS?

הסוגייה עולה כי אני מתעקש לקנות להוריי רכב משנתון 95 + עם ABS. יש טעם בהתעקשות?

אגב, בסיוויק 94 ובוולקן, יש 2ABS או 4?

תודות :)

פורסם

פשוט מאוד (אפילו מאוד מאוד)

אם תנעל את הקידמיים בבלימה=אין לך היגוי וזה רע מאוד מבחינת יכולת התמרון\התחמקות מסכנה

אם תנעל את האחוריים תדפוק ספין בילתי נשלט=לא רצוי

פורסם
נחדד את השאלה: למה צריך 4ABS אם יש מערכת שדואגת שהאחוריים לא יינעלו? למה לא מספיק לקדמיים?

ABS היא המערכת היחידה שמונעת נעילת גלגלים, המערכת שאתה מדבר עליה היא מערכת להפחתת לחץ, של נוזל הבלמים, לבלמים האחוריים כדי למנוע נעילה לא רצונית בכל בלימה, ולו הקלה ביותר. אם תלחץ חזק על הבלמים הם ינעלו בדיוק כמו הקדמיים.

בשנתון הרכב שציינת מערכת ה ABS די חדישה והרכב יעצור עם בלימת חרום מצויין.

פורסם

דניאל זה לא מדוייק בשנתונים ההם ברוב המכוניות מדובר בABS דור ראשון (משלושת הדורות ה"פופולריים") וזה ממש לא עובד כמו שצריך..רחוק מזה

דור ראשון : ברגע שהרכב מזהה נעילה של הגלגלים הוא מתחיל פמפום מהיר של כל ארבעת הגלגלים בקצב אחיד,

אגב המערכת הטובה ביותר היא כמו זאת שמצוייה בVW משנת 98 (אולי אפילו 97) זאת מערכת שמתפעלת כל גלגל בנפרד ובזמן נעילה היא לא מפמפמם אלא שהיא מזהה נעילה היא מרפה במעט את הלחץ רק כדי לאפשר סיבוב, במערכת הזאת מרחק הבלימה כמעט ולא מתארך...

פורסם

אני לא יודע על איזה רכב או דגם של מערכת ABS אתה מדבר אבל אין דבר כזה ערוץ אחד של ABS שכל הגלגלים עובדים יחדיו.

בשנים האלו כבר החלו מערכות של 4 ערוצים ברכבים יפניים ולידעתך גם מערכות של 2 ערוצים (קד'+אח') הרכב בלם טוב יחסית לבלימת חרום רגילה.

פורסם

לא מובן לי למה אתה מכניס את נושא בלימת החירום תמיד, שכן רכב ללא ABS בולם בלימת חירום טוב יותר מרכב עם ABS, המרחק עצירה הקצר ביותר הוא ע"י גלגלים נעולים - מערכת הABS לא באה לקצר אותו אלא ביודעין שהיא מאריכה אותו ! אבל יכולות התמרון והשליטה ברכב שווים את ה"ארכה" הזאת

פורסם

שוב אתה טועה ומנסה להסיט את הנושא, עם מערכות ABS הרכב בולם טוב יותר וקצר יותר כמעט ברוב המקרים. כולל אספלט. עם התפחתות המערכות, הבלימה קצרה יותר מתמיד והפער במרחקי הבלימה בין גלגלים נעולים ומחליקים על אספלט לבין בלימת ABS רק גדל.

ולמה אני מזכיר את נושא בלימת החרום, התשובה לכך פשוטה: מערכת ABS נכנסת לעבודה עם בלימת חירום ולכן ברור שמדברים על ABS יוזכר המושג הזה לרוב, ומעבר לכך זו היתה גם שאלת פותח השרשור, שחשב שיש מנגנון מונע נעילת גלגלים ללא ABS.

פורסם

תודה לעונים.

עוד דבר: יצא לי לנסוע ברנו מגאן 2001 - ממש מורגש שם שבבלימת חרום ה-ABS נכנס לפעולה - אבל הרכב עוצר ממש לאט (כמעט עשיתי תאונה במצב כזה). זה בכל הרנו מגאן שנסעתי עליהן.

עוד משהו: למכר יש ZX וולקן - הוא טען שמאז שהחליף צמיגים ל-15 הABS לא נכנס לפעולה גם בבלימות הכי קטנות והרכב עוצר יותר טוב.

מה שאני בא לשאול: האם יש הבדל בכיול בין ABS ברכב אחד לאחר? איך אפשר להסביר את ההבדלים בין הרכבים?

פורסם

ואתה בטח מהנדס הפיתוח, שעמל שנים רבות בתכנון מערכות ABS.

חסוך מאיתנו תשובות תפלות של זה או אחר צודק.

אם יש לך משהו קונקרטי לתרום לדיון בבקשה.

פורסם

כמו שדניאל כתב, מבחנים השוואתיים של מרחקי עצירה מראים במספרים מוחלטים שבמערכות ABS מדור ראשון באמת היתה פגיעה במרחק הבלימה. במערכות המודרניות התוצאה התהפכה ומרוויחים גם יכולת בלימה וגם שליטה בהיגוי תוך כדי בלימה.

• תוכן חדש...