Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם לפני חודש בערך קניתי סיאט איביזה שנת 94, בבדיקה נרשם שיש הפרשי לחצים גבוהים בצילינדרים ומעבר של CO-2 למערכת הקירור.

אני נוהג ברכב כחודש ואחרי נסיעה ארוכה (עם עליות ) ישנה עליה מעבר לטמפ' העבודה (המחוג מראה על קצת מעל האמצע בין 90 לקו שמעליו) בעיר ובניסיעות קצרות ישהתחממות קלה שמתוקנת ע"י המאוורר חזרה ל90.

כ"כ המאוורר נכנס לפעול בסביבות 90 וקצת מעלות.

בנוסף לאחר נסיעה ארוכה ישנו מעיין קצף בועתי במיכל העיבוי.

אני מבקש הערכת מצב מה כדי לעשות , האם כדי לבצע ראש מנוע עכשיו (כי אני יודע שזה קרב לפי הסימנים) או שאני יכול למשוך עוד כמה חודשים ככה עד שחשבון הבנק שלי יתאזן במקצת.

או אולי אני מדמיין דברים וככה זה אמור להיות בשנתון כזה?

פרטים נוספים:בוצע טיימינג , מילוי נוזל אדום G12+ ,טיפול 10K, ואני לא קורע את האוטו לא עובר את ה3500 סל"ד.

אם ישנם בועות בפתח של המילוי מיים לרדיאטור יכול להיות שיש אוויר במערכת.

תפעיל את האוטו , תחכה עד שהמאוור של הרדיאטור של הרכב יפעל , תפעיל חימום בתוך האוטו ותפתח את פתח המילוי של המיים אם יש לך בועות פשוט תמלא מיים ותחכה עד שהמיים ירדו קצת ותמלא עוד פעם (ככה כמה פעמיים עד שלא יהיה בועות)

פורסם
אין טחינה בשמן האוטו לא אוכל שמן בכלל ומיים ירדו קצת אבל יכול להיות בגלל מלוי יתר.

אם האוטו אינו אוכל שמן ואין "טחינה" בשמן אז אני לא חושב שיש מה לדאוג פשוט תבדוק תמיד מיים יכול הליות יש נזילה ובגלל שחסר מיים באופן תמידי המשאבת מיים שואבת אוויר ויוצרת וואקום במערכת הקרור , מה שגורם לקצף ולהתחממות הרכב

פורסם

אני חושב שבמקום לקבל עצות אחיתופל כדאי שתבין שהרבה מאד מוסכים ישמחו לעשות עלייך כסף, לנצל את המצב ולבצע שיפוץ ראש בשבילך למרות שהמנוע גמור. זה מה שאתה רוצה?! בצע חיפוש בפורום ותראה כמה מקרים כאלו כבר קרו ואנשים שבוכים אחרי שיפוץ ראש למנוע גמור שלא החזיק חודש.

תבין שלפני שמאבחנים את מצב המנוע, ולצורך זה יש לבצע מס' בדיקות שהחשובות שבהן לדעתי הן בדיקת לחץ הפוף (ליקייג') ובדיקה עם שעון וואקום מכאני. כן עדיף שתשקיע קצת בבדיקות של בעל מקצוע רציני מאשר תשפץ ראש סתם.

המחיר שנזרק כאן לשיפוץ ראש נשמע נמוך מאד ולדעתי אומר דרשני. בכל מקרה שימוש באטמים לא מקוריים זאת צרה צרורה.

זכור את שהסבתא הזקנה תמיד אומרת- "אין לי כסף לקנות בזול!"

בהצלחה וחזור לעדכן.

פורסם

דבר ראשון אביב צודק! צריך לבדוק את המנוע לודא שזו הבעיה היחידה ואין בלאי גבוה בשאר המנוע.

המחיר ש"נזרק" לא נמוך מידי ולא אומר דרשני, זה מחיר פלוס מינוס שאפשר למצא במוסכים כלליים שהם לא מוסכים מורשי חברה או מחויבים להשתמש בחלפים מסוימים.

אין בעיה להשתמש באטמים תחליפיים בדרך כלל, כלומר יכול להיות שאטמים תחליפיים יהיו באיכות גרועה, אני לא נתקלתי. לפני כחצי שנה עשיתי אוברול לג'י אמ סי וכצפוי לרכוש חלקים מUMI יצא יותר יקר מלקנות אוטו אחר לא כולל עבודה, ניגשתי לחנות חלפים שליד המוסך שעבדתי בו וקניתי את כל חלקי המנוע תחליפי - מבוכנות ועד מיסבי קראנק, תותבים לגל זיזים וכלה בגומיות שסתומים ואטמים. הכל היה באיכות מעולה ושיפוץ המנוע הצליח מעל ומעבר למשוער. יש לציין כי במוסכים שעבדתי אפילו שהם היו מוסכי חברה 90% מהחלפים היו תחליפיים עקב מחירם הלא הגיוני בד"כ של חלקים מקוריים והפער העצום בין מקורי-תחליפי בחלקים מסוימים.

• תוכן חדש...