Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמרורי מהירות על מה ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שנוסע בכביש 4 מכיוון אשקלון לכיוון צפון מגיע להגבלת מהירות ל 80 קמ"ש במחלף אשדוד, אחרי השלט של דרך מהירה, ועד לא מזמן הגבלה ל 60 קמ"ש, ואין שום תמרור המבטל זאת.

לעומת זאת אם אתם מגיעים מצומת אשדוד אין כל תמרור למעט 100 קמ"ש.

לפיכך אם באת מכיוון אשקלון ואתה שומר חוק עליך לסוע לא יותר מ 80 (60 עד לפני כשבוע) לעומת המצטרפים לכביש שיסעו 100.

לפני ראשון לציון, עדיין בדרך 4 צפון תמרור הגבלה ל 80 קמ"ש לכולם, עבודות בדרך, בצד הדרך, הכביש 4 מסלולים 2 לכל כיוון.

בכביש 3: בקטע שכבר הורחב, קצת אחרי היציאה מכביש 6 עד מסמיה (צומת ראם) כל הדרך הגבלה ל 70 קמ"ש, 2 מסלולים לכל כיוון. באותו הכביש בכיוון מערב מג'וליס נתיב אחד לכל כיוון הגבלה ל90 קמ"ש.

בכביש מספר 1 הגבלה ל 100 כל הדרך, בקטע המשותף עם כביש 6, בו חותחים ימינה ושמאלה, מותר 110 קמ"ש, עם הפיצול מכביש 6 יורדת המהירות ל 100, זאת אומרת אם אתה עשיר או בעל שררה תסע בכביש 110, ועמך ישראל רק 100.

מה דעתכם?

האם יש למי לפנות?

האם עושים מאיתנו צחוק?

פורסם

הגבלת מהירות בדרך מהירה מגיעה לרוב בגלל סיבה טובה - במקומות בהם יש השתלבויות מדרכים צדדיות, או ירידה לדרך עירונית, הגיוני שתואט המהירות המרבית במידה מסוימת, כדי להקטין את ההפרש בין המהירויות בדרכים השונות.

בגרמניה, בהרבה אוטובאנים בהם המהירות לא מוגבלת, קילומטר או שניים לפני התפצלות או השתלבות יש תמרורים של 130 קמ"ש, אח"כ 100 ואח"כ אפילו 80. מיד אחרי המחלף ההגבלה מוסרת שוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האמת שהוא העלה אנקדוטה מעניינת.

כביש 1, או לפחות חלקו - לא פחות איכותי מכביש 6, ואני אישית לא רואה סיבה למה לא ניתן לסוע שם 110, והעובדה שבקטע המשותף כן ניתן, למרות ששם יש השתלבות של שני כבישים די מפתיעה אותי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפי מה שאני זוכר משיעורי תאוריה תמרור מהירות תקף עד לתמרור מהירות שמורה אחרת או עד צומת הבא. לכן לדעתי אם עברת צומת מאז התמרור ואין תמרור שמורה על מהירות נמוכה מ 90 אז תיסע כרגיל לכביש עם שתי נתיבים לכל כיוון עם גדר הפרדה, 90 קמ"ש.

פורסם

לדעתי- ובגלל שיש כזה מגוון של דעות- החוק צריך להיות ברור יותר וכן יישומו בשטח- כדי לנוע כזה מגוון של דעות בנושא שאמור להיות לפחות, חד משמעי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

העיקרון פה הוא: מידתיות למען השם!

כי הרי לדעת המחוקקים מעל 110 זאת פשוט מהירות מהירה מידי לאנשים להתמודד (בגלל זה כנראה רובנו נוסעים מעליה בכביש המהיר כולל אותם).

100 זאת מהירות מהירה מידי ומסוכנת מאוד בכביש החוף- רק שאיזה חתולה לא תידרס בטעות.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
לפי מה שאני זוכר משיעורי תאוריה תמרור מהירות תקף עד לתמרור מהירות שמורה אחרת או עד צומת הבא. לכן לדעתי אם עברת צומת מאז התמרור ואין תמרור שמורה על מהירות נמוכה מ 90 אז תיסע כרגיל לכביש עם שתי נתיבים לכל כיוון עם גדר הפרדה, 90 קמ"ש.

לידיעה, בכביש מהיר אין צמתים!

פורסם

כביש אשדוד אשקלון הוא אינו כביש מהיר, אלא כביש בינעירוני.

כביש 1 לעומתו הוא כן כביש מהיר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
האמת שהוא העלה אנקדוטה מעניינת.

כביש 1, או לפחות חלקו - לא פחות איכותי מכביש 6, ואני אישית לא רואה סיבה למה לא ניתן לסוע שם 110, והעובדה שבקטע המשותף כן ניתן, למרות ששם יש השתלבות של שני כבישים די מפתיעה אותי.

אל תדאג אני לא מכיר באנדם שלא נוסע שם 120 עד שהוא רואה ניידת ונוסע 60 ואז הוא מקבל דוח על עיכוב תנועה:lol:

עריכה:הכוונה לכביש מס' 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מי שנוסע בכביש 4 מכיוון אשקלון לכיוון צפון מגיע להגבלת מהירות ל 80 קמ"ש במחלף אשדוד, אחרי השלט של דרך מהירה, ועד לא מזמן הגבלה ל 60 קמ"ש, ואין שום תמרור המבטל זאת.

לעומת זאת אם אתם מגיעים מצומת אשדוד אין כל תמרור למעט 100 קמ"ש.

לפיכך אם באת מכיוון אשקלון ואתה שומר חוק עליך לסוע לא יותר מ 80 (60 עד לפני כשבוע) לעומת המצטרפים לכביש שיסעו 100.

לפני ראשון לציון, עדיין בדרך 4 צפון תמרור הגבלה ל 80 קמ"ש לכולם, עבודות בדרך, בצד הדרך, הכביש 4 מסלולים 2 לכל כיוון.

בכביש 3: בקטע שכבר הורחב, קצת אחרי היציאה מכביש 6 עד מסמיה (צומת ראם) כל הדרך הגבלה ל 70 קמ"ש, 2 מסלולים לכל כיוון. באותו הכביש בכיוון מערב מג'וליס נתיב אחד לכל כיוון הגבלה ל90 קמ"ש.

בכביש מספר 1 הגבלה ל 100 כל הדרך, בקטע המשותף עם כביש 6, בו חותחים ימינה ושמאלה, מותר 110 קמ"ש, עם הפיצול מכביש 6 יורדת המהירות ל 100, זאת אומרת אם אתה עשיר או בעל שררה תסע בכביש 110, ועמך ישראל רק 100.

מה דעתכם?

האם יש למי לפנות?

האם עושים מאיתנו צחוק?

מהתמרור דרך מהירה וצפונה עד לתמרור יציאה מדרך מהירה, אחרי גשר ראשון אין צמתים ולא יכולים להיות צמתים!

פורסם

אין ספק- בעיה!

תמרורי "מהירות מיוחדת" שהינם תמרורי הוריה מורים לנו על המהירות המקסימלית בקטע הדרך שלפנינו.

מטרתם להאט (או לעלות ,כמובן) את מהירות הנסיעה אם ישנה בעיה בקטע הכביש.

מהירויות בלתי הגיוניות ו"היסטריות" לעיתים שמציבים באזורים שכאלו גורמים לאי ציות גורף לחוק ולזלזול הנהגים בהוראת התמרור.

כמורה לנהיגה נתקלתי לא פעם בתמרורי מהירות שאם הייתי מציית להם (בשעור נהיגה כאמור) הייתי יוצר מפגע מסוכן בכביש.

האם לומר לתלמיד : חוק זה חוק! או שיש כאן שיקול דעת ואם המהירות שנקבעה היא בלתי מתקבלת על הדעת (ובמיוחד כשהתנועה זורמת מהר בהרבה) על התלמיד לא לציית לחוק ולקחת החלטה אחרת.?

האם הדבר לא יצור אצל הנהג העתידי שיקול דעת ו"הגמשת " החוק כראות עיניו גם במקומות אחרים (קו הפרדה רצוף , למשל)?.

פורסם

ממש לא (אצלי בכל אופן).

לפני כשנתיים הוגבלה המהירות בכביש 90ף בקטע שבין טבריה וצומת מושבת כנרת ל-60 קמ"ש, בעוד שבעבר הייתה 80 קמ"ש.

אני את הרישיון הוצאתי קצת לפני החלפת התמרורים.

מיד כשהבחנתי בשינוי דיברתי עם המורה שלי לנהיגה(הוא אפילו לא שם לב, ולא רק הוא, חצי מהמורים לא שמו לב לכך), בכל אופן הוא אמר לי (כעבור יומיים) שאלו תמררים שהוצבו לפי החלטת המשטרה לתקופה קצרה.

אני יכול להגיד לך בוודאות שלנסוע בכביש זה 60 קמ"ש זה מסוכן. הדבר יוצר תגובות אצל נהגים שמובילות לצפירות\הבהוב אורות\ ניסיונות עקיפה ומה לא.

בהתחלה ניסיתי לשמור את החוק (נסעתי 60), אחרי שכמה פעמים עקפו אותי על פס לבן ואילצו אותי לרדת לשוליים (כיוון שהיה רכב ממול), אני נוסע שם 80 (ועדיין אוכפים אותי לא מעט אנשים).

ולכן אני יכול להגיד בלב שלם, שהדבר לא יצור הגמשת חוקים אצל נהגים עתידיים, אצל חלק קטן אוליי כן, אבל חלק אחר בהחלט לא.\

אחד הכלים החשובים ביותר שמורה לנהיגה צריך לתת לתלמיד שלו, הוא היכולת להבין ולנתח את המצב ולפעול בהתאם. יש מורים שנותנים את זה ויש מורים שלא.

פורסם

קודם כל אתה מתכוון שעוקפים אותך (מי שאוכף ,או יותר נכון אמור לאכוף, זו המשטרה).

שנית, חשוב לומר שאסור לנו כנהגים לזלזל בתמרורים המזהרים אותנו משינויים בכביש , כיוון שגם אם נתקל מספר פעמים בתמרורים "מוגזמים" יתכן שהפעם הבאה תהיה בהחלט מוצדקת.

פורסם

המצב בכביש אשדוד ת"א מגוחך ומסוכן במיוחד, מי שמגיע מהמחלף (אשדוד ויבנה) נתקל בתמרור דרך מהירה ו 100 קמ"ש בעוד מי שנוסע צפונה בכביש נתקל בתמרור 80!!!!!!!!!:evil:

מי הגורם שאפשר לפנות אליו לביטול הבזיון המסוכן והמטומטם הזה????:?::?::?::?:

• תוכן חדש...