Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע התחילו 2 בעיות שלא ברור לי אם הן קשורות אחת לשניה:

1 לרכב אזעקה מקורית עם נעילה מרכזית. בד"כ כשאני נועל את הרכב יש צפצןף אחד, וכשאני פותח אותו- שני צפצופים.

החל מהשבוע, בין חצי דקה לדקה לאחר שאני נועל את הרכב, האזעקה מתחילה לפעול .

כשאני לוחץ על כפתור השלט להשתיקה, נשמעים 4 צפצופים. וידאתי שכל הדלתות סגורות אך הבעיה חוזרת על עצמה.

בנוסף (כבר הרבה זמן) מידי פעם תוך כדי נסיעה הדלתות ננעלות מעצמן, או מתחילות להשתולל כלומר להפתח ולהסגר

מספר פעמים. לפעמים לאחר ההשתוללות הנעילה המרכזית לא מגיבה בכלל למשך כ 10 דקות, ואז היא חוזרת לפעולה רגילה.

2 שמתי לב שתאורת השעון שבדש בורד והתאורה הירקרקה של הכפתורים שלידו (מפשיר אדים, וישר אחורי, פנסי ערפל..)

כבתה. ראיתי בספר הרכב שיש פיוז שאחראי על השעון, החלפתי אותו - ללא שינוי.

פתחתי את 2 הברגים והוצאתי את הפנל, 2 הנורות ששם נראות תקינות ולא הצלחתי לאתר את הבעיה.

האם יש פיוז נוסף נפרד לפנל הזה?

יש רעיונות??

פורסם

תבדוק את החיווט של האזעקה, ובעיקר את הפלוס של המצבר. בתור עזרה ראשונה, אתה יכול לבצע איפוס לאזעקה ע"י ניתוק המינוס. בכל מקרה, שים לב שהגלאי נפח במקום ולא זזו ולכן האזעקה משתגעת, שנית, אם יש לך נועל מכסה מנוע אז תבדוק אותו, כי יכול להיות שהאזעקה מופעלת כי אחד הפתחים (חלון, דלת, מכסה מנוע..) פתוח.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

לעניין הנעילה המרכזית, יש לבדוק שאולי אחד הלוקרים באחד הדלתות הקדמיות תקול, תפוס, או שהצמות שעוברות לדלתות נפגמו ומקצרות.

יש לבדוק לחצנים/מנעולים לבדיקת הסיבה לביפים האלה, במיוחד לחצנים של מכסה מנוע ותא מטען,ואם יש כאלה, אז לנטרל אותם לצורך הבדיקה.

יתכנו בעיות נוספות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כנראה ש GT94 צודק, בחלון הקדמי משני הצדדים יש 2 חישנים שנפלו מהברגים שלהם ומונחים על הדש בורד.

אם אלו גלאי הנפח אז יתכן שזו הבעיה. אני אבריג אותם החזרה למקום.

יש לי את כל הניירת המקורית של הרכב. לא הצלחתי להוריד לאתר תמונה אבל קיבלתי 2 כרטיסים, אחד כחול שלפיאט עם

קוד אלקטרוני וקוד מכאני ועודכרטיס אדום עם קוד. אין שם לאזעקה אז הנחתי שהיא מקורית.

מה לגבי השאלה השניה בקשר לתאורת השעון והלחצנים שכבתה לפתע?

פורסם

כרטיס כחול של פיאט עם קוד אלקטרוני וקוד מכני זה של מפתחות רכב עם אימובילייזר מקורי, אבל לא היה כזה דבר בפיאט אונו אלא רק התחיל בשנת 1996 עם פיאט פונטו, בראבו/ה וכו'. אולי כרטיס זה שייך למכונית פיאט אחרת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

קניתי את האונו מאחותי, שקנתה פונטו, כנראה הכרטיס הכחול שלה, והיא נתנה לי אותו בטעות עם שאר הניירת.

תודה על ההסבר!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לכבוד החג רצייתי קצת לשעשע את חברי הפורום.

להזכיכם, הבעיה היתה באזעקה שמתחילה לפעול מספר דקות לאחר נעילת הרכב.

לאחר שניסיתי לבדוק חיווטים, לנתק מצברים וכדומה, פתר לי את הבעיה בעל באסט בשוק, שבדרך כלל אני חונה לידו בבוקר.

מסתבר שהחלפתי מגן שמש ברכב. למגן החדש מהסוג הכסוף שסגור כמו אקוורדיון, יש 2 צמדני וואקום שנדבקים לחלון,כמה דקות אחרי שאני נועל את הרכס, הצמדן משתחרר, המגן זז ומפעיל את חיישן הנפח....

סיפור מטופש, אבל גם זה קורה!

חג שמח לכולם ותודה למומחיםשעזרו לי במהלך השנה האחרונה להתגבר על מספר תחלואים ברכב!

פורסם

אצלי משום מה כשאני משאיר את הפאלפון זמין ברכב, האזעקה מצפצפת. לפי הנורה האדומה בתוך הרכב החיישני נפח מפעילים את האזעקה.

אגב, המגן שמש אצלי הוא המשקפיים הכסופות- אין מצב שהוא זז מהמקום.

• תוכן חדש...