Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם,

אני עומד מול החלפת שמן נוספת ברכבי (פונטו ספייס 1.8 ).

מדובר בשמן סינטטי מלא 5W40. עד היום (לפי המלצת מכונאים שאני מכיר, ולפי המלצות בפורומי רכב יעודיים רבים באירופה) השתמשתי בשמן ESSO ULTRON.

העניין הוא כזה. ברשת אוטו דיפו כבר לא מוכרים את השמן (לפחות בסניף הקרוב לביתי), מסיבה שאיננה ברורה לי. נוח לי לקנות את השמן שם מפני שזה קרוב לביתי. כן, אני מודע לכך שהמחיר גבוה במקצת :)

חשבתי לעבור לאלטרנטיבה אחרת, בגלל אי הזמינות של הESSO. הרי כל עוד השמן איכותי ובאותה רמת צמיגות אני לא חושב שאמורות להיות בעיות.

האם ה LM המקביל הנמכר בסניפי אוטו דיפו נחשב לאיכותי ומומלץ בהשוואה לESSO? (סינטטי מלא 5W40)

האם ישנן עוד רשתות ו/או חנויות שבהן אני יכול לרכוש גלון של ESSO? (במידה ואני אגיע למסכנה שאני נשאר איתו) או שאוטו דיפו הינה הרשת היחידה בה היה אפשר לרכוש את השמן?

לצורך הפרוטוקול, ביצעתי חיפוש, אך לא מצאתי חוו"דים על ה LM הספציפי הזה.

רוב תודות.

!AWDSOME

פורסם

ראיתי לא מעט בקבוקים של ESSO אצל צנטרל בת"א, לא יודע אם הם היו ULTRON או לא. תרים טלפון מחר ותברר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האם ה LM המקביל הנמכר בסניפי אוטו דיפו נחשב לאיכותי ומומלץ בהשוואה לESSO? (סינטטי מלא 5W40)

האם ישנן עוד רשתות ו/או חנויות שבהן אני יכול לרכוש גלון של ESSO? (במידה ואני אגיע למסכנה שאני נשאר איתו) או שאוטו דיפו הינה הרשת היחידה בה היה אפשר לרכוש את השמן?

לצורך הפרוטוקול, ביצעתי חיפוש, אך לא מצאתי חוו"דים על ה LM הספציפי הזה.

רוב תודות.

זורם אצלי ברכב.

קיבלתי תגובות מעולות

ואני נהנה ממנו מאוד ממליץ בחום :)

* קניתי מהפרסי.. :)

פורסם
זורם אצלי ברכב.

קיבלתי תגובות מעולות

ואני נהנה ממנו מאוד ממליץ בחום :)

* קניתי מהפרסי.. :)

לא יודע למה כולם נתפסו ל LM. חיפשתי המלצות בפורומים אחרים, גם בחו"ל, ולא מצאתי יותר מידי.

לדעתי עדיף להשתמש ב TOTAL/ELF, AGIP, SHELL, MOBIL1, ROYAL-PURPLE - אלה שמנים 'עם קבלות' ששווים את כספם ואתה יכול להיות בטוח שזה לא שמן ממוחזר או מתוצרת לא ידועה. המחיר ד"א, בהתאם. (על משהו טוב משלמים יותר).

בשמן סינטטי רצוי להחליף כל 10,000 או שנה אחת, מה שמגיע ראשון.

פורסם
לא יודע למה כולם נתפסו ל LM. חיפשתי המלצות בפורומים אחרים, גם בחו"ל, ולא מצאתי יותר מידי.

לדעתי עדיף להשתמש ב TOTAL/ELF, AGIP, SHELL, MOBIL1, ROYAL-PURPLE - אלה שמנים 'עם קבלות' ששווים את כספם ואתה יכול להיות בטוח שזה לא שמן ממוחזר או מתוצרת לא ידועה. המחיר ד"א, בהתאם. (על משהו טוב משלמים יותר). - אתה מדבר מנסיונך האישי או ציטוט של מה שנכתב בפורומים ?

בשמן סינטטי רצוי להחליף כל 10,000 או שנה אחת, מה שמגיע ראשון. למה כול 10K ? נמק והסבר

בצע חיפוש בפורום ותמצא תשובות מקצועיות ומנומקות

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא יודע אם LM הכי טוב או בין הטובים, אבל הוא מעולה. הוא גרמני. הוא עבר את כל התקנים המחמירים והבקרת יצור המחמירה של גרמניה.

אז למה לעזזל לחפש משהו אחר?

לפי דעתי מספיק טוב, על אחת כמה וכמה אם המחיר אטרקטיבי...

אשמח לשמוע דעות נוספות :)

פורסם

יש לך את AGIP שיש אותו באוטודיפו שהוא גם כן מצויין, העיתרון של ה LM שהוא מגיע במיכל 5 ליטר ולאלה מאיתנו שהרכב אוכל קצת שמן זה נח לקנות אותו, ואם כבר LM יש להם את האפור שהוא עם תוסף MOS2 והוא גם 5 ליטר אז אם כבר לך עליו.

פורסם

מרק אני מדבר על סמך ממצאים שמצאתי בכל רחבי הרשת ולא עפ"י המלצה של הפרסי על ליקווי מולי.

לחברות שהמלצתי עליהן יש מוניטין הרבה יותר רציני עם יצרני רכב

AGIP/SHELL - היו בשימוש ע"י חברת פרארי.

ELF/TOTAL - פז'ו סיטרואן/רנו ניסאן.

MOBIL - שמן באיכות טובה, מומלץ בחו"ל לרכבים כבדים ולרכבים מוגדשים.

ROYAL PURPLE - שמן מעולה לדעתי (אין לי אחוזים בחברה, וחבל שכך 8)), בשימוש בעיקר באופנועים כבדים

ששם המנוע עובד בסל"ד גבוה יותר וקשה יותר. מהתכתבות קצרה עם כמה אנשים שמשתתפים בימי-מסלול (לא בארץ), רויאל פרפל נפוץ מאוד אצלהם ולא זול. הוא גם מתוסף באל שחק - סינרלק. אצלי לאחר ההחלפה הורגש שיפור בהנעה קרה בעיקר, הקמשאפט שהיה בצבע צהוב התנקה לגמרי וכרגע הוא בצבע מבריק.. אלה הרשמים שלי.

לגבי תדירות ההחלפה - ברוב הרכבים מומלץ להחליף שמנים כל 10-15K, יש גם רכבים שעוברים טיפולים כל 30K. הסיבה להגדלת המרווחים קשורה יותר לאיכות הסביבה מאשר לסיבה כלכלית. מעבר לזה בתנאים קשים יותר (גרירת עגלה, הנעות בוקר, נסיעות קצרות בעיר) חייבים לצמצם את מרווח הטיפולים מה שאוטומטית מבטל את כל הבולשיט של ה30K. אגב לדעתי המרווחים הארוכים קיימים רק ברכבים אירופאיים.

לדעתי ברוב הרכבים אפשר להחליף בשקט שמן כל 10,000 ק"מ תוך כדי התחשבות בנסיעות קצרות בעיר,הנעות בוקר וכו'. העלות/תועלת תראה את עצמה אל מול רכב שהשמן שבו היה מאיכות פחות טובה והוחלף בתדירות רחוקה יותר. בדוק.

זאת הייתה הדעה שלי, מי שלא מסכים - שלא יסכים :-)

מתן.

פורסם

כול היצרנים עברו להמלצה להחלפת שמן מנוע כול 15K או שנה, אין צורך לרדת מתחת ל-15K גם בזכות איכות השמן הסינטטי לעומת מינרלי.

במקרים חריגים כגון: מוניות גרירה יום יומית אזי מומלץ להחליף בתדירות גבוה יותר.

ברכבים בהם קיימת מערכת לניטור איכות השמן החלפת השמן נעשית על-פי התראה של מחשב הרכב לאחר שביצע אנליזה של מצב השמן/מספר קילומטרים שעברו/מספר התנעות/ ועוד מספר פרמטרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, כאשר נוהגים ברכב באופן מעט יותר תובעני מהממוצע, עדיף להחליף שמן בתדירות גבוהה מעט יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דני, בכל מצב - מומלץ להחליף את השמן בתדירות גבוה יותר מהמלצות היצרן :-)

זה שהוא יכול "לסחוב" עד 15K - לא אומר שזה בריא במיוחד.

נ.ב,

תובעני יותר? לא במקרה הזה :lol:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני ממליץ לך לעבור לקסטרול סינטטיק, משבחים אותו בכל העולם, מחירו קצת יקר אבל , מהיכרות עם החצי סינטטי של קסטרול, אני יכול לומר לך בלב שלם = שמן מעולה!

לגבי LM, למען האמת, בחו"ל המותג LM נחשב עממי, שאל בפורום חו"ל לגבי LM, ישר יאמרו לך שיש אלטרנטיבות עדיפות ושזהו שמן בססי שם, אפילו איסידלקו נחשב שם יותר מ LM, פה זה נחשב מותג ברמה עולמית, בחו"ל זה לא כך.

חו"ל הכוונה לארה"ב.

בברכה.

פורסם

LM שמן טוב למנועים מסויימים, לפיג'ו הוא לא.

אם היה לך טוב עד עכשיו עם האסו אז או שתחפש אותו במקום אחר, או שתסתכל בספר רכב מה מומלץ לפי היצרן.

ובאוטודיפו השמן מנוע שם לרוב עולה יותר מהדלק שתשרוף אם תסע לחנות אחרת, הם קורעים שם במחירים.

המחיר שהם נותנים במבצע (100 ש"ח) על האסו, זה המחיר שוק שלו בכל החנויות!

למרות שהשמן הזה עולה לי במבצע שלהם כמו בכל חנות אחרת, אני פרנציפ לא קונה שם רק כי הם גובים עשרות אחוזים יותר מכולם על שא המוצרים.

צנטל מחזיק אסו חצי סינטטי הגלון הסגלון, מידי פעם הוא מביא גם את הסינטטי מלא, שווה לבדוק לפני שנוסעים לשם

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

וולבו S70 T5 עם LM 5\40 סינטטי מלא, היה בסדר גמור בלי שום בעיות...לא אכילת שמן ולא בלאי ולא נקישות והכל פיקס

גולף GTI אותו סיפור

פאסאט 1.8T עם צ'יפ שעברה חיים מאוד מאוד לא קלים מיותר לציין - אותו דבר בדיוק

לא מעניין אותי כלכך אם זה מותג עממי ולא מעניין אותי אם הביקורות על זה או אחר טובות יותר מבחינתי LM הוכיח לי שהוא עושה ת'עבודה ולא רואה סיבה לשלם יותר עבור אותה תוצאה...

• תוכן חדש...