Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דודג' D200 - תחילתו של שיפוץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כפי שאתם אולי זוכרים, פרסמתי לפני זמן מה שרשור בו ביקשתי נתונים על הרכב מכיוון שרציתי לשפץ אותו.

הבטחתי בזמנו תמונות של הרכב, והיום (באיחור מסוים אמנם) צילמתי את הרכב סוף סוף!

הפחחות במצב דיי סופני, מכיוון שסבי היה צובע אותו בערך אחת לחודש בצבע המיועד לקירות בתים- במקום לשטוף אותו. :lol:

החלקים החסרים (גריל, פנסים, ספסל ועוד) פורקו ונמצאים במחסן.

והמנוע ממבט ראשוני נראה לי שלם וכל החלקים ישנם.

אשמח לתגובות מכם ואני מבטיח להמשיך לעדכן!

DSC00553.jpg

DSC00554.jpg

DSC00556.jpg

DSC00559.jpg

DSC00564.jpg

DSC00562.jpg

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

נמרוד, זהו D200 בוודאות. הרכב היה שייך לסבי משנת 1970.

מצורפת תמונה של D100 בכדי שתיווכח בהבדל (הרכב קטן יותר).

ובכל זאת אני בוחר באפשרות השיפוץ, מכיוון שיש לו ערך סנטימנטלי רב. ומפני שאין לי דיי תקציב לייבוא-

אני מעדיף לשפץ לאט לאט את הרכב.

אם יש לכם עצות כמו להשמיש את המנוע בתור התחלה, בלי להרוס אותו עקב פעולה לא נכונה, אשמח לקרוא.

DSC00567.jpg

DSC00568.jpg

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

תחליף שמן מנוע וגיר שודאי ספחו לחות בזמן שהרכב עמד, תחליף נוזל קירור ופלגים, ודא שאין כבלים מנותקים/צינורות קרועים, חבר כבלים למצבר, שפוך קצת דלק לקרבורטור, ונסה להניע בתקוה שהמנוע לא נתפס עקב חדירת לחות לצילינדרים מה שיחייב פתיחת מנוע. עוד משהו חשוב (לתקינות מנוע תחתון): האם היה שמן במנוע או שהוא עמד ללא שמן בקרטר?

פורסם

תודה lowrider ולכולם,

אני דיי בטוח שהרכב הועמד עם שמן בקרטר, מפני שהוא הועמד מחוסר צורך וכדאיות ב99 לשני טסטים בשנה.

לירוי, העניין בבדיקה :wink:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם
תחליף שמן מנוע וגיר שודאי ספחו לחות בזמן שהרכב עמד, תחליף נוזל קירור ופלגים, ודא שאין כבלים מנותקים/צינורות קרועים, חבר כבלים למצבר, שפוך קצת דלק לקרבורטור, ונסה להניע בתקוה שהמנוע לא נתפס עקב חדירת לחות לצילינדרים מה שיחייב פתיחת מנוע. עוד משהו חשוב (לתקינות מנוע תחתון): האם היה שמן במנוע או שהוא עמד ללא שמן בקרטר?

לפני שמנסים להניע, מומלץ בחום לעשות עוד כמה דברים:

• לרסס קצת WD דרך החורים של הפלאגים, ולסובב בזהירות את הקראנק עם מפתח או בוקסה וידית כמה סיבובים.
  • לבדוק את מצב הפלטינות, לנקות/להחליף בהתאם למצב, למרוח מעט גריז על ה"פיבר" שמרים אותן, ולוודא שיש ניצוץ לפני שמנסים להניע.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

האמת שחשבתי על הנעה בדחיפה, האם היא לא מומלצת?

*עריכה*

לירוי לפי בדיקה בויקיפדיה ולפי המראה, המנועים אכן זהים.

אשמח לתשובה מבוססת יותר.

האם המנוע שלך הוא 2.8 ליטר ידני?

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

מאיזו סיבה אם אפשר לדעת?

אני דיי בור בנושא הזה.

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם
מאיזו סיבה אם אפשר לדעת?

אני דיי בור בנושא הזה.

אחרי שהכל יעבוד מצויין והמנוע יניע בדחיפה אתה בטח תרצה לסובב את ההגה או אולי גם לעצור :shock:

כמובן שיש סיבות רבות ונוספות כמו שמן דיפרנציאל וגיר ,2 חלקי קלצ דבוקים וכו אבל תהיה חייב לעצור כדי לבדוק את הדברים האילו...

שמן

סיבוב ידני בלי פלגים

דלק נקי

ושאר ההמלצות

בהצלחה , זה פרוייקט יפה , להניע זה החלק הפשוט

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

לגבי הנעה בדחיפה- בנוסף לסיבות, שפורטו כבר- כגון חוסר ברקסים, שתגלה מאוחר מדי, וכ"ד- המנוע מקבל מכה מיותרת לחלוטין, במיוחד שאינך יודע את מצבו! למה לך? -תעשה את מה שאמרו לך, ואם המנוע לא מלא בפטיריות חלודה- אין שום סיבה, שלא יניע, אם יהיה ניצוץ על הפלגים ודלק! בהצלחה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אוקיי :)

לקחתי לתשומת ליבי, והדברים ייבדקו במהלך השבוע אני מקווה.

תודה לכולם!

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

בעיה ראשונה:

הרכב עומד ללא מצבר, ואיני יודע איזה מצבר מתאים לו. 6V או 12V ? וכמה אמפר? אשמח למידע מבוסס.

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

• תוכן חדש...