Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי הולך דווקא לכיוון של פתרון תוכנה. האם יש אפשרות לצרוב למחשב ניהול המנוע תוכנה עדכנית יותר? האם הרכבת "צ'יפ" מותאם אישית יכולה להקהות את חושיו של המחשב?

פורסם
כפי שציינתי קודם, אם תבדוק חיישן נקישות עם אוסצילוסקופ רגיש ומהיר תגלה שהוא פולט מתח כל זמן שהמנוע עובד. החיישן אכן קולט כל רעש של המנוע ומעביר אותו לבקרת המנוע.

בתוך בקרת המנוע יש "פילטרים" שנועדו לסנן את הרעשים המתקבלים תמידית לבודד את רעשי הרקע ולהעביר רק את אלו שמזוהים כצילצולים, המעבד מבצע איחור הצתה עפ"י רמת הצילצולים המתקבלת.

העשרת דלק בטוח תוריד את רמת הצילצולים אך יתכן ותביא איתה בעיות אחרות, כגון נורות תקלה על העשרת דלק מחוץ לתחום או חיישן חמצן.

האם בנזין אוקטן 98 לא פותר את הבעייה?

האם ניסת חיישנים של יצרנים אחרים (לאו דווקא סובארו)?

ניסיתי 2 חיישנים (ואם ניקח בחשבון גם את זה האחרון של דגמי 2007 - אז 3 חיישנים) אבל כולם בשימוש על מכוניות של סובארו. לא ניסיתי לקחת חיישן כזה ממותג אחר ולחבר.

בנזין 98 לא בא בחשבון כי זה לא ריאלי לשלם עוד 50 שקל על כל מיכל שלא נותן כלום...ככה בעצם כל הרעיון של להעביר את החיישן נקישות למקום אחר ולנצל את האוקטן הקיים (מבחינת ביצועים וחיסכון בדלק) מתבטל.

אני מראש מתמקד בסינון הרעשים שהחיישן מייצר - לכן גם העברתי את החיישן למקום אחר וקיבלתי תוצאות מצויינות.

יכול להיות ששימוש במצת קר יותר או הורדת הטמפרטורה של הצילינדר בדרך כלשהיא תתן את הפיתרון (בשילוב הרחקת החיישן נקישות מהבלוק, בדיוק כמו שזה נמצא כרגע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום,

חלק א'

קצת מידע והסבר מתחום חובבות הרדיו ואלקטרוניקה שהינו קרוב יותר אלי ויש לי נסיון בנושא, קיים קשר מסויים לחיישן נקישות וסינון רעשים ומסננים ועיבוד דיגטאלי של אותות שמע כמו במכשירי קשר.

חיישן נקישות הינו למעשה מיקרופון פיזואלקטרי הבנוי מחומר קרמי או קריסטלי, וכפי שכבר נכתב הוא מוציא מתח פרופורציונלי לרעש שהינו קולט. לאן הולך מידע זה ? התשובה לרכיב שנקרא מתאם חיישן נקישות שנמצא במחשב הרכב (למעשה גו'ק) שהופך מידע אנלוגי ומעבד את האותות בצורה דיגטאלית וגם מגביר את עוצמת האות מהחיישן שהינו חלש מאוד לצורך עיבודו. הרכיב הינו בר תיכנות, כלומר ניתן לשנות את הרגישות.

סינון התדרים נעשה על ידי מסנן מעביר תדרים נמוכים או גבוהים או בשפת חובבי הרדיו band-pass filter והשליטה נעשית על-ידי מערכת ניהול המנוע (דלק) שניתנת לשינוי תיכנות מחדש וכאן הפיתרון האידאלי.(ממש כמו במכשירי קשר שבהם קיים כפתור לסינון רעשים בתחום מסויים).

אנשים הזכירו כאן נגד וקבל לצורך הורדת הרגישות, למעשה בכניסה של הרכיב מתאם חיישן נקישות קיים נגד וקבל, הקבל שהערך שלו בדרך כלל כ-4.7 מיקרו-פארד תפקידו לסנן רעשים בקו בכדי לשמור על יציבות המעגלים האלקטרונים בתוך מתאם חיישן נקישות ולא הורדת הרגישות.

שינוי הרגישות של מתאם חיישן נקישות נעשית ברכיב שציינתי על-ידי 2 נגדים שאת ערכם יש צורך לשנות בכדי לשנות את הרגישות. הערך שלהם יכול להיות בסביבות 25 קילואהם אך זו יריה באוויר, לכן יש צורך לפרק את מחשב הרכב ולאתר את הרכיב מתאם חיישן נקישות ולשנות את הנגדים שציינתי, לא קשה לאתרם הם מחוברים לכניסות של הרכיב כלומר בין חיישן הנקישות למתאם.

חיבור נגד בטור או פוטנציומטר לא ישיים מכיוון שלפני הנגדים שקובעים את רגישות המעגל יש קבל ככה שאינני מומחה ואני לא יודע כיצד זה ישפיע.

חלק ב' (פיתרון ישים)

למה נכנסתי לדיון ובמה אני יכול לעזור לך ? לפני מספר שנים בניתי עבור מקלט חובבי הרדיו שברשותיי מסנן לתחום השמע, כלומר מסנן שמעביר רק אותות שמע שאוזן האדם יכולה לקלוט וגם מסנן רעשים/תדרים שאינני מעוניין בהם, המסנן פשוט זורק תדרים החוצה מתחת ומעל לתחום שקבעתי במעגל.

המסנן שבניתי זורק החוצה תדרים שמתחת ל-30 הרץ ומעל 3 קילוהרץ וניתן לשנות את התחום על-ידי שינוי מספר רכיבים וגם את הרגישות על-ידי פוטנציומטר (טרימר).

תחום התדרים של חיישן נקישות ברכב הינו בין 300 הרץ ל-25 קילוהרץ, כמה מתוך התחום הזה באמת עובר לניתוח למחשב הרכב אינני יודע (אולי לך יש תשובה), ככה שייתכן מאוד שנוכל לפגוע בעזרת המסנן שבניתי בתחום שאתה רוצה לסנן.

איך קבעתי את תחום התדרים ? פשוט הקלטתי את אותות השמע שנקלטים במקלט שלי ובעזרת תוכנה לעיבוד אותות שמע שמותקנת על PC אתה יכול לנטר את הרעשים ואת התדר שלהם ועל-ידי כך לקבוע את ערכי הרכיבים עבור המעגל מבלי צורך לדעת להשתמש בסקופ לצורך ניתוח האותות.

כמובן שהפיתרון שלי אינו פיתרון של מעבדתי משוכלל אבל הוא נותן תוצאה טובה.

חלק ג' (תאכל'ס)

אתה יכול להקליט את האותות של חיישן הנקישות (צריך אולי לבנות מעגל תיאום) ולהשמיע אותם בעזרת תוכנה לעיבוד קול ולהחליט מנסיונך בתחום הרכב איזה תדרים אתה רוצה להעיף, אני יכול לתת לך את המסנן שבניתי בכדי לנסות לסנן רעשים האלה (פשוט הפסקתי להשתמש איתו).

ייתכן שניתן לקבל תוצאה טובה על-ידי הקלטת הרעשים על-ידי שימוש במיקרופון בעל רגישות גבוהה שמוצמד למנוע והקלטה בעזרת טייפ מנהלים.

אני הוסיף בערב תמונות של המסנן שבניתי ותחליט עם אתה רוצה להתעסק אם הנושא ברמת האלקטרוניקה שבה נעוץ הפיתרון הנכון,במידה וכן המסנן שלך.

במידה ותמצא את תחום התדרים שאתה רוצה להעיף אוכל לבנות לך מעגל סינון (שעה של נחת).

איזה כייף לי :)

פורסם

There are various flavors of Knock Sensors, typically the ones on newer model vehicles work both ways, if the computer does not detect knock, it advances timing slightly to try and increase performance. You will find a knock sensor on every vehicle sold today, and on most older cars, as long as they're equipped with an ECU. ההסבר

מדוע הרחקת הסנסור מגבירה את הביצועים של המכונית

פורסם

איציק, במידה ועדיין אתה מתעסק עם שינוי ברגישות חיישן נקישות אז צירפתי לך תמונות של מסנן רעשים/תדרים שבניתי, ייתכן והמסנן יוכל לעזור לך בפרוייקט.

מסנן לתחום השמע-1 (Large).jpg

מסנן לתחום השמע-2 (Large).jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

לאיציק

אני איתך,אך יש לבצע בדיקה ויזואלית למצתים לאחר נסיעה בכביש מהיר בסלד גבוה,ישנו תחום של דטונצייה אשר הוא תחילתו של התהליך שבסופו אתה שומע את ה"צילצולים" ,מתחום זה עליך להיזהר

יגאל

• תוכן חדש...